On my way
On my way

Raikas suu & ARVONTA!

Kaupallinen yhteistyö: Johnson & Johnson Consumer Nordic

Suuhygienia sekä raikas hengitys ovat minulle todella tärkeitä juttuja. Mielestäni suu on ihmisen käyntikortti siinä missä ulkoinen habituskin ja nimenomaan iso osa sitä mielikuvaa, joka ihmisestä ensikohtaamisella välittyy. Panostankin mielelläni suuni hyvinvointiin ja pyrin pitämään sen kunnosta huolta kaikin mahdollisin tavoin. Valkaisen hampaani kerran vuodessa, pesen ne huolellisesti aamuin illoin, lankaan hammasvälejä sekä suosin suuvesiä. Myös hammaskiven poistossa käyn tarpeen vaatiessa vuosittain ja tarkastusajankin varaan aina nykyään vuoden välein.

Ehkä yhdeksi tärkeimmäksi hampaiden hoitorutiinikseni on viime aikoina muodostunut suuveden päivittäinen käyttö. Muistan kuinka aikanaan pesin hampaat aina karkin syönnin ja ruokailun jälkeen, sillä vatsani ei kestä purukumeja. Nyt ihmettelen miten ihmeessä en tuolloin jo tajunnut, että voisin aivan hyvin korvata purukumin suuvedellä? Suuvesi on nimittäin erinomainen keino paitsi raikastaa hengitys, vähentää bakteerien määrää suussa. Kun suunsa purskuttaa muutaman kerran päivässä Listerinen suuvedellä, estää se reikiintymistä sekä vähentää plakkia aiheuttavien bakteerien määrää. Kun plakkia aiheutuvien bakteerien määrä vähenee, suojaa se myös ikeniämme.

Totuushan on nimittäin se, että vaikka pesisimme hampaat kuinka huolella ja lankaisimme ne päivittäin, jää suuhumme hyvin herkästi kohtia, jotka eivät puhdistu. Tällaisista alueista nyt hyvänä esimerkkinä suun takaosa, ienrajat sekä ne ärsyttävät takahampaiden välit. Kun purskutamme suumme suuvedellä, tuemme mahdollisimman hyvää suuhygieniaa ja edesautamme sen kokonaisvaltaista puhdistumista. Plussaa tietenkin myös siitä, että suuveden jälkeen fiilis on erityisen raikas ja miellyttävä! On helppoa jutella ihmisille ja hymyillä, kun tietää hengityksen tuoksuvan raikkaalta. Minun on ainakin pakko myöntää, että olen jonkinlaisessa suuvesikoukussa. Jopa matkoille raahaan mukaani minisuuvesiä, sillä ajatus suuvedettömästä viikosta tai kahdesta tuntuu aivan liian hurjalta.

Itse suosin Listerinen suuvesiä. Koen brändin luotettavaksi ja turvalliseksi, sillä merkin suuvesien teho on todistettu kymmenissä tutkimuksissa ja Listerine ylipäänsä jopa 130 vuotta vanha keksintö. Brändin valikoimiin kuuluu useampi erilainen suuvesi, joista voit valita omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen/tuotteet. Omat suosikkinihan ovat Advance White sekä Total Care, sillä ne tukevat parhaiten oman suuni tarpeita.

Advance Whitesta pidän etenkin sen valkaisevan efektin vuoksi, sillä kävin ihan vasta valkaisemassa hammasrivistöni ja nyt pyrin ylläpitämään lopputulosta parhaalla mahdollisella tavalla. Kyseinen suuvesi poistaa hampaista värjäymiä ja muodostaa niiden pintaan suojakerroksen, joka estää uusien värjäytymien syntymistä. Kyseisen suuveden jälkeen suu tuntuu paitsi ihanan raikkaalta, myös huomattavasti puhtaammalta. Itse olen ainakin huomannut, että säännöllinen käyttö on pitänyt hampaani kirkkaina ja hohtavina, vaikka juonkin esimerkiksi kahvia päivittäin, enkä muutenkaan välttele erityisesti värjääviä ruoka-aineita. Tämä suuvesi onkin itselleni ehdottomasti se suuvesien ykkönen!

Toinen suosikkini on Listerinen Total Care. Kyseinen suuvesi on oikea monitoimipakkaus, sillä se sisältää kaiken kaikkiaan kuusi erilaista hyötyä. Suuvesi nimittäin vähentää plakkia, pitää hampaat puhtaina, vahvistaa, vähentää bakteerien syntyä, raikastaa hengityksen sekä suojaa ikeniä. Tämä tuote on mielestäni sellainen useammalle toimiva suuvesi jos mietiskelet, minkä pullon Listerinen valikoimista valitsisit. Jos hampaillasi ei ole mitään yhtä erityistarvetta, suosittelen ehdottomasti kallistumaan Total Caren puoleen. Kuten purkin kyljessäkin lukee – edistyksellisin ja täydellisin Listerine.

Käytän tosiaan mainitsemiani suuvesiä hieman vaihdellen. Listerinen valkaisevaa suuvettä tulee käytettyä ehdottomasti päivittäin, varsinkin iltaisin hampaiden pesun jälkeen ja Total Carea puolestaan useimmiten päivällä ruokailujen jälkeen. Pääasia itselleni on oikeastaan se, että purskutan suuni vähintään muutaman kerran päivässä jommallakummalla suuvesistä. En ole asian suhteen orjallinen mutta kuten jo aikaisemmin mainitsin, koukussa taidan olla. Sitä on oikeasti alkanut huomaamaan kuinka hammaspesun jälkeen suorastaan kaipaa suuvedellä pesun viimeistelyä eikä tuota rutiinia edes halua unohtaa.

Loppuun minulla on teille aivan huikea juttu kerrottavana, sillä kuten otsikkokin paljastaa, tämä postaus sisältää myös arvonnan. Tällä kertaa palkinto on mahtava, nimittäin yksi onnekas voittaa itselleen Listerinen suuvedet vuodeksi! Arvontaan voit ottaa osaa kommentoimalla tätä postausta. Voit kertoa omia suuvesikokemuksiasi tai ihan vaan huikata osallistuvasi. Arvonta päättyy maanantaina 28.8. klo. 12.00 ja voittajalle ilmoitan voitosta saman päivän aikana sähköpostitse. Onnea arvontaan!

Jos heräsi suuvesien käyttöön tai Listerineen liittyen jotain kysymyksiä, niin niitäkin saa laittaa tulemaan?!

Oikein raikasta tostaita jokaiselle!

Kommentit (100)

 1. Laura

  Mukana!!

 2. Hanna

  Mukana!
  Kiva olisi saada hyvät ja turvalliset tuotteet käyttöön

 3. Risse

  Ehdottomasti mukana! 🙂

 4. Sarppa

  Raikas maku suussa on parasta! Joten mukana

 5. Veera

  Ehdottomasti mukana! Mulla myös päivittäisessä käytössä total care 👌

 6. Nina S

  Mukana!! Pitäisi itsekin saada suuvesi päivittäiseen käyttöön…

 7. Laura M.

  Mukana ollaan!

 8. maikki

  Just eilen mietin että pitäs ostaa suuvettä – joten mukana arvonnassa 🙂

 9. Emmi

  Samaa mieltä kanssasi suuhygienista, mukana arvonnassa 🙂

 10. Hilla

  Ehdottomasti mukana! 🙂

 11. Aibb

  Mun maailma jotenkin mullistui kun kerroit että kannat minisuuvesia mukana ja korvaat niillä purkan 😀 En jostain syystä ollut koskaan tajunnut sitä, koska yhdistin suuveden vaan hammaspesun jälkeiseen toimintaan ja ajattelin jotenkin ettei sitä voi muulloin käyttää. Itselleni ei myöskään sovi purkka herkän mahan takia, joten oon jo pari minipulloa ostanut kassiin ruoan jälkeen purskuttelua varten! Ja vuoden suuvedet kuulostaa ihan unelmalta, eli mukana ollaan!

 12. A

  Mukana!

 13. Jenni

  Mukana!😊

 14. Kati

  Mukana ollaan👌

 15. Anu

  Asiaa! Mukana arvonnassa.

 16. Marisa

  Mukana! 🙂

 17. Jenna

  Mukana! 🙂

 18. Annuli4578854367

  Mukana

 19. Emilia

  Suuvesi kyllä raikastaa aina suun sopivasti 🙂

 20. Hanna Hirvonen

  Mukana ollaan !

 21. Julle

  Mäkin oon ”löytänyt” suuveden uudelleen, ja siihen todellakin jää koukkuun. Mun mielestä hyvä keino muyös superkiireisinä aamuina, kun ehtii suunnilleen vaan vetää vaatteet päälle ja lähtemään, niin mun mielestä suuveden purskuttelu on siitä hyvä, että ihan muutamassa sekunnissa tuo pientä freesausta sinne suuvärkkiin 😀

 22. Jenni I.

  Mukana arvonnassa! 🙂

 23. Julia
 24. Viivi

  Mukana arvonnassa 🙂

 25. Jenni Koo.

  Olen joskus kokeillut jotain suuvettä, mutta muistaakseni se kirveli ja oli muutenkin aika tujua tavaraa. Ehkä pitäisi koittaa uudelleen. 🙂

 26. Elina

  Oon itse myös suhteellisen tarkka suuhygienista. Aamuin illoin pesu ja lankaus ja 1-2 kertaa vuodessa käyn suuhygienistilla. Liian usein kuulee ihan kavereiltakin miten rempallaan suuhygienia on 🙁
  Nyt ehkä pakko itsekkin ottaa tuo suuvesi rutiineihin. Nykyisin siis otan aina aterian jälkeen purkkaa, mutta jotenkin ärsyttää sitäkin jauhaa.

 27. Leea V.

  Koukussa suuvesiin myöskin 🙂

 28. Jess

  Ihana arvonta, mukana 🙂

 29. Maisa

  Minulla on suuvesi päivittäisessä käytössä. Sitä on jopa mukana käsilaukussa pienessä pullossa. Tulisi siis todella tarpeeseen Listerinet vuodelle. 🙂

 30. Iida Laine

  Mukana!!!

 31. PetraK

  Ehdottomasti mukana! Tavoite tietenkin on, että hampaat olisi hyvässä kunnossa vielä vanhanakin.. nyt ois siis jo aika alkaa todella panostamaan suun hoitoon 👄

 32. Jade

  Suuveden käytön opin ex-poikaystävältäni..juurikaan mitään muuta hyvää siitä suhteesta ei muistoksi jäänytkään =D

 33. Enna

  Mukana 🙂

 34. Mirka

  Listerinet ovat hyväksi todettuja! Hintansa puolesta saa vain purskutella maltilla. Joten ehdottomasti arvonnassa mukana!

 35. Jasmin

  Mukana! :))))

 36. Roosa V.

  Todellakin mukana!

 37. Henriikka

  Mukana arvonnassa! Hyvä suuhygienia todella vaikuttaa terveyteen aivan ratkaisevan kokonaisvaltaisesti. 🙂

 38. Elli

  Mukana arvonnassa! Listerinen tuotteet ovat loistavia!

 39. Katri

  Mukana!

 40. Sari

  Mukana!

 41. hammaslääkäri

  Pakko sanoa, että en voi suositella suuvesiä kenellekään pitkäaikaiseen käyttöön. Ne sekottaa suun bakteeritasapainon poistamalla myös niitä hyviä ja välttämättömiä bakteereja, ja saattaa muuttaa suun bakteerikantaa jopa haitallisemmaksi. Lisäksi niissä on monesti alkoholia, joka kuivattaa limakalvoja. Ainoat suuvedet joista on oikeasti muutakin hyötyä kuin raikkaus on apteekin klooriheksidiiniä sisältävät, eikä niitä saa käyttää pitkiä aikoja.. Eikä ruokailun jälkeen kannata heti harjata hampaita, se voi kuluttaa pitkässä juoksussa kiillettä aika paljon, varsinkin jos on syönyt happamia ruokia. Terve hampaisto pystyy torjumaan ne viisi happohyökkäystä päivässä jos ruokailutottumukset ja suuhygienia on muuten kunnossa ilman purskutteluja tai purkkaakin

 42. sara

  jess, ilman muuta kelpaisi!

 43. Taru

  Mukana! Suuvettä on aina pakko olla kaapissa😄

 44. Henna

  Mukana 🙂

 45. pipsa

  Mukana! Sillontällön tulee käytettyä (Y)

 46. Heidi.ä

  Lopetin tupakoinnin reilu kuukausi sitten ja 6.9 on aika varattuna suuhygienistille hammaskiven poistoon, nyt aion pitää hyvää huolta suun puhtaudesta ja raikkaudesta, kun tupakka ei ole enää pilaamassa suuta. Hammaslankaa tulee käytettyä paljon, mutta suuveden käyttö on jäänyt vähemmälle, olisi superia voittaa tämä palkinto!!:)

 47. sikkuralla

  Mukana ollaan.

 48. petra

  Käytän silloin tällöin, en läheskään joka päivä. Onneni on luonnostaan valkoiset hampaat jotka ovat ainakin tähän asti pysynyt hyvässä kunnossa vaikka olen polttanut tupakkaakin useita vuosia.

 49. Tommi

  Osallistun arvontaan!

 50. Henna

  Mukana! 🙂

 51. Minna

  Mukana 🙂

 52. Noora Katariina

  Mukana! käytän suuvettä päivittäin 🙂

 53. jiip

  Mukana!

 54. Jenni

  Oon itekki alkanu lähiaikoina käyttämään suuvesiä poikakaverin innottamana niii tämmönen palkinto ois meille aika bueno!

 55. Mariem

  Suuvesi on ihana raikastaja ja vaikka ei olisi juuri syönyt mutta on lähdössä vaikka lounaalle kavereiden kanssa, on kiva kotona purskutella suuvettä ennen lähtöä, tulee hyvä fiilis 😀

 56. Jjjen

  Olen skarpannut hampaiden hoidossa, mutta suuvettä en ole vielä käyttänyt elämässäni kovinkaan paljoa. Pitäisi ehdottomasti ottaa päivittäiseen käyttöön!

 57. Pauliina.K

  Kokemuksia suuvesistä ei ole lainkaan, mutta mielenkiinnolla lähtisin kokeilemaan 🙂

 58. Salli

  Mukaan arvontaan. Viime aikoina olen käytyänyt suuvesiä enemmän kuin ennen. Kiva olisi tuota merkkiä kokeilla.

 59. Mallukka

  Mukana, suuveden käyttö on kyllä jäänyt hyvin vähäiseksi.

 60. tyttönen

  mukana. välillä tulee ostettua ja ovat käteviä mielestäni.

 61. Marja

  Olen välillä käyttänyt Listerinen total carea ja Elmexin suuvesiä, mutta sitten välillä unohdan :/ voisin taas parantaa tapani suuveden käytössä!

 62. Sara

  Mukana arvonnassa! 🙂

 63. Tanja

  Tälläiselle pepsi max-addiktille tulisi kyllä tarpeeseen loistotuotteet. Testattu on.Mukana.

 64. Annika.J

  Aika vähän tulee käytettyä suuvesituotteita, mutta listerinen olen kokenut hyväksi 🙂
  Mukana arvonnassa

 65. SannaMi

  Mukana ehdottomasti 🙂

 66. Minttu-Maaria

  Mukana 🙂 käytän juurikin listerinin suuvettä mutta valitettavan epäsäännöllisesti!

 67. Elise H.

  Mukana ihanassa arvonnassa 🙂

 68. Jonna

  Vau, miten hyvännäköiset hampaat sulla! Itse olen hiukan huolissani omistani, sillä runsas hiilihappojuomien käyttö, sekä pienet tulot opiskeluaikana. Nyt olen vihdoin siirtymässä työelämään, joten aion laittaa hampaat paremmalle huomiolle. Suuvesiä en ole käyttänyt varmaan ikinä, mutta on jo pitkään ollut harkinnassa. Etenkin nyt kun varasin ajan hygienistille ensi kuulle (sen jälkeen koitan pitää hampaani niin raikkaana kuin mahdollista)

 69. Kiltsi

  Mukana.

 70. Kride

  Mukana ollaan! 🙂

 71. MARJA-LIISA

  Mukana! Listerine on silloin tällöin mukava käyttää, mutta en säännöllisesti.

 72. Eleonoora

  Mukana, olisi mahtavaa päästä testaamaan! 🙂

 73. PP

  Tosi laiskasti jaksan käyttää suuvettä, pitäisi muistaa ostaa sitä kaupasta.

 74. Ida

  Mukana 🙂 en ole ennen käyttänyt suuvettä joten olisi mukava aloittaa 🙂

 75. klaara

  Mukana ihanassa arvonnassa. Minäkin olen koukussa Listerinin suuvesiin kokeiltuani ennen muitakin merkkejä mutta tämä on ollut nyt jo useita vuosia suosikkini.
  Kuulaan raikasta syksyä!

 76. Meeri

  Mukana! Tulisi ehdottomasti tarpeeseen.

 77. Elisa

  Mukana! Tunnustaudun suuvesiaddiktiksi 😀

 78. Mira

  Mukana! 🙂

 79. henriikkav

  Mukana! Olisi kiva päästä testaamaan Listerinen suuvedet tosi toimissa, Listerineä mulla ei ole tainnut olla käytössä muuta, kuin matkakoossa (eli sen reissun verran). Tuote kyllä miellytti, mutta en tiedä miksi en ole sitten isoa pulloa ostanut kylppärin kaappiin asumaan!

 80. Jade

  Mukana! 🙂

 81. anna s.

  Mukana 🙂

 82. Sannukka

  Itse käytän suuvettä iltaisin, mutta huippuvinkki tuo purkan korvaaminen suuvedellä! 🙂 oma vatsanikaan ei ainakaan suurissa määrin purukumista pidä.

 83. Mira

  Mukana😊

 84. Jenezky

  Listerineä jo monta vuotta käyttäneenä olen ehdottomasti mukana arvonnassa ! 🙂

 85. elisa

  Mukana !

 86. Sanna P

  Mukana. Olen itse aika vähän käyttänyt suuvesiä, koska olleet usein liian tujuja jotenkin ja alkanut ahadistaa se purskuttelu.

 87. HannaH

  Mukana! 🙂 Olen myös tarkka suuhygieniasta, mutta lähiaikoina en ole suuvettä käyttänyt. Pitäisikin ottaa taas suuvedet mukaan puhdistusrutiiniin.

 88. Jonna

  Mukana! 🙂 nyt onkin suuvesivarastot aika lähellä loppua eli tarpeeseen tulis…

 89. Myyy

  Mukana! Ehdottomasti! 🙂

 90. Jasmin

  Mukana!:)

 91. Melisa

  Mukana:)

 92. Sirkkuli

  Mukana!

 93. vilma

  Mukana! Pitkästä aikaa ois kiva saada suuvedet käyttöön, ihan jäänyt nyt ostamatta kun yksin asuu.

 94. Adelie

  Mukana. 🙂 En olekkkaan moneen vuoteen käyttänyt suuvettä, kyllä käyttäisin jos tuolta kaapista sitä löytyisi.

 95. Jennao

  Suuveden käyttö on ihan unohtunut viimeisen vuoden kuluessa. Se raikas tunne suussa on kyllä ihana! Olen innolla mukana.

 96. Pauliina Loponen

  Mukana! 🙂

 97. hilda hissu

  Mukana arvonnassa!

 98. Reetta

  Mukana ollaan! 😊

 99. rriina

  Mukana!

  Aurinkoa päivääsi!

 100. Salena

  Mukana! Jospa nyt saisin kipinän alkaa käyttämään päivittäin suuvettä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *