On my way
On my way

Riisikakut yes or no?

Riisikakkuja, joissa päällä banaaninpaloja ja maapähkinävoita. Vielä mieluiten sokeritonta sellaista. Näihin tällaisiin kuviin olen törmännyt suhteellisen usein tuolla blogiviidakossa. Kuulostaa todella herkulliselta ja ajattelin itsekin kokeilla tuota ”reseptiä”. Meitin vaan, että mikähän riisikakkujen ravinto- arvoista tekee sellaisen, että niin moni treenaava niitä suosii? Niissähän ei ole juurikaan kaloreita mutta ne ovat pelkkää prosessoitua valkoista riisiä, mikä taas nostaa verensokerit rytinällä ylös. Myös sokereita ja suolaa saattanee löytyä hieman liikaakin… Itse en jaksa olla nöpönnuuka mutta mietin mikä saa porukan, joka mitä ilmeisemmin syö todella tarkasti, niin syömään noita höttöpaloja?

Itse olen aikamoinen hapankorppu-hirmu ja tiedän, että ne eivät ainakaan ole mitään terveyspommeja ja niitä uppoaa helposti useampi jos oikein vauhtiin pääsee. Niihin tulee vaan niin helposti HIMO! Joskus luin jostain, että hapankorppujen rouskutuksen ääni aikaansaa sen, että niitä tekee mieli kokoajan syödä enemmän ja enemmän. Voi olla hyvinkin paikkansa pitävää. 😀 Hapankorpuista tulee kuitenkin fiilis, että ovathan ne nyt vähän terveellisempiä kuin nämä riisiympyrät. Kuituja ainakin jos ei muuta?! 🙂 

Kaikesta huolimatta ostin kuitenkin eilen ihan huvikseen tuollaisen riisikakku paketin, viime kerrasta on varmaan vuosia? En sitten tiedä, juuston kanssa ei ainakaan mitenkään erityisen toimivaa… Lisäksi noista tuli mielestäni sellainen enemmänkin nälkäinen olo, eli tuntui kuin olisi syönyt ”tyhjää”. En nyt siis pelkkiä riisikakkuja popsinut mutta ensihätään noita nappasin siinä toivossa, että kestän ruokailuun saakka. Voi olla, että paremmin toimii tosiaan sellaisena herkkuversiona?! Itse en kyllä lämmennyt erityisemmin, tokihan taas puhutaan makuasioista, joista ei vaan voi kiistellä… Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä noista kakkusista? Miksi niitä syötte ja minkä kanssa jos näin? 

Riisikakut
Riisikakut

Kommentit (48)

  1. Anonymous

    Maustetut esim juusto tai pizza riisikakut menee herkuista, mutta kyllä normaaleja riisikakkuja rouskuttelen ihan muuten vaan ns välipaloina.:)

    • Jutta

      Okei, ja tunnet täyttyväsi niistä? 🙂 Musta noissa on juuri se, että ne tuntuvat vähän turhalle. Itse en ainakaan muutamasta riisikakusta saanut mitään täytettä vatsaani. :O Paketillinen on varmaankin jo eri asia.

  2. Anonymous

    Oon kans ite miettiny et miks jengi vetää noita? Koska katoin kans ravintoarvoja.. Noissa ei perjaatteessa ole ”mitään” nii en tajuu miks niitä syödään.. Mahan täytöksi vaan? Testasin kans tota riisikakku+maustamaton/sokeroimaton maapähkinälevite+banaania. HYI kuivaa. 😀 Se levite vaa tarttuu ällöttävästi suuhun, vielä noiden kuivien riisikakkujen kanssa. Ja, en tykkää riisikakuista kauheesti, enkä myöskään siitä levitteestä.. Eli eipä oo mun juttu:D itse vedän gluteenittomia kauranäkkileipiä, mun mielestä ne on ihan kelpo vaihtoehto..ja niistä vilkasin kaloreita nii ei hirveesti tuu, jos haluaa siis leipää vetää.. 🙂 Tosin alussa niitten maku oli myös ”hyi ei tää oo näkkäriä”:D mutta nyt ne on mun herkkua !

    t. Krista

    • Jutta

      Hahah, aijaa. Saa nähdä kokeilenko siis ollenkaan tuota ”ohjetta”. 😀 Mulla on siis tuo paketti tuolla kaapissa ja ei kyllä tee yhtään mieli noita, nämäkin varmaan niitä kuuluisia makuasioita. 🙂 Näkkärit ovat enemmän mun juttu myöskin!

  3. Anonymous

    Hei luin vanhoja postauksia ja näin kun olit kirjoittanut ruokaprobleemista.. Mutta en löytäny postausta lääkäri käynnin jälkeen.. Mikä on meininki nyt?:) tehtiinkö testejä, vai testaatko itse eri ruokia vai mitä..?

    Itselläni vaivannu mahavaivat 8vuotta.. ensiksi todettii laktoosi-intorelanssi (itse testaamalla), sitten kärsittiin siltikin monta vuotta, kolme vuotta sitten sain tuomion ärtyneestä suolesta, vuosi sitten alko taas vaivat pahenemaa ja testailuillani totesin itselleni keliakian(mikä ei näkyny aijemmin testeissä).. Että täältä päästä tulee kyllä vinkkejä jos tarvitset:D Kannattaa syödä maitohappobakteereita, ne auttaa ja tasapainoittaa mahaa. Ja haluun vaa sanoo et tiiän et toi on maailman vittumaisinta ja mulla itelläni tulee välillä oikeesti (harvemmin enää) hirveet itkupotkuraivarit ku ei vaa JAKSAIS ja on niin epistä ku muut ei kärsi:D Mut tällästen vaivojenkaa pystyy elämään, trust me. Ei maailma näihin kaadu, kaikkeen löytyy syy, onse ehkäsystä, ärsytynyttää suolee, helikobakteeria, keliakiiaa ym. Ja kyllä hätä keinot keksii.. Esim. itse söin 6vuotta Imoudeumeja, koska yksinkertasesti en ois voinu muuten olla koulussa/töissä. Mut nyt on niistäkin päästy eroon 🙂 ja ainiin, koita ilmaan mahassa cuplatonta ! auttaa hyvin, itselläni aina varsinkin istuessa kertyy ilmaa mahaan.. Tsemppiä ja hyviä hermoja vaivojen kanssa<3 !!

    -Krista

    • Jutta

      Hei, ajattelin kyllä tehdä jonkunlaista ”päivityspostausta” tilanteesta vielä jossain vaiheessa. Minulla ei tosiaan ole laktoosia, eikä keliakiaa. Maitotuotteiden sopivuuden olen kyllä nyt testannut aika varmaksi ja ei, jostain syystä vatsani ei kestä esim. jogurtteja. Laktoositonta kahvimaitoa pystyn kyllä käyttämään hieman ja samoin juustoa leivälle mutta muuten aika no no- listalla on maito. Maitohappoja syön säännöllisesti ja itseasiassa tämä tutkimisprojekti on hieman kesken, eli par aikaa testailen mikä sopii itselleni ja mikä ei. On kyllä huomattavasti helpompi olla, kun yksi tekijä on poissa ruokavaliosta pahaa oloa aiheuttamasta. Toinen juttu on muuten pähkinät, joille aika konkreettisesti tajusin olevani allerginen.

      Kiitos paljon tsempeistä, sinulle myös sinne oikein paljon voimia vaivojen kanssa <3

  4. Anonymous

    Suosittelen kokeilemaan maustettuja riisikakkuha! Esim kermaviili-valkosipuli on todella hyvää ja pizzamaustettu myöskin, herkkujahan noi ennemmin on mutta terveellisempää kuin vaikka sipsit! 🙂

    • Jutta

      Okei, voisi ehkä tosiaan toimia herkkuina joskus leffan kanssa mutta muuten en kyllä erityisemmin välitä. Kuivia ja mauttomia ainakin nämä mitä ostin. 😀 Nuo maulliset ovat varmaan taas ihan eri case.

  5. MS

    En tiedä miksi, mutta en ole koskaan innostunut näistä riisikakuista! 😀 Tosin viime kerrasta on aikaa monta, monta vuotta. Silloin ne maistui ainakin ihan pahvilta! Haha. Mutta ehkä pitäisi jossain vaiheessa antaa kakkusille uusi mahdollisuus ja maistella uusien yhdistelmien kera. Voihan ne vielä yllättääkin 😉

    http://beauty-highlights.blogspot.fi/

    • Jutta

      Heheh, pahvi on aika hyvä sana kuvaamaan tuota makua… Ei kyllä ole vakuuttanut itseänikään siis erityisemmin. Ehkä ne yhdistelmät pitää vielä testata, tai sitten ei. 😀

  6. LOTTA

    Usein riisikakkuja syödään ihan vaan makrojen vuoksi, saa hyvin hiilarit noista. 🙂 Suositaan tankkauspäivinä jne.

    • Jutta

      Okei. 🙂

  7. Anonymous

    Mä oon kans ihmetelly, miks ihmiset syö noita.. en nimittäin ite ihan heti keksi mitään pahemman makuista kun riisikakut..:) joten ite kierrän ne kyllä kaupaa. Hapankorput oli mun herkkua, mut niistä seuraavat vatsakivut sen verran pahoja, et niistä piti luopua…

    • Jutta

      Niin, makuasioitahan nämä sitten tietysti ovat. 🙂

  8. Anonymous

    Rice*

  9. Anonymous

    Kannattaa ostaa FRIGGS merkiltä(myydään ihan peruskaupoissa S-market yms…) luomuriisikakkuja! Ne on vähäsuolaisia, tehdään luomuTÄYSJYVÄRIISISTÄ ja pienestä määrästä suolaa…eli ei sisällä siis mitään muuta kuin hyviä hiilareita täysjyväriisin muodossa ja vähän suolaa…:) luulen, että aika monet syö juurikin näitä tai muista vastaavia…

    • Anonymous

      Mitä väliä tavallisella ja täysjyväriisillä, ei mitään eroa.

    • Jutta

      No siis onhan täysjyväriisi yleensäkin terveellisempää kuin vaalea riisi. 🙂 Ihan varmaan siksi.

    • Anonymous

      Miksi sun mielestä? Ei oo mitään muuta eroa kuin et täysjyvä imeytyy hitaammin.

    • Jutta

      Eli pitää kylläisenä pidempään eikä nosta verensokeria äkkiseltään korkealle ja laske sitten rytinällä. Imeytyy tasaisemmin. Jännä, että nykyään joku vielä väittää ettei täysjyvä ole parempaa kuin vaalea… 🙂

    • Anonymous

      Jutta, sulla on oikeasti niin vanhaa tietoa asioista. Musta oli myös ihan älytöntä lukea miten kommentoit tohon detox-postaukseen, on tehty vaikka mitä tutkimuksia ja on ihan faktaa et keho puhdistaa itse itsensä ja sä vaan kommentoit tyyliin ”mielipiteensä kullakin”.

    • Anonymous

      Täysjyväriisiä ei kaikkien maha pysty prosessoimaan, sen takia valkoinen riisi on nykykäsitysten mukaan parempaa. Ja riisikakkuja voi siis syödä riisin korvikkeena, samaa tavaraa.

  10. Anonymous

    Ennen treeniä hyvä välipala, saa tankattua hiilaria!

    • Jutta

      Itse en kyllä noiden voimalla jaksaisi treenata. :O

  11. Linda

    Itsekään en riisikakuista syty. Paitsi ne maustetut on herkkua, mutta menee herkuista myös ravintarvojen puolesta 😛 nyt jäi kiinnostamaan, että miksi hapankorput ei olisi terveellinen vaihtoehto? Mielestäni ne jos jotkut ovat terveellisiä 🙂

    • Jutta

      No ehkä niissä on se, että tulee syötyä helposti useampi ja tosiaan se täyttävyys ei ole samaa luokkaa kuin jos vaikka söisi pari kunnon ruisleipää. Vähän sellaista tyhjää kanssa…

  12. Miss Me

    Maustetun tuorejuuston kanssa hyvää, kurkkua/paprikaa tms. vielä päälle…

    • Jutta

      Okei! =)

  13. Jonna1983

    Ite syön juurikin noita friggs-merkkisiä luomu-riisikakkuja ennen treeniä varsinkin silloin kun ruokailun ja treenin aikaväli ei ole kovin pitkä. Riisikakuista saa helposti nopeita ja hyvin imeytyviä hiilareita ennen treeniä. Siihen kylkeen hyviä rasvoja niin imeytyvyys vaan paranee 🙂

    Ite vedän riisikakut juurikin maapähkinävoilla ja banaanilla ja hyvin uppoo. Ei niitä tartte syödä jos ei tykkää 😉 mun mielestä erittäin hyvä gluteeniton vaihtoehto ennen treeniä syötäväksi!

    Jonna1983.fitfashion.fi

    • Jutta

      Okei, itse en kyllä jaksaisi noiden voimalla treenata. Tosin, jos on gluteeniton ruokavalio niin ymmärrän, että korvaa hyvin leipää tms. hiilaripitoista.

    • Jonna1983

      Mä syön neljä riisikakkua lisukkeineen ja kyllä niiden voimalla ainakin rankat crossfit-treenit vetää..

    • Jutta

      Ok! Noita pitää siis syödä hieman enemmän jaksaakseen. Ja lisukkeet toki tärkeässä osassa. Ehkä annan mahiksen vielä. 😉

  14. Anonymous

    Minulla on keliakia joten koska en esim noita hapankorppuja voi syödä, syön riisikakkuja. Ostan toki myös glutfree näkkäreitä mutta riisikakku soveltuu mauttomuutensa takia todella moneen.
    Tuo riisikakku+maapähkinävoi+banaanisiivut+taatelia on ihan superiherkku! Myös kakun päälle siivutettu juusto (10sec mikrossa jossa juusto sulaa) päälle viipaloitu kananmuna ja tomaattia. Siihen voi laittaa mitä tahansa. Pestoa, kurkkua, salaattia. Tai pilttiä ja hedelmäsiivuja tai muussattua banaania ja hunajaa. Ja ne miniriisikakut on tosi hyvä kun haluaa tarjota kavereille jotain kivaa sormiruokaa, kun ne päällystää mieltymysten mukaan,

    • Jutta

      Okei, ehkä ne tosiaan toimivat jonkun muun kanssa paremmin kuin pelkän juuston. 🙂 Tarvitaan hieman mielikuvitusta… 😉

  15. Anonymous

    Moikka Jutta! Ne pizzamaustetut riisikakut on kyllä iha jees! Ja oon muuten miettinyt ihan samaa et miks fitness intoilijat noita popsii!? 😉
    Sitten riisikakku johon oon aivan totaali KOUKUSSA! Suklaapäällysteinen riisikakku! Löytyy esim Rainbowna, sekä Lidlistä ihania tummasuklaisiakin… ne on niiiiin herkkua. Nami! Yritän syödä karkkia mahdollisimman minimaalisesti ja herkuttelen sillointällöin noilla. Kuvittelen, että ne on terveellisempää kun karkit 😀 terkuin, Erika

    • Jutta

      Ouu, toi suklaapäällysteinen kuulostaa hyvältä. 😉 Voisi ehkä olla jopa mun juttuni!

  16. Born Grown

    Paljon treenaavat syövät usein herkkupäivinään myös vastaavia riisikakkuja, joihin on integroitu suklaapohja. Ei hassumpi herkku ja vieläpä suht vähäkalorinen! 😀

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    Born Grown

    • Jutta

      Jees, niitä onkin tässä nyt vinkattu. 🙂 Pitää pitää mielessä!

    • Jutta

      Ja samoin sinulle! =))

  17. Satu

    Joo, noi suklaapäälysteiset on namia (esim. Rainbow)!! 🙂

    • Jutta

      Oukkei! 🙂

  18. Anonymous

    Itse syön riisikakkuja leivän korvikkeena, koska keliakia. päälle juustoa, kinkkua/kalkkunaa, kurkkua ja oreganoa !!

    • Jutta

      Joo. Keliaakikoille varmasti todella hyvä vaihtoehto. 🙂

  19. Anonymous

    Itse olen löytänyt riisikakuista todella hyvän makean korvikkeen kahvin kanssa. Ennen teki mieli pullaa tai jotain muuta makeaa. Riisikakku on ihanan kevyt pieni välipala silloin kun tekee mieli syödä jotain pientä, josta ei kuitenkaan tule täysi olo. Päälle Olympia-sulatejuustoa, niin on tosi hyvää! Tuorejuusto toimii varmasti yhtä hyvin, täytyykin kokeilla. Itsessään kuivahko riisikakku kaipaa päälliseksi jotain ”kostuketta” erilaisten levitteiden muodossa..

  20. Anonymous

    Mä taas olen hankkinut riisikakkuja myslipatukoitten korvikkeeksi, koska ne on halvempia ja kuvittelen niiden olevan vähän terveellisempiä. Mä tarviin jonkun helpon evään ja naposteltavan, joka ei kuitenkaan ole perinteisiä herkkuja, niin siihen tarpeeseen riisikakut on olleet tosi käteviä. Tuleepahan sitten samalla välteltyä gluteeniviljojakin, vaikkei se ollutkaan alkuperäinen tarkoitus…. Ne suklaiset on muuten tosi hyviä!

    t: Veera

  21. nanna

    maista juuston makuisia riisikakkuja! normaalit eli maustetut maistuu pahvilta mutta ai että nää on hyviä!

  22. markföä

    Tiger’ista saa suklaariisikakkuja 1e/pkt :)) maitosuklaata sekä tummasuklaa. molemmat hyviä, vielä se luomu crunchy maapähkinävoi ja siihen ne banaani siivut niin oihnam;P

  23. Heini

    Itse olen laittanut kurkkua ja himalajansuolaa riisikakkujen päälle. Toimii. Syön välipalaksi jos ei ole muuta saatavilla 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *