Makeanhimo ja tahmaiset suklaakeksit

Kärsin nykyään enää todella harvoin aidosta makeanhimoista – siis sellaisesta, että jotain hyvää on vaan pakko saada! Tämä kulunut viikko on kuitenkin ollut poikkeus ja olen melkein joka päivä himoinnut (sekä syönyt) jotain hyvää. Mietin eilen pitkään mistä tämä hirveä himotus voisi nyt johtua ja tulin lopulta siihen tulokseen, että olen huomaamattani syönyt ehkä turhan vähän hiilareita. Pastaa on tullut valmistettua vaan yhtenä päivänä ja pääasiallisesti onkin menty salaatti-falafel-lohi -linjalla. Myös kierrossa on se tietty vaihe kuusta, mikä saattaa nyt sitten tällä kertaa vaan reagoida vahvemmin – en tiedä? Ehkä tämä on taas joku stressireaktio? Toisinaan se vaan kroppa toimii mitä ihmeellisemmin tavoin.

img_8185-2

Olen kuitenkin makean suhteen nykyään aika erilainen, kuin aikaisemmin. Jos mieli tekee herkutella – herkuttelen juuri sillä mitä vaan haluan sillä hetkellä. En panttaa tai kiellä itseltäni mitään. Makunystyräni ovat kuitenkin tässä vuosien varrella kokeneet pientä muutosta ja enää se sokerisin sokeriherkku ei maistukaan yhtä hyvältä, kuin aidommista raaka-aineista valmistettu herkku. Ja tarkoitan tätä todella. En tarvitse makeanhimoon aina pussillista karkkia – vaan usein riittää vaikka itse leivotut keksit, raakasuklaa, omatekoinen toffeee tai inkiväärikarkit. Viimeisimpään olen muuten hurahtanut ihan totaalisesti ja pahus vie – niitä myydään nykyään naapuri K-Marketissa. 😀 Onneksi ovat sentään vähän terveellisempää hyvää, sillä niitä lähtee mukaan nykyään melkein jokaisen kauppakeikan yhteydessä.

Makeanhimoon tosiaan auttaa nykyään vähän laadukkaammatkin herkut, joiden ravintosisältö on muutakin, kuin valkoista sokeria ja lisäaineita. Perjantaina, kun painin jälleen herkkuhimon kourissa – päätin leipoa maidottomia ja gluteenittomia suklaakeksejä. Alkuun mietin kaurakeksejä, mutta lopulta päädyin tuhdimpaan, tahmaiseen versioon. Lähdin kokeilemaan hieman erilaisempaa suklaakeksien variaatiota ja pakko sanoa, että nyt onnistuin! Kekseistä tuli todella tuhteja, täyttäviä ja suklaisia. Humpsautin raakakaakaota jälleen vähän reilummalla kädellä ja se kyllä kieltämättä toimii tällaiselle suklaahullulle! Voin sanoa, että jo muutaman jälkeen oli himot tyydytetty. 🙂

img_8191

Jos jotain muuta vaivaa tänään ongelma nimeltä makeanhimo – niin tässäpä teillekin reseptiä!

Tahmaiset suklaakeksit (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 4 pehmeää taatelia
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 dl casheweja 
  • 1 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1 luomu kananmuna
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl hamppuproteiinia (maustamaton)
  • 1-2 rkl juoksevaa luomu hunajaa

Muussataan banaanit haarukalla mössöksi. Jos taatelit ovat riittävän pehmeää sorttia – voi nekin muussata. Myös blendaus käy tai vaikka veitsellä hyvin pieneksi pilkkominen. Sekoitetaan banaanien ja taateleiden joukkoon kokonaiset cashewit, suola, raakakaakao, hunaja ja kaikki jauhot. Tässä kohtaa maista taikinaa ja jos hamppuprode puskee läpi – lisää makeutusta tai raakakaakaota!

Taikina itsessään saa jäädä vähän tahmaiseksi, joten älä säikähdä sen koostumusta. Keksit onkin tarkoitus lusikoida nokareiksi leivinpaperin päälle. Lämmitetään uuni 170 asteeseen ja paistetaan noin 10-20 minuuttia. Kannattaa seurailla viiden minuutin välein miten jakselevat! Tarkoitus ei ole kuivattaa – vaan nimensä mukaisesti jättää keksit ennemminkin hieman tahmaisiksi.

Kun keksit ovat sopivan kypsiä, jäähdytellään ja nautitaan! Säilyvät pakkasessa useamman päivän – jääkaapissa muutaman vuorokauden.

Tahmaiset suklaakeksit

Toivottavasti teillä on muuten ollut mukava ja rentouttava viikonloppu! Itse suuntaan kohta ystäväni kanssa testaamaan Kamppiin avatun Sandron brunssitarjontaa. Rakastan Sandroa ja se on vaan ehkä yksi lemppari ravintoloistani! Brunsseissa on kuitenkin ollut pieniä eroja eri ravintoloiden välillä, joten innolla tsekkaan mitä Kamppi meille tarjoaa. 🙂

Ihanaa sunnuntaita! <3

Kommentit (2)
  1. Hei Jutta!

    Haluan vain kertoa että pidän blogistasi ja sen rauhallisesta ulkoasusta paljon. Kuvasi ovat aina kauniita ja harkittuja, ja pidän tyylistäsi kirjoittaa. Kiitos siis 🙂

    Itse aloittelen juuri omaa blogiani; käy kurkkaamassa jos haluat! Kirjottelen Barcelonasta käsin hyvinvointiin, treeniin ja ruokaan liittyen. http://www.liveupbeat.com

    1. Kiitos paljon palautteesta! 🙂

      Minäpäs kurkkaan blogisi, kiitos vinkistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *