On my way
On my way

Lakritsi-suklaa raakapatukat

Yksi suurimmista välipala rakkauksistani ovat raakapatukat. Niiden rinnalla kuivat ja kitalakeen kiinni jäävät proteiinipatukatkin kalpenevat ihan 6-0. Viime aikoina olen valmistanut patukoita yhä useammin ja useammin kotona, jonka vuoksi olen tullut entistä nirsommaksi ostamaan niitä kaupan hyllyltä. Kun valmistat patukat itse, säästät rahaa ja tiedät sataprosenttisesti, mitä ne pitävät sisällään. Ei turhaa piilosokeria tai muitakaan lisäaineita.

RaakapatukatUrtekram Lakritsijauhe

Oma reseptini näihin herkullisiin raakapatukoihin on ihan mielettömän helppo ja toimiva! Koska rakastan lakritsin ja suklaan yhdistelmää, halusin lisätä nuo kaksi aineosaa juuri näihin patukoihin. Suklaan maun saa helposti raakakaakaosta ja suklaan makuisesta herasta (tai pelkästään toisesta). Lakritsin herkullisen maun puolestaan Urtekramin raakalakritsijauheesta. Tuo jauhehan on muuten yksi keittiöni parhaista mausteista ja käytän sitä todella paljon leivonnassa! Jos et vielä omista, niin suosittelen hankkimaan.

Reseptistä tulee 4-5 raakapatukkaa.

Lakritsi-suklaa raakapatukat (GL, M, RAW)

 • 2 dl casheweja
 • 1,5 dl manteleita
 • 10 taatelia
 • 2/3 tl Urtekramin raakalakritsijauhetta
 • 1 tl raakakaakaota
 • 1 rkl Fastin suklaan makuista heraa (100 % natural, uutuus)
 • Loraus hunajaa tai agavea
 • 1-2 tl sitruunanmehua
 • 1-2 rkl vettä vettä

Puristetaan puolikkaan sitruunan mehu lasiin. Liotetaan casheweja ja manteleita tunnin verran, jotta ne saa helpommin rikki. Kaadetaan blenderiin taatelit ja kaikki mausteet (raakakaakao, hera, sitruunanmehu, vesi, lakujauhe ja makeutus). Blendataan ja kaadetaan joukkoon pehmenneet pähkinät, sekä mantelit. Jatketaan blendausta ja samalla sekoitetaan seosta, jotta aikaansaadaan tasainen massa. Pähkinöitä ja manteleita ei ole pakko rikkoa täysin, vaan sekaan voi jättää myös sattumia.

Kun massa on valmis, kaadetaan se leivinpaperin päälle ja levitetään neliön muotoiseksi laataksi. Halutessasi voit jo tässä kohtaa muotoilla taikinasta patukoita, mutta itse leikkasin ne vasta kovettumisen jälkeen. Laitetaan satsi pakastimeen tekeytymään ainakin tunnin ajaksi, jonka jälkeen leikataan siitä patukoita. Itse kiedoin patukat leivinpaperiin, mutta tuo ei ole välttämätöntä. Raakapatukathan säilyvät hienosti pakastimessa tai jääkaapissa useammankin päivän ajan. Jos pakkaat ne esimerkiksi pieniin pussukoihin, varmistat vielä pidemmän säilyvyyden.

Oikein rentouttavaa pitkääperjantaita jokaiselle! Täällä alkaa nyt suursiivous ja kaappien tyhjennys. Oikein terapeuttista tekemistä tähän pyhäpäivään…

Kommentit (4)

 1. Tiuki

  Voiko herajauhetta korvata?

  • On my way

   Voi esimerkiksi raakakaakaolla. 🙂

 2. Pauline

  Nämä oli superhyviä, tein heti 🙂 Kiitos! Onneksi aineksetkin löytyi valmiiksi kotoa. Lisäsin vielä ripauksen merisuolaa ja Urtekramin vaniljajauhetta.

  • On my way

   Kiva kuulla! 🙂 Ja joo siis leivonnassa on mielestäni parasta se, että voit itse muokkailla hieman reseptejä oman maun mukaisiksi. 🙂 Sama ohje toimisi muuten varmasti myös raakapalloissa jos haluaa patukoille vaihtelua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *