On my way
On my way

Motivaatiota maanantaihin

Maanantait ovat jo kohta vuoden verran olleet itselleni ihan mukavia päiviä. Kun jätin toimistotyöt todella oivalsin, että tällaiset viikon aloitukset ovat minua varten. Ei se kello kahdeksan silmät ristissä toimistolla oleminen, vaan lempeä herääminen uuteen viikkoon. Tykkään nauttia aamukahvini rauhassa, tehdä ravinteikkaan aamiaisen, kirjoitella, valokuvata, suunnitella alkavaa viikkoa ja käydä treenailemassa.  Maanantai-inho on muuttunutkin maanantai-rakkaudeksi.

Motivaatio

Tänään heräsin uuteen aamuun ja viikkoon erityisen voimaantuneena. Rauhallinen ja seesteinen viikonloppu tuli enemmän, kuin tarpeeseen ja koenkin, että tästä viikosta tulee hyvä. Olo on levännyt ja mielikin levollinen. Aurinko paistaa. En tiedä johtuuko tämä fiilis parista ajatuksesta, jotka viikonloppuna oivalsin vai eilisestä hot joogasta? Olo on kuitenkin todella hyvä ja tunnen oloni paremmaksi, kuin aikoihin.

Fiilis on tänään jopa niin hyvä, että päätin pitkästä aikaa kirjoittaa jotain motivoivaa! Koen, että tällä hetkellä kaipaan jokaista motivaatiolausetta omaan elämääni, joten kirjoitan tässä samalla myös itsellenikin. Muistuttelen ehkä jopa itsestäänselvistä asioista, jotka on kuitenkin hyvä aina välillä oikein muistamalla muistaa.

Motivaatio

Näillä vinkeillä siis kohti parempaa maanantaita ja alkavaa viikkoa. <3

Unohda turha negatiivisuus ja valitus

Aika tyypillinen maanantain aloitus on väsymyksestä valittaminen. Moni nukkuu sunnuntain ja maanantain välisen yön huonosti, mikä taas on todella hyvä syy valittaa maanantaina kollegoille. Mitä jos tänään unohtaisit tuon valitusvirren? Se ei kuitenkaan hyödytä meitä millään tavalla vaan lietsoo pelkästään huonoa fiilistä ympärillesi. Fokus niihin elämän hyviin juttuihin, niin johan alkaa työtkin sujumaan!

Säilytä ateriarytmi koko päivän

Aamiainen, välipala, lounas, välipala… Jos viikonloppuna ruokarytmiä on sekoitettu ja ehkä nautittu runsaasti sokeria, saattaa maanantaina olla vaikeaa palata siihen tyypilliseen viikkorytmiin ja säännölliseen syömiseen. Onkin tärkeää aloittaa viikko aamiaista unohtamatta ja palata takaisin  tyypilliseen arkisyömiseen. En tarkoita tällä mitään kellon tarkkaa ruokailua, vaan terveellistä perusruokaa säännöllisin väliajoin – kyllä te tiedätte. Itselläni ainakin jää helposti maanantaina sellainen viikonlopun moodi päälle, joten se onkin tärkeää palauttaa jo heti aamusta takaisin arkirytmiin. Kun syö terveellisesti ja monipuolisesti, saa päiväänkin ihan uutta energiaa ja asiat tuntuvat helpommilta.

Motivaatio

Kolme asiaa

Mieti kolme asiaa, joista olet kiitollinen ja jotka ovat elämässäsi tällä hetkellä hyvin. Ne voivat olla ihan pieniäkin arjen juttuja, jotka tuntuvat tänään erityisen hyvältä. Toinen haaste on sanoa jollekin kolme positiivista asiaa. Voit myös sanoa asiat kolmelle eri ihmiselle kunhan muistat kiittää, kehua tai sanoa jotain hyvää. Pienilläkin sanoilla voi olla todella suuri merkitys! Pakko mainita tähän erään työkaverini tapa kiittää aina kuluneesta päivästä jos on yhdessä edes muutama tunti töitä tehty. Mielestäni tuo on todella hieno ele! Vaikka pieni sana, mutta jotenkin aina lämmittää yhtä paljon mieltä. 🙂

Suunnittele

Vaikka en ole itse mitenkään hurjan suunnitelmallinen ihminen pohjimmiltani, olen huomannut suunnitelmallisuuden tärkeyden elämässäni. Joissain asioissa se, että asioita on paperilla ja ennalta sovittuna vähentää stressiä. Esimerkkinä vaikka bloggaaminen. Jotta sisältö olisi mahdollisimman monipuolista, vaatii se suunnitelmallisuutta. Välillä toki tekstejä tulee todella intuitiolla ja hetkessä, mutta rakenne on kuitenkin hyvä säilyttää jos tätä tahtoo yhtään ammattimaisemmin tehdä. Suunniteltu on puoliksi tehty – eikös sitä niin sanota? Suosittelenkin tälle päivälle alkavan viikon hahmottelua ja siihen valmistautumista. Kun kalenterissa lukee mitä kunakin päivänä on ohjelmassa, se helpottaa kaikkea tekemistä.

Treenaa – tai ole treenaamatta

Maanantai on aina ollut itselleni sellainen armopäivä. Jos treenit eivät innosta, niin sitten en treenaa. Vaikka liikunnasta tulee aina hyvä olo, maanantaisin kannattaa kuitenkin kuunnella kehoaan. Jos olet juonut alkoholia viikonloppuna, pidä suosiolla palauttelupäivä. Jos taas olet viettänyt rennot pari päivää, aloita maanantai ihmeessä treenaten! Tärkeintä on fiilistellä ja kuunnella kehoaan. Otatko rennon startin vai aloitatko viikon kunnon powerilla – sinä päätät.

Motivaatio

Osta kotiin kukkia

Tämä on oma tapani ollut jo pitkään! Maanantai on se päivä, kun tsekataan kuinka leikkokukat voivat. Vaikka olisivat edes puoliksi hengissä, ostan uuden kimpun silti. Kivointahan on saada kukkia joltain toiselta, mutta lähes yhtä hyvältä tuntuu ostaa niitä itselleen. En ymmärrä kuinka joskus saatoin elää ilman kukkia! Nykyään ne ovat aivan ehdoton sisustuselementti ja tuovat kauneudellaan jopa parempaa fiilistä.

Päätä mitä arvoja tahdot tällä viikolla vaalia

Se mitä tahdon itse tältä viikolta pois kitkeä on katkeruus. Huomasin viime viikon lopulla kuinka eräs asia sai minut muistamaan jälleen pari tapahtunutta seikkaa ja mieleni muuttui todella ikäväksi. Vaikka olin surullinen, olin samaan aikaan jollain tavalla katkera. Katkera elämälle ja sen vääryyksille. Tällä viikolla en enää tahdo jatkaa tuolla tiellä. Suosittelen teitäkin miettimään mitkä ovat ne asiat, joita tahdot tällä viikolla pois kitkeä ja joita vaalia. Vaikka tuntemuksiaan onkin hyvä läpikäydä, on hyvä olla tarkkana siinä kohtaa, kun niissä vellominen alkaa lopulta tekemään sinulle hallaa. Mielemme on todella herkkä saastumiselle.

Näiden motivaatiota lisäävien asioiden myötä toivottelen juuri sinulle oikein energistä maanantaita! Toivottavasti näistä seikoista oli edes jotain hyötyä ja myös sinun maanantaistasi tulee upea. <3

Kommentit (4)

 1. s

  Keksihän mulle jotain motivoivaa miten selviän morkkiksesta 😀 En vähään aikaan kehtaa naamaani missään näyttää…

  • On my way

   Voi ei. 🙁 Voin sanoa, että olen ollut vastaavissa tilanteissa usein elämäni aikana (jos yhtään lohduttaa…). Tärkeintä on kuitenkin muistaa se, että sillä ei ole mitään merkitystä mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat. Toki jos olet loukannut läheisiäsi sillä on merkitystä ja siitä voi ottaa opikseen. Pyytää anteeksi ja sitä rataa.

   On myös totta, että parin viikon päästä ihmiset eivät enää muista. Ne jotka muistuttelevat menneistä, joista olet itse selvinnyt ovat mielestäni raukkiksia itse. Myös se, että suhtaudut asiaan huumorilla auttaa. Leuka vaan pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. 😉

 2. s

  ok kiitti 🙂 Varmaan on kyllä omassa päässänikin saanut koko juttu liian suuret mittasuhteet 😛

  • On my way

   Niinhän siinä usein käy. Nyt vaan pää pystyyn ja elämässä eteenpäin. Joka menneitä muistelee sitä tikulla silmään. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *