On my way
On my way

Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet

Enpä olisi uskonut että vielä heinäkuun lopussa voin julkaista blogissani aurinkovoiteisiin liittyvän postauksen! Helteet kuitenkin jatkuvat jatkumistaan ja aihe on ajankohtainen oletettavasti vielä seuraavankin kuukauden ajan, joten miksipä ei! Tässä samaisessa postauksessa voisin avata hieman myös omia auringonotto tottumuksiani ja sitä, miten ne ovat tässä iän myötä muuttuneet. On nimittäin kunnon auringonpalvojasta tullut se, joka haluaa istua ennemmin varjossa tai kävellä varjoisaa puolta aurinkoisen sijaan. Jos minulle olisi sanottu muutama vuosi sitten että tällainen olen nyt, en olisi todellakaan uskonut…

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Olin tosiaan nuorempana erittäin kova auringonpalvoja. Lomareissuilla tuli loikoiltua auringossa helposti kuusikin tuntia putkeen eikä tuollainen tuottanut itselleni minkäänlaisia ongelmia. Väriä oli saatava pintaan hinnalla millä hyvänsä eikä siinä kiinnostanut se, mitä ihoni on asiasta mieltä. Ravasin paljon myös solariumeissa ja käytin hyvin matalalla kertoimella varusteltuja aurinkovoiteita. Onneksi ikä on tuonut järkeä päähän myös tämän asian suhteen ja nykyään olen tarkempi ihostani. Etenkin kasvot ja dekoltee ovat kriittisiä alueita ikääntymistä ajatellen, joten niitä haluan varjella! Olen myös tullut siihen loppu tulemaan, että itseruskettavalla saa huomattavasti nopeammin ja terveellisemmin kauniin värin, joten miksi käristää ihoaan tunti tolkulla auringossa? Rusketus kestää kuitenkin niin vähän aikaa ja ellet ylläpidä sitä päivittäisellä auringonpalvonnalla, kaikkoaa väri suhteellisen nopeasti.

On kuitenkin hyvin luonnollista että näillä keleillä on hankalaa aurinkoa vältellä. Ja jos matkustaa ulkomaille, kyllähän aurinko on osa noita reissuja. Sen lisäksi että olen vähentänyt auringossa oleiluaikaa, olen siirtynyt aurinkovoiteissakin korkeampiin kertoimiin. Kun joskus käytin sitä kutosta koko loman ajan, nyt käytän kolmeakymmentä. Toki tässäkin katson vähän lämpötiloja ja UV -indeksiä mutta etenkin kasvot ja dekolteen suojaan aina vähintään SK 30 voiteella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. On harhaa luulla, että korkea suojakerroin estäisi ruskettumista kuten itse tosiaan nuorempana kuvittelin. Suojakertoimen numero kertoo siitä, miten monta kertaa pidempään voit olla auringossa ilman että iho alkaa punoittamaan, eikä siitä miten hyvin tai huonosti väri ihoon tarttuu. Tästä syystä jos edelleen pelkäät korkeita suojakertoimia, suosittelen tuosta pelosta luopumista.

AlgamarisAlgamaris

Kun aikaisemmin suosin poikkeuksetta aurinkovoiteista Niveaa, on nykyään ehdoton suosikkini luonnonkosmetiikka merkki Algamaris*. Se mikä voiteista tekee niin erityisen luonnollisuuden ja ekologisuuden lisäksi, on niiden ohut voidemainen koostumus. Itsehän inhoan paksuja rasvoja ja usein nimenomaan korkeat kertoimet ovat koostumukseltaan kuin tahmaavaa liisteriä. Algamaris ei jää iholle valkoisena, vaan se imeytyy erittäin nopeasti – jopa SK 50+ on koostumukseltaan erittäin ohutta! Toinen merkittävä seikka ainakin itselleni on, että voiteilla syntyy kaunis väri ilman punoitusta tai palovammoja. Annan täyden kympin myös voiteiden tuoksulle, joka on mieto ja miellyttävä! Osa tuotteistahan on saatavilla täysin hajusteettomana, joten tämä lienee pelastus kaikille tuoksuyliherkille. Algamaris on hintaluokaltaan kuluttajaystävällinen eli vaikka tuotteet eivät ole niitä kaikista edullisimpia, ovat ne kuitenkin mielestäni kohtuuhintaisia ollakseen luonnonkosmetiikkaa.

Omia suosikkejani Algamarikselta ovat kuvissakin näkyvät suihkemaiset vartalovoiteet eli aurinkovoidesprayt kertoimilla SK 30 ja 50+. Kookoksen tuoksuista SK 30 suihketta* käytän pääasiallisesti koko vartaloon ja 50+ kerrointa* puolestaan herkkään rintakehään. Kasvoille tulee tietenkin olla oma vieläkin hellävaraisempi tuotteensa, eli jo muutaman kerran aikaisemminkin tänä kesänä blogissani vilkkunut Algamariksen sävyttävä aurinkovoide SK 30*. Tuo kyseinen voide antaa kasvoille kauniin sävyn samalla tasoittaen kasvojen ihoa. Tuote on aivan loistava esimerkiksi niihin päiviin kun et halua meikata ja lähdet lomakohteessa vaikka nähtävyyksiä kiertelemään. Pakko muuten tässä kohtaa mainita, etten ole tänä kesänä saanut kasvoihini samalla tapaa maksaläiskiä kuin aikaisemmin, eli mitä ilmeisemmin tällä voiteella on jotain tekemistä asian kanssa! Auringossa oleilun jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoaan huolellisesti ja senkin teen samaisen sarjan after sun -voiteella. Kevyesti kookokselta tuoksuva Algamariksen After Sun emulsio* imeytyy iholle nopeasti eikä jätä ihon pintaa tahmaiseksi. Kyseinen tuote sopii muuten myös kasvojen iholle, mikä oli itselleni pienoinen yllätys!

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Jos tosiaan haet edelleen sitä aurinkosuoja merkkiä, joka on iholle hellävarainen ja laadukas, suosittelen niin lämmöllä Algamarista! Vaikka en olekaan mitenkään ehdoton sen suhteen että kaiken kosmetiikan tulisi olla luonnonkosmetiikkaa, huomaan käyttäväni sitä tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Oikeastaan kaikki tuotteet joita kasvoihini imeytän – myös aurinkovoiteet – ovat luonnonkosmetiikkaa tai vähintään luonnollisempia kuin synteettinen kosmetiikka. Itselleni tämä on ollut sellainen luontainen siirtymä koska luonnonkosmetiikka nyt vaan on enemmän esillä ja media-alalla työskennellessäni itsekin törmään siihen jatkuvasti. Enkä siis valita, ihoni voi tällä hetkellä erinomaisesti ja luonnonkosmetiikka sopii loistavasti juuri minun iholle! Voisinkin lähiaikoina tehdä postauksen jossa esittelen muutamia luonnonkosmetiikan luottotuotteitani, joista en ihan helpolla lähtisi luopumaan.

Pidättekö te Algamariksen aurinkotuotteista? Onko täällä muita kyseiseen merkkiin täysin hurahtaneita?

*Algamariksen tuotteet testiin saatuja

Kommentit (2)

  1. T…

    Koetko että algamariksen aurinkovoiteet on helppo poistaa iholta? Olen halunnut jo pitkään kokeilla heidän aurinkovoiteita mutta olen kuullut että voiteet on vaikea poistaa..

    • On my way

      En ole kyllä kokenut, erikoista…? Mielestäni irtoaa oikein hyvin suihkussa iholta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *