On my way
On my way

Muutama ajatus itsenäisyyspäivään

Alkuun ajattelin etten kirjoittaisi sen kummemmin itsenäisyyspäivän terveisiä Suomeen mutta muutinkin mieleni käytyämme Dubain Marinassa kuvailemassa muutamia Suomi henkisiä kuvia lipun kanssa. Tänään on itse asiassa tuntunut hieman haikealta olla muualla kuin Suomessa sillä some ei muusta täytykään kuin kaikesta Suomi aiheisesta. Mutta toisaalta taas – täällä ollaan kyllä hengessä mukana ja mieli vaeltaa kotimaassa! Kohta viritellään linnanjuhlat tietokoneen ruudulle ja avataan kenties levyllinen Fazerin sinistä.

Itsehän rakastan Suomea vaikka ihan kaikkeen en aina tyytyväinen olisikaan. Totuus on kuitenkin se, että mikään maa ei taida olla täydellinen ja onnellisimmillaan ihminen on silloin, kun oma sisin voi hyvin. Onnellisuus ei lähde pelkästään olosuhteista mutta toki ne osaltaan vaikuttavat onnellisuuden tasoon. Meillä Suomessa asiat ovat todella hyvin ja jo se, että siellä on perhe, ystävät sekä koko elämä, on ainakin itselleni tärkeää. Täällä Dubaissa auringon alla on kyllä ihanaa mutta jos oikein rehellinen olen, on ihana palata ensi yönä takaisin kotiin.

Aina ulkomailla käydessä oppii arvostamaan niin monia asioita Suomessa. Meillä lähestulkoon kaikki toimii ja se jos mikä on aika iso juttu vaikka sitä ei meinaa aina arjessa muistaakaan. Täällä ainakin on huomannut kuinka monesta asiasta voisi sanoa, että tämä on paremmin meillä Suomessa. Vaikka välillä kirotaankin sitä ainaista vesisadetta tai toisinaan tullaan asioiden suhteen hieman jälkijunassa, on Suomessa niin paljon hyvää! Näistä asioistana hyvinä esimerkkeinä erinomainen koulutusjärjestelmä, ihmisoikeudet ja vapaus, huippu terveydenhuolto, puhdas luonto sekä kauniit vuodenajat. Viimeisintä olen oppinut arvostamaan vasta vanhemmiten ja ymmärtänyt todella sen, kuinka suuren vaihtelun nuo neljä vuodenaikaa meille suovatkaan. Jokaisesta niistä tulisi vaan pyrkiä löytämään ne positiiviset puolet negatiivisten sijaan.

Tänään tahdon omalta osaltani kiittää sotien veteraaneja, jotka taistelivat meille itsenäisen Suomen. Olen niin kiitollinen maastamme ja siitä työstä, jonka heistä jokainen meidän nuorempien sukupolvien eteen teki. Näitä asioita harvemmin arjessa tulee ajateltua, joten onneksi edes kerran vuodessa tämä päivä on pyhitetty itsenäisen Suomen muistamiselle.

Siispä onnea 100 -vuotias Suomi ja oikein rentouttavaa itsenäisyyspäivän iltaa jokaiselle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *