On my way
On my way

Tasainen purkkirusketus – näin onnistut!

Laikkuja siellä täällä ja epätasainen oranssi väri – valitettavasti suurin osa ihmisistä mieltää vielä tänäkin päivänä itseruskettavat nimenomaan tuotteiksi, joilla et voi onnistua aidon rusketuksen tavoin. Olen tämän asian suhteen eri mieltä, sillä itseruskettavat ovat kehittyneet vuosien varrella hurjasti. Nykyään markkinoilla on toinen toistaan parempia purnukoita, joista pitää osata vaan valita ne parhaat. Veikkaankin, että rusketustuotteet ovat nimenomaan niitä, joiden suhteen ihmiset luottavat hyvin pitkälti muiden kokemuksiin. Tässä kohtaa ihmisten kehuilla on vaikutusta ja ne todella merkitsevät ostopäätöstä tehtäessä.

Koska edelleen niin usein kuulen epäileviä kysymyksiä koskien itseruskettavien käyttöä ja hankintaa, halusin tehdä kattavan postauksen jossa kerron omat vinkkini tasaisen purkkirusketuksen saamiseen. Kuinka onnistua ilman, että iho on keltainen tai laikukas? Miten saada oikeanlainen väri, sellainen kuin auringosta tulee? Homma vaatii ehkä hieman opettelua mutta silti sanoisin, että mieluummin itseruskettava kuin solariumissa makaaminen tai ihon alituinen grillaaminen!

Panosta laatuun

Vaikka levittäisit värin kuinka oikein ei lopputulos ole hyvä, jos käytössäsi on surkea tuote. En kieltämättä ole enää aikoihin törmännyt purkkeihin, jotka olisivat aivan sysihuonoja, mutta eroja markkinoilla olevista tuotteista kuitenkin edelleen löytyy. Suosittelenkin siis valitsemaan laatua, joista voin suositella tyyriimmistä ruskettavista mm. Vita Liberataa, James Readia ja For All My Eternitya sekä edullisemmista taas St. Morizia (palaan tuotteisiin vielä postauksen lopussa). Sanoisin, että oikeastaan ainoat rusketustuotteet joihin en koskisi löytyvät sieltä päivittäistavarakauppojen kosmetiikkahyllyltä… Esimerkiksi Garnier ja Nivea voisi mielestäni uudistaa itseruskettaviaan, toki mainitkaa ihmeessä jos he ovat nuo tuotteensa jo ajan tasalle päivittäneet!

Kuori iho huolellisesti

Pahin moka itseruskettavan kanssa on levittää se kuorimattomaan ihoon. Jos pohjalla on esimerkiksi vanhaa rusketusta tai edellinen kerros jo pois puolittain kulunutta itseruskettavaa, ei lopputulos todennäköisesti ole tasainen. Tähän sorrun kuitenkin välillä itsekin, eli unohdan kuoria, jolloin etenkin kyynärtaipeet ja nilkat saattavat näyttää laikukkailta. Onnistuneen lopputuloksen kannalta onkin tärkeää, että iho jolle aine levitetään, on puhdas ja tasainen. Toisaalta jos ihosi on hyvin kuiva luonnostaan, kannattaa kuorintaa ehkä välttää ainakin samana päivänä. Tuossa tapauksessa voisin kuvitella, että jos kuorii edellisenä iltana ja levittää itseruskettavan vasta seuraavana päivänä, voisi lopputulos onnistua.

Levitä tasaisesti

Varmaan se haastavin kohta monelle on itseruskettavan levittäminen – kuinka saada väristä tasainen ja laikuton? Itsehän olen opetellut tietynlaisen tavan levittää rusketustuotteet, eli lähden liikkeelle jaloista ja etenen pyörivin liikkein kohti yläkroppaa. Helpoiten tasaisen lopputuloksen saa käyttämällä värillisiä itseruskettavia, sillä tuolloin näkee helposti, mihin väriä on jo levitetty. Toisaalta olen käyttänyt paljon myös Vita Liberatan ja St. Tropezin asteittain päivettäviä, jotka ovat väriltään täysin vaaleita ja niiden avulla saanut kyllä myös tasaisen rusketuksen. Tuolloin levityksen kanssa vaan tulee olla tarkempi ja edetä tasaisesti. Värillisten rusketusvoiteiden levittämiseen suosittelen hanskaa, jolloin vältetään kämmenten värjäytyminen.

Yksi haastavimmista osuuksista ovat kämmenselät. On kiva ettei väri katkea ranteeseen vaan, että se jatkuu ihan sinne sormiin saakka. Aina tuo ei kuitenkaan täysin onnistu ja on minullakin kertoja, että väri katkeaa juuri sinne ranteeseen eikä ole ehtinyt tarttua ihoon, vaikka sen aina myös kämmenselkiinkin levitänkin. Jos tuossa haluaa onnistua, kannattaa välttää käsien pesua ainakin tunti levityksen jälkeen. Parhaitenhan tuo onnistuu jos rusketuksen levittää juuri ennen nukkumaan menoa.

Anna vaikuttaa riittävän pitkään

Vaikutusajalla on tärkeä rooli itseruskettavan kehittymisessä. Värillisistä tuotteista saa sävyn iholle jo saman tien, mutta silti antaisin rusketuksen kehittyä vähintään yön yli tai päivän ajan. Helpoin tapa on levittää rusketus yötä vasten, jolloin väri kehittyy nukkuessa ja voit käydä aamulla suihkussa. Tällöin vältytään myös pieneltä hajulta, joka useammasta itseruskettavasta valitettavasti iholle tulee. Tähän haluan muuten mainita, että yksi tuote on sellainen josta ei tule yhtään mitään hajua ja se on tuo For All My Eternity. Jokaisesta muusta kokeilemastani tulee edes pieni ominaishaju, joka ei missään nimessä ole näissä mainitsemissani paha! Veikkaan, että tähänkin asiaan vaikuttaa paljon oman ihon kuivuus ja rasvaisuus, sekä joku ominaishaju. Vähän kuin parfyymeissakin, nehän saattavat tuoksua täysin erilaiselta

Ylläpidä

Hyvä itseruskettava pysyy iholla useamman päivän ajan. Toki tähän vaikuttaa myös se kuinka paljon hikoilet ja treenaat tai ihoasi saippualla suihkussa peset. Itse olen huomannut, että paras lopputulos syntyy niin, että laitan itseruskettavaa kahtena peräkkäisenä päivänä, jolloin väri syvenee ja se myös pysyy iholla pidempään. Viikko on oikeastaan sellainen maksimiaika, että tavallinen itseruskettava iholla pysyy. Totta kai on olemassa pitkäkestoisempiakin tuotteita (esim. Vita Liberatalla) mutta viikko on ainakin omalla kohdallani sellainen tyypillinen aika. Moni ehkä ajattelee, että puhutaanpas lyhyestä ajasta, mutta näillä tämän päivän itseruskettavilla sen uudelleen levittäminen ei vaan ole kovin työlästä… Esimerkiksi vaahtomaiset tuotteet kuivuvat saman tien eikä niiden levittäminen siksi hankaloita yhtään elämää. Voit ylläpitää rusketusta myös kosteuttamalla ihoa huolellisesti, eli päivittäinen perusvoiteella rasvaus pitää ihon kimmoisana.

Ja sitten ne omat suosikki itseruskettavani:

 • *Vita Liberata – Yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani itseruskettavien suhteen on Vita Liberata. Kaikki merkin mousset ovat erinomaisia, samoin *Fabolous asteittain päivettävä. Vaahdoilla saat värin pintaan saman tien, kosteusvoidemainen asteittain päivettävä taas antaa nätin värisävyn parin käyttökerran jälkeen.
 • *For All My Eternity – Tämä on ehdottomasti uusin suosikkini! Etenkin moussemainen itseruskettava sävyssä *gold edition antaa iholle kauniin värisävyn eikä haise millekään. Levittyy tasaisesti ja imeytyy nopeasti. Muita sarjan tuotteita en ole vielä ehtinyt testaamaan mutta aivan varmasti tulen kyllä sen tekemään!
 • *James Read – Tämä sarja on myös suhteellisen uusi tuttavuus. Olen kokeillut vasta merkin *Bronzing moussea, jonka ainakin totesin erinomaiseksi! Kuivuu nopeasti, on hajusteeton ja väristä tulee kaunis. Hinta-laatusuhde kohdillaan, sillä tämä on kahta edellä mainitsemaani edullisempi vaihtoehto.
 • *St. Tropez – Eniten pidän merkin asteittain päivettävästä eli *Gradual Tan Classicista sävyssä medium/dark. Tämä on siis ihan valkoinen voidemainen tuote, jota voi käyttää kosteusvoiteen tavoin. Merkin mousset kuivuvat mielestäni muita mousseja hitaammin, vaikka kauniin värin niilläkin saa.
 • *St. Moriz – Halppiksien kingi! Värisävy, pysyvyys, tuoksu, hinta – kaikki toimii. Jos siis olet budjetti ruskettaja, niin kokeile ihmeessä tämän merkin tuotteita. Sarjan ehdoton ykkönen on moussemainen *itseruskettava sävyssä dark. Tuota suosin jo vuosia sitten ja voin kyllä edelleen kehua!

Tähän loppuun haluan vielä jakaa alekoodin, jolla saatte *Tanstoren verkkokaupasta -15 % alennuksen ostaessanne tuotteita yli 25 eurolla. Alekoodi on ONMYWAY ja se on voimassa 31.7.2017 saakka.

Toivottavasti postauksesta oli apua! Jos heräsi kysymyksiä aiheeseen liittyen, niin niitäkin saa esittää? Myös teidän omat suosikkinne itseruskettavista kuulisin mielelläni ja etenkin jos joku testannut enemmänkin tuotteita tuosta For All My Eternity sarjasta? 

*Postauksen itseruskettavat tuotteet sponsoroituja

Kommentit (4)

 1. Taru

  Itse sain juuri Vita Liberataa testiin ja ajattelin huomenna kokeilla! Vähän hirvittää kyllä kun edellisestä tuotteesta tuli aivan karseat rajat, mutta hyvä kuulla että olet tykännyt tuotteesta. 🙂

  • On my way

   Tuo Liberata on kyllä laadukasta, eli älä turhaan pelkää. 🙂 Toivottavasti väri onnistui!

 2. Ruu

  Itse en ole ikinä käyttänyt itseruskettavaa… taidan kuitenkin kokeilla tuota Vita Liberata – Fabolous Untinted Lotion Gradualia kun siellä ihan erikseen mainittiin, että ”tuote sopii myös erinoimaisesti ujoille tai ensimmäistä kertaa itseruskettavia käyttäville.”. 😀 Käytetäänkö kasvoille erillistä tuotetta, vai laitetaanko tuosta samasta purtilosta koko kropalle?

  PS. Tämä blogi on ihan mun suosikki. Ihanasti osaat kirjoitella syvällisistä aiheista ja sitten on näitä kauneus- ja terveysjuttuja yms. joista voi aina bongata itsellensä sopivat aiheet… kaikkea siis sopivassa suhteessa. Oikein mukavaa kesänjatkoa sinulle!

  • On my way

   Lähde ihmeessä sillä liikkeelle! 🙂 Kyseessä on tosiaan hellävarainen tuote, jonka avulla et voi oikeasti muuttua oranssiksi. 😉

   Voit laittaa voidetta niin kasvoille kuin vartalollekin. Minulla on kasvoille Chanelin itseruskettava josta pidän kaikista eniten, mutta kuten sanottu useimmat itseruskettavat sopivat myös kasvoille, eli laita huoletta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *