On my way
On my way

Suosikkini gluteeniton pestopasta!

Pitkästä aikaa pastaa ja pastareseptiä kehiin! Aina tasaisin väliajoin pastareseptien perään on kyselty, joten tänään olisikin luvassa yksi suosikeistani – valkosipulilla, avokadolla ja sitruunanmehulla höystetty pestopasta. Kuulostaa ehkä jonkun korvaan vähän turhankin yksinkertaiselta mutta lopputuleman on mitä loistavin! Olen itse asiassa huomannut että pidän erityisen paljon pastasta joka ei ole liian tuhtia, vaan täytteinä voi olla esimerkiksi pelkästään öljyä ja hyviä mausteita. Tänään jakamassani reseptissä onkin nimenomaan edellä mainitsemani, jonka lisäksi joukkoon sujahti vielä pari avokadoa ja pähkinöitä, jotka antoivat pastalle mukavaa tuntumaa.

Jospa siis pastaa tekee tänään mieli tai mietit viikonlopun ruokalistaa, älä epäröi kokeilla jakamaani reseptiä! Se on kokonaisuudessaan hyvin yksinkertainen kuitenkaan mausta tinkimättä. Kyseinen pasta toimii muuten hyvin ilman avokadojakin, eli jos niitä ei kaapista löydy, ei hätää.

SUOSIKKI PESTOPASTA (GL, VL)

  • Kourallinen tuoretta basilikaa 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 75 g casheweja (reilu kourallinen)
  • 4 tl pestoa (VL)
  • Mustapippuria
  • Provence yrttimaustesekoitusta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Sitruunan mehua (kaadoin summissa mutta noin 0,5 dl)
  • Gluteenitonta pastaa
  • 2 pehmeää avokadoa
  • Ripaus laadukasta suolaa

Keitetään gluteeniton pasta suolalla maustetussa vedessä. Kuoritaan ja pilkotaan avokadot, jonka jälkeen kaadetaan ne kulhoon. Lisätään joukkoon pieneksi pilkottu valkosipuli, basilikanlehdet ja cashewit, ja sekoitetaan huolella. Kaadetaan joukkoon pesto, öljy ja sitruunanmehu. Maustetaan seos oman maun mukaan. Itse käytin suhteellisen paljon sitruunanmehua, sillä pidän vahvasta sitruunan mausta! Kaadetaan keitetty gluteeniton pasta seoksen joukkoon ja sekoitellaan. Lopuksi pastan päälle voi halutessaan pilkkoa vielä hieman tuoretta basilikaa ja lorauttaa hieman lisää sitruunanmehua. Sitten vaan nautiskelemaan!

Ensi viikolla voisikin olla vihdoin sen erittäin helpon mutta herkullisen tomaattipastan vuoro!

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *