On my way
On my way

Luonnonkosmetiikan suosikit x 5

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo jonkin aikaa säännöllisesti päivittäin. Missään kohtaa en ole tehnyt varsinaista päätöstä siirtyä juuri luonnollisen kosmetiikan pariin, enkä edelleenkään ole millään tapaa ehdoton. Syy siihen miksi luonnollista kosmetiikkaa kuitenkin suosin, on pääasiassa ekologisuus ja raaka-aineet. Puhdas kosmetiikka kiinnostaa, ja luonnonkosmetiikka on niin lähellä luonnonmukaisuutta kuin mahdollista. Kyseinen kosmetiikka sopii myös loistavasti iholleni ja vaikka olen ristiin rastiin tuotteita testaillut, en ole saanut reaktiota kuin kerran. Tuokin reaktio tuli kasvosuihkeesta, joka sisälsi nokkosta, eli sinällään en yhtään ihmetellyt vaikka näin kävikin.

Kuten synteettisen kosmetiikan kanssa, on luonnonkosmetiikassakin niitä tuotteita joihin tykästyy oitis sekä tuotteita, joista ei yksinkertaisesti pidä. Tänään haluan esitellä teille ne suosikkini – luonnonmukaiset tuotteet, jotka yltävät sinne TOP 5 kärkeen rankingissani. Päätös ei todellakaan ollut helppo, eli kaapistani löytyy kyllä muutakin aivan ihanaa kosmetiikkaa, joiden puolesta liputan mutta tämän viisikon päädyin kuitenkin nostamaan erityisesti jalustalle. Postauksen loppuun listaan vielä muutamia tuotteita, joita suosin mutta jotka eivät aivan yltäneet tähän TOP 5 listaukseen.

WELEDA – POMEGRANATE Firming Night Cream (yövoide)*

Jostain kumman syystä Weleda edusti minulle pitkään merkkiä, joka ei kiehtonut sitten laisinkaan. En osaa perustella tuota mielikuvaani sen paremmin kuin että Weledan purkkien ulkokuori on jotenkin no – tylsä ja vanhanaikainen. Hieman ehkä noloa myöntää että omiin valintoihini vaikuttaa myös kosmetiikan visuaalinen ulkokuori mutta näin se nyt vaan nähtävästi menee. Sarjan ulkonäön perusteella saattaa luoda tietynlaisia mielikuvia, jotka osoittautuvat kenties jälkikäteen täysin vääriksi. Ja kuten varmaan jo arvannette, näin kävi Weledan kanssa…

Sain nimittäin testiin ihan vahingossa taannoin Sugarilta Weledan yövoiteen, kun kyselin heiltä jotain ihanaa uutta yövoidetta loppuneen tilalle. Tuossa hetkessä päätin antaa merkille mahdollisuuden ja uskokaa tai älkää, jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeen rakastuin! Rehellisyyden nimissä en muista koska minulla olisi ollut viimeksi näin ihana yövoide, joka ensinnäkin tuntuu iholla taivaalliselta mutta myös imeytyy nopeasti jättämättä ihoa ällöttävän nahkeaksi. Voiteessa on jännä koostumus – jollain tapaa rasvaisempi kuin aikaisemmin käyttämissäni mutta samaan aikaan se ei kuitenkaan jää ihon pintaan hikoilemaan. Kyseinen tuotehan sopii loistavasti ikäiselleni +30 -vuotiaalle iholle, joka kaipaa jo anti-age vaikutuksia. Yövoide nimittäin kiinteyttää ihoa ja vahvistaa sen luontaista korjausprosessia juonteita häivyttäen. Aamulla sen oikein tuntee, kuinka voide on vaikuttanut yön aikana, sillä iho on pehmeä ja ihanan hyvinvoiva. Veikkaan että lopputulokseen vaikuttaa pitkälti voiteen rasvainen sisältö, eli voiteessa on käytetty granaattiomenoista sekä macadamianpähkinöistä peräisin olevia siemenöljyjä, hirssiä ja arganöljyä. Tässä on kyllä ehdottomasti paras koskaan kokeilemani yövoide, jota tulen suosimaan jatkossakin. Ja Weleda merkkinä saa nyt muuten uuden mahdollisuuden, ehdottomasti!

EVOLVE – HYALURONIC SERUM (hyaluronihappo seerumi)*

Tämän luonnonkosmetiikka tuotteen esiin nostaminen tässä postauksessa ei liene kenellekään blogiani pidempään seuranneelle yllätys. Olen hehkuttanut Evolvea varmaan kymmenen kertaa viimeisen vuoden sisään ja edelleen on pakko sanoa, että merkillä on kyllä aivan loistava hinta-laatusuhde tuotteissaan! Vaikka en olekaan kokeillut Evolvelta yhtään huonoa tuotetta, tässä postauksessa haluan nostaa yhden erityisen suosikin esiin, joka on minulle ihonhoidossa aivan ehdoton. Kyse on tosiaan hyaluronihappo seerumista, jota olen käyttänyt nyt jo kohta kymmenen kuukautta! Seerumi toimii aivan loistavasti iholleni ja sen kiinteyttävät vaikutukset ovat olleet hyvin selkeästi havaittavissa. Käytän seerumia siis vähintään kerran päivässä, joko päivävoiteen tai yövoiteen alla. Viime aikoina tuote on ollut useammin nimenomaan meikin alla ja sielläkin se toimii mitä parhaiten!

Jos jotain itse seerumin ominaisuuksista, niin se tosiaan kosteuttaa ihoa sisältä päin ja samaan aikaan tasoittaa ihon pintaa. Koska seerumi sisältää pienempi molekyylipainoista hyaluronihappoa (imeytyy syvemmälle ja kosteuttaa paremmin), se auttaa vähentämään myös ryppyjä parantaen samalla ihon värisävyä. Itse olen huomannut ihoni hehkuvan seerumin käytön seurauksena ja kuten jo mainittu, se todellakin sopii loistavasti meikin allekin. Tasoittava vaikutus on ilmeinen ja jos vielä jotain erityisen hyvää, niin seerumi on riittoisaa vaikka käyttäisit sitä päivittäin! Pumppupullosta saa juuri sopivan määrän tuotetta käyttöön eikä sitä mene yhtään yli.

MÀDARA – SMART ANTI-POLLUTION CHARCOAL & MUD (hiili & mutanaamio)

Rakastan naamioita ja erityisesti sellaisia ”stydejä” ihoon oikeasti vaikuttavia tuotteita. Tykkään siitä tunteesta että ihoa hieman pistelee tai tiedän tuotteen sisältävän aidosti jotain ehtaa tavaraa! Naamio joka ei vaikuta ihooni millään tavalla ei pääse käytössäni jatkoon. Yksi aidosti ihoon vaikuttava naamio on Màdaran hiili & mutanaamio, jonka käytön aloitin jo keväällä. Naamio siis poistaa iholta tehokkaasti raskasmetalleja, epäpuhtauksia, haitallisia bakteereja ja vapaita radikaaleja. Tätä voisikin kutsua saasteita vastaan taistelevaksi naamioksi, joka on aivan mielettömän hyvä etenkin meille kaupungissa eläville! Naamiossa on siis aitoa hiiltä ja mutaa, jotka auttavat ihoa puhdistumaan ja ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Vaikka käytössä itse tuote ei tunnu iholla miltään vaan ainoastaan näyttää rajulta, on iho selkeästi erilainen naamion käytön jälkeen kuin ennen sitä! Iho tuntuu sileältä, pehmeältä ja puhdistuneelta – kuin siitä olisi todella lähtenyt kerros saastetta ja muuta likaa, jonka oli poistuttava jotta ihon oma hehku pääsee jälleen valloilleen.

Màdara merkkinä on itselleni yksi luonnonkosmetiikan suosikeista, sillä sarjalla on useampi erityisen hyvin toimiva tuote. Merkkihän on hyvin arvostettu ympäri maailmaa ja jo siksikin itse rohkenen aina innolla sarjan tuotteita testailemaan! Brändillä on tietynlainen arvo ja omien kokemuksieni mukaan se todella on arvoisensa.

ECO BY SONYA – FACE TAN WATER (itseruskettava kasvovesi)

Tuote jota olen kehunut blogissani useampaan otteeseen, on Eco by Sonyan ihana itseruskettava kasvovesi! Purkki on ollut itselläni käytössä jo pitkään ja yksi päivä mietinkin, mahtaakohan se enää olla käyttökelpoista? No, käytin silti ja kaunis oli jälleen lopputulos. Itseruskettava kasvovesi nimensä mukaisesti päivettää kasvoja mutta mikä parasta, tekee sen luonnollisesti. Kaunis lopputulos syntyy pikkuhiljaa kahdeksassa tunnissa ja sitä voit käyttää useamman kerran viikossa – omien tarpeiden mukaan. Omalla kohdallani kaunis väri tulee jo yhden käyttökerran jälkeen mutta koska kasvoja tulee paljon puhdistettua, naamioitua sun muuta, lähtee väri ihon pintasolukon mukana suhteellisen nopeasti. Ihoni on vähän sellainen että se syö meikin, joten samalla tapaa myös itseruskettava katoaa kasvoilta suhteellisen nopeasti, jonka vuoksi päivetystä on ylläpidettävä jatkuvasti jos sitä haluaa ylläpitää.

Eco by Sonya päivettävä kasvovesi ei tuki ihohuokosia, jonka vuoksi se sopii loistavasti myös rasvoittuvalle ja sekaiholle. Väri on myöskin kaunis, eli ei missään nimessä oranssi tai epäluonnollinen! Sanoisinkin, että monen muun kasvojen itseruskettavan rinnalla tässä on todellakin tuote, jolla et voi missään tapauksessa epäonnistua. Yhden käyttökerran jälkeen saat kevyen päivetyksen mutta jos haluat siitä syvemmän, suosittelen käyttämään tuotetta muutamana peräkkäisenä iltana tai aamuna kasvovoiteen alla. Kasvovesi kannattaa levittää vanulapulla myös kaulaan ja dekolteelle jotta hassuja rajoja ei pääse syntymään. Niin ja plussaa vielä pitkäkestoisuudesta, sillä yhteen käyttökertaan kasvovettä menee hyvin minimaalisesti!

MOSSA – VITAMIN COCKTAIL (naamio- ja yövoide)

Mossa lukeutuu niihin luonnonkosmetiikka merkkeihin, jotka sopivat tiukemmallekin budjetille. Vaikka Evolvekin on edullinen, on Mossa vielä edullisempi. Edullisempi hinta ei kuitenkaan näy Mossan laadussa, eli kosmetiikka on todellakin priimaa ja ihanasti ihoa hellivää. Yksi merkin suosikeista on itselleni naamion ja yövoiteen yhdistelmä, joka poistaa iholta sameutta ja kosteuttaa. Naamion ja voiteen yhdistelmä on kuin paksu yövoide, jonka voi pyyhkiä iholta 20 minuutin jälkeen vanulapulla pois, tai jättää koko yöksi vaikuttamaan. Itse olen kokeillut molempia tapoja ja kumpikaan ei ole toista parempi tai huonompi. Toki jos kaipaat ihollesi pikaista hehkua vaikka ennen tärkeää iltaa, suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa.

Mossan Vitamin Cocktail sisältää kahdeksaa eri kasviuutetta, hyaluronihappoa sekä vitamiineja, jotka tekevät ihosta heleän. Aktiiviraaka-aineista etenkin vadelmauute ja tyrnisiemenöljy ovat sellaisia, joiden tehoon luotan. Tyrnisiemenöljy on oikea antioksidanttipommi ja vadelmauute puolestaan monipuolinen rasvahappojen lähde. Kyseinen naamio- ja yövoide onkin loistava tuote paitsi kaiken ikäisille, myös meille +30 -vuotiaille ja se sopii kaikille ihotyypeille. Jos siis haet yhtä kätevää tuotetta niin naamioksi kuin yövoiteeksikin ja budjettisi on tiukilla, niin suosittelen tätä naamiota!

Näiden viiden suosikin lisäksi vielä muutamia erityismaininnan saavia luonnonkosmetiikan tuotteita ovat…

 • Whamisa Organic Flowers lotion  – Korealaisen kosmetiikan ihanan raikas ja ihoa hoitava kasvovoide.
 • Evolven Daiy Renew Facial Cream – Uudistava kasvovoide, joka menee niin päivä kuin yökäytössäkin!
 • Màdara City CC -voide (SPF 15) – CC-voide joka on sopivan peittävät, antaa kivan värin ja pitää sisällään vielä aurinkosuojankin. Postausta tuotteesta täällä.
 • Kora Organics Rose quartz luminizer  – Ihana korostusväri luomelle, ohimoille ja poskiluun yläpuolelle. Käytetään highlighterin tavoin. Täällä olen kirjoitellut highlighterista enemmän.
 • Whamisa Peeling finger mitt  – Kuorivat laput, joilla ihon kuorii nopeasti ja hygieenisesti! Loistavia vaikka matkalla mukana. Tuotteesta olen kirjoitellut enemmän täällä.
 • Algamariksen aurinkovoiteet – Luonnollisia, tehokkaita ja miellyttäviä iholla. Tuotteista tarkempaa postausta täällä.

Oliko joukossa teille tuttuja tuotteita? Tai omaatteko jotain luonnonkosmetiikan erityis suosikkeja, joista ette helpolla luopuisi?

*Tuote saatu/sponsoroitu

Kommentit (4)

 1. Jenna

  Hei 😊 oletko vielä testannut eco by sonyan itseruskettavaa/päivättävä vartalolle? Näytti olevan tullut sellaistakin.. voi kyllä olla että on ollut jo pidempään, mutta nyt pisti silmään. Jos olet niin mitä tykkäsit? 😊

  • On my way

   Vaahtoa olen kyllä testannut. 🙂 Sekin on itse asiassa hyvä mutta ei mielestäni eroa niin paljon esimerkiksi St. Morizista (muutoin kuin tiettyn laadultaan…) että viitsisin laittaa siihen niin paljon enemmän rahaa. Mutta hyvä tuote, ehdottomasti! 🙂

 2. S

  Heips! Oisko sulla suositella jotain hyvää ja tehokasta kuorintaa kasvoille? 🙂

  • On my way

   Kyllä on! Eli Juice Beautyn hedelmähappokuorinnat, aivan parhautta! 🙂 Itse en käytä mekaanisia kuorintoja enää laisinkaan, ainoastaan hedelmähappoja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *