On my way
On my way

Nouseva horoskooppimerkkini

Kirjoitin teille toukokuussa postauksen horoskooppimerkistäni ja siitä, miten sitä luonteeni kautta ilmennän. Olen tosiaan kaksonen ja hyvin monelta osin nimenomaan juuri tyypillinen kaksonen. Toisaalta samaan aikaan olen usein miettinyt etten allekirjoita kuitenkaan aivan täysin kaikkea kaksosten luonnekuvauksesta, eli en esimerkiksi koe olevani mikään erityisen vilkas ja rauhaton duracell tai välttämättä niin kovin puheliaskaan. Tai no kyllä tutussa seurassa puhun paljon mutta en ole sellainen, joka olisi jatkuvasti äänessä tai höpöttäisi ohi suunsa. Minussa on siis myös hillitty ja rauhallinen puoli – sellainen pohdiskeleva ajattelija. Tämän selittää kuitenkin se, ettei aurinkomerkkimme kerro meistä kaikkea. Se on ikään kuin meidän syvin olemus ja sisin mutta sen lisäksi nousumerkkimme paljastaa meistä huomattavan määrän asioita.

Luonnehoroskooppi kertoo siis omaa tarinaansa mutta merkittävää on myös se, mikä on nousevalta merkiltä. Nouseva merkki kertoo siitä, mitä olemme ulospäin – käytöksestä ja suhtautumisestamme ulkomaailmaan. Nousumerkin sanotaan myös olevan ns. arkielämän merkki, eli se ilmentää paitsi käyttäytymistämme, myös automaattisia reaktioitamme, defenssejä ja suojakuortamme. Itsehän selvitin nousumerkkini taannoin ja olen nouseva skorpioni. Alun perin luulin olevani vaaka kun toinen vanhemmistani muisti syntymäaikani väärin mutta tutkittuani vaa`an nousukuvausta olin varma, etten voi olla se. Onneksi asia lopulta selvisi ja tehtyäni tuon nousumerkin haun uudestaan oikealla syntymäajalla, sain tulokseksi skorpioni, joka muuten sopii minuun niin täydellisesti!

Nouseva skorpioni on siis persoona, jota vihataan tai rakastetaan ja hän herättää muissa ihmisissä reaktioita niin hyvässä kuin pahassakin. Nouseva skorpioni voi olla sanoissaan pisteliäs ja vihaisena loukata pahastikin. Myös kostonhimoa löytyy vaikkakin samaan aikaan avarakatseista ymmärtäväisyyttä, psykologisuutta, henkisyyttä ja lojaaliutta. Noususkorpioni on pohdiskeleva ajattelija ja syvällinen persoona, joka näkee herkästi ”ytimeen” eli ihmisten läpi esimerkiksi pinnallisuuden, pyrkyrimäisyyden ja kulissit. Hän ei myöskään kuormita muita ongelmillaan, vaan kantaa ne ennemmin itse sisimmässään. Noususkorpioni on luonteeltaan on/off -tyyppinen, eli sellainen luontainen kyky kulkea kultaista keskitietä puuttuu. Hän on myös usein hieman salaperäinen persoona, eli sellainen josta ihmisten on hankala saada otetta – on helpompi työntää ihmisiä pois kuin päästää heitä lähelleen. Siinä tosiaan muutamia sieltä täältä kuultuja ja poimittuja ominaisuuksia, joista jokainen muuten pätee enemmän tai vähemmän itseeni. Toki aurinkomerkkikin aina vaikuttaa siihen miten nousumerkki ilmenee, eli esimerkiksi kalat jotka ovat nousevalta merkiltä skorpioni, saattavat olla hieman erilaisia kuin itse kaksosena olen.

Koen että kaksosen ja nousevan skorpionin yhdistelmä sopii itseeni aika täydellisesti. Olen siis periaatteessa kaksosmaisen seurallinen mutta samaan aikaan skorpioni tuo minuun tietynlaista sulkeutuneisuutta, eli valitsen tarkoin, keitä päästän aidosti lähelleni. Voin sosialisoida ihmisten kanssa avoimesti mutta se että annan oikeasti jotain syvempää itsestäni, vaatii enemmän. Varjelen sisintäni aika tarkoin enkä luota herkästi ihmisiin ja minun ei ole helppoa puhua muille ongelmistani. Koska kaksosen sanotaan olevan vilkas sielu, uskon omalla kohdallani skorpinonin tuovan minuun sitä tasapainottavaa hillittyä puolta. Toisaalta olen aika temperamenttinen, eli kiivastuessani ilmennän kyllä hyvin selkeästi skorpionimaista käytöstä. Saatan suutuspäissäni sanoa todella suoraan tai noin muutenkin olen välillä vähän pisteliäs. Lepyn nopeasti mutta unohda en koskaan. En pelkää sanoa ihmisille asioista, joista moni muu ei ehkä rohkenisi sanoa, jonka vuoksi varmasti sitä inhoakin useissa herätän. Itseäni esimerkiksi ärsyttää aivan suunnattomasti kaksinaamaisuus ja se, että todellisuudessa ollaan jotain aivan muuta kuin ilmennetään ulos päin. Olenkin vähän sellainen ”totuudentorvi” ja tiedän, että se jos joku joitain ärsyttää. Tykkään myös jollain ihmeellisellä tavalla reaktioista, eli siitä kun ihmiset reagoivat sanomaani ja saan heissä aikaan jotain sellaista, johon he eivät ole osanneet varautua.

Rakkauselämäänikin nouseva skorpioni on varmasti vaikuttanut, sillä se on aina ollut jonkinlainen kiihkeä kaaos ylä- ja alamäkiä. Periaatteessa janoan syvää rakkautta ja kumppanuutta mutta samaan aikaan kaipaan intohimoa, jännitystä ja liekkejä. En siedä tylsyyttä ja miehessä tuleekin olla huumorintajua ja pilkettä silmäkulmassa! Välillä sydän on särkynyt todella pahasti mutta siitä huolimatta on jälleen toistettu sitä samaa kaavaa yhtään sen enempää edellisestä oppineena. Etsin jonkinlaista täydellisyyttä jossa sielut kohtaisivat ja samaan aikaan seksuaalisuus olisi roihuavaa. Tuo ei tietenkään ole sula mahdottomuus mutta harvinaisempaa – usein jompikumpi osuus on täys kymppi ja toinen osa-alue ei sitten toimi. Välillä mietin, tiedänkö loppupeleissä edes mitä rakkaus on tai tulenko koskaan tietämään? Tämäkin lienee sitä nousevan skorpionin omaa pään sisäistä monologia josta ei koskaan synny dialogia.

Tietenkään astrologia ei kerro kaikkea meistä ja jälleen kerran muistutan, että kokonaisuuteen vaikuttaa niin moni asia ihan kasvuolosuhteista geeneihin. Uskon kuitenkin jatkuvasti yhä vahvemmin astrologiaan koska nimenomaan näitä yhtäläisyyksiä aurinkomerkkien ja nousevien merkkien kohdalta löytyy niin minusta itsestäni kuin sitten läheisistäni. En voi olla uskomatta esimerkiksi tätä omaa ”yhdistelmääni” koska se vaan osuu niin oikeaan! Mitään viikkohoroskooppeja en siis seuraa, vaan mielenkiintoa herättävät lähinnä nämä luonnekuvaukset sekä rakkauselämään liittyvät tulkinnat. Kuumerkiltäni olen muuten leijona, johon en ole paljon perehtynyt mutta sen verran tiedän, että tämä ilmenee eloisuutena, innostuksena, lämpönä, itsekkyytenä sekä huomion/ihailun kaipuuna. Kaikki nuokin jollain tapaa kohdallani paikkansa pitäviä…

Onko täällä muita nousevia skorpioneja? Olisi mielenkiintoista kuulla miten nousumerkki teissä ilmenee? 

Kuvat: Iines / edit: minä 

Kommentit (4)

 1. Anna

  Astrologia on huippukiinnostavaa, olen täysin hurahtanut siihen! Luen astrologia-aiheisia blogeja ja seuraan astrologien päivityksiä somessa. Olen myös jo useaan kertaan käynyt ammattiastrologin tulkinnassa tutkimassa syntymäkarttaani tai esim. tämän hetken ja tulevien vuosien tähtikuvioitani ja olen saanut näistä tulkinnoista aivan älyttömän paljon irti, itsetuntemukseni on lisääntynyt ihan valtavasti.

  Suosittelenkin tutustumaan omaan syntymäkarttaan kokonaisuutena, on ihan käsittämätöntä miten paljon sieltä nousee esiin liittyen esim. omaan perhetaustaan, omiin heikkouksiin ja vahvuuksiin, elämän aikana koettuihin vastoinkäymisiin ja oppiläksyihin. Siinä saa ihan uuden näkökulman itseensä ja ymmärtää paremmin omaa persoonaansa ja elämäänsä sekä sitä, mitä ominaisuuksia itsessä kannattaa kehittää.

  Nousevat skorpionit ovat monesti todella kiehtovia persoonia, heillä on usein loistava psykologinen silmä ja he näkevät muiden kulissien läpi pintaa syvemmälle. He ovat rohkeita eivätkä keskity muiden miellyttämiseen. Noususkorpionienergia on todella voimakasta ja monen nousevan skorpionin täytyykin tietyllä tavalla oppia hallitsemaan sitä, etteivät sen negatiiviset muodot, kuten muiden dominoiminen ja manipulointi tai tunnetason pakkomielteisyys korostu liikaa.

  T: Nouseva neitsyt, jolla on ystäväpiirissä ja suvussa useita nousevia skorpioneja 🙂

  • On my way

   No niin on! Olisiko vinkata jotain hyviä astrologeja? Kiinnostaisi nuo päivitykset. 🙂 Siis ystäväni juuri teetätti tuollaisen syntymäkartan ja kehoitti minuakin teetättämään sellaisen! Kuulemma hyvin mielenkiintoinen ja paljon asioita itsestä avaava. Mietin tuota kyllä vakavissani, sillä kovasti kiinnostaisi sellainen teetättää! 🙂

   Ja joo niinpä, olen tosiaan vasta tutustunut tähän nousevaan skorpioniin merkkinä ja nuo mainitsemasi kohdat kyllä pitävät kohdallanikin paikkansa… Ja samaan aikaan tiedostan myös tuon voimakkaan energian, jota en aina täysin hallitse. Sen kanssa on tekemistä mutta tiedostamisestahan kaikki aina lähtee. 🙂

 2. Hanna

  Itse olen vaaka sekä aurinko että nousevalta merkiltäni 😁 super-vaaka siis täällä. En ole kuitenkaan hirveästi perehtynyt siihen mitä se tarkoittaa.

  • On my way

   Veikkaan että olet sitten todella ilmeinen vaaka – kaikin tavoin. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *