On my way
On my way

Näin pidennät hiusten pesuväliä

Kun ennen pesin hiukseni poikkeuksetta joka toinen päivä, nykyään olen saanut venytettyä pesuvälin jopa neljään päivään. Aloitin projektin melkeinpä huomaamattani havahtuen siihen, että hiukseni eivät tosiaankaan rasvoitu sitä tahtia, kun niitä pesen. Alkuun venytin pesuvälin kolmeen päivään, josta se sitten venyi vielä neljään. Tällä hetkellä kolmen päivän väli onkin ihan minimi ja neljä taas aika maksimi. Edes päänahkani ei rasvoitu enää kuten aikaisemmin ja olen tilanteeseen kyllä todella tyytyväinen! Ainut miinus  ehkä pienestä epäfreesiyden fiiliksestä tuona neljäntenä päivänä…

IMG_0693

Suomen ilmasto aiheuttaa hyvin paljon haasteita hiusten suhteen. Tällä hetkellä tukka saattaa olla samaan aikaan niin kuiva, kuin rasvainenkin. Pahin on yhdistelmä kuivan latvan ja rasvoittuvan tai hilseilevän päänahan kanssa. Se on kuitenkin varmaa, että mitään hiuspohjan ongelmia ei elvytetä hiusten päivittäisellä lotraamisella! Jatkuva peseminen vaan kuivattaa entisestään ja nopeuttaa talin eritystä. Ei ole pelkästään urbaani legenda, että mitä useammin hiuksia pesee, sitä nopeammin ne myös rasvoittuvat.

Kuinka sitten pidentää pesuväliä? Mitä kikkoja olen itse tähän prosessiin käyttänyt? Ohessa omat vinkkini:

Oikeanlaiset pesu -ja hoitotuotteet

Mitä hoitavampia pesutuotteita käytät, sitä herkemmin hiukset rasvoittuvat. Pidänkin eniten juuri tuuheuttavasta shampoosta (tällä hetkellä käytössä Living Proof) sillä se paitsi kohottaa hiusta päänahasta, saa ne tuntumaan hieman kuivemmilta. Latvoihin kannattaa kyllä käyttää hoitoainetta mutta sitäkin rajoitetusti. On harhaa luulla, että hoitoainetta tarvittaisiin kämmenellinen, vaan jo ihan pienikin määrä riittää. Naamioita en suosi kovin usein sillä ne lätistävät ja hoitavat turhan paljon. Kun hius on liian hoidettu, se myös rasvoittuu nopeammin. Näin siis ainakin oma tukkani käyttäytyy.

Älä harjaa liikaa

Tämä on vaatinut itseltäni aikamoista totuttelua. Ennen harjasin hiuksiani nimittäin jatkuvasti ja harjan mukana kuljettaminen oli itselleni varsinainen pakkomielle! Nykyään harjaan vähemmän ja teen senkin luonnonharjalla, joka on huomattavasti pehmeämpi hiuksille eikä ikäänkuin hivele aina jokaista hiussuomua. Hyvänä extra vinkkinä, että hiusharjat (ja kammat) kannattaa pestä säännöllisesti! Itselläni on muutamakin eri harja, joista yksi tietty on itseasiassa niitä rasvaisempia päiviä varten. Pyrin kuitenkin pesemään kaikkia harjoja ainakin parin viikon välein, jotta ne pysyvät freeseinä.

Texturing Spray

Vältä hiusten koskettelua

Tämäkin vaatii totuttelua mutta uskokaa tai älkää, ajan kanssa oppii! Hiuksia ei kannatakaan näpertää turhaan, vaan antaa niille oma rauha. Kätemme eivät ole aina niin puhtaat kuten saatamme luulla ja niiden kautta hiuksiin siirtyykin likaa. Mitä vähemmän hiuksiaan koskettelee, sitä pidempään ne pysyvät puhtaina. Itse suosin hiusten kiinni pitämistä aina kotona ollessani. Tällöin kosken hiuksiini vähemmän ja ne eivät myöskään rasvoitu niin herkästi.

Suosi kuivashampoota ja tekstuurisuihketta

Näiden kahden tuotteen yhdistelmä on aivan MUST, jotta kykenen pitämään pesuvälin 3-4 päivässä! Viimeistään kolmantena päivänä suihkutankin kuivashampoota hiusjuureen ja tekstuurisuihketta latvoihin. Lopuksi viimeistelen tukan harjaamalla sen läpi ja kietomalla päälaelle huolettomalle sykerölle tai ponnarille. Kyseinen yhdistelmä paitsi puhdistaa hiusjuurta, antaa tukalle aivan uskomattomasti volyymia! Koska molemmat tuotteet tosiaan myös kuivattavat hiusta, poistavat ne samalla rasvaisuutta.

Älä unohda syväpuhdistusta

Syväpuhdistavan shampoon käyttäminen on todella tärkeää. Mitä enemmän hiuksiin kertyy erilaisia muotoilutuotejäämiä, sitä nopeammin ne tuntuvat rasvaisilta. Hius on myös veltompi mitä enemmän jäämiä siinä on. Tämä on itseasiassa aika selkeä huomio, jonka olen itse tehnyt! Koska kuivashampoon käyttö on minulla viikottaista, huolehdin myös syväpuhdistuksesta säännöllisesti. Vähintään kahden viikon välein. Ero ennen syvempää puhdistusta ja sen jälkeen on oikeasti aikamoinen! Tukka ikäänkuin herää eloon ja on taas kuohkea.

Hiusten pesuväli

Vältä hiusöljyjä

Jos haluat pidentää hiusten pesuväliä, unohda hiusöljyt (ellei hiuslaatusi sitten ole erityisen kuiva). Perinteiseen suomalaiseen hiuslaatuun öljyt harvoin sopivat ja ne tekevät tukasta nopeasti likaisen näköisen. Öljyn paha puoli on se, että vaikka levittäisit sitä pelkästään latvoihin, kulkeutuu se harjan tai sormien mukana myös hiusjuureen. Tämä taas saattaa aikaansaada likaisemman lookin jo hyvinkin lyhyessä ajassa. Oma tukkani on itseasiassa sellainen, että jos siihen öljyä erehdyn iskemään, on mentävä melkeinpä oitis suihkun kautta… Tukkani ikäänkuin jättää öljyn hiuksen pintaan ja lopputulos on todella ikävä. Vältänkin öljyjen käyttöä ja niiden sijaan suosin yöksi jätettävää Phyton öljytöntä latvanaamiota, joka periaatteessa ajaa saman asian.

Pidä hiukset kiinni 3-4 päivinä

Pitkän pesuvälini salaisuus piilee osittain siinä, että pidän hiuksiani paljon myös kiinni. Varsinkin 3-4 päivinä ne ovat jatkuvasti löysällä sykeröllä päälaella. Kun hiukset ovat kiinni, peittää se kivasti myös likaisuuden tunnetta ja fiilistä. Kiinni oleva tukka näyttää muutenkin aina freesimmältä jos se ei ole ihan eilen pesty. Hiuslakkaa ei kannata suihkia liikaa, vaan ennemmin tehdä kampauksesta vähän sellainen boheemi ja huoleton. Tämä on ehdottomasti kikkani niinä päivinä, kun salaa odottelen hiusten pesemistä!

Föönaa tai anna kuivua vapaasti

Olen huomannut, että ehkä pahinta hiusten rasvoittumisen kannalta on se, että menet puolimärällä tukalla nukkumaan tai lähdet sillä ulos liikenteeseen (varsinkin talvella). Hiukset onkin ehdottomasti joko föönattava kuiviksi tai annettava niiden kuivua täysin kuiviksi. Jos hius on yhtään puolimärkä lopputulos on jostain syystä nopeammin rasvoittuva. Useimmiten muuten myös sähköinen ja muutenkin ällöttävä. Omalla kohdallani siis erityisen tärkeä huomio!

IMG_0684-2

Tällaisin keinoin minä olen tosiaan pidentänyt hiusteni pesuväliä 3-4 päivään. Voi olla, että osalle ihan perus kauraa mutta jos sinulla on ongelmia rasvoittumisen kanssa, testaahan näitä! Toisaalta taas, jos rasvoittuminen on hormonaalista siihen harvoin auttaa muu, kuin aika. Hyvänä esimerkkinä omakohtainen kokemus ajalta, jolloin pidin taukoa e-pillereistä. Tuolloin tukka nimittäin rasvoittui aivan valtavaa vauhtia ja sitä saikin olla pesemässä melkein päivittäin! Meininkiin ei kuitenkaan auttanut muu, kuin aika ja ehkä hieman runsaampi kuivashampoon käyttäminen. Siitäkin kuitenkin selvittiin ja nyt ollaan tässä, erityisen idyllisessä tilanteessa.

Kuinka usein te pesette hiuksenne? Ja jos olette pidentäneet pesuväliä, millaisin keinoin olette sen tehneet? 🙂

Kommentit (22)

 1. JEss

  Minulle on usea ihotautilääkäri sanonut, että jos kärsii rasvaisesta päänahasta tärkein apu siihen on pesu. Muutenkin hiuspohjan ongelmiin tulee nimenomaan käyttää sitä läträystä.
  Tässä linkki aiheeseen http://www.apteekki.fi/terveydeksi/ihonhoito/pese-paanahka-kuntoon.html
  Eli päänahka tulee tosiaan pestä kuntoon, sen sijaan että jättää pesemättä 🙂 Tästä olen kyllä itsekin samaa mieltä
  t. päänahka ongelmainen, joka ensin jätti pesemättä koska ajattelin että se on pahasta…… tulos oli vielä pahempi

  • On my way

   Hmm. Itse taas arvelisin (jos järjellä miettii), että liiallinen pesu juuri rasittaa. Tokikaan ei nyt ehkä kannata aivan rasva rasvaksi päästää mutta en kyllä pesisi ärtynyttä päänahkaa kovin usein. En ainakaan päivittäin.

   En tokikaan ole lääkäri joten jokainen uskokoon ketä tahtoo. 🙂

  • Hanna

   Mulla on todettu psoriasis, johon ihotautilääkäri suositteli tähän vaivaan tarkoitettua shampoota ja varsinkin alussa sitä sai käyttää vaikka joka päivä jos tarvetta oli. Päänahkani siis hilseisi, rasvoittui ja kutisi hirveästi ja mitkään hiusten pesemättä jättämiset eivät tuolloin auttaneet kyllä yhtään, päinvastoin itseasiassa. Ihotautilääkärillä (ja monen muunkin lääkärin luona käydessäni) oon kysellyt juuri tuota, että saako sitä oikeasti pestä niin usein, kun järjellä ajateltuna se ei olisi hyväksi. Kaikki ovat kuitenkin minulle sanoneet, että tässä tapauksessani se oli oikeastaan suositeltavaa, jotta päänahka paranisi. He perustelivat sillä, että erikoisshampoo poistaa sitä huonoa ihoa ja hillitsee tuota tulehdustilaa.

   Samaan aikaan mulla kyllä oli nokkosihottuma, joten en tiedä vaikuttiko sekin tuohon. Sen lisäksi joudun sairauteni takia syömään lääkkeitä, joten nämäkin lisäävät oman sekoituksensa kroppaani.

   Kun sain tuon hoidettua kuntoon, päänahka parani ja alkoi kestää sen, ettei joka päivä pessytkään hiuksia ja pääsin taas käyttämään kuivashampoota.

   Näihin kyllä vaikuttavat niin monet asiat, ettei kai kaikille yhtä oikeaa asiaa olekaan 🙂 Nyt taidankin ottaa näitä vinkkejä käyttöösi, jotta saisin pidennettyä hieman tuota hiustenpesuväliä, mutta katsotaan miten käy 😀

 2. Anna

  Kyllä ne päänahan ongelmat johtuu nimenomaan liiallisesta pesusta, liian vahvoista aineista ja esim. monesti hiusväreistä, näihin ongelmiin ei ainakaan kannata yrittää saada apua lisäämällä erilaisten aineiden läträämiseen päänahkaan 😀 jestas mitä ohjeita tuossa edellisen kommentoijan linkissä… Mutta tarkoitushan tuossakin on lisätä apteekin myyntiä ilmeisesti 🙂 Samahan se on ihonhoidossakin, mitä enemmän iholta pesee sitä sen tuottamaa rasvaa vahvoilla aineilla, sitä enemmän se sitä tuottaa..

  Itsekin olen vähentänyt hiusten pesua 2-3 kertaan viikossa ja pikku hiljaa siirtymässä shampoopalan käyttöön, se kuulemma vähentää myös hiuspohjan rasvoittumista ja tuuhentaa hiuksia, samalla vähennän muoviroskan määrää 🙂 Hiukset näyttää tosiaan tuuheammilta ja terveämmiltä pesun jälkeen, mutta saattaa jäädä aluksi tahmaisiksi, mutta se katoaa pikku hiljaa, kun hiukset tottuu, siihen voi käyttää myös etikkapohjaista hiushuuhdetta joka hoitaa hiuksia ja pesee pois shampoopalan jäämät. Kuulemma Meine base suolalla voi myös pestä hiukset, mutta sitä en ole vielä kokeillut 🙂 Näistä olen lukenut Maria Nordinin blogista. Kannattaa siis ajatella myös ympäristöä kosmetiikkatuotteita valitessa 😉

  http://blogit.kaksplus.fi/kotitalouskriisi/palashampoolla/
  http://blogit.kaksplus.fi/kotitalouskriisi/nopoo-ei-kakkaa-paahan/
  https://safkanet.fi/kauppa/kampanjatuotteet/hiushuuhde-kanerva-kuiville-hiuksille-150ml/
  http://blogit.kaksplus.fi/kotitalouskriisi/hiusten-pesu-ilman-shampoota/

  • On my way

   Samaa mietin. Jotenkin absurdin kuuloinen väite mutta en sitten tiedä? Luulisi ihotautilääkärin tietävän?

   Niin, oikeassa olet! Pitääkin lukasta tuosta palasta. Kiitos vinkistä. 🙂 Ja joo, ympäristönäkökulma on kyllä tärkeä myös!

  • Anna

   No itse oon ravannut ihotautilääkärillä monet kerrat iho-ongelmien vuoksi ja kyllä ne niiden hoidot on nähty, (myös muiden vaivojen hoidossa joista pääsin myös eroon ilman lääkkeitä) ruusufinniinkin määrättiin 2 kk antibioottikuuri ja se parani jo 10 päivän kuurilla jolloin jätin sen kesken. 2 edellisellä kerralla tuo vaiva parani itsestään terveellisillä elintavoilla ja perus rasvauksella yms n. viikossa. Eli ei kannata lääkäreihinkään sokeasti luottaa, ne tekee myös yhteistyötä lääkefirmojen kanssa jolloin erilaisia lääkkeitä määrätään monesti aivan turhaan, kun tarkoitus on saada lääkebisnes pyörimään, toki on myös poikkeuksia ja sellaisiakin olen onneks tavannut jotka suosittelee enemmän niitä luonnollisia keinoja.

 3. Jemina

  Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! mullakin on menossa pienenlainen ”hiukset hyvään kuntoon” projekti, ja toi hiusten pesun pesemisen välttäminen joka päivä on kyllä auttanut paljon! kiitos muistakin vinkeistä! <3

  ps. Mun blogissa juttua mun snapchatistä! Mikäli mm. mun koristellut kokkailut, aamupala, smoothiebowlit ja sun muut askareet kiinnostelee niin saa käydä addailemässä mut nimellä: jeminaneaa 🙂 <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/01/food-snapchat-shots.html

  • On my way

   Kiitos, kiva kuulla. 🙂 Ja eipä kestä.

   Joo – itse kullakin vastaava käynnissä. Juuri tänään aloitin keratiinikuurin pitkästä aikaa! Se tekee kyllä kutaa tukalle jos yhtään tuntuu, että kaipaa lisää boostia ja parempaa kuntoa. 🙂

 4. Soude

  Miten te saatte kuontalon puhtaaksi hikiliikunnan jälkeen? Mulla on luonnostaan vähän taipuisa ja kuiva hiuslaatu, joten hoitoaineita joutuu käyttämään melkoisesti, etenkin talvella. Oon koittanu vahvistaa tukkaa biotiinilla, sinkillä, msm:llä sun muilla lisäravinteilla sekä pesuväliä pidentämällä. Hikiliikkuessa hikoilen runsaimmin pään alueelta eli naama ja rinta hehkuu tulipunaisina ja tukka litimärkä. Muutaman kerran oon kokeillu vaan kuivata tukan ja kuivashampoota perään, mut tilanne vaan pahenee ja tukka on pitkin päätä sen näköisenä, ku ei ois pesty kuukauteen. Eli pesuvälin pidentäminen tarkoittaisi hikiliikunnan vähentämistä vai löytyykö vinkkejä? Sulla on kyllä todella kauniit ja terveennäköiset hiukset!

  • On my way

   Mulla päänahka ei ihan suuresti hikoile tai jos hikoilee esim lenkillä pipon alla, niin kyllä se siitä kuivuessaan palaa entiselleen. 😀 Veikkaan, että tämäkin on aika yksilöllistä mistä hikoilee. Itse en tosiaan pahasti kasvoilta, eikä ihoni edes punoita herkästi. Olen enemmänkin märkä selästä ja kainaloista jos jostain. Eli en tosiaan ole varma mikä tuollaisessa tilanteessa olisi avuksi? Ehkä mahdollisimman miedot pesutuotteet? Ja voisiko kuvitella, että tukkaa vaan huuhtelisi hikoilun jälkeen eikä aina käyttäisi shampoota?

   Itsehän treenaan 3-4 kertaa viikossa, en tiedä mikä on sinun tilanteesi mutta toki jos treenejä on 5 krt viikossa ja joka kerta joudut tukan pesemään on se kieltämättä aikamoista. Itse en jaksaisi enää edes odotella sitä hiusten kuivumista montaa kertaa viikossa…

   Kiitos! Minusta taas tuntuu, että ovat nyt kovasti kampaajan tarpeessa… Aika varattu parin viikon päähän onneksi. 🙂

  • Anna

   Kokeile pelkkää vesipesua, vesihän ei itsessään kuivata ihoa/päänahkaa, shampoota ei tarvita joka kerta jos päänahka ei ole rasvainen ja vesi pesee hien pois. Itse en harrasta hikitreeniä kun 1-2 krt vkossa ja ajoitan hiusten pesun niille päiville, ja perus salitreenin aikana ei pää hikoile niin paljon että tarvitsisi pestä.

 5. Marja

  Luulisi, että päänahka ei tykkää hyvää siitä, että neljänä päivänä laittaa hiuksiin kuivashampoota ja muotoilutuotteita pesemättä välillä? Mulla ois ainakin melkoinen kutina ja haiseva pää:) Miksi hiusten pesua pitäisi välttää?
  Onneksi itse ei tarvi miettiä asiaa, koska on niin ”likainen” työ että hiukset on pestävä työpäivän jälkeen ja vapaapäivinä yleensä hikoilen salilla niin että pakko käydä kunnolla suihkussa. Hiukset on pitkät ja paksut, ja öljy on mulla paras hoitoaine latvoille.

  • On my way

   Missä kohtaa kirjoitin, että laitan päähäni kuivashampoota ja muotoilutuotteita neljänä päivänä? Kirjoitin, että laitan kuivashampoota ja tekstuurisuihketta kolmantena tai neljäntenä päivänä pesusta. Eli siis jos laskee, yhteensä parina päivänä viikossa. 🙂

   Noh, jokainen tyylillään. Pitkähiuksisena on mukavaa jos pesuväli on pidempi. Hiusten peseminen on aikamoinen riesa ja kuivumiseen menee itselläni aikaa muutama tunti. Nautin siitä ettei niitä tarvitse pestä päivittäin. Ja kohdallani se olisi turhaa sillä tukka ei rasvoitu niin nopeasti. 🙂

   Mutta toki ymmärrän jos työ tuon vaatii! Ja öljy on varmasti hyvä apu latvoille jos se hiuksille sopii. 🙂

 6. Nora

  Mä elän kans kuivashampoon voimalla noin neljän päivän pesuvälillä. Se, että omat hiukset on melko pitkät ja luonnonkiharat = kuivavat hitaasti ja vaativat aina laittamista pesun jälkeen tekee jo ajatuksena tuskaiseksi pestä hiuksia parin päivän välein. 😀

  Nora / https://dreamerachiever.com

  • On my way

   Juurikin näin. Liian työlästä… Ja nyt, kun tähän harvempaan pesuväliin on päässyt ns. kiinni niin tuntuu hurjalta, että sitä palaisi siihen entiseen tyyliin. Ei kiitos. 🙂

 7. Paula

  Mulla on polkkatukka, käyn joka päivä saunassa ja siis pesen samalla tukanki, siis joka ikinen päivä. Työ jota teen, on pölyistä, kotona on hevosia ja harrastan vielä voimanostoa, eli ihan pakko käydä joka päivä pesulla. Nyt olen vielä joutunut käymään aamuisin pikasuihkussa koska hikoilen öisin vaihdevuosioireitten vuoksi. Käyttekö te muut suihkussa vain muutaman kerran viikossa, saunassa ei ollenkaan? Miten peseydytte treenien jälkeen, pesettekö vain kaulasta alaspäin? Hohhoijaa. Mahtaa pää haista pahalle.
  Käytän shamppoota maltilisesti, teelusikallisen verran, hoitoainetta pari krt vko. Joskus jos olen käynyt aamulla uimassa ja pessyt kloorin shamppoolla ja iltavuoron jälkeen käynyt saunassa, en käytä shamppoota enää vaan huuhtelen vain vedellä koko kropan ja tukan samalla.
  Kertokaapa nyt pesuvälin pidentäjät miten hoidatte suihkuttelut, kai te nyt joka päivä jotain teette, töitä, liikutte?

  • Anna

   Itse teen toimistotyötä ja käyn salilla 2-4 krt viikossa, ei se päänahka hikoile pahemmin normi lihaskuntotreenin aikana, aerobisen aikana enemmän ja sen jälkeen pesen kyllä hiuksetkin, n. 2-3 krtaa viikossa. Ei se pää kyllä millekään haise kun ei rasvoitu eikä hikoile joka päivä 😀

  • On my way

   Minä käyn suihkussa päivittän ja olen todella tarkka siitä! Nostan vaan tukan ylös ja joskus kietaisen siihen pyyhkeen suihkun ajaksi jotta höyryt eivät pääse hiuksiin. Ei siinä mitään outoa mielestäni ole ettei joka päivä hiuksiaan pese. 😀 Varsinkin jos on näin pitkä tukka kuin itsellänikin. Sen kuivuminen vie pari tuntia ja jos joka päivä hiukseni föönaisin olisivat ne varmasti aivan kamalassa kunnossa…

   Oma pääni ei kyllä haise millekkään. Olen hygieeninen ihminen enkä missään nimessä kulkisi minkään hajupään kanssa. Uskon, että kun pesuväliä pidentää myös talineritys päänahassa vähenee ja täten myöskään ei muodostu mitään ikäviä hajuja sinne päänahkaan. Ja treenaan tosiaan kolmisen kertaa viikossa salilla ja siihen vielä yksi lenkki näin talvisin. Joskus kaksikin.

 8. M

  Moikka Jutta!
  Mainitsit, että hormonien jälkeen tukka oli usein rasvaisen oloinen ja vain aika auttoi tuohon vaivaan.. Muistatko, kuinka kauan aikaa meni ennen kuin tilanne normalisoitui? Olen ollut kohta 4kk ilman hormoehkäisyä ja edelleen hiukset tuntuvat rasvaisilta jo melkein heti pesun jälkeen kuivuttuaan 😐 Alkaa kärsivällisyys vähän loppua, kun tuntuu, että uusi murrosikä iskenyt …! 😆

  Kiitos!

  • On my way

   Siihen meni ainakin pari kuukautta kyllä, saattoi olla kolmekin. Hormonaaliset muutokset tulevat kai aina vähän jälkikäteen joten mitään tarkkaa aikaa tuohon on varmasti hankala sanoa. Kärsivällisyyttä vaan kehiin vaikka se nyt kovin ikävältä tuntuukin. Itsehän olin siis puoli vuotta ilman pillereitä kunnes aloitin ne uudestaan.

 9. Heidi

  Tuleeko teille muille samanlaista ärsyttävää vaivaa, että kun hiusten pesusta on kulunut yli 2 päivää, eli ainakin silloin itselläni alkaa hieman jo rasvoittumaan, niin tulee ns. tukka kipeäksi? Eli päänahkaan alkaa sattumaan. En tiedä johtuuko siitä kun rasvainen hius painaa enemmän ja tuntuu sitten tuolla tyvessä? Tietysti silloin kun tukka on likainen tulee pidettyä hiuksia enemmän kiinni ja voi että kun sattuu sen jälkeen siirrellä hiuksia puolelta toiselle 😀 Oon kyllä tosin ollut pitämättä testimielessä rasvaisia hiuksia kiinni ja päänahka tulee silti kipeäksi vaikka hiukset on auki. Muuten olisi kiva pidentää pesuväliä, mutta kun päänahka alkaa ikävästi kivistämään.

  Jos on psoriaasista tms. autoimmuunisairauksia niin siihen voi auttaa ruokavalio. Maito ja gluteeni pois niin monella lähtenyt psori kokonaan. Nämä hiustenpesuvälin harvennusvinkit on varmaan sellaisille sopivia, joilla ei ole tulehduksellisia sairauksia päänahassa 

  • On my way

   Itseasiassa kyllä välillä jos tukka on ollut parikin päivää kiinni. Tämä siis tavallisesti vasta siinä 3-4 päivien kohdalla. 🙂 En kylläkään ole ajatellut, että olisi mitenkään vakavaa. Voihan sitä laittaa sitten vaikka letin niskaan jos sille tuntuu.

   Niin, oikeassa olet. En tokikaan tiedä miten sairas päänahka reagoi ja miten sen kanssa tulee toimia. Omassani, kun ei ole koskaan ollut mitään ongelmia, ei edes hilsettä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *