On my way
On my way

Laku-mustikkajäätelö (GL, M)

Kesä ja jäätelö ne yhteen sopii! Mainitsin maanantaina kuinka tämän hetken yksi parhaista jutuista on ehdottomasti banaanijäätelö. Tuo terveysjäätelö on sellaista, jota voi nauttia vaikka seitsemänä päivänä viikossa hyvällä omalla tunnolla ja mikä parasta, jäätelö on vieläpä aidosti maukasta. Itse en ainakaan huomaa juurikaan eroa tavalliseen jäätelöön, vaikka sitäkin tulee näin kesäisin kieltämättä useammin nautittua.

Veikkaan, että jos mielipiteesi on täysin päinvastainen, et ole ehkä maistanut riittävän hyvin maustettua banaanijäätelöä. Ainakin omasta mielestäni banaanijäätelö ihan sellaisenaan ei ole kovin kummoista, vaan maistuu aivan liian makealle ja tavalliselle – no banaanille. Pahimmillaan jäätelöstä tule mieleen smoothie, mikä ei todellakaan ole sen tarkoitus. Tärkeä rooli onkin lisukkeilla, joiden avulla jäätelöön tuodaan lisämakua ja peitetään banaanin makeahkoa ominaismakua.

Tällä kertaa päätin valmistaa jäätelön, jossa on suomalaisia mustikoita, sekä luomu lakritsirouhetta. Perinteisestihän lakritsi toimii parhaiten vadelman kanssa mutta mielestäni mustikka on ehdottomasti kyllä kova kilpailija kyseiselle makuyhdistelmälle! Ainakin tämän päiväisen jäätelön perusteella en voi kuin todeta, että hyvin sopivat yhteen. Jäätelössä banaani ei maistu läpi lähestulkoon ollenkaan, joten voin sanoa onnistuneeni. Tästä kannattaakin nyt napata juhannukseksi terveellisempää herkkureseptiä jos tuntuu, että kaipaat grilliherkkujen lomaan jotain hieman kevyempää hyvää!

Laku-mustikkajäätelö (GL, M)

 • 2 banaania
 • 200 g suomalaisia mustikoita
 • 2/3 tl luomu raakalakritsirouhetta
 • 1 dl kaurajuomaa
 • 1/2 tl kanelia
 • Muutama tippa vaniljaa

Pilkotaan ja pakastetaan banaanit pakastimeen muutaman tunnin ajaksi. Kun banaanit ovat sopivasti jäässä, kaadetaan ne blenderiin ja lisätään joukkoon jäiset mustikat, sekä muut mausteet. Tässä kohtaa kannattaa kaataa joukkoon myös kaurajuoma, sillä mitä todennäköisimmin massa ei liiku blenderikannussa kovin hyvin ilman nestetä. Kun massa on saatu tasaiseksi, kaadetaan se rasiaan ja laitetaan hetkeksi pakastimeen kylmenemään. Asetetaan tarjolle ja nautitaan mahdollisimman pian esille panosta!

Oikein rentouttavaa keskiviikkoa, enää muutama hassu päivä niin ollaan keskikesässä!

Kommentit (2)

 1. Iitu

  Sun reseptit on ihan parhaita aina, tämäkin on niin ihanan oloinen! 🙂 Mutta yksi kysymys, mitä tuo raakalakritsirouhe on? En ole aiemmin kuullut. Voisiko mahdollisesti korvata lakritsijuurijauheella?

  • On my way

   Kiitos, kiva kuulla. 🙂 Raakalakritsirouhe on Urtekramin tuote, eli hyvin vastaava kuin tuo jauhemainen laku. Hyvin voit siis korvata sillä! Veikkaan ettei tuossa ole juuri muuta eroa kuin nimenomaan ulkomuoto. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *