On my way
On my way

Laku-suklaa-kookos raakapallot (GL, M, RAW)

Jälleen ollaan perjantaissa ja viikonloppu häämöttää! Mikäpä olisikaan parempi tapa startata vapaat rankan työviikon jälkeen kuin leipoa itselle ja läheisille jotain hyvää? Perjantait ovat blogissani lähestulkoon poikkeuksetta reseptipäiviä ja samoilla linjoilla jatketaan tänäänkin. Luvassa onkin ihana herkkuresepti terveelliseen hyvään, eli raakapalloihin. Tällä kertaa yhdistin kolme parasta aineosaa, nimittäin kookoshiutaleet, luomu lakritsijauheen sekä raakakaakaon. Noiden kolmen maun yhdistelmällä syntyi ehkä täydellisyyttä hipovin makuelämys aikoihin ja siksipä ilolla tämän päiväisen reseptin teille jaan!

Valmistan raakapallot useimmiten ilman kaurahiutaleita, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Lisäsin nimittäin taikinaan luomuhiutaleita, jotka vaikuttavat hieman pallojen koostumukseen. Paitsi että kaurahiutaleet lisäävät ruokaisuutta, ne myös tekevät raakapalloistapalloista pakastimessa kiinteämpiä sekä kovempia. Tuo taas on makuasia, pitääkö siitä vai ei. Jos haluat säilyttää pallojen ihanan pehmeyden ja tryffelimäisyyden, jätä kaurahiutaleet silloin suosilla kokonaan pois. Reseptejäni voi aina varioida, eli mikään ei ole kiveen kirjoitettua! Siispä kuuntele omia mieltymyksiäsi ja vaali niitä.

KOOKOS-LAKRITSI-SUKLAA RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

  • 15 taatelia
  • 3/4 tl Urtekramin luomu lakritsijauhetta
  • 1/2 tl Foodinin luomu ceyloninkanelia*
  • 1 rkl Foodinin luomu raakakaakaota*
  • 1 dl kaurahiutaleita (jätin ehkä hieman vajaaksi…)
  • 0,8 dl Foodinin kookosöljyä*
  • 1 rkl Foodinin agavesiirappia*
  • 1 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • Ripaus laadukasta suolaa

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Kaadetaan blenderiin taatelit, suola, lakritsijauhe, kaneli, raakakaakao sekä vaniljajauhe. Blendataan kevyesti, jonka jälkeen lisätään joukkoon sulanut kookosöljy sekä agave. Blendataan lisää, jonka jälkeen kaadetaan mukaan kookoshiutaleet sekä pienissä erissä ripotellen kaurahiutaleet. Saatoin itse jättää tuon desilitran hieman vajaaksi, joten kaada kaurahiutaleita vähitellen ja jos tuntuu että taikina muuttuu liian kuivaksi, jätä määrä hieman vajaaksi. Jatketaan blendausta vielä jokusen aikaa jotta taikinasta tulee mahdollisimman tasaista. Tällä kokoonpanolla blendaamisen ei tulisi olla kovin haastavaa, eli taikina kyllä pyöri ainakin omassa blenderissäni ihan mukavasti…

Kun taikina on valmis, pyöritellään siitä pieniä palloja ja upotetaan ne joko kookoshiutaleisiin tai lakritsijauheeseen. Itse tein oikeastaan puolet ja puolet mutta koska lakritsijauhe on aika voimakasta, kannattaa sen kanssa olla varovainen. Laitetaan valmiit pallot pakastimeen tekeytymään ja annetaan olla siellä suunnilleen tunti ennen tarjolle asettamista. Itse säilytän raakapalloja aina pakastimessa, josta niitä sitten välipalaksi napostelen.

Reseptin määrästä tulee suunnilleen 8-12 raakapalloa, pallojen koosta riippuen. Itse tuplasin määrät ja valmistin kerralla reilumman satsin!

Mikäli reseptiä testaatte, olisi mukava kuulla mielipiteitänne?

Paljon aurinkoa juuri sinun perjantaihin!

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *