Maailman paras granola

Valmistin eilen pitkästä aikaa granolaa ja vielä tänäänkin olen fiilistellyt tuota reseptiä, sillä se onnistui niin mielettömän hyvin! Olen valmistanut granolaa useammankin kerran ja koskaan en ole saanut siitä näin täydellistä. Makeus, koostumus, hiutaleiden ja siementen paahto… Tällä kertaa minä vaan onnistuin ja vieläpä aivan mielettömän hyvin!

Granolahan on todella hyvää ihan sellaisenaan kaurajuoman kera nautittuna tai vaikka Alpron GO ON- soijarahkan ja marjojen lisukkeena. Se mikä granolan erottaa myslistä on, että granola on paahdettua, makeutettua ja siihen on lisätty rasvaa. Jos tuosta herkusta haluaa hieman terveellisempää, kannattaa makeutukseen käyttää jotain muuta, kuin valkoista sokeria ja rasvaksi puolestaan hyvää rasvaa, kuten sulatettua luomu kookosöljyä. Voit makeuttaa granolan esimerkiksi hunajalla, agavella, luomu vaahterasiirapilla tms. Makeutusta ei tarvitse tosiaan laittaa suuria määriä, vaan ihan pari ruokalusikallista riittää! Halutessaan sen voi tietysti jättää kokonaankin pois ja kokeilla vaikka puristettua sitruunanmehua?

Pidemmittä puheitta kuitenkin itse reseptiin – maailman parhaaseen granolaan.

Herkullinen granola

  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl *Luontaistukun auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 3 dl *Luontaistukun casheweja
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta
  • 1/2 tl inkivääriä (mauste)
  • Ripaus *Luontaistukun himalajan vuorisuolaa
  • 2 rkl luomu vaahterasiirappia
  • 1/2 rkl *Luontaistukun raakakaakaota
  • 2-2,5 dl *Luontaistukun rusinoita
  • 0,5 dl *Luontaistukun kookosöljyä

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Sekoitetaan kulhossa kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, mausteet, makeutus ja raakakaakao. Kaadetaan seos leivinpaperille ja kaadetaan kookosöljysula tasaisesti granolan päälle. Paistetaan uunin keskitasossa 150 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes seos on kevyesti ruskettunutta. Kun granola on muuten valmis, kaadetaan se kulhoon ja lisätään joukkoon rusinat. Sekoitetaan ja annetaan jäähtyä, jonka jälkeen tämä herkku on valmista nautittavaksi!

Granolahan säilyy hienosti suljetussa lasipurkissa ja kuivissa olosuhteissa pitkiäkin aikoja.

Toivottavasti intoudutte reseptiä testailemaan! Granolahan on mielettömän käytännöllinen korvike myslille ja lisuke esimerkiksi jogurtteihin, sekä rahkoihin. Älkää kuitenkaan tehkö tuosta liian hyvää tai muuten se katoaa purkista alta aikayksikön, kuten täällä on meinannut käydä. 😉

Aurinkoa päiväänne! 🙂

*Luontaistukun luomutuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (2)
  1. Pystyisiköhän vaahterasiirappia korvaamaan millään? 🙂

    1. Sen voi korvata vaikka hunajalla. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *