On my way
On my way

Näin teet maanantaista paremman!

Minulla oli eilen illalla erityisen hyvä fiilis ja tuntui sille, että nyt on pakko kirjoitella tätä päivää varten tsemppaava postaus kaikille maanantaita masenteleville! Eikä siis sillä, en ole missään nimessä yli-ihminen tai joka maanantai näin hyvällä tuulella. Minullakin on välillä surkeita viikon alkuja ja niitä maanantai-päiviä, ettei mistään tule yhtään mitään. Uskoisin, että meistä jokaisella on ja siihen maanantain fiilikseen vaikuttaa aika paljon se kulunut viikonloppu. Toisinaan ihanan viikonlopun jälkeen työrytmiin palaaminen masentaa, kun taas joskus se mukava viikonloppu kantaa nautinnolliseen viikon alkuun. Olotilaan vaikuttaa paljon myös se olemmeko valvoneet ja kenties juhlineet viikonloppuna, vaiko treenailleet ja nukkuneet hyvin. Useimmiten jälkimmäisten vaihtoehdon jälkeen maanantaikin tuntuu huomattavasti helpommalta, sillä lepo lääkitsee ja akkujen lataaminen on takuuvarma tapa olla tehokkaimmillaan maanantaina!

Kuinka maanantaista voisi sitten tehdä hieman paremman? Jos nyt tunnet, että masentaa ja lasket tunteja töistä kotisohvalle pääsyyn, niin luethan läpi alle jakamani vinkit. Olen aivan varma, että noudattamalla edes muutamaa kohtaa voit tehdä maanantaistasi hieman paremman ja kohottaa sitä kehnoa fiilistäsi!

Aivan alkuun mieti esimerkiksi kolme asiaa, jotka ovat hyvin ja joista olet erityisen kiitollinen juuri nyt. Asioiden konkretisoimiseksi kirjoita ne post-it lapuille ja liimaa työkoneesi näytön syrjään. Siinä ne sitten muistuttelevat sinua päivän mittaan olemassa olostaan – siinäkin kohtaa, kun joku asia menee pieleen tai ärsyttää niin kovin.

Hahmottele alkavan viikon suunnitelmat ylös paperille ja jaa hoidettavat työt kullekin päivälle. Kun sinulla on rauha ja tietoisuus tulevan viikon tapahtumista sekä hoidettavista töistä, saattaa tuo helpottaa maanantain käynnistelyä. Itse ainakin koen, että maanantaina on tärkeää kurkistaa viikon kalenterin tapahtumat läpi ja olla pääpiirteittäin selvillä siitä, mitä menoja on minäkin päivänä.

Kahvin kanssa ei tarvitse kitsastella mutta vaihda edes yksi kahvikupillinen vihreään teehen! Vihreä tee piristää hitaammin ja pidempään kuin kahvi, joten rajuja energiapiikkejä ei synny mikä taas vaikuttaa työskentelymukavuuteen. Yksi erinomainen vaihtoehto on korvata kahvikupilliset matchalla, itse rakastan etenkin matcha latteja!

Vaali hyvinvointiasi syömällä terveellinen lounas. Vaikka kuinka tekisi mieli jatkaa sillä viikonlopun pizzalinjalla niin syöthän terveellisen lounaan? Toiseen äärilaitaan ei kuitenkaan tarvitse mennä, eli salaatti ei ole ainut toimiva vaihtoehto. Suosittelen valitsemaan maanantain lounaspaikaksi jonkun ravintolan, josta saat herkullista sekä energiaa antavaa lounasta. Väsyttävä pasta ei ole nyt ehkä paras vaihtoehto eikä ylipäänsä hiilariöverit. Jos minulta kysytään, valitsen ehdottomasti Fafaksen tai Pupun, sillä molemmat ovat suosikkejani.

Hemmottele itseäsi jollain pienellä hyvällä. Pari palaa raakasuklaata jälkiruoaksi lounaan jälkeen tai vaikka raakapatukka ovat oiva tapa hemmotella itseään terveellisesti. Maanantait ovat nimittäin usein niitä päiviä, kun jotain makeaa tekee mieli viikonlopun jäljiltä. Pussillista karkkia en suosittele kiskomaan mutta joku pieni hyvä toimii aivan varmasti – mitä ikinä se sinulle sitten onkaan.

Osta kotiin kukkia. Ehdottomasti yksi toimivimmista vinkeistäni on hankkia maanantain kunniaksi kotiin vaikka tulppaanikimppu. Kukat piristävät poikkeuksetta mieltä ja tekevät sotkuisestakin kodista kauniimman.

Käy treenaamassa. Jos maanantai kangertelee, saattaa kynnys lähteä treeneihin olla aika korkea. Omasta kokemuksesta suosittelenkin hankaliin maanantaipäiviin joogaa tai ajatukset vapauttavaa juoksulenkkiä – mikä vaan tuntuu sinusta parhaalta. Tärkeintä on kuunnella mielen ja kehon olotilaa. Jos tuntuu ettet jaksa, ei ole ollenkaan huono vaihtoehto löhöillä maanantai-iltaa sohvalla.

Älä sovi ylimääräisiä menoja. Tämä on toki ihmisestä riippuvaista mutta itse pyrin pitämään maanantait kiireettöminä. En siis sovi maanantaille mitään ylimääräistä, vaan haluan aloittaa viikon rennommin. Noudatan tätä sääntöä oikeastaan joka viikko ja tällekin päivälle on sovittuna ainoastaan kotona työskentelyä, asukuvien kuvaaminen, terapia sekä joogahetki Shalassa.

Muista vertaistuki. Ei ole ihmistä joka ei joutuisi elää maanantaita, siispä vertaistukea voit saada kankeaan maanantaihin vaikka puhelimen välityksellä ystäviltä. Joskus tuollainen puhelu saattaa jopa piristää ja saada ajatukset muualle, suosittelen!

Ota aikaa itsellesi. Oli se sitten se treenihetki tai vaikka puolen tunnin päiväunet töiden jälkeen, ota hetki ihan vaan sinulle. Maanantait ovat niitä päiviä kun on lupa rauhoittua hetkeksi ihan itsekseen.

Kehu itseäsi ja ole armollinen. Viikon ensimmäisenä päivänä on lupakin olla hieman tehottomampi, joten älä turhaan piiskaa itseäsi parempiin suorituksiin jos aivosi eivät siihen vielä kykene. Armollisuus on maanantain avainsana.

Hemmottele ihoasi naamiolla. Kuten eilisessä postauksessa mainitsinkin, ihonhoito toimii itselleni myös rentouttajana sekä mielen kohottajana. Maanantait ovatkin oivallisia päiviä tehdä iholle kunnon hemmotteluhoito, kuorinnasta naamioon saakka. Jos omistat saunan käy myös saunassa ja laita vaikka vielä hiuksiinkin hoitava naamio.

Ja ennen kaikkea muista, jos tänään on huono päivä, huominen on aivan varmasti parempi! Parastahan elämässä on se, että aina voit muuttaa elämäsi suuntaa tai tehdä itsellesi toimivampia valintoja. Jos tänään tuntuu sille, että olet väärällä polulla moninkin tavoin, aina on mahdollisuus muutokseen!

Toivottavasti viimeistään näiden vinkkien saattelemana kankeakin maanantai muuttuu edes hieman paremmaksi! Ja jokainen varmasti tietää, että edessä on neljä päiväinen työviikko mikä saattaa motivoida tämän maanantain selättämisessä.

Siispä oikein ihanaa alkanutta viikkoa ja tsemppiä päiväänne! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *