On my way
On my way

Ripsienpidennykset ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Moni ihminen jolla ei koskaan ole ollut ripsienpidennyksiä ajattelee elämän kovin hankalaksi näiden kanssa. Ja tämän lauseen kirjoitan ihan omakohtaisten kokemusten perusteella. Kysymykset ”Kuinka käyt suihkussa, pystytkö hiestämään silmiä, eivätkö ne kutise tai kirvele, eikö ripsiä putoile silmään tai miten ylipäänsä hoidat niitä?” jne jne. ovat ihan yleisiä ajatuksia joita kuulen arjessani. Musta on jotenkin hassua, että monilla on niin hankala kuva pidennyksistä, koska sitähän ne eivät ole vaan päinvastoin! Ainakin omalla kohdallani ne helpottavat arkea huomattavasti ja tämä on täysin rehellinen omakohtaiseen kokemukseen perustuva mielipide. Jos siis emmit vielä pidennyksiä mutta sinua askarruttaa juurikin joku edellä mainitsemistani seikoista, niin täältä pesee vastauksia viisi vuotta ripsienpidennykset omistaneelta. Toivottavasti moni saisi asiaan uutta perspektiiviä! 😉

Kuinka käydä suihkussa pidennysten kanssa? 

Ensinnäkin suihkussa käynti tapahtuu ihan kuten ilman ripsiäkin. Tokikaan en nyt hiestämällä hiestä silmiäni suihkun alla, mutta yhtälailla esimerkiksi hiukset pestessäni annan veden valua myös silmilleni. Silloin, kun ripset on juuri laitettu on hyvä olla ainakin 24 tuntia ilman höyryäviä suihkuja tai vesipesua. Siispä huollon jälkeen olen aina hyvin varovainen ja käyn vaan pikasuihkussa ja jos tukka pitää pestä, niin pesen sen pää alaspäin. Luin muuten taannoin hauskan jutun netissä, eli jos ripsiä tahtoo oikein huolella suojella vinkki ehdotti uimalasien käyttöä suihkussa käydessä, hahah. Ihan paras. Tuohon puuhaan en ihan jaksa ryhtyä, sillä omat ripseni pysyvät kyllä kunnossa sen kolme viikkoa jo helpommallakin tavalla. 😀

Pystynkö enää hieromaan silmiäni?

Mielestäni silmien hierominen noin yleensäkin on hieman kyseenalaista puuhaa. Ennemmin esimerkiksi aamulla herätessäni huuhtelen silmiä vähän vedellä, kuin hiestämällä hiestän. Ja tähänkin hommaan tottuu. Kun ripset laittaa saattaa alkuun olla hankalaa vältellä hiestämistä jos siihen on tottunut, mutta kyllä ajan kanssa homma iskostuu takaraivoon. Jos kuitenkin tahtoo edelleen silmiä hieroa, ei siinä sen suurempaa ongelmaa ole mutta toki hieroessa ripsiä saattaa irrota. Ei siis ehkä kovin suositeltavaa jos ei tahdo jatkuvasti ravata huollossa.

IMG_1529

Voinko käyttää ripsienpidennyksiä jos käytän piilolinssejä?

Olen ollut piilolinssien käyttäjä 15-vuotiaasta saakka ja voin sanoa, että mitään ongelmia ei ole koskaan ollut. Ripsienpidennykset toki vaikuttavat siihen hieman miten linssit laitat silmään ja otat pois, eli enää et kisko ripsistä, vaan otat kiinni luomesta. Omalla kohdallani homma ei ole koskaan tuottanut mitään hankaluuksia ja itseasiassa silmäni ovat enemmän suojassa ripsien kanssa. Ripsiviuka, kun estää silmiin roskien menon aika mukavasti. 🙂

Kutisevatko tai kirvelevätkö silmät pidennysten kanssa?

Jos ripset on laitettu oikein, ei niiden tulisi varsinaisesti aiheuttaa minkäänlaisia tuntemuksia. Toki siinä vaiheessa, kun oma ripsi kasvaa ja huoltoaika alkaa lähenemään saattaa pientä kutinaa tulla jos ripset kääntyvät nurin kurin tai hiestävät johonkin. Suosittelenkin harjaamaan ripsiä vähintään kerran päivässä, jolloin ne pysyvät ”aloillaan”. Kirvelyäkään ei pitäisi olla jos kaikki on kunnossa. Anniina laittaa minulle aina ripset allergialiimalla, joka on hellävaraisempaa ja omalla kohdallani ripset myös pysyvät sillä paremmin.

Pitääkö ripsienpidennyksiä ylipäänsä hoitaa jotenkin?

Varsinaisesti ei. Ainut hoitomuoto on ripsiharjalla harjaaminen päivittäin. Alkuun, kun ripset on vasta laitettu en harjaa niitä ollenkaan. Siinä vaiheessa, kun huomaan etteivät enää olekaan ihan tiptop on aika ottaa harja esiin. Tuo harjaaminen on kuitenkin mielestäni hyvin miellyttävää, joten missään nimessä ei millään tavalla kuormittavaa. 😀 Ripsihuollossa taas tulee käydä 2-5 viikon välein. Tähän vaikuttaa aika paljon monetkin seikat, itse käyn aina kolmen viikon välein sillä olen havainnut sen parhaaksi huoltoväliksi.

Mistä tiedän mikä on itselleni sopiva malli ja pituus? 

Ripsiä löytyy nykyään hyvin monen makuun. On volyymia, tavallista C- ja D-kaarevuutta, pitkää, lyhyttä ja mitä vielä. Hyvä ripsien laittaja osaa ehdottaa ensikertalaiselle hänen silmiinsä sopivaa pituutta ja kaarevuutta. Toisille ei nimittäin käy ollenkaan esimerkiksi D-kaarevuus jos luomi on niin alhaalla, että ripsien päät hiestävät luomea. Tästä ei kannata kuitenkaan huolehtia, koska jos käyt hyvällä laittajalla hän osaa nähdä kokonaisuuden. Myös pituuden kanssa suosittelen ennemmin luonnollisempaa maltillisuutta kuin ahneutta. 16 mm pituus saattaa olla joidenkin mielestä näyttäävä mutta on loppupeleissä aika raskas ja saattaa tehdä silmiin luppoefektin.

IMG_1545

Mistä tiedän minkä ripsipaikan valitsen?

Nykyään myös laittajia löytyy laidasta laitaan. Yleensä ne 50 euron tarjoukset uusista ripsistä ovat laadultaan heikkoja. Pahin kauhutarina, jonka olen kuullut on se, että omat ripset on revitty jossain Thaikkupaikassa kokonaan irti. Hirveää… Kannattaa siis oikeasti valita teknikko huolella! Itse olen käynyt hyvin monessa paikassa tämän viiden vuoden aikana mutta voin sanoa, että Beauty Anniinan Anniina on ehdottomasti paras. Hän laittaa ripset niin huolella, juuri sellaisen näköisiksi joista itse pidän. Koskaan ei tarvitse pelätä, että omat ripset menevät pilalle tai vaurioituisivat. Suosittelen lämpimästi! Anniinalta löytyy myös työpari Tuuli, joka hänkin laittaa ripsiä hyvällä ammattitaidolla. 🙂

Vaurioituvatko omat ripset pidennsyten alla?

Eivät vaurioidu jos laittaja on hyvä. Tästä hyvä esimerkki on oma tilanteeni, eli olen käyttänyt ripsiä nyt viisi vuotta joista lähes kaksi käynyt Anniinalla. Viime talvena, kun pidin taukoa ripsissä ei ollut oikeasti mitään ongelmaa! Ne olivat tuuheat ja hyvässä kunnossa. Siispä edelleenkin painotan, menkää ammattitaitoiselle laittajalle. Jos räpsyttimet on laitettu oikein, ne EIVÄT vaurioita omaa ripseä. Mieluummin maksaakin hieman enemmän jotta saa laatua.

Jos tulee vielä mieleen joitain kysymyksiä tai ajatuksia niin kommentoikaahan! Minusta on kiva vastailla, koska omat kokemukseni pidennysten kanssa ovat olleet pelkästään positiivisia. Koskaan ei ole tarvinnut miettiä, että käyttö tulisi lopettaa.

*Ripsienpidennyksen yhteistyössä Beauty Anniinan kanssa. 

Kommentit (13)

 1. Piitsu

  Minäkin oon koukuttunu näihin pidennyksiin. Kävin ekaa kertaa Groupon Dealin kautta eräässä paikassa. Laittaja oli eestiläinen jonka kädet haisi tupakalta ja se puhui kännykkäänsä eestisksi jonkun miehen kanssa koko tilaisuuden ajan….noh,ripset oli mielestäni hyvät (ilman muuta kokemusta) ja hinta huokea,ei siinä mitään. Paikka sai palautetta ilmeisesti monelta taholta ja on onneksi häipynyt.
  Seuraavan kerran taas Grouponin kautta ostettu lahjakortti toiseen paikkaan,nyt oli ongelmana se että seuraavan korjaajan mielipide oli että liimat näkyy .
  Noh, nyt olen onneksi löytänyt luottolaittajan joka tekee tosi hyvää duunia ja laittaa joka ripsen erikseen allergialiimalla vaikka maksaa vähän enemmän. Näissä laittajissa on tosi suuri kirjo ja tarjontaa on loputtomiin.

  • On my way

   Hyi, juuri tuollaisia kokemuksia tarkoitan…Grouponin kautta ei ilmeisesti laatua saakaan. Hyvä kuitenkin jos olet vihdoin löytänyt hyvän tekijän! Pääasia. 🙂

 2. Linda

  Mistä tulee sana hiestää? Ikinä kuullut ennen 😀

  • On my way

   Jaa-a. Käytössä ollut kyllä iät ja ajat. Kenkä hiestää, miten muuten sanoisi? Varmaan hankaa sanalle synonyymi.

  • Viv

   Hiertää? Mäkin ihmettelin sanaa hiestää! PS. Ihanat ripset!

  • On my way

   No ehkä se sana on vaan mun kielessä. 😉 Ja kiitos, Anniina on kyllä taitava!

 3. Sari

  Meikaatko ikinä silmiä muuten, esim. laitatko luomiväriä? Mites meikkien pesu? Täytyykö käyttää jotain tietynlaista kasvojen pesuainetta, meikinpesuainetta jne?

  • On my way

   Harvemmin… Jos meikkaan niin poistan öljyttömällä poistoaineella tai sitten ihan vedellä. En käytä vedenkestäviä meikkejä.

   Puhdistusaineista mulla on ihan normaalit aineet käytössä (Neutrogena) joilla sitten putsaan kasvot. Silmiin en ainetta luonnollisesti laita. 🙂

 4. Emppu

  itse en koskaan kastele silmiä suihkussa, ripset menee ihan kökköön ja

  • On my way

   Aah. No niinhän ne vähän menee… Itselläni tuppaa vaan väkisin kastumaan jos hiukset pesen.

 5. Emppu

  oho edellinen kommentti jäi kesken! Mutta jäin miettimään miten olet piilarit laittanut silmiin ennenkuin sulla oli pidennykset 😀 eihän yläluomea silloinkaan ripsistä vedetä vaan sormi yläluomelle ja vetää ylöspäin 😀

  • On my way

   Piilolinssien laittoon ja pois ottamiseen on aika monta tapaa. 🙂 Itse otin kyllä aina ennen ripsistä kiinni ja vedin koko yläluomea ylöspäin eikä koskaan ollut mitään ongelmia. Onnistuu kuitenkin hyvin myös tällä uudella taktiikallanikin. 🙂

 6. Merja

  Moikka! Mullakin ollut ripset jo joitain vuosia ja kiinnitin huomiota siihen että vältetään veden valumista ripsille.. Ripset nimenomaan tulee kastella kunnolla ja antaa veden valua silmille (ei tietenkään ekan 24h aikana). Ripsien tyviin jää muuten helposti shampoo jämät ja ihosta irtoava rasva ja hiki. Kolmen viikon välein käyn huollossa ja pysyvät silti oikein hyvin vaikka kunnolla pesen ja kastelen niitä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *