On my way
On my way

Tämän joulun parhaat

Valkoinen maa. Vaikka muuten en lumesta Helsingissä välitäkään – valkoinen joulu Pohjanmaalla on todella kaunis! Lumi tuo joulun, niin se vaan menee.

Lahjattomuus. Ehdottomasti yksi parhaista asioista tässä joulussa! Lahjaton joulu = stressitön joulu. Itse ainakin koen, että haluan tehdä tästä perinteen myös tulevaisuuden jouluihin.

Hyvä ruoka. Kotitekoisia laatikoita, lohta ja luomulaatuista kalkkunaa. Tänä jouluna on tullut syötyä erityisen hyvin, vaikka pahimmilta ähkyiltä on vältyttykin. Tykkään syödä myös jouluna tietyllä kohtuudella enkä halua ahtaa itseäni sairaaksi.

Kiireettömyys. Ei aikatauluja tai ylipäänsä mitään ohjelmaa. Joulukirkkoa mietittiin aattona mutta lopulta päädyttiin siihen, että nautitaankin vaan yhdessäolosta. Joulussa parasta on ehdottomasti nimenomaan se ettei mitään ole pakko tehdä. Kaikki oleminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

img_6554img_6555

Hiljaisuus. Vaikka rakastankin kaupungin ääniä ja esimerkiksi ratikkaa, joka kulkee lähes yötä päivää kotitaloni ohitse – nautin tästä jouluna vallitsevasta hiljaisuudesta. Nukkumaan käydessä mistään ei kuulu pihahdustakaan. Se on jännä fiilis ja tavallaan niin kovin rentouttavaa.

Syvälliset keskustelut. Etenkin äitini ja siskoni kanssa meillä on tapana keskustella useamman päivän ajan lähestulkoon aiheesta, kuin aiheesta. On ihan peruskauraa käydä läpi niin poliittisia, uskonnollisia kuin ihmisyyteenkin liittyviä aihepiirejä. Välillä korotetaan ääntä ja sitten taas nauretaan. Parasta on nimenomaan se, että voidaan puhua avoimesti oikeastaan aiheesta kuin aiheesta. Meidän perheessä oikeastaan mikään asia ei ole tabu, vaan avoimuus on nykyään enemmänkin kirjoitettu sääntö.

Herkuttelu. Vaikka en erityisemmin suklaakonvehtien ystävä olekaan, on tänäkin jouluna tullut syötyä monenlaista hyvää. Käsi on käynyt lähestulkoon jatkuvasti Parrots-pussilla tai Toffifee-rasialla. Mielestäni jouluun kuuluu tavallista runsaampi herkuttelu. En jaksanutkaan kirjoittaa sitä niin tyypillistä ”Näin selviät jouluähkystä” -postausta, sillä mielestäni jouluna tuollaisia seikkoja ei tarvitse miettiä. Toki omaa oloaan kannattaa joulunakin tunnustella, mutta pääasia on kuitenkin nautiskella!

Treenittömyys. Itse en treenaa jouluisin. Vaikka täälläkin olisi mahdollisuus lenkkeillä tai tehdä treeniä painoilla, pidän lomaa liikkumisesta. Mielestäni nimenomaan kropan palautteluun joulu on erinomainen ajankohta. Ensi viikolla sitten taas normaaliin rytmiin!

Joulu

Pitkät yöunet. Viime yöt on tullut nukuttua erityisen hyvin ja vieläpä hyvin pitkään. 9-10 tunnin yöunet toimivat niin ihanasti lomalla. Vaikka Helsingissä olisikin vapailla, ei sitä oikein koskaan pysty nukkumaan kuitenkaan näin pitkään. Ei ainakaan ilman huonoa omaatuntoa.

Äänikirjojen kuuntelu. Yhtään kirjaa ei ole tullut tänä jouluna luettua, mutta sensijaan äänikirjoja on tullut kuunneltua. Murhalesken päiväkirja on tällä hetkellä kuuntelussa ja pakko sanoa, että olen koukussa. Ylipäänsä äänikirjojen kuuntelu on niin rentouttavaa! Ehdottomasti parempaa ajanvietettä kuin lukeminen.

Toivottavasti teilläkin on ollut rento ja mukava joulu! Täällä se on ollut sitä – ehdottomasti. Huomenna suunnataan siskon kanssa kohti Etelä-Pohjanmaata ja sieltä sitten tiistaina aamuaikaisella kohti Helsinkiä. Vaikka loma tekee aina joka kerta niin hyvää, on mielestäni mukava palata myös kotikulmille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *