Mausteinen banaanileipä (GL, M)

Banaanileipä on yksi suurimmista herkuistani jota tapaan leipoa säännöllisin väliajoin. Ainut miinus on se, että leipä hupenee nopeammin kuin muut gluteenittomat leivät, se on nimittäin syntisen hyvää! Olen jo pitkään käyttänyt tiettyä reseptiä, jota olen aina välillä hieman varioinut mutta aina kuitenkin päätynyt tähän yhteen ja samaan. Reseptilläni tehtynä banaanileipä maistuu vähän jollekin lapsuuden joulun kuivakakulle, jonka maun maistan mutta nimeen en osaa yhdistää? Tämän jouluisen maun saavat aikaan varmaan kaneli, piparkakkumauste (jota laitan ehkä vähän liikaa), neilikka ja kardemumma.

Te joskus banaanileipää maistaneet tiedätte, että se maistuu tosiaan aika mausteiselle ja kuivakakkumaiselle. Mielestäni päälle eivät sovi perinteiset leivänpäälliset, ei sitten millään. Tarvitaan jotain muuta, makean ja mausteisen vastakohtaa eli kirpeää. Itse olenkin suosinut kyseisen leivän päällä The Ginger Peoplelta testiin saamaani Inkiväärilevitettä. Kirpsakka levite sopii banaanileivän päälle kuin nenä päähän. Tämä ihan vaan vinkkinä jos joku ihmettelee mitä ihmettä sitä laittaisi lisukkeeksi -jos siis jotain edes täytyy laittaa. Leipä on nimittäin huikean hyvää tuollaisenaankin. 😉

IMG_1268IMG_1277

Mausteinen banaanileipä (GL, M)

  • 3 banaania (mitä kypsempiä sen parempia)
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus vuorisuolaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl luomu vaahterasiirappia
  • 1 dl makeuttamatonta mantelijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2,5 dl kaurajauhoja

Koristeluun:

  • Cashewpähkinöitä
  • 1 banaani viipaloituna
  • Piparkakkumaustetta

Oma vuokani kokoa 12×21 cm

Laitetaan uuni lämpenemään 175 asteeseen. Muussataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään muut aineosat. Jauhot viimeisenä. Voidellaan leipävuoka kevyesti kookosöljyllä ja kaadetaan taikina vuokaan. Tasoitellaan ja lisätään päälle koristeeksi banaani siivutettuna ja cashewpähkinöitä. Itse ripottelin piparkakkumaustetta vielä päälliseksikin. Paistetaan uunin keskitasossa noin 60 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Hyvä testi tsekata onko leipä valmista on tehdä viilto leipään veitsellä. Jos veitseen tarttuu runsaasti ns. tahmaista leipäseosta, anna olla vielä hetki. Älä kuitenkaan paista leivästä kovaa känttyä, joten tunnin uunissa olon jälkeen on syytä seurata sitä huolellisesti. 🙂 Itse pidin 1 h 15 min mutta meillä on pieni uuni, joka on tavallista hitaampi.

Sitten ei muuta kuin nautiskelemaan! 

IMG_1290

Kommentit (3)
  1. Päälle sopii myös maapähkinävoi. Semmoinen luomu, jossa vain suolaa ja maapähkinää. Nam. Täytyy testata myös tämän sinun ohjeella tehdyn leivän päälle 🙂 Ohje vaikuttaa lupaavalta!

  2. Teetkö muuta kuin leivot ja ostelet vaatteita? Mites se fitnessi?

    1. En sitten varmaan. 😀 Fitnesstä ainakaan en harrasta. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *