On my way
On my way

Pitääkö reissussa treenata?

Pakatessani matkalaukkua Malediivien reissua varten ajattelin, että tällä matkalla on aikaa tehdä vaikka ja mitä töiden tekemisestä liikkumiseen. Nyt kuitenkin jo viisi päivää saarella olleena en voi kuin todeta, että kaikkea tuota suunnittelemaani olen tehnyt aivan älyttömän vähän! Kun ulkona on niin kaunista, tuntuu suorastaan rikolliselle näpytellä läppäriä sisätiloissa. Myös treenaaminen on jäänyt hyvin vähäiseksi ja oikeastaan rajoittunutkin muutamaan salilla käyntiin sekä vesirajassa lootusasennossa meditoimiseen. Meidänhän piti alun perin joogata reissussa enemmänkin mutta ikäväksemme joogaohjaaja oli juuri ennen saapumistamme ottanut lopputilin. Aika ironista sinällään, eli jos lomaltanne kaipaatte vastaavia virikkeitä, niin suosittelen aina etukäteen varmistamaan että hotelli tosiaan tarjoaa niitä palveluja jotka netissä on ilmoitettu.

Itse suhtaudun matkoilla treenaamiseen erittäin keveällä otteella. Monesti jätän lenkkarit kokonaan pakkaamatta mutta ehkä useammin pakkaan ne kuitenkin kaiken varalta – jos vaikka treeni-into yllättäisikin. Silti en ota treeneistä mitään paineita enkä mieti niitä etukäteen. Menen oikeastaan fiilispohjalta, mikä tuntuu minäkin päivänä hyvältä. Tavallisesti nuo hotellin salit ovat myöskin aika pieniä, joten siellä treenaillaan sitten vähän sen mukaan mihin puitteet antavat mahdollisuuden. Myös kaikenlainen ulkoliikunta on reissussa ehkä ajatuksen tasolla todella kiehtovaa mutta valitettavasti kolmenkymmenen asteen lämmössä hyvin uuvuttavaa. Itse en ole siis edes lähtenyt kokeilemaan rantaviivalla juoksemista tai vatsalihaksien huhkimista. Kävelyä bikineissä on kyllä tullut aika paljonkin harrastettua, sillä se helpottaa samalla myös tukalaa oloa. Täällä kuumuus on oikeasti hyvin paljon erilaista kuin vaikka Välimerellä. Koska päiväntasaaja on lähellä, on ilmasto trooppisen hiostava ja UV index hyvin korkealla.

Vaikka reissuun Malediiveilla on tosiaan sisältynyt muutama treenikerta tähän mennessä, en koe välttämättömäksi treenata matkustaessa. Dubaissa taidettiin juosta parina iltana mutta muuten 2,5 viikkoa meni täysin ilman treenejä. Toisaalta tähän vastakohdaksi, Barcelonassa käveltiin matkaseuralaiseni kanssa päivittäin reilu 20 kilometriä. Kyse on siis hyvin paljon myös siitä, mikä on kohde ja millaiset puitteet siellä on treenaamiselle. Dubaissa joka paikkaan liikuttiin autolla, kun taas Barcelonassa mahdollisuus kävellä oli se oljenkorsi, johon oli ihan mukavakin tarttua. Täällä saari on taas niin pieni, että oikeastaan ainut mahdollisuus kerryttää kilometrejä on kävellä rantaviivaa tai kuluttaa salin juoksumattoa.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kenenkään kunto ei kaadu viikon tai kahden reporankana olemiseen, jonka vuoksi en missään nimessä lähtisi neuvomaan, että matkoilla olisi pakko liikuntaa harrastaa. Välillä voi olla jopa hyvä antaa kehon kunnolla palautua ja levätä, sillä Suomessa treenirytmiin on kuitenkin mahdollista palata koska vaan. Toisaalta ainakin itse koen, että liikkumiseen tottuneena on ihanaa olla edes pienessä liikkeessä – kulkea paikasta toiseen jalkaisin tai käveleskellä rantaviivaa pitkin. Hyötyliikkuminen pitää aineenvaihdunnan toiminnassa ja sellaisen terveen nälänkin yllä. Mutta kuten kaikessa elämässä, reissuissa treenaamiseenkin olisi hyvä kyetä suhtautumaan terveellä tavalla eli olla ottamatta siitä stressiä. Tietenkin tässäkin tullaan se kysymyksen äärelle, että reissaako kerran vuodessa vai jatkuvasti työmatkojen puitteissa. Jos lukeudut jälkimmäiseen ryhmään, on sinulle ehkä luontevaakin treenailla reissussa kun taas kerran vuodessa aurinkolomalle matkustava taas saattaa haluta koko lomansa vaan pelkästään olla.

Tässä yhteydessä on vielä mainittava, että itse kompensoin reissuissa mahdollista treenaamattomuuttani sillä, että pidän kuitenkin ruokavalion suhteellisen terveellisenä. Eli en lähde ahtamaan itseeni päivittäin purilaisia tai muuta roskaa vaan pyrin valitsemaan paljon kasviksia, hedelmiä sekä muuta raikkaan terveellistä. Terveellinen ruokavalio antaa energiaa myös lomalla eikä pistä aineenvaihduntaakaan aivan jumiin. Koen, että reissussakin on ihanaa voida hyvin eikä olla jatkuvissa sokeriähkyissä tai muutenkaan huonovointisena, jolloin reissustakin saa enemmän irti!

Tuleeko teidän treenattua reissussa vai lomailetteko aina täysin treenivapaasti?

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (13)

 1. Jenni

  Otan aina varmuuden vuoksi treenikamat mukaan, jos vaikka iskee hinku jumppailla, mutta tähän päivään mennessä en ole astunut hotellin salille tai käynyt juoksemassa. Käveltyä tulee aika paljon. Naurammekin aina ystäväni kanssa, että pakataan nyt ne lenkkarit ja trikoot, ettei varmasti tee mieli liikkua. Jos ne jättäisi kotiin, niin kyllä silloin himottaisi 😀

  • On my way

   No juurikin noin, silloin kun niitä kamoja ei ole mukana iskee se armoton treeni-into! 😀 Mutta hyvä tosiaan aina olla mukana. Useimmissa kohteissa on niin paljon tekemistä ettei treenailla oikein ehdi mutta täällä on tosiaan vähemmän ns. nähtävyyksiä, jonka vuoksi aikaa on ollut enemmän ja siten myös treenaamassakin on tullut pari kertaa käytyä. 🙂

 2. Camilla

  Vähän samalla asenteella reissussa. Mitä sitä stressaamaan, kun kotona kerkeää taas saleilemaan 5 pvää viikossa.
  Tosin täällä kuumassa ei niinkään maistu ruoka, joten suhteellisen pienillä kaloreilla mennään, vaikka ei haluaisikaan. Otin messiin treenivermeet, mutta lähistöllä ei ole kuntosalia, joten olen runsaan viikon aikana vetänyt pariin otteeseen kuminauhajumppaa ja kyykkyjä pitkin pihaa. 😀 Saa äkkiä hien pintaan, kun illallakin lämpötila n. 30 asteessa.

  Ihanaa reissua, nauttikaa! Maisemat on ainakin ihan huikeat.

  • On my way

   Niinpä, juurikin noin! 🙂 Ja vähän sama kyllä, eli kovin paljon ei kieltämättä tule syötyä ja kuumuus verottaa ruokahalua. Ja hei samoin sulle! Oon katsonut IG et oot tosiaan myös jossain? 🙂

 3. Rebecca

  sun kroppa on täydellinen <3

  • On my way

   Kiitos mutta ei se kyllä ole. 🙂 <3

 4. Heini

  Aina treenikamat mukana, koska rakastan urheilua ja valitsenkin hotellin, jossa on hyvin varusteltu sali. Tykkään myös makoilla altaalla, shoppailua ym perusjuttuja, mutta treeneistä saa vaan niin hyvin virtaa! Lisäksi treeniin oon enemmän paukkuja kun ei ole 9h työpäivää ennen sitä.

  Salin lisäksi reissussa tulee tottakai käveltyä paljon, uitua jne. Enpä muista millon viimeksi olisi tullut painoakaan lisää reissussa. Yleensä käy päinvastoin, vaikka söisinkin ulkona joka ilta ja maistelisin paikallisia herkkuja.

  Malediivit näyttää niin ihanalle, että taidan suunnata tuonne itsekin talvilomalla 🙂

  • On my way

   Niinpä! Itse en ole ehkä aivan noin ahkera mutta pyrin kuitenkin joko hyötyliikkumaan tai sitten muutaman kerran treenailemaankin. 🙂 Toki riippuu hieman matkakohteestakin mutta takseja tulee käytettyä todella vähän ja jalkaisin liikuttua oikeastaan aina joka paikkaan.

   Ja suosittelen ehdottomasti Malediiveja, oli minullekin hyvin positiivinen yllätys vaikka alkuun hieman epäilin viihtyisinkö resortissa. Talviloma on muuten varmasti oiva matkustusaika, sillä silloin täällä taitaa olla aivan parhaimmat kelit! 🙂

 5. Camilla

  Ei jostain syystä pystynyt vastaamaan suoraan, tuonne perään. Mutta siis Thaimaassa vipeltelen vielä lauantaihin asti. 🙂 Ei kyllä malttaisi palata ihan vielä!

  • On my way

   Oi ihanaa! Siellä varmasti myös lämpö piisaa. Nautihan loppulomasta. <3 Me lennetään perjantaina takaisin kotiin. Millään ei haluaisi kyllä lähteä…

 6. Noora

  Jestas miten upeassa kunnossa olet! 🙂 Ja että vielä pysyt sellaisessa noin rennolla ja terveellä otteella ruokaan ja liikuntaan!

  • On my way

   No voi kiitos paljon. <3 Tosin pakko kyllä korostaa että aivan perus sporttailulla tässä kunnossa pysytään ja siihen yhdistettynä se perusterveellinen ruokavalio. Geeneillä myös arpansa pelissä mutta silti koen, että elintavat ovat ne jotka pitkälti ratkaisevat. 🙂

 7. ninna

  treeniä treeniä muuten ei tule mitään aktiiviloma en matkusta ellei löydy salia uima allasta elämäntapa mukaan kuminauha lenkkarit jokainen omalla tyylillä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *