On my way
On my way

Maapähkinävoi-jäätelö (GL, M)

Maapähkinävoi on ehdottomasti yksi keittiöni suosikeista. Pidän sitä aina kaapissa, sillä koskaan ei tiedä milloin tuota herkkua tarvitaan joko leivonnassa, tai naposteltavissa. Maapähkinävoi sopii yllättävän hyvin myös erilaisiin jälkiruokiin, joista yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon banaanijäätelö.

Talvella kotitekoisia jäätelöitä on tullut tehtyä aniharvoin, mutta aurinkoisten ilmojen myötä myös jäätelöhammasta on alkanut kummasti kolottamaan. Enää ei tee mieli suklaalla kuorutettuja Parrotseja, vaan ennemmin jotain kylmää ja raikasta! Tuo tunne on ehdottomasti merkki keväästä ja kesästä, seurausta ilmojen lämpenemisestä. Itse odotan kovasti niitä päivä, kun jäätelöä voi nautiskella ulkosalla auringon paisteessa. Toivottavasti nuo meiningit saapuvat luoksemme mahdollisimman pian!

Tänään otin varaslähdön kesään ja valmistin banaanijäätelöä ripauksella maapähkinävoita. Jäätelö onnistuu kahdellakin aineosalla (banaani ja maapähkinävoi) mutta halutessaan joukkoon voi lisätä mausteiden lisäksi myös pakastettua päärynää, kuten minä tein. Lopputuloksesta tuli aivan ihana ja maku on mielestäni jopa parempi, kuin kaupan kermajäätelöissä tai sorbeteissa! Pakko sanoa, että siinä kohtaa, kun jäätelöä oppii (ja tottuu) itse tekemään, ei tee oikeastaan edes mieli palata kaupan jäätelöihin sillä maku on niin paljon puhtaampi ja aidompi. Sokeri ei maistu häiritsevästi läpi ja jäätelöä voi nautiskella vaikka päivittäin hyvällä omallatunnolla. 🙂

Maapähkinävoi-jäätelö (GL, M)

  • 1 mahdollisimman kypsä banaani
  • 1 isohko päärynä
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 tl luomu vaniljamaustetta
  • 1/2 tl luomu aitoa kanelia

Siivutetaan banaani ja päärynä, jonka jälkeen ne pakastetaan. Itse annoin olla kokonaisen yön pakastimessa, mutta 2-3 tuntiakin riittää. Kaadetaan kaikki aineosat tehokkaaseen blenderiin ja hurautetaan paksuksi jäätelömaiseksi massaksi. Massaa suosittelen blendaamaan jonkun aikaa, jotta koostumus muuttuu jäätelömäiseksi.

Valmis jäätelö kannattaa nauttia mahdollisimman pian valmistuksesta sulamisvaaran vuoksi! Päälle voi heittää hieman kookoshiutaleita, kanelia tai vaikka raakakaakaota.

Toivottavasti inspiroiduitte kokeilemaan reseptiä. Ja jos mielessäsi on joku ihana kotitekoinen jäätelöresepti jota suosittelet, niin kerrohan ihmeessä!? 🙂

Rentoa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *