On my way
On my way

Lisää outoja tapojani

Kirjoitin kesäkuun lopussa suositun postauksen oudoista tavoistani. Postauksen lukukerroista päätellen oudot käytöstavat kiinnostavat ja koska itseltäni niitä löytyy, päätin kirjoittaa postaukselle jatko-osan! Siispä tänään jaan kanssanne muutaman outouden vielä lisää – pilke silmäkulmassa tietenkin. Haluan kuitenkin muistuttaa että kyse on tosiaan tavoista, joita noudatan kuin huomaamatta eli ei mene maailmani sekaisin jos joku kohta ei syystä tai toisesta menisikään sillä samaisella kaavalla. Itse asiassa jos rehellinen olen, en ole ihmisenä ollenkaan kaavoihin kangistunut vaan enemmänkin pelkään oravanpyörää ja sitä, että elämäni olisi samanlaista päivästä toiseen. Pienissä arjen jutuissa huomaan kuitenkin toimivani niillä tietyillä – kenties oudoillakin tavoilla ja niistä tosiaan lisää tänään!

Kun laitan herätyskellon soimaan, on herätysaika oltava aina esimerkiksi 9.02, eikä tasan yhdeksän. Lisäksi herätyksiä on oltava aina vähintään kaksi vaikka aamulla ei olisikaan mitään ”pakottavaa” tarvetta herätä juuri silloin yhdeksän korvilla. Usein laitan toisen herätyksen jo ennen yhdeksää, seuraavan yhdeksän aikaan ja kolmannen vähän yhdeksän jälkeen. Auta armias jos minulla on joku meno todella aikaisin, on herätyksiä varmaan kymmenen kappaletta koska pelkään, että nukun pommiin!

En koskaan ota vitamiineja kerralla vaan napsin niitä pitkin päivää. Aamulla otan maksimissaan kolme pilleriä (probiootit, entsyymit, argisan) ja loput sitten pitkin päivää – ison osan vasta illalla. Inhoan niellä pillereitä, olen itse asiassa aina inhonnut. Muistan kuinka jo lapsena venytin viimeiseen saakka multitabsini kanssa, jonka sitten aamiaisen päätteeksi hampaat irvessä pureskelin koska en pystynyt sitä nielemään. Tähän samaan menee muuten se etten pysty juomaan lasillista vettä kerralla, vaan minun on pakko pitää aina pieni tauko ja niellä välillä kunnes taas jatkan.

Juon aina tietyistä laseista veden ja tietyistä kahvin. Eli Hobstarin krogilasit ovat niitä kahvilaseja ja Ikean halppikset taas vesilaseja. Ja tämä muuten pätee aina, eli jos puhtaana ei ole noita halpoja laseja, pesen vaikka yhden likaisen jotta saan veden juontiin juuri ”oikeanlaisen” lasin. Tämä on kai jonkinlainen alitajuinen tapa säästellä noita krogilaseja, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Ihan kuin vedenjuonti niitä kuluttaisi… jep! Kahvi muuten maistuu huomattavasti paremmalta lasista juotuna jos ette ole kokeilleet…

Meikkaan poikkeuksetta tietyssä järjestyksessä. En voisi laittaa esimerkiksi kulmakarvoja ennen aurinkopuuteria ja poskipunaa, vaan meikki tulee tehdä siinä minulle juuri oikeassa järjestyksessä. Ensin siis teen meikkipohjan ja peitän silmänaluset, seuraavaksi lisään aurinkopuuterin ja sitten poskipunan, jonka jälkeen vasta kulmakarvat sekä mahdollisesti ripsiväri. Lopuksi lisään usein vielä hieman puuterimaista highlighteria ja huulipunan/sävyttävän huulivoiteen. Tämä järjestys siis on ja pysyy, vuodesta toiseen.

Kun iso osa ihmisistä syö pizzasta sen keskiosan ja jättää reunat, minä teen päinvastoin. Jätän siis oikeastaan aina sen ”ytimen” syömättä ja syön pizzaa ulkoreunoilta keskiosaa kohden. Rakastan niitä rapeita reunoja ja mielestäni se löysä keskiosa on jotenkin vaan ällöttävä. Pizzalautaselleni jääkin aina sellainen pyöreä ympyrä ruokailun jälkeen, kun muilla tavallisimmin ne rapeat reunat.

En tykkää pitää wc -paperirullaa sille kuuluvassa telineessä, vaan nostan sen aina siitä pois. Rulla pyöriikin milloin missäkin ja useimmiten se on pyykinpesukoneen päällä tai meikkien seassa korissa. Käytän wc-paperia muuten myös talouspaperin sijaan, jota ystäväni juuri viikonloppuna ihmetteli. Mielestäni on aivan sama, millä paperilla keittiön sotkuja pyyhkii, joten harvoinpa ostan talouspaperia.

En pysty elämään täyden sähköpostin kanssa, eli joka kerta jos sinne tulee uusi viesti, on minun vähintään avattava sähköposti vaikka en siihen heti ehtisikään vastata. Tämä on sinällään huono koska täten viestejä herkästi jää lojumaan, jolloin vastaaminen unohtuu kokonaan. Katson aina kauhulla kun joidenkin e-mail näyttää satoja lukemattomia viestejä esimerkiksi puhelimen apeissa, sillä minulle tuo olisi aivan painajainen ja todella häiritsevää…

Baari-illan jälkeen venytän hiusten pesua niin pitkälle kuin mahdollista. Nauretaan aina tälle kavereiden kanssa, että olen vielä keskiviikkonakin lauantain juhlatukalla. Mielestäni on hassua miksi jotkut haluavat pestä hiukset heti seuraavana päivänä juhlista, koska oma tukkani ainakin on tuolloin mitä mainioin! Kihartaminen vie hiuksistani rasvaisuuden ja siis kyllä – tänäänkin muuten olen vielä sillä lauantain tukalla…

En voi sietää finnejä ja silloin harvoin kun sellaisia saan, voit olla varma että raavin ja puristelen niitä ennen kuin ne ovat ns. valmiita puristeltaviksi. Muistan kuinka joskus tuosta puristelusta jäi jopa pysyviä arpia pitkäksikin aikaa mutta siitä huolimatta sama toistuu edelleen jos finni syystä tai toisesta ilmaantuu.

Roskapussi ei saa olla koskaan liian täynnä vaan se tulee viedä roskiin vaikka hieman vajaana kuin täpötäytenä. Myös haiseva roskis on karsea juttu, joten jos näin käy se pitää äkkiä kiikuttaa ulos! Lisäksi muovijätteiden lajittelusta olen nykyään erittäin tarkka ja ihan oikeasti kauhistunut sitä muovin määrää mikä keittiöjätteestä tulee! Järkyttää suorastaan ajatella että ennen tuo kaikki meni minun yhden hengen taloudessakin suoraan sekajätteeseen… Jos taloyhtiössäsi on muovijätepiste niin pliis, lajittele ne erikseen!

En ikinä koskaan istu vieraissa paikoissa wc-pöntölle ilman reilua kerrosta paperia. Usein en edes istu mutta jos niin teen, tulee pönttö tosiaan vuorata kunnolla. Alitajunnassani on joku ihmeellinen pelko siitä, että pöntön reunasta voisi tarttua sukupuolitauti tai joku muu ällöttävä infektio. Myös saunan lauteilla pelkään jo mainitsemiani tauteja, eli pefletti on aivan ehdoton!

Hieman edelliseen liittyen, minua ällöttää käsien kuivaajat julkisissa paikoissa koska ne levittävät tajuttomasti bakteereja. Ani harvoin niitä siis käytän, vaan ennemmin haen vaikka wc-paperia vessasta ja kuivaan siihen käteni. Toisinaan lähden märillä käsillä liikenteeseen jos paperia ei ole saatavilla, tai pyyhin kädet vaikka vaatteisiini.

En ikinä tiskaa sillä perinteisellä tavalla, eli täytä allasta tiskiaineella ja vedellä, vaan tiskaan aina niin että kaadan tiskiainetta esimerkiksi laseihin ja pesen juoksevan veden alla. Epäekologista, tiedetään, mutta se perinteisempi tapa tuntuu yksinkertaisesti niin vaivalloiselta. Tiskaan nimittäin oikeastaan jatkuvasti, eli melkeinpä jokaisen ruokailun jälkeen jotta pieni keittiöni ei täyty kaoottiseksi.

Mitäs tuumaatte? Oliko joukossa samaistuttavia outoja tapoja tai kenties jotain teille tuttua?

Kuvat: Mikaela / edit: minä

Kommentit (9)

 1. Erica

  Mä teen työmeilien kanssa niin että luen sen heti mutta jos en ehdi vastata sillä sekunnilla niin merkkaan sen takaisin lukemattomaksi niin näin se vastaus ei sitten unohdu. Sillä jos en merkitse sitä lukemattomaksi niin sitten en todellakaan muista vastata siihen ja viesti hukkuu muiden viestien joukkoon.

  Enpä oo muuten ajatellut että vessapaperiakin voisi käyttää talouspaperin sijasta 😀 Se on edullisempaakin.

  • On my way

   Hei hyvä vinkki muuten, kiitos! 🙂 Pitääkin laittaa mieleen…

   Hahah jep, näin olen tehnyt jo vuosia… 😀

  • Anna

   Minä taas ihmettelen mihin vessa/talouspaperia tarvitsee. Rättejä käytän ja heitän säännöllisesti pesukoneeseen.

 2. Pauliina.K

  Täysin sama juttu pizzan suhteen! Mielestäni hieman rapsakat reunat ovat sen paras osuus 😀

  • On my way

   Hahah jep! En tajua miten niin moni ei honaa tätä. ;D

 3. Siiri Kiviharju

  Mua nauratti lukea tätä postausta, koska kirjoitin itsekin sinun viime ”oudot tavat” postauksesta inspiroituneena omia huonoja tapojani ja niin monet ovat samoja. Voin samaistua pizzan reunoihin. En syö keski osaa juuri, koskaan, vaan esimerkiksi darrapäivänä poikaystävä tilaa pizzan itselleen, josta syön reunat. 😀 Tiskauksen allekirjoitan, wc kuivauskoneen välttelyn, baari-illan hiustenpesun, meikkausjärjestyksen, sähköpostin checkkailun, herätyskellomanian ja veden juomisen! 😀

  Toisille outoja tapoja, toisille ihan yhtä normaaleja.. 😀

  • On my way

   Eihän? 😀 No mutta ollaan sitten aika samiksia! Yhtä outoja kenties? 😉

 4. Itse käytän aina wc paperia niin vessassa kuin keittiössä, en edes muista koska olisin viimeksi ostanut talouspaperia. 😀 Tiskaan samanlailla kuin sinäkin, yleensä joka päivä ja useamman kerran päivässä, joten paljon helpompaa juoksevan veden alla. 🙂

  • On my way

   Hahah jep, talouspaperi on niin turhaa! 😀 Ja todellakin on helpompaa ja kätevämpää vaikka tokikaan ei mitenkään erityisen ekologista…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *