On my way
On my way

Kuulumisia Dubaista

Terveisiä Dubaista! Eilen käynnistyi toinen viikko emiraateissa, jonka vuoksi ajattelin kirjoitella teille hieman kuulumisiani täältä lämmöstä. Matkustin tosiaan viikko sitten ystäväni kanssa Dubaihin ja majoitumme hänen siskollaan Jennillä mikä mahdollistaakin sen, että voimme lomailla täällä lähestulkoon kolme viikkoa. Itselleni tämä on tosiaan ensimmäinen kerta Dubaissa – kohteessa jonne en ole koskaan erityisesti hihkunut matkustaa mutta johon olen tosiaan jo viikossa kovin tykästynyt!

Ensimmäinen viikko kohteessa on sujunut aika rennoissa tunnelmissa, lähinnä paikkaan tutustuen ja ihmetellen. Ollaan kierretty ostoskeskukset (mm. maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall), syöty lukuisia kertoja ulkona ravintoloissa, nähty tanssivat suihkulähteet (Dubai Fountains), otettu aurinkoa Jennin kodin läheisellä uima-altaalla sekä vierailtu rannoillakin, joista ehdoton suosikkini on muuten Barasti Beach Marinassa! Formula viikonloppuna täällä oli myös tuttujamme, jonka vuoksi vietimme heidänkin kanssaan aikaa ja kävimme dinnerillä sekä hieman tutustumassa Dubain yöelämään. Täällähän on tosiaan se erikoisuus, että alkoholia ei myydä ihan joka paikassa mutta onnistuimme löytämään paikan, jossa soi muu kuin paikallinen musiikki ja oli ylipäänsä hyvä meininki. Tuo paikka oli nimeltään Cargo, joka sijaitsee Pier 7:ssa Dubai Marinassa. Dubai Marina on muuten ehdottomasti suosikkini alueista, jotka olen tähän mennessä nähnyt!

Nyt alkaa olemaan jo aika rentoutunut olo, jonka vuoksi tämä toinen viikko meneekin jo hieman töitäkin tehden mutta sen lisäksi olisi tarkoitus käydä sellaiset ehdottomat nähtävyydet kuten piipahtaa aavikolla, vierailla Abu Dhabin suurmoskeijassa sekä piipahtaa Soukin basaarilla. Burj Khalifaa on myös mietitty mutta jollain tavalla en nyt tiedä kiinnostaako itseäni se kuitenkaan niin paljon, että viitsisin siitä kymmeniä euroja maksaa. Täällä rahaa saa ylipäänsä paljon kulumaan ja siksi sanoisinkin, ettei todellakaan ole mikään budjettimatkailijan kohde. Tuntuu, että jo ihan pelkkään elämiseenkin ja ruokaan menee satoja euroja viikossa jos yhtään haluaa ottaa loman kannalta sekä syödä ulkona. Mehän tehtiin tuota aika paljon ensimmäisellä viikolla, jonka vuoksi tällä viikolla ajateltiinkin jo tehdä useammin ruokaa täällä asunnolla koska täältä kuitenkin löytyy hyvät puitteet ruoan valmistamiselle.

Kuten jo alussa mainitsin, Dubai ei ole oikein koskaan erityisesti kiehtonut itseäni mutta tämän vierailun jälkeen on pakko sanoa, että olen kyllä tykästynyt kohteeseen. Paljon olen lukenut varoituksia pukeutumisen sun muiden sääntöjen suhteen mutta olen ollut todella yllättynyt, miten länsimaalainen meininki täällä on! Moskeijoja kyllä löytyy mutta esimerkiksi pukeutuminen on todella vapaata enkä ole kohdannut mitään häiriköintiä tai muutakaan epämiellyttävää kohtelua ainakaan tähän mennessä. Jotenkin tuntuu, että Dubaista luodaan mediassa hieman vääränlainen kuva, sillä fiilis on oikeasti kadulla kävellessä kuin olisit missä tahansa kaupungissa Euroopassa ja paljon on ihan länsimaalaisia sekä turisteja. Ainut miinus täällä on mielestäni ehkä se, että etäisyydet ovat sellaisia ettei kävellen ole oikein mahdollista kulkea vaan aina tulee liikkua paikasta toiseen auton tai julkisten voimin. Toki jos asuu esimerkiksi Marinassa, on Marinan sisällä mahdollista liikkua jalan mutta kaupunginosasta toiseen on aina mentävä kulkuneuvojen voimin.

Sää täällä on juuri nyt täydellinen, eli päivisin sellainen lähemmäs kolmekymmentä astetta ja öisin lämpötilat laskevat vähän alle parinkymmenen. Ilma on ylipäänsä todella raikas eikä missään nimessä esimerkiksi yhtä ahdistavan hiostava kuin Santorinilla oli elokuun alussa. Auringossa pystyy helposti oleilemaan useita tunteja ilman tukalaa oloa. Sanoisinkin ehdottomasti, että nyt on paras vuodenaika matkustaa tänne! Kuitenkin kuulemma vielä reilu kuukausi sitten oli aika tukalaa, joten noita lämpötiloja kannattaa kyllä ehdottomasti miettiä suunnitellessaan matkaa tänne suuntaan…

Nyt, kun kurkkaan ikkunasta ulos aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja tämän päivän suunnitelma onkin lähteä ensimmäistä kertaa Marinan omalle rannalle uimaan sekä nauttimaan auringosta. Kuuleman mukaan Suomessa on juuri nyt aika karseat kelit, joten pyrin nauttimaan olosta täällä auringon alla vielä reilun viikon ajan, jonka jälkeen paluu Suomeen koittaa. Hassua muuten miettiä, että kohta marraskuu vaihtuu joulukuuhun sillä täällä joulua ei näe vielä millään tavoin. Kun Suomeen palaamme, onkin edessä muutamat pikkujoulut ja joulun suunnitteleminen – onneksi siihen on kuitenkin vielä useampi päivä aikaa.

Oikein ihanaa tiistaita jokaiselle!

PS. Jos on antaa jotain ehdottoman hyviä vinkkejä tänne suuntaan, missä käydä tai, mitä nähdä niin olen pelkkänä korvana?

Kommentit (6)

 1. Anne

  Voin suositella kiertämään myös pienempiä ostoskeskuksia! Esim. Marina mall oli mielestäni hyvä. Eikä niissä monestikaan ole niin kamala ruuhka!

  • On my way

   Itse asiassa juuri tuolla Marina Mall -ostoskeskuksessa on pyöritty pariinkin otteeseen. Se on kyllä kiva ja samoin Mall of the Emirates -ostoskeskus. Dubai Mall on todella suuri, ehkä omaan makuuni turhankin suuri…

 2. Anni M

  Viime tammikuussa olin Dubaissa 10 päivää ja majoituttiin siinä Marinassa, aivan Moskeijan vieressä. Kun menee moskeijan takana menevälle kadulle, siinä on paljon todella hyviä takeaway-ravintoloita. Muutamalla eurolla sai ison kulhollisen ruokaa, kannattaa ainakin käydä testaamassa 🙂 Jos haluaa vähän panostaa, Marinassa melko lähellä moskeijaa (päinvastaisessa suunnassa kuin Pier 7 ja Marina Mall) on Libanonilainen ravintola, siellä on aivan superhyvää ruokaa 🙂

  • On my way

   Kiitos vinkeistä! Pitääkin käydä testaamassa nuo take away -paikat, sillä hieman edukkaampikin ruoka välillä kelpaisi. 🙂 Ja itse asiassa pitääkin kysyä Jenniltä myös tuosta Libanonilaisesta, että mikähän se voisi olla nimeltään. Minä nimittäin rakastan libanonilaista ruokaa ja siksi tuo voisi olla aika mukava kokeilla jos kerta oli oikein super hyvääkin vielä!

 3. Suivi

  Hei, satuitko olemaan paluulennolla Norwegianilla torstai-aamuna? 😀 Kovin sinun näköinen kaunokainen oli samalla lennolla 🙂 Dubain kelit oli kyllä täydelliset, tällä viikolla oli jopa vilu auringon laskettua! Ruoka oli todella hyvää, lemppariksi varmaan nousi Marinan Cheesecake Factory. Ja Jumeirahista (?) löytyi aivan IHANA aamupalapaikka, olikohan nimeltään Life’n one <3 Me liikuttiin paljon taksilla, kun se oli sen verran halpaa ja tosiaan kävellen ei oikein mihinkään päässyt… Itsekin panikoin alkuun vähän kaikista pukeutumisjutuista sun muusta, mutta aika vapaasti siellä sai liikkua. Tosin edelleenkään en minishortseissa lähtisi liikenteeseen… Minua ainakin ilahdutti loistava palvelu ja ystävälliset ihmiset, naisena kelpasi ainakin Dubaissa olla 🙂 Puhuttiin, että olisi hauska tehdä kokeilututkimus laittaa mies- ja naisporukat samoihin tilanteisiin ja katsoa, eroaako palvelu tai muu suhtautuminen jotenkin.. 😀

  • On my way

   Moikka, itse asiassa kyllä olin. 🙂 Oli aika tuskainen yölento mutta kummasti siitä kuitenkin selvisi!

   Ilmat kyllä olivat aivan täydelliset. Me taas syötiin todella paljon libanonilaista – falafeleja, hummusta, taboulehia… Mutta ihania ravintoloita siellä oli kaikenkaikkiaan! Ja taksi oli tosiaan todella edullinen, ihan ykköstapa liikkua.

   Pakko tuohon palveluun sanoa, että itse kohtasin todella paljon nihkeää ja huonoa palvelua. Kaksi kertaa ravintoloissa tarjoilijat unohtivat porukkamme jonkun henkilön tilauksen kokonaan ja yhdessä paikoista pahoittelun tasokin oli todella surkeaa (ja tämä ravintola sijaitsi vielä suositussa Pier7:ssa). Kohtasin myös hieman alentavaa suhtautumista miestarjoilijoilta, eli vähän sellaista halveeraavaa puhetyyliä jota on hankala selittää mutta jonka huomaa kyllä tilanteessa. Liikuimme naisporukalla, jonka vuoksi mietimmekin, että johtuuko se nimenomaan siitä ettei mukana ole yhtään miestä? Jopa mukanamme ollut Dubaissa asuva ystäväni ihmetteli kuinka usein palvelu oli ravintoloissa nihkeää, koska hän ei ollut tuollaiseen kohteluun todellakaan miehensä kanssa törmännyt. Tämä siis nyt vaan eriävänä mielipiteenä tuohon palveluun liittyen. Voi toki olla, että kohtasimme vaan sattumanvaraisesti huonoa palvelua tai mukanamme oli joku bad karma. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *