Mitä söin viime viikolla?
Jälleen tuli kirjattua ylös viime viikon syömiset (+liikunnat) ja nyt olisikin niiden julkaisun aika. Viime viikko oli kokonaisuudessaan aika kiireinen ja etenkin keskiviikko sekä torstai ruokailujen suhteen kovin epäsuunnitelmallisia. Huomaan usein havahtuvani tilanteeseen, jossa tulisi syödä jotain kunnollista välipalojen sijaan ja siinä kohtaa onkin jo niin kova nälkä, että ruoan valmistaminen tuntuu kovin työläältä. Keskiviikkona päivän kunnon ateria venyi ihan iltaan saakka ja torstaina onneksi Momondon tilaisuus pelasti tarjoiluillaan. Olen yleensäkin aika surkea suunnitelmallisuuden kanssa ja se heijastuu aika paljon myös ruokailuihini. Mutta lukekaahan päiväkirja ensin läpi ja palataan vielä postauksen lopussa tuohon ruodintaan.
Maanantai 26.2.
Aamiainen klo. 9.25: Kvinoapuuro reseptillä: 1 dl kvinoahiutaleita, 0,5 dl kaurahiutaleita, 1 tl kookosöljyä, ripaus laadukasta suolaa, 1 tl kanelia, ripaus vaniljajauhetta, 1 kananmuna ja 1,5 dl kaurajuomaa. Puuron päällä 1/2 banaani, herukkasekoitusta, mustikoita, mulperinmarjoja sekä gojimarjoja.
Kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla
Välipala klo. 12.00: Kourallinen mulpereita sekä kolme porkkana-inkivääri energiapalloa (resepti täällä).
Kupillinen vihreää teetä
Välipala klo. 14.15: Kaksi kauraleipää joissa päällä 1/2 avokado, paprikasiivuja sekä mustapippuria. Lisäksi pieni omena ja appelsiini.
Lasillinen tuorepuristettua appelsiini-inkiväärimehua
Välipala klo. 16.55: Ensihätään treenien jälkeen yksi porkkana-inkivääri energiapallo
Päivällinen klo. 17.15: Kulhoannos/salaatti (todella reilu satsi), jossa lehtikaalia, paprikaa, porkkanaraastetta, mustapapuja, limetin mehua, 1 valkosipuli, tuoretta chiliä ja korianteria, tomaatti-basilika tofua 1/2 pakettia, keitettyä parsakaalia, oliiviöljyä ja puolikas punasipuli.
Ohessa yksi riisikakku
Välipala klo. 20.05: Siivu itse tehtyä banaani-karpaloleipää (resepti täällä) sekä kourallinen pähkinöitä ja manteleita.
Kupillinen kofeiinitonta detox-teetä
Iltapala klo. 22.15: Appelsiini
Päivän treenit: Alkulämmittely cross trainerilla 20 minuuttia, jonka jälkeen käsivarsi-olkapää treeni. Loppuun huolelliset vatsat.
Tiistai 27.2.
Aamiainen klo. 9.10: Banaanipannarit joissa päällä Pirkan suomalaista herukkasekoitusta, 1/2 banaani, mulpereita, cashewtahnaa ja kookoshiutaleita. Taikinassa 3 kananmunaa, 1 banaani, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl mantelijauhoja sekä 1 rkl puhdas lakritsiheraa. Mausteina ripaus suolaa ja vaniljauutejauhetta.
Kaksi kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla
Välipala klo. 11.10: Kaksi porkkana-inkivääri energiapalloa
Lounas klo. 13.25: Hieman saman tyylinen kulho kuin eilenkin, joka sisälsi 125 g tomaatti-basilikatofua, lehtikaalia, keitettyä kvinoaa, punasipulia, valkosipulinkynnen, pari porkkanaa, artisokkia, casheweja, kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Päällä puristettu limetinmehu sekä reilu loraus oliiviöljyä. Suosittelen muuten tuon limetinmehun käyttöä ns. kastikkeena salaateissa – toimii aivan mielettömän hyvin!
Ohessa pari riisikakkua tahinin kera
Jälkiruoaksi muutama kupillinen Urtekramin lakritsiteetä sekä pala raakasuklaata
Välipala klo. 18.15: Kaksi kauraleipää joissa päällä puolikas avokado, tomaattia, kurkkua sekä mustapippurirouhetta.
Iltapala klo. 21.45: Kolme mandariinia sekä omena siivutettuna, omenan kaverina maapähkinävoita.
Yöpala klo. 23.55: Siivu itse leivottua banaani-karpaloleipää sekä muutama manteli
Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 47 min/8 km. Juoksin 6 km 10 km/h vauhdilla, jonka jälkeen aloin pikkuhiljaa tiputtamaan vauhtia ja loput 2 km menikin sitten hieman kevyemmällä tahdilla palautellen.
Keskiviikko 28.2.
Aamiainen klo. 9.15: Banaanipannarit samalla reseptillä kuin eilenkin. Päällä suomalaista herukkasekoitusta, mustikoita, gojeja, kookoshiutaleita sekä casheweja.
Yksi porkkana-inkivääri raakapallo sekä kaksi kupillista kahvia soijajuomalla
Välipala klo. 12.35: Raakapatukka (Bare Bar Taateli-marjapatukka, suosikkini!)
Välipala klo. 14.45: Kaksi kauraleipää joissa päällä 2 x keitettyä kananmunaa, 1/2 avokado, tomaattia sekä pippurisekoitusta
Pari porkkana-inkivääri raakapalloa sekä kourallinen manteleita
Välipala klo. 19.30 (kokkailun lomassa): Kourallinen gojimarjoja ja kolme riisikakkua tahinilla.
Illallinen klo. 20.15: Riisiä jonka kaverina vegaaninen currykastike. Currykastikkeessa mm. punaista currytahnaa, valkosipulinkynsi, 1/2 punasipuli, tofua, 1 prk kikherneitä, auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaatteja, ananasta, tuoretta basilikaa sekä korianteria.
Iltapala klo. 22.30: Kupillinen Urtekramin lakritsiteetä sekä pari mandariinia
Päivän treenit: Hot pilates +38 C, kesto 60 min
Torstai 1.3.
Aamiainen klo. 7.45: Banaani ja kupillinen kahvia soijajuomalla
Aamiainen 2 klo. 9.05: Vihersmoothie Synsamin blogitilaisuudessa. Lisäksi kupillinen kahvia laktoosittoman maidon kera.
Välipala klo. 11.35: Kaksi kauraleipää joissa päällä paistettuja kananmunia 2 kpl, tomaattia, 1/2 avokado ja mustapippuria.
Kourallinen casheweja, gojimarjoja sekä manteleita (jokaista siis kourallinen).
Välipala klo. 14.05: Kulhollinen soijajogurttia jossa päällä suomalaisia marjoja, cashewtahnaa, mantelirouhetta sekä mulpereita.
Päivällinen klo. 17.15: Momondon blogitilaisuudessa Rootsin Oriental bowl -kulhoannos joka piti sisällään mm. marinoitua porkkanaa, punakaalia, hernetempemurua, tattaria, maapähkinähummusta, chilikastikeraitoja, seesaminsiemeniä ja limeä.
Ohessa muutama popkorni ja ehkä suunnilleen puolet Laitilan tölkki Jaffasta.
Iltapala klo. 21.15: Puolet GO ON -soijarahkapurkista, jonka lisukkeena tuoretta ananasta, omena sekä kookoshiutaleita. Pari kuivaa riisikakkua ja pieni pussillinen Lidlin marja-pähkinäsekoitusta (60g). On muuten todella käteviä pieniä pussukoita kuljettaa vaikka laukussakin hätävarana!
Illan mittaan pari kupillista Urtekramin luomu lakritsiteetä, on muuten uusi suosikkini ja niin hyvää!
Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 5 km/33 min
Perjantai 2.3.
Aamiainen klo. 9.15: Omeletti (3 kananmunaa, loraus kaurajuomaa sekä ripaus suolaa), jonka väliin paistoin sipulia, kirsikkatomaatteja, paprikaa, valkosipulia sekä lehtikaalia.
Ohessa kaksi kupillista kahvia soijajuomalla ja kourallinen gojimarjoja sekä pähkinöitä
Välipala klo. 13.20: Taas kourallinen gojimarjoja sekä pala raakasuklaata
Lisäksi kaurasydämen (Lidl) molemmat puolet laktoosittomalla voilla, paprikalla sekä kurkulla. Muutama siivu tuoretta ananasta.
Lakritsiteetä kupillinen
Päivällinen klo. 16.05: Lautasellinen bataatti-inkiväärikeittoa (resepti täällä). Lisukkeena pari kuivaa riisikakkua.
Iltapala klo. 20.05: Salaatti jossa lehtikaalia, artisokkaa, limetin mehu, cashewpähkinöitä, porkkanaa, 1/2 avokado, tuoretta ananasta, kurkkua, paprikaa, punasipulia, laktoositonta fetaa, korianteria, oliiviöljyä.
Riisikakku
Päivän treenit: Flow jooga Shala Helsingissä, kesto 1 h 15 min
Lauantai 3.3.
Aamiainen klo.9.10: Banaanipannukakut samalla reseptillä kuin alkuviikostakin. Lisukkeena tällä kertaa suomalaisia mansikoita, gojeja, kookoshiutaleita sekä casheweja.
Lisäksi kaksi kupillista kahvia makeauttamattomalla soijajuomalla
Välipala klo. 13.35: Vihersmoothie jossa banaani, kourallinen lehtikaalia, ananasta, sitruunanmehua, n.100g pakastemangoja, 1 rkl chlorellaa, 1 rkl macaa, kourallinen manteleita, 1 dl GO ON -soijarahkaa, ripaus vaniljamaustetta ja hunajaa.
Välipala klo. 14.45: Appelsiini
Päivällinen klo. 16.45: Vegaaninen sushi-annos jossa 12 palaa sushia.
19.00–> Ystävän syntymäpäivillä valkoviiniä sekä kuohuvaa pitkin iltaa yömyöhään saakka
Päivän treenit: Juoksutreeni juoksumatolla 5 km/33 min. Loppuun huolelliset vatsalihakset.
Sunnuntai 4.3.
Iltapala klo.21.15: Pizza gluteenittomalla pohjalla jossa täytteinä tonnikalaa, ananasta, rucolaa sekä mozzarellaa. Söin melkein koko pizzan, ehkä noin 3/4.
Sipsejä suunnilleen puolet 150 g pussista
Päivän treenit: Välipäivä treeneistä
Siinä tosiaan rehellinen ruokapäiväkirja viime viikolta. Eilinen oli kyllä nolostuttavan surkea ruokailujen suhteen mutta ei yksinkertaisesti ollut edellisen illan juhlatarjoilujen vuoksi nälkä aikaisemmin ja jos olen oikein rehellinen, niin oli kyllä huono happi koko päivän. Mietin alkuun, jätänkö koko sunnuntain pois mutta mitäpä tuota piilottelemaan. Muut päivät ovat mielestäni onnistuneet tosiaan muuten hyvin mutta suunnitelmallisuuden kanssa voisi jatkossa hieman petrata. Aivan liian monta kertaa viime viikolla oli hirveä nälkä siinä kohtaa, kun aloin vasta miettimään mitä söisin. Tämä on varmaan ollut ongelmani niin kauan kuin muistan, jonka vuoksi olisi varmaan hyvä useammin tehdä muutaman päivän ruoat kerralla.
Treenit näyttävät ehkä jonkun silmään erikoisilta mutta nyt on taas jostain syystä ollut jonkun aikaa se fiilis, ettei salitreeni oikein kiinnosta ja parin päivän päästä kun korttini vanhenee, ajattelin pitää pienen tauon – keskittyä ulkona juoksemiseen (jos vaan korkeat pakkaset pysyvät poissa) ja käydä joogailemassa. Kehoaan on tärkeä kuunnella ja nyt kun se painojen nosteleminen ei tosiaan tunnu olevan kuin pakkopullaa, ei sitä kannata hetkeen tehdä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun minulla on näitä kausia ja siihen toimii oikeastaan aina se, että jättää salilla käymisen hetkeksi kokonaan. Joogahan on myöskin lihaksia vahvistavaa ja vaikka ei heti ehkä uskoisi, on se erinomaista kehonpainoharjoittelua. Ihan mielenkiintoista katsoa miten keho kehittyy, kun joogailee enemmän ja jättää tosiaan salin kuvioista kokonaan.
Mitäs mieltä olette, miltä ruokapäiväkirja tällä kertaa näytti silmäänne?
Tämä ruokailujen ylös kirjaaminen on itselleenkin aika avartavaa, sillä tämän myötä näkee todella ne omat ongelmakohdat ja asiat, joissa tulisi petrata. Toisaalta taas, harvan ihmisen syöminen on välttämättä sataprosenttisessa kontrollissa ellet noudata jotain tiettyä ruokavaliota tai ole dieetillä. Itse olen luonteeltanikin kovin impulsiivinen ja vaihtelunhaluinen, jonka vuoksi myös ruokailemisessani kenties näkyy se, etten syö joka päivä täysin samalla tapaa vaan pitkälti mennään tilanteiden ja fiiliksien mukaan.
Kiitos paljon On my way, kiva kuulla! 3 🙂