On my way
On my way

Puuro, joka maistuu hyvältä!

Minulla on jonkinlainen viha-rakkaussuhde keitettyyn puuroon. Välillä nimittäin tykkään siitä kovasti, kunnes tulee ajanjakso, jolloin puuron syönti tökkii. Viime vuosina olen seilannut keitetyn puuron ja tuorepuurojen välillä, enkä oikein koskaan osannut valita kumpi on se, josta nyt sitten loppupeleissä pidän enemmän. Kai se näkyy ruokailemisessakin – nimittäin tämä ailahtelevaisuuteni. Viime viikkoina keitetty puuro on kuitenkin jälleen löytänyt tiensä suosiooni smoothieiden rinnalla. Olen valmistanut niin perinteistä kaurapuuroa kuin tattaripuuroa ja tuunannut puuroa ties millä. Yksi yhdistelmä jota en muuten voi sietää, on monen suosikki kaurapuuron, mehukeiton ja raejuuston yhdistelmä! Taisin syödä tuota aikanaan aivan liikaa kun yritin olla kovin fitness. Nykyään tuunaan puuroni ennemmin marjoilla, hedelmillä, siemenillä, pähkinöillä tai vaikka vaahterasiirapilla ja keitän puuron aina kaurajuomaan tai muuhun kasviperäiseen juomaan veden sijaan, jolloin maku on huomattavasti pehmeämpi. Nämä erilaiset variaatiot ovatkin tehneet puuron syömisestä nautinnon pakkopullan sijaan. Kohta jakamastani reseptistä näette, millainen on se minun tämän hetkinen suosikkipuuro. Se ei ole pakkopuuroa, vaan itse asiassa aikamoinen nautinto ja maistuu aidosti hyvältä!

Tänään jakamani resepti on ehkä hieman työläämpi ja se sopii parhaiten viikonloppuihin kun aamuissa on enemmän aikaa. Puuron lisukkeina nimittäin toimivat uunissa kypsytetyt banaani sekä omena. En tiedä onko tämä vain minun käyttämä tapa (?), mutta suosin uunissa lämmitettyjä/pehmennettyjä hedelmiä suhteellisen usein lisukkeena puuroissa sekä kasvipohjaisissa jogurteissa. Kyseinen tyyli antaa aivan uudenlaista twistiä aamiaiseen ja välipaloihin sen perinteisen sijaan. Siispä jos et ole koskaan kokeillut, niin nyt kannattaa viimeistään kokeilla! Yksi nopeampi saman tyylinen vaihtoehto on lämmittää banaani kevyesti mikrossa, jolloin säästää aikaa, mutta saa puuroon tai jogurttiin uutta tuntumaa ja makua.

Ohessa resepti puuroon, johon ihastut taatusti. Maku on pehmeä, täyteläinen ja kermainen, eikä puuroa tarvitse lusikoida väkisin.

HERKULLINEN LÄMMIN KAURAPUURO (GL, M) / yhdelle hengelle

  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • Ripaus himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl kookosöljyä

Lisukkeet:

  • 1/2 banaani
  • 1/2 omena
  • Ripaus kanelia
  • Kookoshiutaleita
  • Manteleita
  • Loraus kookosöljyä

Aivan ensimmäisenä ”kypsytetään” uunissa hedelmät. Laitoin uuniin yhden kokonaisen banaanin, jonka jaoin neljään osaan sekä yhden kokonaisen omenan, jonka puolitin. Itse annoksessa kuitenkin käytin vain puolikasta omenaa sekä banaania, mutta loput söin sitten myöhemmin. Kaadetaan hedelmien päälle loraus kookosöljysulaa sekä ripotellaan hieman kanelia. Paistetaan uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä (150-170 astetta).

Kun uunihedelmät ovat valmiit, valmistetaan puuro aivan kuten perinteinen kaurapuuro. Eli kaikki aineosat vaan sekaisin ja keitellään miedolla lämmöllä. Tarkistetaan maku ja nautitaan herkullisten lisukkeiden kera. Puurohan on tunnetusti parasta tuoreena, joten se kannattaa valmistaa siten että pöytään pääsee asap!

Mitäs pidätte puurosta? Onko muilla vaihtelevaa viha-rakkaussuhdetta keitettyyn puuroon?

Oikein ihanaa perjantaita! Niin mieletöntä nähdä aurinko pitkästä aikaa.

Kommentit (2)

  1. Pauliina Autio

    Oi miten ihanan näköinen puuroannos! Mulla ollut enemmänkin suosiossa tuorepuurot. Jotenkin en oo koskaan tykännyt kauheasti keitetystä puurosta, johtuu ehkä siitä et lapsena syötiin aina aamuisin sitä. Mut tää kuulostaa niin herkulliselta, et täytyy varmaan joku viikonloppuaamu kokeilla! 🙂
    https://www.lily.fi/blogit/pauliinakatariina

    1. On my way

      Kiitos ja siis maku on myös kohdillaan. 😉 Itse pidän todella paljon myös tuorepuuroista ja ymmärrän täysin, miksi monella on keitettyyn puuroon ehkä hieman negatiivinen suhtautuminen…

      Suosittelen kokeilemaan reseptiä, on nimittäin aidosti aika kutaa! 🙂 Kivaa viikonloppua!

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *