On my way
On my way

Ruoka- ja treenipäiväkirja viime viikolta

Viime viikko oli jälleen ruokapäiväkirja viikko, jonka aikana pidin teille suorastaan orjallisesti päiväkirjaa syömisistäni. Osa päivistä on erityisen onnistuneita syömisien suhteen mutta kyllä siellä on joukossa myös niitä kun ruokavälit venyvät ja sunnuntain krapulapäivä taas näyttää sellaiselta kuin nuo dagen efterit kohdallani tavallisesti näyttävätkin. Huomasin näin jälkikäteen myös sen, etten syönyt koko viikkona ollenkaan riisiä tai pastaa mikä sinällään on itselleni tavallisesta poikkeavaa. Lihaskunnon osalta treenit taas jäivät hieman puutteellisiksi, sillä jalka/pakara- ja käsivarsitreeni uupuvat kokonaan vaikka määrällisesti olen kuitenkin treenannut neljänä päivänä viikossa. Toisaalta eipä tämäkään mitenkään tavallisesta poikkeavaa itselleni ole, sillä välillä on viikkoja etten yksinkertaisesti innostu yhtään lihaskunnosta ja korvaankin sen juoksemisella. Juuri tuollainen oli tosiaan myös tuo viime viikko…

Maanantai 5.2.

Aamiainen klo. 9.45: Tuorepuuro (1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 dl herukkasekoitusta, kourallinen casheweja, 0,5 dl pellavansiemeniä, 1 dl GO ON soijarahkaa, ripaus vaniljamaustetta, loraus MCT-öljyä, 1 tl kookosmannaa), jossa lisukkeena banaani, kiivi ja pähkinöitä.

Kaksi kupillista luomu kahvia Alpron SOYA for professionals kahville tarkoitetun soijajuoman kera. Toisessa kupillisessa MCT-öljy mukana.

Välipala klo. 13.30: Siivu kotitekoista kauraleipää voilla, leivän resepti täällä.

Pari palaa raakasuklaata

Lounas klo. 14.45: Rootsissa oriental bowl ”kulhoannos”, joka sisälsi marinoitua porkkanaa ja punakaalia, hernetempemurua, tattaria, maapähkinähummusta, chilikastikeraitoja, seesaminsiemeniä, chiliä, ituja, herneenversoja ja lehtikaalia.

Jälkiruoaksi kupillinen kahvia kaurajuomalla

Välipala klo. 17.30: Kaksi siivua aikaisemmin mainitsemaani kotitekoista kauraleipää voilla ja  lisäksi yksi mandariini.

Iltapala klo. 20.05: Alpron soijajogurttia kaurahiutaleilla (n. 250 g), jonka joukossa mansikoita, pensasmustikoita, hasselpähkinärouhetta, kiivi ja cashewpähkinöitä.

Iltapala 2 klo. 21.55: Kaksi keitettyä kananmunaa jotka siivutin kahden riisikakun päälle. Lisukkeeksi tomaattia ja ripaus Herbamarea.

Päivän treenit: Vapaapäivä treeneistä

Tiistai 6.2.

Aamiainen klo. 8.55: Banaani ennen juoksutreeniä

Aamiainen osa 2 klo. 10.15: GO ON -soijarahkaa n. 250 g ja päällä pari desilitraa suomalaisia mustikoita, muutama mansikka, kiivi, pähkinöitä sekä kaurahiutaleita.

*R-Kioskin mustikka-inkiväärimehu 250 ml sekä kupillinen kahvia soijajuomalla

Välipala klo. 13.05: Kahvilassa kahvi kaurajuomalla

Päivällinen klo. 16.05: *Ärrän libanonilainen linssi-tabbouleh-hummus-salaatti (245 g), jonka joukkoon lisäsin vielä hieman pähkinöitä, kuivattuja karpaloita sekä laktoositonta vuohenjuustoa.

Ohessa söin pari palaa kotitekoista kauraleipää voin kera

Jälkkäriksi pala raakasuklaata

Välipala klo. 20.05: Kaksi kupillista Detox me -teetä

Mandariini

Iltapala klo. 21.30: Banaanipannarit, iski hirveä pannarihimo! Pannukakut reseptillä 1 banaani, 3 kananmunaa, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl lakritsiheraa, ripaus lakurouhetta ja suolaa sekä 1/2 rkl mantelijauhoja. Päälle herukkasekoitusta noin 2 dl ja kuivattuja karpaloita.

(*Ärrän tuotteet saatu)

Päivän treeni: Juoksu juoksumatolla 6 km/38 min, jonka jälkeen 2-3 minuuttia kävelyä

Keskiviikko 7.2.

Aamiainen klo. 9.05: Reilu kulhollinen mustikkatuorepuuroa, jonka päällä siivutettu banaani, kiivi, casheweja, auringonkukansiemeniä sekä loraus cashewtahnaa.

Kaksi kupillista kahvia soijajuomalla

Välipala klo. 11.34: Ennen treeniä siivu kauraleipää voinokareen kera

Välipala klo. 13.30: Pari riisikakkua maapähkinävoilla, 1/2 banaanilla sekä Herbamarella

Myöhäinen lounas klo. 14.30: 150 g pala savulohta ja kylkeen reilu satsi salaattia jossa lehtikaalia, laktoositonta vuohenjuustoa, mansikoita, omenaa, hasselpähkinärouhetta, kuivattuja karpaloita, oliiviöljyä sekä balsamikoa.

Välipala 17.30: Kaksi riiskakkua joissa päällä kotitekoista nutellaa sekä mansikoita

Iltapala klo. 20.30: Loput aikaisemmin valmistamastani salaatista sekä vielä yksi riisikakku puolikkaalla avokadolla sekä mustapippurirouheella.

Television katselun lomassa yksi appelsiini sekä omena siivutettuna, lisukkeena hieman maapähkinävoita.

Päivän treenit: Salilla olkapää- ja selkätreeni sekä kymmenen minuutin lämmittelyt crossarilla. Treenin loppuun vielä vatsalihakset.

Torstai 8.2.

Aamianen klo. 9.10: Vihersmoothie jossa 1 banaani, kaurajuomaa, lehtikaalta, 1 rkl spirulinaa, 1/2 rkl macaa, kourallinen casheweja ja manteleita, 200 g pakastemangokuutioita sekä hunajaa.

Kaksi kupillista kahvia makeuttamattoman soijajuoman kera

Välipala klo. 11.40: Manifesto pr-toimiston pressipäivässä pieni marjaisa smoothie sekä kupillinen tuorepuristettua appelsiinimehua.

Välipala klo. 13.15: Coffee Housessa iso kupillinen vihreää teetä sekä mango & kookos -tuorepuuro jossa kauramaitoa, pellavansiemeniä, kotimaisia mustikoita, mangoa, ripaus kookoshiutaleita sekä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Myöhäinen lounas klo. 15.15: Laktoositon pakaste pinaattikeitto, jonka lisukkeeksi kaksi keitettyä kananmunaa sekä ripaus Herbamarea.

Kuusi Risentan linssikakkua makuna tilli & ruohosipuli, hupsista…

”Välipala” 17.35: Fifty Shades Freed kutsuvieras ensi-illassa drinkki jossa Hennessy v.s, sitruunamehua, ginger beer sekä lakritsisiirappia.

Illallinen klo. 20.30: Memphiksen yhdeksänvuotis syntymäpäivillä lautasellinen vegaanista ruokaa, mm. kasvispyöryköitä, erilaisia salaatteja, pähkinöitä sekä muutama rocky road palanen.

Lasillinen valkoviiniä

Iltapala: 22.45: Kofeiinitonta teetä

Treenit: Ei treeniä

Perjantai 9.2.

Aamiainen klo. 9.20: Banaanipannarit joissa päällä itse tehtyä nutellaa, mustikoita, herukkasekoitusta sekä kookoshiutaleita.

Muutama kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.00: Kourallinen casheweja sekä kolme Risentan linssikakkua (tilli & ruohosipuli)

Myöhäinen lounas klo. 15.15: Kvinoa-tofusalaatti jossa soijassa marinoitua tofua, kvinoaa, mungpapuja, lehtikaalta, paprikaa, kurkkua, tomaattia, oliiviöljyä…

Salaatin ohessa pari jo aikaisemmin mainitsemaani linssikakkua

Jälkkäriksi GIN GINS inkiväärikarkkirasia makuna hot coffee (42 g). Nämä ovat muuten aivan mielettömän hyviä, suosittelen!

Välipala klo.19.15: Suunnilleen 250 g Alpron soijajogurttia kaurahiutaleilla sekä mustikoilla. Lisukkeeksi laitoin pakastemansikoita, cashewtahnaa sekä mulperinmarjoja.

Kupillinen pakuriteetä

Iltapala klo. 21.50: Kauraleipä (kaksi puolta) puolikkaan avokadon sekä mustapippurin kanssa

Päivän treenit: Yoga Nordicilla hot jooga 60 minuuttia

Lauantai 10.2.

Aamiainen klo. 8.45: 1/2 banaani ennen treeniä

Aamiainen 2 klo. 10.05: Tuorepuuro kulhollinen, joka valmistettu aika samanlaisella reseptillä kuin tämän viikon muutkin tuorepuurot. Lisukkeena 1/2 banaani, mulperinmarjoja, gojimarjoja sekä cashewtahnaa.

Kaksi kupillista kahvia soijajuomalla sekä MCT-öljyllä (öljy vain toisessa kupillisessa)

Myöhäinen lounas klo. 15.30: Ravintolassa uuniperuna kasvistäyttein (tofua ja kasviksia), jonka ohessa  gluteeniton leipä.

Illan mittaan klo. 18-03.30: Valkoviiniä useampi lasillinen, yhdet Gin Tonicit sekä pientä naposteltavaa kuten karkkeja sekä Parrotseja.

Yöpalaa klo. 05.30: Baarin jälkeen slaissi ystäväni leipomaa kasvispiirakkaa

Päivän treenit: Juoksu juoksumatolla 5,2 km/35 min sekä tehokas vatsalihastreeni 15 minuuttia

Sunnuntai 11.2.

”Aamiainen” klo. 11.30: Edelliseltä illalta jääneitä karkkeja sekä tölkillinen Pepsiä

Päivällinen klo. 16.45: Fafasista mukaan napattu falafel, munakoiso & fetajuusto täytteinen pitaleipä.

Iltapala klo. 22.15: Lohilon jäätelörasia (350 ml) makuna Salted Caramel sekä pari lasillista tuorepuristettua greippimehua.

Sellainen oli tosiaan viime viikko ruokien sekä treenien osalta. Ei nyt välttämättä se kaikista esimerkillisin mutta ainakin rehellinen. Toisaalta ihmiset syövät niin eri tavoin, etten nyt sinällään tiedä miltä oma ruokailemiseni muiden silmään näyttää. Jonkun mielestäni syön ehkä usein, kun taas toisen mielestä liian vähän. Pyrin kuitenkin siihen, että söisin säännöllisesti ja ruokailuvälit eivät venyisi. Silti välillä on niitä päiviä että noin kuitenkin käy sillä pyrin nykyään välttelemään jatkuvaa ulkona syömistä ja jos olen keskustassa en millään malttaisi tuhlata lounaaseen, vaan saatan sinnitellä kotiin saakka. Viime viikollakin oli päiviä, että oli aivan karsea nälkä jo siinä kohtaa kun kotiin pääsin mikä sinällään ei ole kovin hyvä juttu.

Joku kuitenkin kysyy tuosta sunnuntaista, niin sen suhteen haluan valottaa, että krapulapäivät ovat kohdallani aina tuollaisia. Vaikka en kärsikään pahoinvoinnista, ei minulla ole nälkä ja syönkin vaan sitä mitä mieli tekee. Eilen se oli Fafasin pitaa sekä Lohilon suosikki jäätelöäni. Tänään on kuitenkin palattu jo normaaliin arkirytmiin ja aloitettu päivä aamiaisen voimin. Lounasta ja päivällistä en ole syönyt oikeastaan lapsuuden jälkeen eli jos joku ihmettelee, miksi syön vaan yhden ”kunnon ruoan” päivässä niin näin se on ollut kohdallani jo vuosia. Rakastan välipaloja ja siksi tykkään syödä niitä sen sijaan, että söisin kaksi kunnollisempaa ateriaa päivässä. En myöskään usko, että pystyisin koskaan syömään kovin suunnitelmallisesti. Nuorempana sitä tein ja jotenkin se vei liikaa energiaa ja oli kaiken lisäksi vielä tylsääkin. Tykkään siitä ettei minulla ole ruokailemisen suhteen olemassa mitään sääntöjä vaan voin syödä juuri sitä mitä mieli milloinkin tekee.

Miltäs päiväkirja teidän silmäänne näyttää? Syönkö aivan päinvastaisella tavalla kuin sinä vai näyttääkö tutulta?

Kommentit (16)

  1. Laura

    Ihanasti vinkkejä sai! Ja syöt kyllä ihanan monipuolisen rennon sopivasti! 🙂
    Muutama kysymys, mitä tää herukkasekoitus puuroon on? Ja onks noi mansikat pakaste vai ei? Kypsennätkö ulkomaiset marjat ennen käyttöä?
    Mikä on pupussa sun lempisalaatti? 🙂

    • On my way

      Kiva kuulla. 🙂 Eli herukkasekoitus on Pirkan ja sitä löytyy esimerkiksi K-Kaupoista: https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-suomalainen-herukkasekoitus-200g

      Ihan super, suosittelen kokeilemaan! Ja on vieläpä halpaakin, muistaakseni joku 1,70 € pussillinen.

      Mansikat on välillä pakasteesta ja sitten joinain päivinä olen ostanut Alepasta sellaisen tuoreen rasian. Tosin nuo ovat sitten ulkomaalaisia mikä ei niin hyvä juttu. En noita tuoreita kyllä kypsennä, eli riskillä on menty… Pakastemansikat ostan aina suomalaisina eli niitä en tosiaan kypsennä myöskään. En suosi ylipäänsä ulkomaalaisia marjoja muuta kuin noissa tuoreissa pensasmustikoissa sekä jos ostan tuoreita mansikoita.

      Pupussa mun suosikki on ehdottomasti Sweet Roast! <3

  2. Hanna

    Tosi hyvän näköinen ja monipuolinen ruokapäiväkirja! 🙂 Aina jotenkin kiva nähdä, kun joku syö ”riittävästi” ainakin omaan silmään, runsaasti ja rennosti. Toki jotain pastaa ja riisiä voisi joillekin päiville lisätä, mutta hyvältä näyttää. Ja HERKULLISELTA! Omia suosikkeja löytyi aika paljonkin listalta , cashewtahna mm… ja noi risentan uudet linssikakut on kyllä huippuhyviä ja koukuttavia!

    • On my way

      Kiva kuulla! Sitä ei aina itse osaa oikein katsoa omia syömisiään samalla silmällä kuin muut näkevät. Varsinkin kun syö ns. miten sattuu eikä minkään tietyn ruokavalion mukaan. 🙂

      Joo olen samaa mieltä pastasta ja riisistä! Missää nimessä en niitä tahallani välttele ja olen itse asiassa kirjoittanutkin siitä blogissani kuinka hiilarit sopivat hyvin keholleni. Ja kyllä, cashewtahna on mielettömän hyvää, samoin nuo linssikakut! Siis linssikakut vaan hupenivat – oikeaa super herkkua!!

  3. jonna / Palasia arjestani

    Vitsi tuota tuorepuuroa täytyy kokeilla itsekin! Laitat kaiken vain sekaisin kulhoon ja yöksi jääkaappiin? Cashewtahna on mielettömän hyvää, ihan parasta! Linssikakkuja täytyy ostaa meillekin 🙂 Ihanan monipuolisen ja herkullisen näköinen ruokapäiväkirja, slurps!

    • On my way

      Joo juuri noin teen. 🙂 Helppoa ja nopeaa! Ja olen samaa mieltä, aivan mielettömän hyvää tuo cashewtahna! Ja linssikakut kannattaa myös testata – ihan parhaita mutta helposti menee paketti kerralla. 😀

  4. Annu

    Tein kauraleipää sen postaamasi ohjeen mukaan, mutta siitä tuli tosin murenevaista. Leipä katkesi kahtia jo vuoasta ottaessa, ja kun leikkasin paloja, ne murenivat samoin tein. Leipäpalojen voitelukaan ei onnistunut kun ne oli pelkkää murua. Osaatko vinkata missä meni pieleen? Tein juuri ohjeen mukaan kyllä. Maku oli kyllä tosi hyvä, siinä ei ollut valittamista! 🙂

    • On my way

      No jopas jotain! Itse olen tosiaan tehnyt kaksi kertaa ohjeella eikä ole ollut kuivaa. :O Jauhoissa ja kaurahiutaleissa voi olla toki eroja mutta silti tuntuisi oudolta, että se vaikuttaisi niin paljon… Mulla tuli mieleen se, että ethän paistanut liian pitkään? Kun uuneissakin voi tosiaan olla eroja. Omani on suhteellisen vanha eikä kiertoilma. Joskus liian pitkään paistaminen kuivattaa leivän. Omani jää siis veitsellä kokeiltaessa vähän tahmeaksi, eli veitseen jää hitusen taikinaa jos kokeilen upottaa sen leipään siinä kohtaa kun nostan leivän uunista pois. Se saa siis jäädä hieman raa`aksi sisältä mieluummin kuin ylikypsäksi.

      Jauhot joita käytän ovat seuraavat: Kaurajauho on Myllärin gluteeniton kaurajauho, tattarijauho on Luontaistukun ja kaurahiutaleet puolestaan S-Marketin luomu hiutaleita (ei suuren suuriahiutaleita). Voin tehdä tänään illalla uuden satsin leipää ja siinä ohessa tarkkailla vielä oikein tarkkaan tuota leivontaprosessia. Taikinan tulisi kuitenkin olla vuokaan laitettaessa hieman juoksevaa eli ei sämpylätaikinamaista. Jos se on paksumpaa jo siinä kohtaa on todennäköisesti kyse jauhoista ja/tai hiutaleista. Jos kaurahiutaleet ovat rakenteeltaan paksumpia tai esimerkiksi niitä pikahiutaleita, saattaa tuokin aiheuttaa ongelman. Jauhoissa tuskin on niin suuria eroja. Eli siis pikahiutaleita ei tulisi käyttää vaan kunnon tavallisia kaurahiutaleita!

  5. Jonna / Palasia arjestani

    Oletkos tehnyt kaurahiutaleista itse jauhoa? Näin teen itse aika monesti. Mulla ei koskaan ole erikseen kaurajauhoja kaapissa. Kommentoinkin jo tuonne varsinaiseen leipäpostaukseen, että täytyy itsekin tehdä tätä sun kauraleipää 🙂

    • On my way

      En ole itse asiassa! Pitääkin hei tehdä, itse ostan aina kaurajauhot erikseen. 😀

    • Annu

      Kiitti vinkeistä! Jauhot oli minullakin juuri samalta merkiltä kuin sinullakin, kaurahiutaleina käytin Elovenan kuitu plus (tms.) kaurahiutaleita, pitääpä ensi kerralla kokeilla jotain muita jos se oli siitä kiinni. 🙂

    • On my way

      Joo, minä siis tein leipää taas kolmannen kerran eikä se murentunut. 😀 En nyt oikeasti osaa sanoa mikä siinä on, että se sinullakin mureni. Mietin sitäkin, että itse tosiaan annan leivän viilentyä ihan kunnolla ennen kuin lähden sitä leikkaamaan (noin tunnin verran uunista oton jälkeen), että voisiko se murentua herkemmin jos tosiaan kuumana leikkaa? Viimeksi laitoin ihan pakkaseen kymmeneksi minuutiksi jotta viilenisi nopeammin. Ja tosiaan tärkeää on, että keskusosa jää vähän kosteaksi eikä leipä kuivetu. Veitsellä kannattaa testailla kypsyyden tilaa pitkin paistamista.

      Jos pinta murenee niin myös pistely haarukalla saattaa auttaa ennen uuniin laittamista! Tai kaurajauhojen määrän pieni vähentäminen ja laittaa tilalle vaikka tattarijauhoja. Tämä on kyllä mysteeri sillä ensimmäinen kommentoija (virallisessa postauksessa) on kuitenkin saanut reseptillä leivän onnistumaan ja samoin minä. 😀 Tai hän korvasi kookosöljyn seesamöljyllä mutta ei sillä kyllä pitäisi olla merkitystä kokonaiskuvan kannalta.

  6. ninna

    Rehellinen pitää olla, säännöllinen toistuva ateriarytmi. Tuleeko paljon hyötyliikunta? Pisti silmään kasvisten vähäinen määrä jonain päivinä esim. Tiistai ja torstai ja monet päivistä ensimmäinen kasvisannos tulee vasta lounaalla. Marjoja ja hedelmiä syöt kuitenkin reippaasti. Myös hiilihydraattien vähäinen määrä varsinkin kun juoksua oli parina päivänä. Kiva että oli ainakin yksi kala annos, syötkö lihaa? maitotuotteita?

    • On my way

      No nykyään tulee hyötyliikuttua enemmän kuin aikaisemmin koska harvemmin ostan kausikorttia tuohon julkiseen liikenteeseen. Mitä kasviksiin tulee niin en syö kasviksia aamulla ellen tosiaan tee omelettia aamiaiseksi. Muuten aamiaiseni on hedelmä- ja marjapainotteinen. Hiilareita saan leivästä ja onhan niitä myös kvinoassakin vaikkakin myönsin tosiaan jo alussa, että riisi- ja pasta jäivät viime viikolta kokonaan. Näin ei kuitenkaan mitenkään tarkoituksella. 🙂

      Lihaa en oikeastaan syö, kanaa ehkä välillä ravintoloissa jos miellyttävin annos sisältää vaikka sitä kanaa – muuten en. Maitotuotteita laktoosittomina oikeastaan pelkästään juuston muodossa, en muuten.

  7. Kiira

    Mainitsit ylempänä et oot syönyt pupussa! Mitä kastiketta oot salaatilles valinnut? Viimeksi kun kävin en löytäny mieleistä ja otin jotain savuranchia ja se oli karmeeta 😀 suosittele jotain 🙂

    • On my way

      Siis otan siellä aina Sweet Roastin eikä minulta ole muistaakseni kysytty kastikkeesta mitään? Tai sitten olen vastannut niin automaattisesti että otan oliiviöljyn. 😀 Nyt alkoi kyllä häiritsemään… Pitääkin ensi kerralla oikein skarpata ja valita kastike jos sellainen samaan hintaan kuuluu!

      Minä siis tavallisesti tykkään suosia ihan balsamikoa ja oliiviöljyä koska ne ovat ns. puhtaimpia ja terveellisimpiä. Tulee aidot maut esiin kun salaatti ei ole täynnä jotain majoneesia. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *