On my way
On my way

Kuivashampoon voima

En tiedä oikein mitään ällöttävämpää, kuin rasvainen tukka. Hius joka suorastaan huutaa pesua ja kiiltää rasvaisena päätä myöten. Oma tukkani on onneksi enemmänkin kuiva, kuin rasvoittuva. Olen kuitenkin muutamia kertoja elämässäni kärsinyt ajanjaksoista, jolloin hiukset ovat rasvoittuneet aivan vietävästi vaikka mitään en ole hoitorutiineissani muuttanut. Hormonitoiminta onkin tavallisesti syypää tuollaiseen yltiömäiseen rasvaisuuteen ja kohdallani nimenomaan e-pillereiden pois jättäminen sai aikanaan aikaan sen aivan tajuttoman rasvamäärän. Edes hiustenpesu ei auttanut, vaan tukka oli samantien taas rasvainen.

Kuivashampoo

Pidän hiuksissa ylipäänsä enemmän sellaisesta pienestä karheudesta, kuin silkkisestä sileydestä. Pesenkin hiuksiani jatkuvasti tuotteilla, jotka tekevät kaikkea muuta kuin lätistävät tai hoitavat liikaa. Tekstuuri -ja suolasuihke, sekä kuivashampoo ovat lemppareitani. Toisinaan kuitenkin mietin käytänkö etenkin kuivashampoota liikaa, tai voiko sitä edes käyttää liikaa? Olen tullut siihen lopputulokseen, että jos oikeasti nimenomaan tuolla shampoolla pystyn pidentämään hiusteni pesuväliä joka kolmanteen päivään – käytän sitä ehdottomasti! Tuon kyseinen tuote nimittäin kohdallani tekee. Jos ennen pesin hiukseni joka toinen päivä, nykyään teen sen joka kolmas – tai joskus jopa joka neljäs.

Kuivashampoo onkin itselleni sellainen must-tuote jota on löydyttävä kaapistani aina. Sillä pelastan likaisen hiuspäivän, kohotan kiharakampauksen tyveä – tai ihan vaan kohotan lättänän tukan. Käyttötarkoituksia on monia! Itse tuotteissahan on kuitenkin huomattavia eroja. Ei olekaan ihan sama minkä kuivashampoon sieltä kaupan hyllyltä mukaan nappaa, vaan ne on ne tietyt merkit joita ainakin itse suosin. Omia tähänastisia suosikkejani ovat ehdottomasti olleet Batiste, Herbina, id-HAIR ja John Frieda. Noiden teho ei koskaan petä ja niihin voin todella luottaa!

Kuivashampoo

Jos vanhoihin suosikkeihin luotan tilanteessa kuin tilanteessa, olen silti aina avoin myös uusille kokeiluille! Biozell on yllättänyt viimeisen puolivuotisen aikana monessakin hiustuotteessa niin positiivisesti, että aika innolla lähdin messuilta mukaan saamaani merkin kuivista testailemaan! Tässä kuivashampoossa on vielä se volyymia ja ryhtiä tuova ominaisuus, joka todella näkyy lopputuloksessa! Antaa siis hyvin samanlaista volaa sinne tyveen, kuin mitä tekee merkin tekstuurispray. Onkin muuten aikamoinen yhdistelmä vähän likaiseen tukkaan ensin tämä kuivis tyveen ja sitten tekstuurisuihke latvaan. Lopuksi koko tukka hellävaraisesti harjalla läpi ja avot! Ihan mieletön. Pärjäät aivan varmasti vielä yhden päivän ilman pesua!

Ja jos joku kysyy mistä se tuuhea ja kuohkea blogin kuvissakin näkyvä hiuspehko on peräisin niin tässäpä vastaus! Ei minunkaan tukka automaattisesti niin ilmava ole… 😉

Kuivashampoo

Kuivashampoo on tosiaan aika ihmeellinen tuote ja monesti mietin kuinka joskus on sitä ilman pärjättykin. Kaikista tyytyväisin olen siihen, että hiuksia ei tarvitse enää pestä niin usein. Vaikka hikoilen ja treenaan niin silti pystyn pitämään pesuvälin pidempänä. Eikä ainakaan omaan hiusteni kasvutahtiin kyseinen shampoo ole vaikuttanut. Olen nimittäin kuullut, että jotkut pelkäävät nimenomaan kuivashampoon haittavaikutuksia ja sitä, että sillä tukitaan jotenkin päänahka.

Itsehän siis suihkutan shampoota kerrallaan suhteellisen vähän, enkä todellakaan käy koko päänahkaa läpi. Suihkutan sitä lähinnä jakauksen tyvikohtiin, joissa rasvaisuus ensimmäisenä näkyy. Enkä tosiaan päivittäin – vaan ainostaan niinä päivinä, kun tukka alkaa tuntumaan vähän likaiselle tai kaipaan juhlakampaukseeni nostetta. Tässäkin varmaan se kohtuus kaikessa ratkaisee. Purkin kuuluu oikeasti kestää pitkään käytössä, eikä kulua viikossa loppuun.

Tuleeko teidän suosittua kuivashampoota pesuvälin pidentämiseksi? 🙂

Kommentit (4)

 1. Lotta

  Hei!

  Mullakin paljon treenaavana kuivis on must have tuote! Löytyy aina kaapista.

  Uteliaisuudesta kysyn että mitä shampoota ja hoitoainetta käytät? Entäpä millä värillä värjäät tyveä?:-)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  -Lotta
  http://tmilottahuuhtanen.blogspot.fi

  • On my way

   Pitkään käytössäni ovat nyt olleet John Friedan Beach-sarjan shampoo ja hoitsikka, sekä Living Proofin shampoo ja hoitsikka. Vuorottelen noiden käyttöä. 🙂 Tyven värjään ehkä kerran kolmessa kuukaudessa kampaajalla ja kuukausittain kotona. Värjäykseen käytän Lorealin Casting Creme Gloss -kevytväriä sävyssä tummanruskea.

   Mukavaa loppuviikkoa myös sinne! 🙂

 2. Iida

  Samaa oon kans itse miettinyt, että miten ilman kuivashampoota ollaan selvitty 😀 itse omaan hyvin lättänän tukan, jossa sitten se rasvaisuuskin näkyy nopeasti. Saatoin teininä aiheuttaa itse sille hallaa, koska pesin tukan joka päivä. Viime vuosina olen yrittänyt venyttää pesuväliä, mutta olen huomannut ettei siitäkään oikein hyötyä ole ollut. Kaiken lisäksi päänahkani alkaa kutiamaan ja hilseilemään mikäli venytän pesua liikaa. Tämän huomaa esim. Kun on flunssassa tms kun ei edes sitä kuivashampoota käytä. Kuivashampoon avulla kuitenkin olen saanut venytettyä ne pesuvälit jopa siihen 2-3 päivään mikä on kyllä luksusta! Täytyy myös sanoa, että tuo biozellin tekstuurisuihke on myös mullistanut lättänätukkani. Aivan ihana tuote. Vielä se täydellinen pesukombo hakusessa, mutta toivottavasti sekin vielä löytyisi 🙂

  • On my way

   Jep, sepä. 😀 Aika jännä ettei pesuväli pitene… Mutta ehkä päänahkasi on tosiaan herkkä ja siksi reagoi, kun alkaa rasvoittumaan. Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta? Luulisi, että niillä voisi saada jotain apua – kenties? Vichyllä on muuten myös sellainen shampoo, joka tasapainottaa päänahan ongelmia. Sitäkin voisit testata. 🙂

   Ja se tekstuurisuihke… Se on oikeasti maailman paras! Mä en enää pärjäisi ilman. ;D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *