On my way
On my way

Onnellisuus

Onnellisuus on mahtava juttu. Jos ihmisiltä kysytään mitä he toivovat elämältään tässä ja nyt tai viiden vuoden päästä, vastaus on ainakin yhdeltä osin aina sama ”onnellisuutta”. Itse en ole aina ollut onnellinen, kukapa meistä olisi? Elämään kuuluu vaiheita jolloin onnellisuus on kortilla, asiat kääntyvät sinua vastaan ja tuntuu, että vastoinkäymisiä tulee oikein urakalla. Nuo ovat elämää ja mielestäni tähän vaan kuuluu ne kaudet jolloin lasi on puoliksi täynnä. Kun elää vaikeampia aikoja osaa taas arvostaa sitä hyvää. Ehkä kliseinen lause mutta vastoinkäymisten jälkeen on aina tulossa jotain positiivista, tuohon kannattaa uskoa!

Onnellisuus voi olla hyvinkin pieniä seikkoja ja itseasiassa mielestäni ne arjen pienet asiat tekevät onnelliseksi. Itse olen vahvasti tunteita elävä, yhtenä hetkenä saatan tuntea iloa ja toisena jo surua tai ärtymystä. Itseäni häiritsee monesti se, että reagoin asioihin vahvasti ja esimerkiksi pienet vastoinkäymiset tuntuvat usein maailman kaataville. Monessa hetkessä unohdan tyystin sen tyynen onnellisuuden ja olen todella ärsyyntynyt. Tietysti tunnetilojen muutokset ovat elämää mutta haluaisin muistaa useammin, että kuinka mulla on asiat hyvin ja se, että kastut lumisateessa läpimäräksi ei tee sinusta epäonnellisempaa. Tiedättekö mitä meinaan? 😀 Vaikka asiat ovat hyvin niin monesti se unohtuu arjessa ja sitä näkee päällimmäisenä ne asiat jotka eivät ole hyvin. Negatiivisista asioista päivittely on niin turhaa!!

Tammikuu on haasteita pullollaan mutta haluan silti käynnistää omalta osaltani sen ensimmäisen haasteen, jota voisi kutsua vaikka onnellisuushaasteeksi. Haastan itseäni joka aamu miettimään kolme asiaa joiden vuoksi olen tänään onnellinen ja hetkinä jolloin tuntuu ettei mene taas ihan kuin Strömsössä niin muistan nämä seikat. Haasteeseen saa lähteä mukaan jos tuntuu, että edeltävä teksti oli kuin sinun elämästäsi. 😉

IMG_9596-003

Tein listaa ensimmäisenä mieleen tulevista onnellisuuden tunteita herättävistä asioista. Niitä löytyikin aika monta ja listaahan voisi vielä jatkaakin. 🙂 Tällä hetkellä minut onnelliseksi tekee seuraavat seikat:

 • Ihana ”sijaiskoti” jossa asustelemme huhtikuun loppuun saakka.
 • Uuden kodin remontin tuloksen miettiminen, rempattuun asuntoon on aina ihana palata!
 • Kaksi pientä kissaystäväämme, jotka ilostuttavat päiviämme. Ovat sellaisia persoonia, että.
 • Aurinko joka näyttäytyy useammin kuin kuukausi sitten, kevät tule jo!
 • Mehukone. Se on aivan täydellinen ostos.
 • Kotitreenit joihin olen löytänyt kunnon touchin. Eilen tuli hikoiltua 1,5 tuntia, oh yeah!
 • Terveys. Olen terve ja flunssakin on pysynyt loitolla jo mukavan aikaa.
 • Mieheni, päivieni ilostuttaja. Saku on sellainen ilopilleri ja positiivinen tyyppi! Piristää mua aina jos meinaan pessimisöityä. 😉
 • Nyt on perjantai ja rentouttava viikonloppu edessä.
 • Mulla on mahdollisuus kirjoittaa blogia jota lukeekin pari tyyppiä.
 • Meillä on isompi pyykkikone kuin omassa kämpässä. Huikeaa saada samaan koneeseen kunnon läjä vaatetta. 😀
 • Palkkapäivä on ensi viikolla, jihaa!
 • Sain viime viikolla hankittua kameraani vihdoin uuden objektiivin ja se on osoittautunut hintansa väärtiksi.
 • Ihanat ihmiset ympärilläni! Kannattaa tosiaan viettää aikaa ihmisten kanssa jotka antavat sinulle eivätkä vaan ota.
 • Työpaikka. Sekin on mahtava homma tänä yt-neuvotteluiden aikakautena.
 • Gina Tricotin pinkit pörrösukat, ne ovat niin ihanat jalassa ja yksi parhaista ostoksista aikoihin.
 • Olo on rauhaisa ja levollinen, muuttostressi alkaa jo väistymään.
 • Olen onnellinen, että olen syntynyt Suomeen. Vaikka tällaisina aamuina ei välttämättä tuo tunne ole vahvimmillaan mutta Suomi on kuitenkin hyvinvointivaltio moniin muihin nähden.

Onko teillä asioita joista olette erityisen onnellisia tänä perjantaina?

IMG_9597-002

Kommentit (8)

 1. *Anna*

  Kiitos Jutta mahtavasta blogista! Löysin tänne vain vähän aikaa sitten, mutta olet jo noussut niiden harvojen blogien joukkoon, joita käyn kurkkaamasssa lähes päivittäin. Pidän siitä, että kirjoitat vaihtelevasti kevyemmistä ja syvemmistä aiheista ja vaikutat todella maanläheiseltä ihmiseltä, jolla on arvot paikallaan ja uskaltaa seistä ajatustensa takana. Plussaa vielä siitä, että vastailet kommentteihin aina niin ystävällisesti, niihin arvostelevimpiinkin todella asiallisesti 🙂

  Itsekin olen jo jonkun aikaa sitten alkanut joka aamu miettiä ainakin paria asiaa, joista olen erityisen onnellinen (noita kiitollisuuden aiheita riittää kyllä niin paljon enemmän). Ja kyllähän ne perusjutut ova tärkeimmät – hyvä parisuhde ja läheiset välit hyviin ystäviin, terveys ja katto pään päällä, näistä on aina hyvä muistuttaa itseään jos jonain päivänä tulee niitä kaikkien kohtaamia vastoinkäymisiä jossain muodossa.

  • On my way

   Voi ihana, kiitos! <3 Tämä kommenttisi sai kyllä hymyn huulille.

   No niitähän riittää! Liian usein sitä vaan näkee ne huonot jutut ja unohtaa ne hyvät asiat. Tämä haaste on itselleni ainakin muistutus siitä, että haluan keskittää ajatukseni hyvään ja unohtaa niitä arjen negatiivisia asioita. Kiitollisuus on tärkeää!

 2. Elina

  Mukana onnellisuushaasteessa! 🙂 Tänään olen onnellinen, että viikonloppu alkaa ja on kivoja suunnitelmia parille päivälle. Olen myös onnellinen miehestäni, joka saa mut hymyilemään ja nauramaan joka päivä. Ja olen myös onnellinen lisääntyvästä valoisuudesta, pian on jo kevät! 🙂

  • On my way

   Jee! 😀 Ihania onnellisuuden aiheita.

 3. ddea

  Mitä muuten teet työksesi? :))

  • On my way

   En kirjoita juurikaan työstäni mutta sen olen paljastanut, että olen tiimiassistenttina eräässä yrityksessä. Asiakaspalvelua ja toimistotyötä.

 4. kitiiii

  yhdyn tuohon mehukohtaan:D oon itekkin saanu niin paljon iloa, ja enää harvoin himoitsen smootheita ym tai osta niitä sikakalliila kahviloista! toki edelleen joskus, mutta paljon harvemmin kuin ennen:) iloista alkanutta vuotta:)

  • On my way

   Hahah, jee! Mä kyllä tykkään tosi paljon smoothieistakin, eli niitä edelleenkin vetelen yhden päivässä. 🙂 Mä vältän smoothieiden ostoa kahviloista, koska niihin on ängetty tosi paljon sokeria. Kauhistuin, kun joskus katsoin kuinka paljon Picnicin smoothie sisältääkin sokrua.. huh. Jäi mun ostelut siihen… Parhaita on ne omatekoiset. 🙂

   Iloista vuodenalkua sinnekin! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *