On my way
On my way

Samean ihon pelastaja: levänaamio!

Jokainen kauneustrendejä yhtään seuraava varmasti tietää, että erilaiset kangasnaamiot ja iholle levitettävät ”lappunaamiot” ovat tällä hetkellä todella pinnalla. Hieman samalla tapaa kun mekaaninen kuorinta on väistymässä hedelmähappojen tieltä, taitavat perinteiset naamiot antaa tilaa näille kasvoja helliville kangaskaistaleille. Kangasnaamiot ovat meille pohjoismaalaisille vielä suhteellisen uusi ilmiö mutta uskon vahvasti, että trendi tulee valtaamaan jatkuvasti enemmän ja enemmän tilaa kauneusmarkkinoilla. Naamiot ovat lähtöisin Koreasta, jossa ne ovat jo pidempään olleet tärkeä osa ihonhoitorutiineja. Ja koska jokainenhan tietää millainen iho korealaisilla on – tätä trendiä ei vaan voi olla kokeilematta saatikka omiin ihonhoitorutiineihin omaksumatta!

Itse suhtauduin trendiin aluksi skeptisesti. Olen nimittäin joskus aikaisemmin kokeillut kangasnaamioita ja ne osoittautuivat silloin todella ärsyttäviksi. Lähinnä tarkoitan siis siinä mielessä, että kangas ei ole pysynyt paikoillaan kasvoilla ja se on valuttanut ällöttävää nestettä pitkin paidan reunusta sekä kastellut inhottavasti hiusrajojakin. Mitä ilmeisemmin kyseessä on kuitenkin ollut joku todella laaduton Hennesin naamio tai yksinkertaisesti en vaan ole malttanut olla hissukseen kankaan ollessa kasvoillani. Taannoin päätin kuitenkin antaa kyseiselle naamiomuodolle uuden mahdollisuuden, sillä sain korealaiselta kosmetiikkabrändi Whamisalta testiin heidän ihania tuotteitaan ja siinä ohessa myös luonnonmukaisen vihreän levänaamion. Vaikka kyseinen naamio ei ehkä virallisesti ole ns. kangas, puhun siitä kuitenkin kankaana/lappuna, koska mekanismi on sama – kasvoille levitetään kaistale, joka toimii naamion tavoin.

Nyt olen tosiaan käyttänyt *Whamisan Kelp Sheet maskia jo kahteen otteeseen, molemmilla kerroilla noin 15-20 minuutin ajan. Vaikka näytänkin tuo naamalla aivan kummitukselta, pysyy maski hyvin paikoillaan, mikä oli itselleni todellinen yllätys! Se ei vaadi sängyssä makoilua vaan itse jopa imuroin maski kasvoillani. Levänaamio on tosiaan kahdessa osassa (on muuten 100 % aitoa levää) ja nimenomaan viileä sekä limainen, jonka vuoksi se on helppo asetella kasvoille. Kyseinen naamio ei paitsi näytä tehokkaalta, vaan on sitä myös aidosti! Sen sisältämät 32 luonnonmukaista aineosaa hemmottelevat kasvojen ihoa ja samalla ravintoaineet sekä algiinihappo nuorentaen ylläpitävät ihon terveyttä. Itse kiinnitin eniten huomiota siihen miltä iho näyttää ja tuntuu parin vuorokauden verran naamion käytön jälkeen. Iho on nimittäin todella kuulas, pehmeä ja tasaisen värinen! Kaikki sellainen sameus ja elottomuus katoaa sekä ihohuokoset supistuivat ainakin minulla todella selkeästi nenän alueelta. Naamiota suositellaankin käytettäväksi esimerkiksi hieman ennen juhlia, mitä en muuten yhtään ihmettele. Myös juhlien jälkeiseen oloon voisin kuvitella naamion toimivan, sillä se poistaa kasvoilta aika selkeästi ylimääräistä turvotusta.

Hinnaltaan tämä *Whamisan naamio on esimerkiksi Elevenin verkkokaupassa lähemmäs 15 euroa, mikä on toki aika suolainen hinta yhden käyttökerran naamiosta. Ne ns. viralliset kangasnaamiothan ovat useat todella edullisia – ainoastaan muutaman euron hintaisia. Itse kuitenkin vertaisin tätä levänaamiota jopa kosmetologin kasvohoidossa käyntiin, sillä niin tehokas naamion vaikutus oikeasti on! Vaikka olenkin saanut tämän näytekappaleen tosiaan blogin kautta ilmaiseksi, ajattelin tilata naamioita ainakin pari kappaletta kaappiin odottelemaan kevättä ja vielä kirkastuvia päiviä. Näitä naamioita olisi nimittäin hyvä olla varalta aina vähintään yksi sitä oikeaa hetkeä odottelemassa!

Kosmetiikan suhteen olen ylipäänsä sitä mieltä, että laatuun on hyvä satsata kaiken sen suhteen, minkä ihoosi imeytät. Itse pidän tuota hyvänä nyrkkisääntönä ja pihistän ennemmin puhdistustuotteista mutta kasvovoiteet, kasvovesi, naamiot, silmänympärysvoiteet ja seerumit ovat niitä joihin tahdon itse henkilökohtaisesti panostaa! Nykyään on ihanaa kun markkinat ovat täynnä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa, jonka itsekin olen vahvasti ottanut osaksi ihonhoitorutiinejani. Vaikka olin vielä joku aika hieman skeptinen (ja olen kai edelleen vähän varovainen) silti luomukosmetiikka vahvistaa pikkuhiljaa juuri näiden positiivisten kokeilujen kautta asemaansa ainakin omassa ihonhoidossani. Whamisasta tulen varmasti postailemaan vielä jatkossa lisää, sillä heidän *valikoimissaan on muutama muukin aivan ihana tuote, joista näin äkkiseltään mainittakoon kuorintalaput sekä aivan eräs aivan huikea shampoo!

Onko teillä suosikkeja kangasnaamioista tai oletteko kenties kokeilleet tätä Whamisan levämaskia? Olisi mielenkiintoista kuulla teidän suosituksia kangasnaamioista, mitä kannattaa kokeilla seuraavaksi?

*Naamio sponsoroitu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *