On my way
On my way

Ripsienpidennysten plussat ja miinukset

Ripsienpidennykset ovat korostaneet silmiäni jo vuodesta 2010. Koko seitsemän vuoden aikana olen pitänyt ainoastaan muutaman hassun tauon, joista yksi oli tuossa elo- ja lokakuussa, jonka jälkeen kävin laittamassa Anniinalla pidennykset takaisin. Voisikin oikeastaan sanoa, että olen tutumpi näky ripsillä kuin ilman mutta kyllä blogissani näkyi paljon kuvia myös taukoni ajalta. En tiedä kuinka moni huomasi eron mutta itse huomaan sen aika selkeästi, kun naamaani päivästä toiseen tuijottelen. Ilman pidennyksiä näytän ehkä nuoremmalta ja omalla tavallaan puhtaammalta mutta pidennysten kanssa taas olen huolitellumpi. Vaikka pidän molemmista tyyleistä, voitte ehkä arvata kumpi itseäni miellyttää enemmän, koska palasin jälleen tauolta pidennyksiin.

Tänä päivänä luonnollisuus trendaa. Vaikka ei oltaisikaan täysin luomuja niin se, että lopputulos näyttää luonnolliselta on juttu, joka on selkeästi in. Ensin luovuttiin hiustenpidennyksistä, seuraavaksi rakennekynsistä ja lopulta ripsienpidennyksistä. En missään nimessä sano, etteikö olisi hieno juttu, että pystyy olemaan ilman mitään ”lisukkeita” mutta korostaisin, että jos jotain lisukkeita tahtoo, voidaan nekin tehdä luonnollisesti. Tiedän ihmisiä, joilla on esimerkiksi hiustenpidennykset mutta koskaan et päälle päin huomaisi, että päästä löytyy jatkeet. Myös kynsissä voi olla siisti ja luonnollinen manikyyri rakennekynsien korostamana tai tosiaan silmissä ripset, jotka sopivat kantajansa tyyliin. Itselleni ripsienpidennyksissä tärkeää on siisti lopputulos ja se, etteivät ripset ole liian pitkät. Olen todella paljon ilman mitään meikkiä ja noissa tilanteissa ripset eivät todellakaan ponnahda mitenkään häiritsevästi esiin, kun ne eivät ole liian huomiota herättävät. Tällä hetkellä minulla onkin volyymeista 9-10 mm pituutta, josta mietin mahdollisesti siirtymistä vieläkin lyhyempään.

Koska olen niin monta vuotta ripsienpidennyksiä suosinut sekä tauolla ollessa sen ripsettömän arjen nähnyt, kokosin muutamat plussat ja miinukset ripsienpidennyksistä!

+ Näytät pidennysten kanssa aina huolitellulle. Olit sitten sairaana, krapulassa tai muuten vaan väsynyt, olet aina edustuskunnossa. Ripset ovat oikea pelastus niille, joiden on vaikea liikkua mihinkään ilman ripsiväriä.

+ Aamusi nopeutuvat huomattavasti! Ainakin omat aamuni, sillä minulla meni poikkeuksetta pelkkien ripsien kanssa ainakin 5-10 minuuttia koko meikistä. Omat ripseni ovat piikkisuorat ja itsepäiset, joten taivuttimien föönaaminen ja muu oheistoiminta ripsien ojennukseen saamiseksi tuli minulle ajallisesti kalliiksi.

+ Lomasi helpottuu. Lähdit sitten pohjoiseen tai etelään, helpottuu loma kummasti, kun ripsivärin kanssa ei tarvitse sählätä. Esimerkiksi tänään, kun lähden Dubaihin, tiedän, että voin uida ja hikoilla auringossa pelkäämättä onko ripsivärit poskilla. Sama oli muuten Levilläkin. Oli ihanaa poreilla, saunoa ja paljuilla, kun tiesi, että ripsivärit eivät leviä.

+ Saat juhlameikistäsi helposti näyttävän. Ripsien kanssa on se etu, että saat helposti luotua itsellesi erittäin juhlavankin meikin näin halutessasi. Kun muuten joutuisit pelaamaan tekoripsien kanssa, nyt sinulla on ripset jo valmiina silmissä mikä helpottaa projektia kummasti.

+ Silmät korostuvat. Eron huomaan ainakin itse varsinkin kuvissa. Ripsien kanssa silmät ovat jotenkin tummemmat ja mystisemmät, kun taas ripsivärin kanssa niitä hyvä, kun edes huomaa. Tämä toki johtunee siitäkin, että inhoan luomivärejä ja ylipäänsä silmien meikkaamista eli ero on omalla kohdallani aika suuri silmien näkyvyyden suhteen.

+ Saat ripsistä niin pitkät tai lyhyet kuin haluat. Monella on mielikuva, että pidennykset ovat todella pitkät ja massiiviset mutta pidennykset voidaan laittaa myös lyhyempinä. Muistaakseni Anniina sanoi, että 8 mm on hänellä se lyhyin saatavilla oleva pituus, joten silloin liikutaan aika luonnollisilla vesillä.

+ Silmienympärysiho ei rasitu niin paljon. Tästä nyt ei ole mitään tutkimustuloksia tietääkseni mutta se, että silmänympärysihoa rääpii vähemmän vaikuttaa aivan varmasti myös tuon ihoalueen kuntoon sekä parhaimmillaan saattaa jopa vähentää juonteiden syntymistä. Itse ainakin huomaan, että tauolla ollessa silmien aluset ovat usein ärtyneet, kun poistat vedenkestävää ripsiväriä ja joudut silmiä aika paljon rääpimään.

+ Ripset ovat etu paljon urheileville! Varsinkin jos liikut ammatiksesi tai päiviisi kuuluu useampi treeni, niin silloin ripset toimivat aivan varmasti loistavasti. Toki hikoilu saattaa vaikuttaa pysymiseen mutta ainakaan ei tarvitse jatkuvasti hikoilla ripsivärejä pois ja olla niitä jälleen lisäilemässä.

–   Silmiä ei voi hieroa yhtä antaumuksella kuin ilman pidennyksiä. Voi tosiaan hieroa mutta se on tehtävä hellävaraisesti tai muuten ripsiä putoilee aivan varmasti.

– Päivä tai pari ripsien laiton jälkeen tulee varoa silmien kastelemista jotta ripset pysyisivät mahdollisimman hyvin. Hyvästi siis kuumat höyryävät suihkut tai saunareissut. Tokikaan tuota sääntöä ei tarvitse noudattaa kuin ne pari ensimmäistä päivää mutta kuitenkin.

– Öljypitoiset silmänympärysvoiteet ja rasvat, ne täytyy unohtaa. Kookosöljy on muuten varma ripsien pudottaja, joten pidennysten käyttäjät eivät voi kylpeä tuossa ihmeaineessa.

– Huollossa on käytävä suunnilleen kolmen viikon välein. Tämä nyt ei itseäni häiritse mutta hyvin kiireisten ihmisten voi olla hankala sovittaa aikatauluihinsa. Niin ja suosituimmille laittajille kuten omallenikin, aika tulee varata n. 3 viikkoa etukäteen, jolloin tulee voida nähdä sinne kolmen viikon päähän.

– Taukoja on pidettävä. Tämä on paha juttu siinä kohtaa, kun ripsiin on todella tottunut. Alku nimittäin saattaa vaatia totuttelua… Ilme muuttuu kerta heitolla valjummaksi.

– Ripset maksavat, kuten mikä tahansa muukin kauneudenhoidollinen toimenpide. Jos näitä toimenpiteitä on kuitenkin vaan yksi, niin mielestäni tuo ei ole paha satsaus kuukaudessa itseensä ja omaan ulkonäköönsä. Jos taas monta, niin toki silloin voi joutua jostain päästä karsimaan… Elämässä kaikki kiva maksaa, harmi!

Näiden plussien ja miinusten perusteella minä valitsen pidennykset. Ne helpottavat elämääni todella paljon ja pidän siitä, että silmäni korostuvat edes hieman, sillä niiden meikkaaminen ei todellakaan ole lempi puuhaani. Ripsien kanssa silmät saavat olla eikä niille tarvitse tehdä mitään. Huollossa käyn edelleen *Beauty Anniinassa Ullanlinnassa, mikä ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä. Olen käynyt Anniinalla jo vuosikaudet ja vaikka mahdollisuus vaihtaa olisi koska vaan, ei tee mieli lähteä hyvästä paikasta yhtään mihinkään.

Olen kerta toisensa jälkeen tyytyväinen lopputulokseen ja nimenomaan siihen, miten ripset pysyvät ja miltä ne näyttävät. Mielestäni Anniina kuuntelee sopivissa määrin asiakkaan toiveita mutta samalla sanoo myös rehellisesti ammattimaisen mielipiteensä jos on esimerkiksi tauon paikka. Koskaan en ole myöskään silmätulehdusta saanut ja ylipäänsä ripsien laittoprosessi ei ole ärsyttänyt silmiäni. Anniinan valikoimista löytyy myös allergialiima joka tosiaan sopii herkkäsilmäisimmille ja esimerkiksi itselleni ripset liimataan sillä poikkeuksetta.

Vaikka ripsetön elämä lähtikin käyntiin yllättävän kevyesti ja poikamaiseen ulkonäköön tottui nopeasti, olen nyt kyllä taas onnellinen, että minulla on ripset! Ne vaan tekevät niin paljon.

Mitä mieltä te olette ripsienpidennyksistä? Oletteko viime vuosina luopuneet vai hurahtaneet?

*Ripsihuolto sponsoroitu

Kommentit (8)

 1. Emmi

  Mulla oli joskus viisi vuotta sitten mutta allergisoiduin niille todella pahasti. Haluaisin vieläkin testata ja yhdeltä työkaverilta kuulin että nyt on tullut jokin täysin uusi allergialiima mutta en sitten tiedä!
  Ne ovat niin ihanat vaikka omani onkin pitkät♥️

  • On my way

   Voi ei, ikävä kuulla. 🙁 Anniinalla on tosiaan allergialiimaa, joka on aivan loistava ja minullekin sillä aina ripset laitetaan. Jos innostut niin kokeile vaikka ymmärrän, että jäänyt varmaan traumat tuosta reaktiosta… 🙁

 2. taika

  Pidin vuosia mutta luovuin niistä vuosi sitten. En jaksanut enää sitä ravaamista huolloissa. Lisäksi mun mielestä juhlameikki on parempi kun voi ihan antaumuksella sutia luomivärejä ilman et tarvii varoo et kaikki varisee ripsille. Ja sit luomivärin laiton jälkeen laittaa tekoripset. Mä en osannu oikeen meikata niin et luomivärii ei olis varissu ripsiin.

  Kasvatin sit seerumilla omat ripset hyvin megalomaanisiksi.

  • On my way

   Okei. 🙂 Niin, onhan siinä tietysti pieni vaiva vaikka itse en koekaan sitä vaikeaksi, kun kolmen viikon välein käy. Itse myös käytin seerumia koko ripsitauon ajan ja se kieltämättä auttoi ripsien kasvattamisessa.

 3. Nea

  Mä oon menossa ottaan ekaa kertaa ripset parin viikon päästä ja odotan kyllä innolla! Toivon että saisin niistä huomattavaa helpotusta urheilijan arkeen, johon ei jaksaisi mahduttaa meikkaamista. Microblading- kulmat tulevat ensi viikolla ja ripset tosiaan hiukan sen jälkeen, joten sen jälkeen ei enää meikkaamiseen kulutettuja minuutteja arkena, jee 🙂

  • On my way

   Kuulostaa hyvältä ja voin luvata, että helpottavat arkeasi huomattavasti! :))

 4. Hanna

  Itsekin tulin liimalle valitettavasti allergiseksi ja mitä olen lukenut ja kysellyt tekijöiltä niin usein allergialiimakaan ei auta ja voi jopa pahentaa reaktiota😕 harmi, sillä pidin niistä kyllä ja ottaisin uudelleen jos uskaltaisin! Toisaalta eipä mene aikaa eikä rahaa huoltoon😅 näyttävyyttä silmiin niillä kyllä saa!

  • On my way

   Voi ei, ikävä kuulla. 🙁 Niin, voihan se noinkin olla. Toki noissa allergialiimoissakin voi olla eroja, eli pieni mahdollisuus voisi kyllä olla, etteivät silmäsi reagoisi. Muistaakseni Anniina ainakin joskus sanoi, että silmiin voidaan tehdä ns. allergiatesti eli laittaa muutama ripsi ja katsoa reagoiko. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *