On my way
On my way

Rumuudesta ja kauneudesta

Aloitan tavallisesti päiväni sängyssä selailemalla puhelimesta aamun uutiset, Facebookin ja Instagramin. Tänään IG seinää selatessani silmiini osui kuva blondiksi hiuksensa värjänneestä upeasta Maria Veitolasta. Viime aikoina tämä nainen on saanut mediassa aivan tavattoman paljon paskaa niskaansa ja hänen kuvatekstiään lukiessani minut valtasi epäusko. Olin pudonnut kärryiltä tämän uusimman käänteen suhteen, mikä liittyy hänen vaaleiksi värjättyihin hiuksiinsa. Siis hetkinen… Olin jo alkuun aivan pöyristynyt siitä, että häntä haukutaan rumaksi, mutta, että tämä meininki jatkuu edelleen – käsittämätöntä.

Ensinnäkin kuka aikuinen ihminen haukkuu toista rumaksi? En tiedä teistä, mutta omaan ajatusmaailmaani tuollainen tyyli ei vaan sovi. Olen saanut kasvatuksen, jossa minulle on opetettu toisten ihmisten kunnioittaminen ja käytöstavat. Ajattelen, että jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista. Jokainen meistä on oman näköisensä ja on ihanaa, ettei näytetä toistemme peilikuvilta! Toki kaikilla meistä on kauneusihanteemme, mutta jos joku ei siihen muottiin sovi, niin eihän häntä voi rumaksi kutsua? Jos toinen ei ole ulkomuodoltaan sinun silmissäsi kaunis, ei se tarkoita sitä, että hän olisi rumakaan. Vai olenko aivan väärässä?

Itsekin olen saanut elämäni aikana kuulla useaan otteeseen olevani sitä tai tätä, ”Olisit kauniimpi jos …”. Iän myötä itsevarmuus on onneksi kasvanut ja viihdyn nykyään tällaisena, kuin olen. Voi olla ettei ulkonäköni miellytä sinua, mutta sitten se on voi voi. Enää en tule tekemään ulkomuodolleni mitään toisten vuoksi, en ikinä. En myöskään anna ilkeiden arvostelevien sanojen satuttaa. Netissä on helppo haukkua toisia anonyymisti vailla kasvoja. Se on kuitenkin raukkamaista, säälittävää ja mielestäni kertoo ihan omaa tarinaansa näistä ihmisistä. Asenteeni ei ole ylimielinen, vaan näen ulkonäköön kohdistuvan arvostelun todella julmana ja ikävänä. Pahimmillaan se aiheuttaa haukutulle erilaisia traumoja ja tekee hallaa itsetunnolle. Vaikka minä koen olevani nykyään vahvempi, kuin nuorempana – kaikki meistä eivät ole vahvoja. Haukkujien olisikin syytä muistaa, että heidän muutamalla lauseellaan saattaa olla ikävät seuraukset.

Oma kauneusihanteeni on nykyään kovin erilainen, mitä se oli nuorempana. Silloin pidin enemmän missi- ja mallimaisesta kauneudesta, mutta nykyään katson asiaa todella eri perspektiivistä. Jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista ja sellainen tietynlainen persoonallisuus miellyttääkin tänä päivänä itseäni eniten. Asenne ja rohkeus olla sitä mitä on – se on ehkä upeinta. Kauneutta ei myöskään tarvitse mielestäni lokeroida, vaan se voi olla todella vapaata ja avarakatseista. Jokainen saa olla sitä mitä on! Kauneus lähtee sisältä päin. Rumana näen vaan ja ainoastaan ihmiset, joiden sielunmaailma on niin ruma, että he pystyvät toisia rumiksi kutsumaan. Se on todellista rumuutta.

En tiedä mitä ajatuksia tämä koko kohu on teissä herättänyt, mutta itse olen ollut tosiaan aika pöyristynyt – suorastaan järkyttynyt. On kamalaa, että aikuiset ihmiset kiusaavat toisiaan tuolla tavoin. Omissa silmissäni Veitola on aina ollut todella persoonallinen, mielenkiintoinen ja karismaattinen tyyppi! Vastoin ehkä monen muun mielipidettä, pidän itse asiassa hänen ulkoisestakin tyylistään huomattavasti enemmän, kuin Saagimin. Hän on rohkea ja uskaltaa pukeutua persoonallisesti. Tuollainen rohkeus on kaunista ja tekee ihmisestä kauniin. Toivon todella, ettei Maria ota kohusta itseensä, vaan jatkaa kulkuaan juuri sellaisena kuin on.

Ylipäänsä toivoisin, että tulevaisuudessa ihmisiä ei määriteltäisi enää niin paljon ulkonäön kautta. Vaikka se onkin ensimmäinen seikka, jonka toisessa näemme, se ei kuitenkaan kerro juuri mitään itse ihmisestä tai hänen todellisesta kauneudestaan. Annetaanhan siis kaikkien kukkien kukkia ja jokaisen olla sellainen, kuin haluaa olla. Persoonallisuus on sitä, mitä me tähän maailmaan kaivataan! Ei missään nimessä ihmisiä, jotka ovat pelkkiä kopioita toisistaan.

Kaunista päivää jokaiselle ja toivottavasti aihe on saanut muissakin reaktioita aikaan! On aika herätä siihen, ettei ihmisten arvostelu ole okei.

Kommentit (6)

 1. souphie

  Olen täysin samaa mieltä! Minusta on hyvä että Veitola nostaa näitä aiheita keskusteluun eikä ”anna vain olla”. Muutenkin koko yhteiskunta vaan on sellainen, että jos nainen ei ole kaunis niin hän ei ole mitään. Ja se on naisille yksi tärkeimmistä ”ominaisuuksista”. Koko kosmetiikka ja kauneusteollisuus saa voimansa naisten epävarmuudesta jota jatkuvasti ruokitaan. Minusta on myös aika hälyttävää millainen viesti lähetetään niille epävarmoille teinitytöille jotka vertaavat itseään instagramin täydellisiin naisiin ja jos annetaan ymmärtää että Veitolan näköinen tavallinen nainen on ruma?

  • On my way

   Todella hieno kommentti ja ajatus, juurikin näin! Ja ehdottomasti näitä juttuja on nostettava pöydälle. Eihän tuollainen vaan käy laatuunsa. :/

 2. Jenna

  Samaa mieltä! Mulle ei tulisi mieleenkään sanoa jollekulle että hei sä oot ruma… Kun mun mielestä jos ei oo mitään kivaa sanottavaa niin silloin voi pitää suunsa kiinni. Se että puhuu mitä mieleen tulee ei todellakaan ole sitä että on aito, rehellinen ja suorapuheinen. Enemmänkin tuollaiset lausahdukset on vaan moukkamaisuutta ja kiusaamista, jota sitten yritetään oikeuttaa itselle sanomalla tuo.

  Jokaisessa on jotain kaunista, mutta jokainen ei istu ihmisen omaan kauneusihanteeseen. Mulla on omani ja niihin ei jokainen istu. En silti sano niitä jotka ei istu omaan kauneusihanteeseeni rumiksi. He on omalla tavallaan kauniita.

  • On my way

   No sanoppa muuta, kamalaa! Koko sanakin kuulostaa korvaan niin julmalta. 🙁

   Ja täysin samalla tavalla kyllä ajattelen – jokaisessa on jotain kaunista! <3

 3. Pia

  Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että on todella törkeää ja tökeröä mennä sanomaan jotakuta rumaksi. Mitä kukaan siitä itselleen mitään saa? Ihmisten määrittely rumiin ja kauniisiin on muutenkin turhaa.

  Lisäksi mun mielestä Maria Veitolassa on vaan sitä jotain. Olen aina tykännyt katsoa hänen ohjelmiaan, koska hän on niin karismaattinen! Monesti olen myös ihaillut hänen rohkeaa tyyliänsä!

  http://liikuntakarpasenpuraisu.blogspot.fi/

  • On my way

   Niinpä. En tiedä luuliko Saagim tuon homman alottaessaan, että kyseessä on hauska juttu vai mitä, mutta on kyllä naisella otsaa… Siitähän tuo myllytys, kun taisi alkunsa saada ja muutkin alkoivat häntä haukkumaan.

   Ja olen samaa mieltä! Hänessä on jotain mielenkiintoista ja tapa juontaa on mukaansa tempaava – lahjakas nainen. Varmasti monella ihmisellä pientä kateutta häntä kohtaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *