On my way
On my way

Netflix sarjasuosikit x 8

Nykyään avaan vaan ani harvoin television katsoakseni sieltä sitä sun tätä. Netflixin avaan kuitenkin edes hieman useammin ja monesti iltaisin jos uni ei meinaa tulla silmään, saatan katsella läppäriltä sarjoja. Tavallisesti minulla on aina yksi sarja kerrallaan seurattavana, jota sitten katselenkin aina sopivan hetken tullen. Tällä hetkellä se on muuten Orange Is The New Blackin uusin tuotantokausi, joka ei vaan valitettavasti vedä vertoja niille parille ensimmäiselle kaudelle…

No joo mutta asiaan! Halusin nimittäin koota teille kesäisten sadepäivien varalle Netflixin sarjatärpit niistä sarjoista, joista olen itse erityisesti pitänyt.

Breaking Bad – Sarja jonka katsoin jo muutama vuosi sitten mutta jonka voisin katsoa aina uudestaan ja uudestaan! Tämä on todellakin laadukasta ja koukuttavaa viihdettä. Muistan, kuinka aloitettiin aina uusi jakso toisen perään eikä vaan pystytty koskaan lopettamaan yhteen jaksoon. Kausia on onneksi viisi, joten jos nyt aloitat sarjan, riittää katseltavaa joksikin aikaa! Kiteytettynä Breaking Bad siis kertoo kemianopettajasta joka syöpään sairastuttuaan päättää laittaa elämänsä uusiksi ja alkaa keittelemään amfetamiinia oppilaansa kanssa.

Sons Of Anarcy – Tässä toinen suosikkini, jonka ajattelin itse asiassa aloittaa lähiaikoina uudelleen alusta. Vaikka tosielämässä rikollinen elämä tai moottoripyörät eivät ole laisinkaan lähellä sydäntä, rakastan katsoa sarjoja, joissa liikutaan laittomuuksien rajamailla. Tässä sarjassa tapahtuu niin paljon pahaa mutta siinä on myös riipaisevia tunteita ja rakkauttakin. Voin luvata, että herättää herkimmissä katsojissa ehkä aika vahvojakin tunteita. Yksi ehdottomasti parhaista jutuista Sons Of Anarcyssa on muuten päänäyttelijä Jax Teller (Charlie Hunnam), joka hän on muuten aikamoista silmänruokaa…

Narcos – Ja lisää laittomuuksia! Narcos on nimittäin jälleen huumeisiin ja rikollisuuteen keskittyvä sarja, joka kertoo Pablo Escobarin elämästä. Sarja on osittain fiktiivinen mutta perustuu kuitenkin tosielämän tapahtumiin liittyen juuri huumekartellien leviämiseen ja kasvuun sekä siihen, kuinka viranomaiset pyrkivät tuota toimintaa estämään. Aihe itsessään on mielestäni todella mielenkiintoinen vaikka jälleen ollaan tosiaan hyvin kaukana omasta elämästä. Narcos on hyvin koukuttava mutta samaan aikaan myös sarja, jossa pitää olla jatkuvasti todella valppaana tai muuten putoaa helposti juonesta.

Orange Is The New Black – Kuten alussa jo mainittu, pari ensimmäistä kautta ovat tästä sarjasta ne parhaat! Olisiko ollut, että kolmannen kauden jälkeen alkoi muuttumaan jo hieman tylsäksi mutta tämä lienee tietysti jälleen makuasia. En voi kuitenkaan jättää tätä suosikeistani pois, sillä sarja pitää sisällään mustaa komediaa, ironiaa ja draamaa. OITNB keskittyy Piper Chapmaniin, joka tuomitaan nuoruudenrötöksestä naisten valtionvankilaan. Sarjan edetessä niin suloinen ja kiltti päähenkilö muuttuukin aikamoiseksi naisvangiksi ja itse en oikeastaan enää pariin viime kauteen ole pitänyt koko hahmosta! Silti tämä viideskin tuottis on pakko läpi katsoa…

Gossip Girl – Muistan kuinka aikanaan katsoin sarjaa ehkä kolme jaksoa sillä meiningillä, että hohhoijaa. En oikein päässyt hommaan mukaan kunnes sitten jossain kohtaa kolahti ja kovaa! Gossipista tulikin yksi suosikkini ja katsoin kaikki kuusi kautta läpi aikamoisella sykkeellä. Tämä sarja on siis ehkä ikäiselleni vähän sellainen ”pissis sarja” sillä se kertoo varakkaiden teini-ikäisten elämästä Upper East Sidella. Juonittelua, draamaa, roihuavaa rakkautta… Sarja on sen verran ylimalkainen, että siksi se on niin hyvä! Ja tosiaan suosittelen vähän vanhemmillekin sellaiseksi hömppäsarjaksi. GG on mielestäni juuri sellaista aivot narikkaan viihdettä josta ei vaan voi olla pitämättä.

House Of Cards – Poliittinen draamasarja, josta olen aina tavallaan pitänyt mutta tavallaan samaan aikaan kaivannut sarjaan jotain lisää… Tästä huolimatta pidän sarjaa TOP 10:ssä, sillä sen verran monta kautta sitä on tullut katsottua ja se on ollut kyllä koukuttava. Yksi hauska yksityiskohta House Of Cardsissa on mielestäni se, että päänäyttelijä Frank Underwood (Kevin Spacey) puhuu usein sarjassa katsojille, mikä ei ole ehkä niin tyypillistä. Tuotantokausia sarjasta on Netflixissä viisi kappaletta.

The Affair – Sarja kertoo avioliiton ulkopuolisesta suhteesta mutta erityisen mielenkiintoisella ja taitavalla tavalla. The Affair on ripaus intohimoa sekä vaarallisuutta – kuten nuo salasuhteet tapaavat olla. Veikkaan, että oma kiinnostukseni tätä sarjaa kohtaan heräsi nimenomaan syystä, että se kertoo jostain kielletystä ja jännittävästä. Myös näyttelijät tekevät loistavaa työtä ja kokonaisuus on oikeasti hyvin tehty. Suosittelen tätä niihin draamanjanoisiin sunnuntai-iltoihin, kun kaipaat jotain viihdyttävää katseltavaa.

Californication – Niin vanha mutta hyvä! Tämä sarja oli viitisen vuotta sitten aivan lempparini jolloin saatoin katsoa jaksoja aina vaan uudestaan ja uudestaan. Sarja kertoo kirjailija Hank Moodysta (David Duchovny) ja hänen entisestä rakastetustaan Karenista sekä heidän yhteisestä tyttärestään Beccasta. Ehkä parhaan sarjasta kuitenkin tekee nimenomaan Hank – tuo tyypillinen taiteilijarenttu, joka onnistuu aina sotkemaan asiat mutta johon naiset ovat silti niin kovin heikkona. Veikkaan, että teistäkin moni on jo sarjan katsonut mutta jos ei, niin suosittelen lämpimästi!

Sitten ne sarjat, jotka ovat vielä katsomatta mutta katsottavien listalla…

 • Girlboss – Pakko nähdä! Kyseinen kirja on ollut jo pitkään lukulistalla…
 • El Chapo – Veikkaan, että jos Narcoksesta tykkää niin pitää kyllä tästäkin.
 • You Me Her – Seksi, rakkaus, mustasukkaisuus… Tätä olen kuullut jossain kehuttavan, joten lisätään katsottaviin!
 • Modern Family – Niin paljon ylistetty mutta silti edelleen katsomatta. En yleensä pidä tylsistä perhesarjoista ja toivon ettei tämä ole sitä?

Olisi vastavuoroisesti kiva kuulla teidän sarjasuositukset? Olisiko jotain sellaista, jota haluaisitte  erityisesti suositella katsottavaksi? 

Kommentit (33)

 1. Outi Karita

  Täältä olis varmaan tullut samat suositukset.
  Tohon voisin lisätä Orphan Black sarjan, tosin toivoen että meneillään oleva kausi olisi jo viimeinen…
  Ja sitten Peaky Blinders, josta odotan jo kovasti uutta kautta Netflixiin.

  • On my way

   Kiitos vinkeistä Outi! 🙂

 2. meri

  luther, black mirror (!!!), the fall JA etenkin brba faneille better call saul!

  • On my way

   Tuosta Black Mirrorista olenkin kuullut hyvää. 🙂 Better Call Saul on nähty enkä tykännyt mitenkään erityisemmin. Kiitos vinkeistä! 🙂

 3. Emma

  Netflixissä hyviä sarjoja noiden lisäks on Call the midwife, Brooklyn99 ja Dont trust The bitch in Apartment 23!

  • On my way

   Kiitos Emma vinkeistä. 🙂

 4. -Janina-

  Moi
  Ei kuulu tähän postaukseen, mutta onko laittamassasi makaronilaatikon ohjeessa 5,5dl makaronia raakapaino?

  • On my way

   Moikka! On kyllä nimenomaan raakapaino. 🙂

 5. Mari

  The Night of (HBOn palkittu sarja), the New girl, joka aukeaa vasta kun hahmoihin tutustuu, How i met your mother.

  Greyn anatomia on paras draamasarja! Itse ajattelin, ettei sairaalamaailma kiinnosta, mutta en ole koskaan ollut niin koukussa mihinkään kuin tähän.

  • On my way

   Okei, kiitos sinullekin vinkeistä. 🙂

   No siis tiedätkö, olen ajatellut sarjasta samaa – Greyn Anatomiasta siis. Mutta pitää ehdottomasti laittaa tuo katseluun jos on kerta noin koukuttava. 🙂

 6. Anny

  Moderni perhe! Ihan paras komediasarja, semmonen jota kattoessa oikeesti nauraa ääneen 😂

  • On my way

   Okei. 😀

 7. Karita

  You’re the Worst, Valtiatar, Jane the Virgin, Unbreakable Kimmy Schmidt.. kaikki aivan törkeen hyviä sarjoja.

  • On my way

   Kiitos vinkeistä! 🙂

 8. Peeeeeoni

  Girlboss ja you me her on molemmat jotenkin lapsenomaisesti tehtyjä, epäaitoja ja naiiveja. En lainkaan ymmärrä, jos niitä on kehuttu – oon katsonut täysin paremman puutteessa, mutta kiitos sun vinkeistä, alankin tutustua näihin mitä en oo vielä nähnyt!

  • On my way

   Ai ovat? Mielipiteitä on tosiaan useita mutta näin olen kuullut. 🙂 Joo hei laita ihmeessä! Suositukseni eivät ole lapsenomaisesi tehtyjä paitsi ehkä Gossip Girl – siitä et kenties pitäisi.

  • Lalalal

   Olen aivan samaa mieltä You Me Here-sarjasta. Todella naivi, enkä pitänyt yhtään näyttelijöiden henkilökemiasta. Myyn ehkä just vähän nuorempaan väkeen vois upota!:)

 9. Jennun

  Suosittelen Modernia perhettä, aivan loistava!! 🙂

  • On my way

   No näin olen kuullut! Katsontaan siis. 😉

 10. Mimi

  Ehdottomasti Modern family 😊 Ei todella oo tylsä perhesarja, saa nauraa huolella ja hahmot on ihan huikeita😊

  • On my way

   Okei. 😀

 11. anskuli

  Modern Family pelastaa päivän. Ei muuta kommentoitavaa. 😀

  • On my way

   Hahah no sitä kyllä välillä kaipaan – laitetaan siis katsontaan. 🙂

 12. Heini

  Gypsy, Queen of South, Blacklist, The Fall, Homeland..

  • On my way

   Kiitos vinkeistä. 🙂

 13. Mia / Beauty Highlights

  Mun on pakko myöntää, että katsoin tuon ”You Me Her” ja oli kyllä yllättävän hyvä sarja, vaikka joku voisi ajatella, että on pelkkää seksiä ja kolmen kimppaa 😀 Taisi olla kaksi kautta Netflixissä katsottavana ja molemmat tuli katsottua läpi aika nopeesti! Sarja oli älyttömän hauska! 😀

  • On my way

   Okei, no pitää sitten ehdottomasti katsoa. 🙂

 14. souphie

  Hei olipas samanlaiset lempparit! Mullakin breaking bad, house of cards ja the affair suosikkeja. Oletko muuten better call saulia katsonut? Se on breaking badin spin off ja mun mielestä myös hyvä:)

  • On my way

   Olen itse asiassa katsonut ja jostain syystä en lämmennyt aivan kuten Breaking Badiin… Sarjasta jäi vaan jotain uupumaan jostain syystä. :/

 15. A

  You me and her on tosi hyvä. Hahmojen tunteet on mielestäni melko aitoja ja samaistuttavia. Sarjan teema on minusta ihana: miten uskaltaa elää tavalla joka ei ole ns yleisesti hyväksyttävää ja sovinnaista ja jota yhteiskunta ei suosi. Hahmot on minusta ihan loistavia!

  • On my way

   Okei, kuten yllä mainittu, mielipiteitä on monia. 🙂 Ei varmaan auta kuin katsoa pitäisinkö sarjasta. 🙂

 16. Mini

  Mun suosikkeja ovat Suits (Aah Harvey ❤️), House of Cards, The Affair, Breaking Bad, Californication ja Orange is the new black. Nyt aloin katsomaan Gypsya ja se on kyllä koukuttanut myös: kertoo naimisissa olevasta terapeutista, joka ihastuu potilaansa exään (nainen). Toinen suositus The Fall, jos yhtään tykkää jännästä menosta. Nolottaa melkein myöntää, mutta äitiyslomalla koukutuin täysin Kardashianeihin ja eri kaupunkien Real Housewiveihin (suosikit Beverly Hills ja OC) 😂 Niitä katselen, kun oikein töissä stressaa ja kaipaan totaalinollausta 😅

 17. Jess

  Downton Abbey, ihan ehdoton suosikki ! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *