On my way
On my way

Parhaat kauneusvinkit kautta aikain!

Nykyään netti suorastaan pursuaa erilaisia kauneusvinkkejä, joista ei oikeastaan tarvitse kuin valita ne itselleen parhaiten toimivat. Kauneus ja kauneudenhoito kiinnostaa useampia, kuten myös minua. Olen aina ollut nainen, joka huolehtii itsestään paitsi sisäisesti myös ulkoisesti. Tästä johtuen olen kokeillut elämäni varrella jos jonkinlaisia kauneuskikkoja, joista haluan jakaa teille tänään ne parhaimmat. Nämä kaikki vinkit ovat sellaisia, joita suosin itse arjessa ja jotka olen toimiviksi havainnut.

Kulmakarvat ojennukseen ripsivärillä – Kulmakarvageelit toimivat kohdallani erityisen huonosti. En tiedä johtuuko tuo vaan kulmien mallista vai siitä, että aikanaan nypin karvojani myös yläpuolelta jonka vuoksi ne eivät ole enää koskaan kasvaneet ylärajasta täysin tasaiseksi. Kulmakarvani menevät herkästi hieman alaspäin, jolloin vahvempaa nostetta tarvitaan. Käytänkin puuhaan geelin sijaan ihan tavallista ripsiväriä, mieluiten vielä vedenkestävää. Ripsiväri pitää kulmat paremmin asemissa ja antaa niihin vielä hieman väriäkin. Kannattaa kuitenkin levittää väri hellästi jotta kulmista ei tule vahingossa liian tummat tai ripsiväri paakkuunnu karvoihin!

Silmänympärysvoidetta juonteisiin – Silmänympärysvoiteen kanssa olen todellinen natsi! Käytän sitä joka ikinen ilta ja aamu huolellisesti silmien ympärille, jonka lisäksi levitän voidetta myös otsassa olevaan juonteeseen, sibeliuksiin sekä nasoihin. Voide kannattaa hieroa kunnolla noihin juonnekohtiin eikä säästellä määrän suhteen. Se miksi tätä harrastan, johtuu siitä, että uskon herkästi rypistyvälle silmänympärysiholle tarkoitetun tuotteen toimivan myös muihin juonteisiin tai juonteen alkuihin paremmin kuin tavallinen kosteusvoide. Toki siis levitän kaiken päälle useimmiten vielä seerumin, sekä kasvovoiteen (aina) mutta pohjalle aina silmänympärysvoide. Uskoisin, että tämä on yksi syy sille, että ihoni on säilynyt hyvänä tähänkin ikään saakka eikä minulla ole vielä juurikaan ryppyjä. Kannattaa muuten säilyttää silmänympärysvoide aina jääkaapissa, jolloin se on ihanan kylmää ja laskee samalla mahdollista silmänalusien turvotusta!

Tyvikasvu piiloon luomivärillä – Jos tyvikasvua on havaittavissa, peitän sen joko tummalla luomivärillä tai tyvipuuterilla. Nykyään itse asiassa useammin luomivärillä, sillä se on edullisempi kikka ja ajaa täysin saman asian. Myös silloin, kun laitan hiukseni poninhännälle, suosin luomiväriä peittääkseni hiusrailot, jotka tulevat herkästi esiin. Tämä on mielestäni erinomainen kikka pidentää hiusten värjäysväliä ja ylipäänsä siten suojella hiusten kuntoa.

Maltillinen suihkugeelin käyttö – Iho pysyy parhaassa kunnossa, kun suihkussa ei lotraa liikaa erilaisten pesuaineiden kanssa. Itsehän olen jo vuosia pessyt vartaloani hyvin maltillisesti suihkugeelillä, sillä sen kanssa lotraaminen on mielestäni aika turhaa. Kun käy joka päivä suihkussa, ei sitä oikeasti ehdi likaantumaan niin, että pesuun välttämättä tarvitaan vettä vahvempaa. Käytänkin suihkugeeliä oikeastaan vaan ja ainoastaan kainaloihin – siinä se. Ihoni on todella hyvässä kunnossa enkä koskaan kaipaa kosteusvoidetta suihkussa käynnin jälkeen. Uskonkin, että suihkugeeli on se, mikä kuivattaa useampien ihoa ja useamman iho olisi paremmassa kunnossa jos sen käyttöä rajoitettaisiin.

Meikkivoiteiden sekoitteleminen – Pohjameikissäni on aina kahta tai kolmea eri tuotetta. Tällä hetkellä suosin Lumenen CC-voidetta ja sävyseerumia sekä Boujours Parisin Bronzing Creamia. Sekoitan noista kolmesta tuotteesta ihanan miksauksen, jonka levitän iholleni. Mielestäni paras lopputulos syntyykin sillä, että sekoittelee erilaisia tuotteita keskenään. Tällä tavalla löytää myös sen omalle iholle en parhaiten toimivan värisävyn, jonka valitseminen meikkivoideviidakosta voi olla kovin hankalaa.

Löysällä nutturalla hiuksiin kuohkeutta – Pidän hiuksiani aina kotona ollessani päälaella löysähköllä nutturalla. Lähestulkoon joka yö myös nukun tukka ylhäällä, jolloin hiukset ovat aina aamuisin kuohkeat. Tämä kikka on mielestäni se, jonka avulla hiuksistaan voi saada ikään kuin itsestään kuohkeammat ilman kiharrusta tai laittamista. Erinomaisen lopputuloksen saa myös jos suihkuttaa hiuksiin illalla suolasuihketta ja nostaa ne yöksi ylös sykerölle. Tässä tosiaan se salaisuuteni, miksi hiukseni ovat usein kuvissa niin kuohkeat ja ilmavat. Jos tätä en ole tehnyt, ei tukassa todellakaan ole samalla tapaa volyymia!

Itseruskettavalla iho kauniiksi – Tottahan se on, päivettynyt iho näyttää paremmalta kuin kalpea lakana. Mielestäni itseruskettavilla luodaankin ehdottomasti terveempi fiilis ja oikein käytettynä ne ovat erittäin toimivia kaunistajia. En nyt kuitenkaan sitten tarkoita mitään super tummaa väriä, vaan ihan jo vaikka pieni päivetys riittää! Täältä löytyy omat vinkkini itseruskettavien kanssa onnistumiseen sekä ne suosikki tuotteeni.

Märkien hiusten kampaaminen – En koskaan harjaa märkiä hiuksiani harjalla läpi vaan teen sen hellästi harvapiikkisellä kammalla. Kostea hius venyy, jolloin hiuksia katkeilee helposti jos harjaat niitä väkisin harjalla. Suosittelenkin ehdottomasti hankkimaan harvapiikkisen kamman, joka toimii muuten mielettömän hyvin myös hiusten kotivärjäyksenkin apuna!

Huultenrajauksella muhkeutta huuliin – Huulten rajaaminen on aivan ehdoton kikka jos halutaan huuliin lisää muhkeutta luonnollisin keinoin. Vaikka et laittaisi huuliin edes huulipunaa, suosittelen käymään huulien ääriviivat hennosti läpi huulten värisellä rajauskynällä, jolloin huulet erottuvat paremmin ja näyttävät oitis muhkeammilta.

Hammastahnaa finneihin – Kärsin onneksi aika harvoin finneistä mutta silloin, kun sellainen syystä tai toisesta tupsahtaa, nitistän sen hammastahnan voimin. Kaikki varmaan tietävät, että finniä ei kannata puristaa ennen kuin se on ns. valmis mutta siinä vaiheessa, kun tuo puristaminen on mahdollista teen sen ja laitan finniin yön ajaksi pienen pisaran hammastahnaa, joka kuivattaa sen yön aikana. Aamulla sitten finnin puhdistus ja normaali peittäminen. Vanha ja todella tunnettu kikka, joka todella toimii!

Ripsienpidennykset – Aivan mielettömän hyvä tapa piristää katsetta ja näyttää aina huolitellulta! Itsellänihän pidennykset ovat olleet jo vuodesta 2010 enkä ole niistä vieläkään raaskinut luopua. Ripset helpottavat niin paljon arkea ja nopeuttavat meikkaamista. Kuten tiedättekin, olen käynyt jo useamman vuoden ajan Beauty Anniinassa Ullanlinnassa (yhteistyökumppanini), enkä tosiaan helpolla paikkaa vaihtaisi! Ripset ovat aina täydellisesti laitetut ja pysyvät erinomaisesti vähintään kolme viikkoa.

Kasvojen ihon kuoriminen ja naamiointi – Kerran viikossa tai kahdessa on syytä suorittaa kasvojen kuoriminen, joka poistaa kasvoista kuollutta ihosolukkoa. Kuorinnan päälle vielä kosteuttava naamio niin iho kiittää! Itse ainakin huomaan tämän combon vaikutukset oitis ja iho on heti kirkkaampi sekä heleämpi.

Meikittömät päivät – Pidä viikossa ainakin yksi meikitön päivä niin, että iho saa levätä ja hengittää. Muista kuitenkin noina päivinä suojaava kasvovoide, jossa on varsinkin näin kesällä UV-suoja. Vaikka meikki ei varsinaisesti ihoa mitenkään vahingoita, uskon siihen, että meikittömät päivät ovat keino pitää iho parempi kuntoisena. Meikki on kuitenkin kerros ihon päällä, jolloin hengittävyys ei ole sama kuin ilman meikkiä. Noina meikittöminä päivinä kannattaa ylipäänsä satsata ihonhoitoon, eli kuoria, naamioida ja helliä ihoa.

Näiden vinkkien lisäksi tietenkin riittävä vedenjuonti, uni, liikunta, raitis ilma ja hymyileminen ovat niita seikkoja, jotka tekevät meistä heti kauniimpia!

Onko teillä jotain kauneusvinkkejä joita haluaisitte lisätä omieni joukkoon? Kuulisin mielelläni erilaisia poppaskonsteja? 🙂

Kommentit (9)

 1. Omena

  Jos sy-voiteena on jotain Pirkkaa, en usko sillä olevan paljon merkitystä juonteisiin. 30-vuotiailla niitä ei ole vielä muutenkaan. 🙂 Vaaleana en voisi laittaa edes käyttämääni ruskeaa maskaraa kulmiin, mutta tummille varmaan tosiaan toimii. Tai no miksei joillekin vaaleillekin vrt. Daenerys, mutta itse näytäisin aika tuimalta.
  Oma vinkkini on hammastahnan tilalle sinkkivoide, joka ei vain kuivata vaan myös rauhoittaa punoitusta.

  • On my way

   Mistä päättelit, että suosittelisin nimenomaan Pirkkaa? 😀 Totta kai sillä on väliä millaista silmänympärysvoidetta käyttää ja sen kannattaa olla nimenomaan muuta kuin Pirkkaa.

   Niin no sanotaanko näin, että olen nähnyt useampia 25-vuotiaitakin, joilla on jo aika paljon juonteita. Toisille niitä tulee herkemmin ja toisille taas ei juuri nimeksikään. Uskon, että geeneillä on merkitystä kuten myös sillä ihonhoidolla ja kosteuttamisella. Tietenkin kasvojen ilmeikkyys on myös yksi vaikuttava tekijä.

   Pitääkin kokeilla sinkkivoidetta, kiitos vinkistä!

  • omena

   Pirkka oli vain esimerkki perusvoiteen tyyppisestä sy-voiteesta. 🙂 Mutta tottakai sy-alueelle pitää käyttää eri voidetta, jos muualla kasvoilla on tarve erilaiselle voiteelle (esim. epäpuhtaudet). Käytän itse kasvojen retinolivoidetta myös silmänympäryksille eikä ole vielä paljon ryppyjä (olen vanhempi kuin sinä).

   Totta sori, vedin vähän mutkia suoriksi lähipiirini perusteella. Nuoremmillakin voi olla juonteita, siihen vaikuttaa niin moni asia; nukkuminen, stressi, geenit, syöminen… 🙂

 2. Laura

  Perintötekijöiden lisäksi juonteita voi syntyä ihan elämän tavoista (esim. tupakointi) ja ihon hoitorutiineista. Itselle tuli yllätyksenä,kun luin jostain,että kun aloittaa säännöllisen meikkaamisen pitäisi myös alkaa käyttämään silmänympärysvoidetta.
  Itsellä on ainakin Pirkan ja Cienin ympärysvoiteet auttaneet,koska ne ovat opiskelijalle edullisia ja enkä kärsi vielä juonteista sillä ikää on vielä 24.v.
  Mutta onhan se hyvä jo ennakolla ehkäistä niitä ja muutenkin ei silmänaluset näytä niin mustilta, kun kosteuttaa niitä.

  • On my way

   Oikeassa olet, elämäntavat myös vaikuttavat. 🙂

   Joo siis itse olen kuullut tuon myöskin ja itse asiassa juuri niihin aikoihin, kun aloitin meikkaamisen. Käyttänyt itse silmänympärysvoidetta siis ylä-asteelta saakka. Cien on kuulemma palkittu sarja, eli varmasti ovat toimivia! Pirkan nimeen en itse vannoisi ainakaan voiteiden suhteen, mutta puhdistusaineita voi varmasti huoletta käyttää. Itselleni merkitsee eniten ne tuotteet, jotka imeytyvät ihoon. Mutta tässäkin on se, että jokaisen oma iho ja kukin itse päättää mitä tuotteita käyttää. 🙂

 3. Mikaela

  ”Tottahan se on, päivettynyt iho näyttää paremmalta kuin kalpea lakana. ”

  No eihän se totta ole

  • On my way

   Makunsa kullakin. 🙂

 4. j

  Minkä merkin silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta käytät?
  Tuo hammastahna vinkki on kyllä tosi toimiva, on ollut käytössä jo vuosia. Ihoani ei ainakaan kuivata liikaa, vaikka monia niin tuntuu tekevän. 🙂

  • On my way

   Tällä hetkellä Lieracin. 🙂 Ihanan paksua ja kosteuttavaa! Joo siis se on kyllä toimiva, käyttänyt monta vuotta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *