Tämän hetken suosikki lounas!

Olen nyt muutamaan otteeseen jakanut Instagramin stoeriesissa kuvia annoksesta, josta on tullut viime kuukausina suosikkini. En edes muista mistä tämä kulho sai alkunsa, mutta olen siihen suorastaan koukussa ja vaikka syön hyvin usein tätä samaa ruokaa lounaaksi tai päivälliseksi, en ole siihen ainakaan toistaiseksi kyllästynyt! Kyseinen kulho on sekoitus lämmintä ja kylmää, josta en muuten aikaisemmin ajatellut pitäväni? Ennen tein salaatin ja pastan aina erikseen, enkä ajatellut että voisin yhdistää nuo kaksi elementtiä. Lisäksi käytin lehtikaalia aina kylmiltään, kunnes oivalsin miten hyvää se on rapeksi paistettuna – johon on muuten vallan oma kikkansa, jonka jaan sitten myöhemmin reseptiosuudessa. Sanoisin että tässä on tosiaan sellainen annos, joka on monipuolinen ja siitä ei voi olla pitämättä! Ruoassa on riittävästi proteiinia, kasviksia ja hiilihydraatteja hyvää makua unohtamatta. Jälleen kerran siis todistan, ettei terveellisen tarvitse olla puisevaa ja tylsää tai ruoan sitä perinteistä kanaa ja parsakaalia.

Aina toisinaan arkiruokavinkkejä toivotaan, joten tässä tulisi nyt yksi maittava sellainen! Annos on suhteellisen suuri ja siitä tulee yhdelle henkilölle, mutta voit muokkailla reseptiä henkilömäärän mukaan. Mikään edullisin ruoka ei tokikaan ole kyseessä, sillä tässä on paljon ravinnerikkaita asioita, jotka tyypillisesti myös maksavat. Haluan kuitenkin panostaa ravintoon ja toki näin yhden henkilön taloudessa raaka-aineet riittävätkin pidempään kuin yhteen ruoanlaitto kertaan. Mietin miksi tämän nimeäisin, sillä en todellakaan aina syö kulhoa siihen oikeaan lounas-aikaan, sillä yrittäjän arki on mitä on, mutta koska lounaalle tai päivälliselle tätä suosittelen, nimesin sen lounaskulhoksi. Ja hei, kaikkea annoksessa voi korvailla, mutta sanoisin rehellisyyden nimissä ettei kannata! Tämä yhdistelmä on kutakuinkin täydellinen – niin maultaan kuin ravintoa-arvoiltaan ja pitää myös paljon treenaavan pidemmän aikaa kylläisenä!

HERKULLINEN LOUNASKULHO

  • 1/2 Yosan yrttimausteinen kaurapala
  • 1/2 omena
  • Muutama kourallinen lehtikaalia
  • Salaattipohjaksi Napolitan mix -salaattisekoitusta
  • Kourallinen kuivattuja karpaloita
  • Kourallinen casheweja
  • 1 avokado
  • Kurkkua
  • Paprikaa
  • Tuoreita vihreitä papuja
  • Oliiviöljyä
  • Mausteita (mustapippuri, yrttimausteseos)
  • Sitruunanmehua
  • Gluteenitonta pastaa

Laitetaan lehtikaalin lehdet pannulle pähkinöiden sekä oliiviöljyn kera. Nostetaan lieden lämpötila alkuun täysille jotta liesi lämpenee nopeasti ja heti kun ainekset alkavat ”rätisemään” pannulla, otetaan liesi hetkeksi pois päältä kokonaan ja jätetään ainekset pannulle muhimaan (rapeus syntyy tässä kohtaa). Laitetaan gluteeniton pasta suolaveteen keittymään. Kun lehtikaali & muut aineosat ovat olleet pannulla suunnilleen viitisen minuuttia, laitetaan liesi uudelleen päälle ja pilkotaan joukkoon vihreät pavut ja kaurapala sekä maustetaan mustapippurirouheella, yrttimausteella sekä sitruunanmehulla. Paistetaan miedolla lämmöllä ja valmistetaan salaattipohja oman maun mukaan. Itse tykkään yhdistää salaattiin aina vihreitä, paprikaa, avokadoa, omenaa, oliiviöljyä, sitruunanmehua, sekä kuivattuja karpaloita. Pidän salaatin suhteellisen yksinkertaisena, sillä joukkoon tosiaan lisätään muut aineosat. Kun pasta on valmista, laitan sen usein pannulle muiden ainesten joukkoon, jotta siitä tulee rapeampaa, mutta välillä saatan kaataa sen sellaisenaan salaatin joukkoon. Kun pannulla muhiva seos alkaa näyttämään hyvältä (eli on toisin sanoen lähes ylikypsää), kaadetaan herkut salaatin päälle. Useimmiten annostelen annoksen suoraan lautaselle, sillä en tykkää sekoittaa salaattia pastaan ja muuhun, vaan haluan että se on kerroksittain, jonka vuoksi muuten kuvissakaan ei näy itse salaattia… Tässä kohtaa joukkoon voi vielä halutessaan lorauttaa oliiviöljyä, balsamikoa ja sitruunanmehua.

Nautiskellaan asap valmistuksesta niin että pasta on vielä lämmintä!

Eipä muuta kuin ihanaa perjantai-iltaa!

Jos uskallatte kokeilla, tulkaahan kertomaan mitä piditte?

treeni-ja-ravinto reseptit luomu ruokavaliot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *