On my way
On my way

Raakasuklaapatukka suosikit x 3

Jokainen ruokapäiväkirjojani lukenut tietää, että ruokavaliooni kuuluu lähestulkoon päivittäisellä tasolla raakasuklaa. Olen pitänyt kyseisestä suklaasta niin kauan, kun muistan ja koen, että se on yksi keino pitää makeanhimot kurissa. Kun sallit itsellesi päivittäin jotain pientä hyvää, kaipaat harvemmin mitään hirveää sokerimättöä. Ainakin omalla kohdalla terveellisten herkkujen päivittäinen salliminen on toiminut nimenomaan edellä mainitsemallani tavalla.

Raakasuklaa on ravintoarvoiltaan aivan mielettömän hyvää tavaraa. Veikkaan, että aivan liian moni mieltää sen suklaaksi ja siksi ns. pahaksi – sitä raakasuklaa ei kuitenkaan ole. Sillä on nimittäin kohtuudella syötynä paljon terveyshyötyjä, joista muutamana haluan mainita mielihyvän, muistin paranemisen, piristävyyden sekä masennuksen eston. Raakakaakao sisältää myös runsaasti magnesiumia, rautaa, kromia sekä fenyylietyyliamiinia, jota aivoissamme vapautuu silloin, kun ihastumme. Ehkä yhtenä tärkeimmistä hyödyistä pidänkin sitä, että raakasuklaa on mielen lääkettä. Jos siis olet tottunut syömään suruusi Fazerin sinistä, kokeile seuraavalla kerralla raakasuklaapatukkaa!

Ainut miinus on tietysti raakasuklaan korkea hinta, mutta toisaalta taas tätä suklaata ei tule syötyä levy tolkulla. Raakasuklaallahan on nimittäin taipumus täyttää aika nopeasti, jolloin mitään isoa levyä sitä ei pysty kerralla syömään ilman huonoa oloa. Patukoita saa esimerkiksi Ruohonjuuresta alle kolmenkin euron hintaan (30-40 g), mikä riittää suklaanhimoon tai kerralla syödyksi varsin hyvin. Tietysti  se on huomattavasti kalliimpaa kuin maitosuklaa, mutta jos lähdetään miettimään tuota terveellisyys aspektia, kyllä itse mieluummin syön usein raakasuklaata kuin mutustan maitosuklaata – sitä ei muuten tee enää nykyään juuri koskaan edes mieli vaan ostan aina suoraan raakasuklaata.

Pidän ylipäänsä todella monen makuisesta raakasuklaasta mutta ehkä eniten tykkään, että suklaan joukossa on edes jotain makuaromeita. Se täysin maustamaton raakasuklaa ei mielestäni ole kovin kummoista, joten siksi aina tuleekin ostettua maustettua suklaata. Eniten mieleeni ovat kuitenkin minttu-, lakritsi- sekä erilaiset marjasuklaat. Merkkien suhteen en ole mitenkään erityisen tarkka, mutta useimmiten tulee ostettua Puhdistamon, Goodion sekä Foodinin raakasuklaata. Näin siksi, että mielestäni kyseisillä merkeillä on hinta-laatusuhde kohdillaan ja useampia hyviä makuja tarjolla.

Tänään haluan jakaa teille kolme raakasuklaapatukka suosikkiani, joita tulee ostettua useammin kuin mitään muita patukoita. Nämä kolme on jokainen hankittu Ruohonjuuresta, mutta esimerkiksi Puhdistamoa myydään lähestulkoon jokaisessa K-Kaupasssakin. Goodionkin suklaata olen nähnyt myös hyvin monessa paikassa, mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin näitä löytyy tosiaan ainakin sieltä Ruohonjuuresta.

Puhdistamon raakasuklaa – Villivadelma

Raakasuklaa joka vie kielen mennessään! Maistuu aidosti marjoille ja suklaa itsessään on ihanan paksua,  tuhtia sekä malliltaan kuin vaikka se Fazerin viisi palainen sininen suklaapatukka. Patukasta on helppo ottaa paloja ilman, että se murenee, sillä se on valmiiksi siivutettua. Raakapatukka on myös täysin suomalainen ja sitä löytyy useammassa eri maussa. Hintakin on mielestäni kohtuullinen, alle kolme euroa ja useimmitenhan nämä ovat vielä tarjouksessakin. Jos lähdet ensimmäistä kertaa Puhdistamon patukoita testailemaan, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan villivadelmaa!

Goodion raakasuklaa – Licorice & Sea Buckthorn

Tämä lakritsin ja tyrnimarjan makuinen raakasuklaa on ehdottomasti yksi suosikeistani! Lakritsisuklaa on heikkouteni ja tyrnimarja tuo siihen mukavan kirpsakan makuvivahteen. Goodion suklaat ovat ylipäänsä aivan ihania, sillä ne valmistetaan Suomessa ja vieläpä käsityönä Helsingissä. Mielestäni tässä suklaassa on joku sellainen ylellinen fiilis, ihan pakkausta myöten. Pakkauskoko taas on erityisen sopiva, eli 30 grammaa, mikä riittää varsin hyvin tyydyttämään makeanhimon.

Foodin raakasuklaa – Piparminttu

Lakritsin lisäksi minttu on sellainen, joka toimii itselleni niin jäätelössä kuin kaikessa muussakin makeassa. Tässä suklaassa erityisen vahva mintunmaku viekin kielen mennessään ja tyydyttää aivan varmasti pienen makeanhimon ruokailun jälkeen. Tämäkin on muuten suomalaista ja käsityönä valmistettua raakasuklaata, mikä merkitsee ainakin itselleni kovasti. Käytän tätä piparmintun makuista raakasuklaata usein myös leivonnassa, sillä se on maultaan sen verran vahvaa, että sopii varsinkin suklaaleivonnaisiin erityisen hyvin! Myös banaanilettujen päälle ripoteltuna tämä suklaa on aivan mielettömän ihanaa.

Onko teillä jotain tiettyjä raakasuklaa suosikkeja, joiden puoleen käännytte siellä kaupan herkkuhyllyllä? 

Kommentit (8)

 1. Annika

  Täällä toinen raakasuklaan rakastaja! 🙂 Välillä tosiaan mietityttää niihin uppoava raha. Toisaalta, kuten sanoit, on se myös satsaus terveyteen. Raakasuklaa on muutenkin yksi niistä harvoista asioista, joihin ”tuhlaan”.
  Omia suosikkeja on juuri nuo Puhdistamon patukat, ja niistä villivadelman lisäksi mustikka ja appelsiini. Lähi-Cittarissani on aina tarjous 2 patukkaa/5 €, joten niitä tarttuu lähes joka kauppareissulla mukaan. Tykkään myös tosi paljon esim. Lovechockon Sweet nibs & Sea saltista (70 g levy), jota ostan myös CM:sta.

  • On my way

   Joo, onhan se totta, että hintavia ne ovat mutta kuten toistitkin, ovat nuo satsaus terveyteen. 🙂

   Hmm, olenkohan itse koskaan tuota Lovechokoa maistanut – epäilen. Pitääkin siis laittaa testaukseen, kiitos vinkistä!

 2. Sara

  Teen suurimmaksi osaksi raakasuklaan itse, mutta kyllä tuo kyseinen Goodion patukka on niin hyvä että tulee usein valittua valmiina juuri se. Goodio taitaa muutenkin olla suosikkimerkkini

  • On my way

   Raakasuklaan valmistus on kyllä niin helppoa, että sitä kannattaa ehdottomasti itsekin valmistaa. Ja Goodio aivan paras sekä varsinkin tuo kyseinen patukka. 🙂

 3. Aino

  Kiitos kahdesta kivasta ja ajatuksella tehdystä postauksesta samana päivänä eli eilen, Jutta! Syvälliset pohdinnat ja terveysherkut kiinnostavat aina! Kuulut edelleen suosikkibloggaajiini! Juuri söin lovechokin raakasuklaata, jossa on hasselpähkinätahnaa. Tällaiset lempeän maitosuklaamaiset raakasuklaat, joissa on vaikka kookosmaitoa, ovat suosikkejani.

  • On my way

   Kiitos Aino ihanasta kommentistasi! Mukava kuulla, että eiliset postaukset olivat mieleesi. 🙂

   Raakasuklaa on kyllä niiiin parasta, nam. Pitääkin käydä jälleen tuolla kaapin kätköillä… 😉

 4. Veera

  Lovechock on myös mun suosikki! <3

  • On my way

   Olen maistanut ainakin merkin levysuklaata ja jos oikein muistan, sitä joskus blogissanikin kehunut. 🙂 Pitää ensi kerralla Ruohonjuuressa käydessä terästää muistia ja makunystyröitä. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *