On my way
On my way

Ruokapäiväkirja Dubaista x 5

Jälleen olisi ruokapäiväkirjan aika ja tällä kertaa sellaista tulisi hieman poikkeuksellisista olosuhteista, nimittäin lomalta Dubaista. En ole tainnut koskaan aikaisemmin lomalla kirjailla syömisiäni ylös mutta nyt ajattelin, että voisi olla ihan hauska idea jakaa teille myös tällaisen ajanjakson ruokailut, jotka eivät noudata sitä arkista kaavaa. On kyllä totta, että myös lomalla pyrin noudattamaan ruokailuissani suhteellisen terveellistä rytmiä enkä heittäydy aivan toiseen ääripäähän. Ainut mikä täällä ehkä menee pipariksi, on ateriarytmi, sillä kuumalla ei ole oikein nälkä ja siksi ruokailuvälit venyvät. Iltaisin taas syödään tukevahko dinneri ja nautitaan tavallista useammin viiniä. Niin ja täällä olen muuten syönyt nyt muutamaankin otteeseen kanaa. Useammissa ravintoloissa kasvisruoka valikoima on nimittäin ollut sen verran suppea, että on vaan tullut valittua siipikarja vaihtoehto.

Keskiviikko 21.11.

Aamiainen klo. 9.15: Noin 200 grammaa Alpron soijajogurttia, jossa päällä pilkottu iso banaani, siivutettu vihreä omena sekä kanelia.

Kupillinen murukahvia riisijuoman kera

Välipala klo. 13.30: BareBar Orange & raw cocoa -raakapatukka (kannoin näitä Suomesta mukanani…).

Päivällinen klo. 15.45: Kahvilassa salaatti jossa kokonainen avokado, pinaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, salaattia ja pähkinöitä. Kastikkeena oliiviöljy sekä balsamiko.

Pari sekaleipää dipattuna balsamikosta ja oliiviöljystä valmistettuun seokseen

Kahvi Starbucksista soijajuoman kera

Illallinen klo. 19.45: TGI -ravintolassa salaattiannos jossa kanaa, mansikoita, salaatinlehtiä, tomaattia,  fetaa, kurkkua, sekä pähkinöitä.

Torstai 23.11.

Aamiainen klo. 9.20: Samanlainen aamiainen kuin eilenkin eli soijajogurttia, johon sekoitettu yksi isohko banaani sekä granny smith -omena ja päällä ripaus kanelia.

Iso kupillinen murukahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.45: BareBar Orange & raw cocoa -raakapatukka

Lounas klo. 14.30: Fetasalaatti (take away) sekä pussillinen hedelmä-pähkinäsekoitusta (100 g).

Kourallinen rusinoita

Välipala klo. 19.15: Medium kokoinen vihermehu Smoothie Factory nimisestä kahvilasta. Mehussa tuoretta omenaa, kaalia, sitruunaa, pinaattia, kurkkua ja selleriä.

Illallinen klo. 21.05: Reilu annos vihreää tofulla höystettyä thai currya jasmiiniriisin kera.

Lasillinen kuivaa rieslingiä

Perjantai 24.11.

Aamiainen klo. 9.30: Iso banaani sekä punainen omena

Välipala klo. 11.30: Starbucksista cappuchino soijajuomalla sekä marjasmoothie

Päivällinen klo. 18.05: Keskikokoinen annos edellisenä iltana kotiin tilattua thai currya riisin kera.

Illallinen klo. 21.30: Kaksi meze -lajitelmaa ystävän kanssa puoliksi. Söin falafeleja, hummusta, kevätkääryleitä, salaattia, ranskalaisia sekä vaaleaa rieskamaista leipää dipattuna erilaisiin tahnoihin.

Loppuillan aikana useampi lasillinen kuivaa valkoviiniä aina sinne puoli neljään saakka yöllä.

Lauantai 25.11.

Aamiainen klo. 10.45: Banaani ja KitKat -suklaapatukka sekä yksi Oreo -keksi

Lounas klo. 14.45: Fetasalaatti lähikaupasta (sama kuin tiistaina), jossa lisukkeena krutonkeja sekä oliiviöljyä.

Useampi (8-10 kpl) kirpeän omenaista karkkitankoa

Päivällinen klo. 17.45: ”Salaatti” pizza ravintolassa, jossa päällä tuoreita aineosia kuten avokadoa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa…

Iltapala klo. 22.15: Omena

Sunnuntai 26.11.

Aamiainen klo. 9.45: Banaani sekä omena siivutettuna soijarahkan sekaan. Päälle ripaus kanelia sekä rinnalle kupillinen kahvia soijajuomalla.

Lounas klo. 13.35: Fetasalaatti jossa kurkkua, fetaa, oliiveja, vesimelonia, pähkinöitä sekä pinaattia.

Kylkeen margarita tyylinen punainen drinkki

Välipala klo. 16.15: Kahvi soijajuomalla sekä pari kourallista kishmish -rusinoita.

Illallinen klo.19.45: Vihreä kana curry jasmiiniriisin kera.

Myönnetään, että ruokailut eivät tosiaan ole olleet joka päivä kovin esimerkilliset mutta sellaista se on  täällä ollut. Menty hieman eri rytmillä kuin Suomessa ja kuumuuskin verottanut ruokahalua. Ollaan myös liikuttu todella vähän sillä täällä ei niinkään kävellä paikasta toiseen vaan kuljetaan lähinnä autolla tai julkisilla pidempien etäisyyksien vuoksi. Olin myös hieman flunssassa alkulomasta, joten sillä ei olla vielä yhtään kertaa treenattu vaikka lenkkikamatkin löytyvät matkalaukusta, ehkä alkaneella viikolla?

Ihan vertailun vuoksi olisi hauska kuulla kuinka teidän ruokailut poikkeavat tavallisesta lomilla? Tuleeko syötyä enemmän vai käykö kuten itselleni, että rytmit menevät hieman sekaisin?

Kommentit (8)

 1. Ninna

  Kuumassa ruokahaluni katoaa myös, silti pidän kiinni 4h väleistä vaikkei olisi nälkä syön silti helposti sulavaa ja ei liian raskasta ja rasvaista. Oletko kasvissyöjä/vegaani? Olisi kiinnostavaa tietää paljonko rahaa menee noin viikossa siellä? onko kallista? Ateriavälit lounas-päivällinen ovat kyllä pitkiä ja pe-su ruokailut aika vähäisiä mielestäni. erikoinen la aamupala taisi olla herkkupäivä? mikä on pizzasalaatti? uusi tuttavuus.

  • On my way

   Niinpä, tuo on niin totta… Ja varsinkin jos muu seurue ei syö kovin usein niin sitä menee itsekin vähän muiden rytmissä.

   Suomessa olen pääosin kasvissyöjä mutta kylässä tai ravintoloissa saatan ottaa kanaa jos hyviä kasvisruoka vaihtoehtoja ei ole tarjolla. Ja ylipäänsä jos olen jossain paikassa, jossa porukka syö muuten lihaa niin en ala vaatimaan omia ruokia. Sinällään siis olen aika joustava asian suhteen vaikka en lihaa hurjasti tykkääkään suosia. Olen kai jonkun sortin flexaaja.

   Tähän saakka on mennyt suunnilleen 250 € käteistä ja kortilta ehkä suunnilleen 150 €. Suhteellisen kallista siis on vaikka en ole ostanut juuri mitään ns. pysyvää. Eli kaikki mennyt ravintoloissa syömiseen jne.

   Ja kyllä, tiedostan mainitsemasi ruokailuväleistä. Lauantaina oli erikoinen aamiainen, kun aamulla oli pientä darran tynkää ja teki mieli jotain hyvää. Tuli tosiaan muutenkin hieman silloin herkuteltua. Pizzasalaatti on siis muuten tavallinen pizza mutta päällä on tuoreita aineosia, jotka ovat ns. salaattimaisia. Tuosta pizzasta on kuva postauksessa, eli tosiaan kypsennetty pohja mutta päällä tuoretta. Vastaavaa olen maistanut Bravuriassa Helsingissä ja sekin oli muuten todella hyvää! Ei ehkä ihan yleisin ruoka mutta kuitenkin. 🙂

  • ememem

   ”Ateriavälit lounas-päivällinen ovat kyllä pitkiä ja pe-su ruokailut aika vähäisiä mielestäni. erikoinen la aamupala taisi olla herkkupäivä?”

   Pitääkö päivä nimetä tai tuomita herkkupäiväksi, jotta aikuinen ihminen voi aloittaa aamunsa suklaalla? Ateriavälien huolehtimiseen moni saa myös kohta haastetta, kun intermittent fasting-tyyppiset rytmitykset alkavat yleistymään. Koko ihmislajin kehittyessä ruokaa ei ollut ikinä vastaavalla tavalla aina saatavissa, vaan ihmiskeholle (kuten eläimille) eripituiset paastot tai ravinnonsaannin vaihtelut olivat tyypillisiä. Harha siitä, että tiheä syöminen pitää yllä kehon aineenvaihduntaa, on sekin tieteellä kumottu.

  • On my way

   Mielenkiintoinen pointti! Ja etenkin kommentin alku muuten hyvä huomio, joskus päivä voi tosiaan alkaa suklaalla ilman sen suurempia selityksiä miksi näin. 🙂

   Ja itse tosiaan ajattelen hieman samalla tapaa, eli pyrin kyllä syömään säännöllisesti mutta jos ruokailuvälit venyvät syystä tai toisesta niin sekin kuuluu elämään. Ja tosiaan täällä ulkomailla tuo rytmitys on vaan ollut hieman toisenlainen vaikkakin nyt selkeästi alkanut tasaantumaan.

 2. Sanni

  Joo, itsellä kokemuksia viimeksi tehdystä matkasta eteläiseen Ranskaan, jossa vierailtu useaankin otteeseen. Siellä ruokailut ovat mitä ovat: aamiaiseksi keitin pannullisen vahvaa mustaa kahvia, kera croissantin. Päivät kuluvat kävellessä kaupungilla ja siellä helteen keskellä ei juuri ruoka maistu, useampi kerta esim. jääteetä tullut nautittua. Illallistarpeet etsitään torilta ja sikäläisistä marketeista, ja ruokailu painottuu myöhään iltaan, noin klo 21-22. Ja silloinkin syödään lähinnä salaattia, jota rikastetaan esim. juustoilla, savukalalla tms. kevyellä proteiinilla.
  Kun taas matkat pohjoiseen, Lappiin tai Norjaan (jossa ei juuri helteitä ole meidän aikana ollut) tuovat omat haasteensa ruokailuun: keittoja, ehkä poroa (ainoita lihoja, joista tykkään onkin poro ja riista). Nuo etelä-Ranskan ruokarytmit muuten ovat meille tulleet jäädäkseen: kevyttä työtä kun tekee, ei kaipaa raskaita lounaita tai välipaloja. Kevyesti mennään kohti illallista, joka nautitaan noin klo 20-21. Harvoin lihaa, yleensä kalaa ja kasviksia. Ja samalla vietetään yhteistä aikaa yhteisen pöydän ääressä ja aterian aikana. Tytär kun tulee kylään, tietää syödä lounaan kotonaan, koska meillä syödään sitten myöhään.

 3. Elina

  Minulla on arkenakin vähän tavanomaista pidemmät ateriavälit, mutta aurinkolomalla se korostuu entisestään, eli kolme ateriaa päivässä riittää mainiosti 🙂 Olen yleensä aamuisin nälkäinen, joten tuhti aamupala kantaa iltapäivän puolelle saakka. Iltapäivällä raikas salaatti ja illalla sitten taas topakampi ateria… Heti alkoi tehdä mieli Kreikkaan 😀

 4. Katja

  Hyvä idea, enemmän mies kuvia toivoisin trendiin nuoria, komeita.

  • On my way

   Nyt meni kyllä hieman ohitse… 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *