On my way
On my way

Krapula

Päätä särkee, väsyttää, olo on tukkoinen ja saamaton, tukka takussa, ruoka ei maistu ja huulet ovat rutikuivat. Peiliin ei uskalla edes katsoa. Uskaltaako joku tunnustaa, että potee nimenomaan samaista olotilaa juuri nyt?

img_0093

Tästä syystä en juo enää nykyään alkoholia kovin usein. Krapulat, kun ovat vuosi vuodelta pahempia. Okei myönnetään, että välillä on ajanjaksoja jolloin on parinakin peräkkäisenä viikonloppuna jotain kosteaa menoa ja meininkiä, mutta pääasiallisesti käyn ulkona kerran kuussa. Ihan kauhistuttaa kuinka sitä joskus kykeni joka viikonloppu tuolla yössä heilumaan.

Olen monesti miettinyt miksi omalla kohdallani krapula iskee melkein poikkeuksetta sillä pahimmalla mahdollisella tavalla? Olen aina se tyyppi porukasta, jonka päätä särkee ja joka ei kykene syömään mitään ennen iltaa. Toisinaan laattakin lentää. Toiset taas ovat kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, vaikka ihan samaa tahtia muiden kanssa juonkin. Vältän tiukkoja ja juon oikeastaan vaan viiniä valkoisena tai kuohuvana. Siitä huolimatta. Oikeastaan ainut keino lieventää krapulaa on kohdallani pasta-annoksen nauttiminen ennen iltaa, jolloin alkoholia nautin. Jostain syystä tuo toimii kohdallani edes hieman oloa lieventävänä.

img_0096

No jokatapauksessa eilen oli aivan huippu ilta ja sen voimalla sitä jaksaakin tämän vähän kankeamman päivän. Aloitettiin iltaa ystäväni Lotan kanssa A. Tillanderin koru -tilaisuudessa Aleksanterinkadulla ja jatkettiin siitä halloweenkemuihin Lauttasaareen. Lähdettiin tuolta vielä keskustaankin, mutta himassa olin silti jo yhden aikaan. Tavallaan ihan hyvä, sillä nyt on edes vähän elinvoimaisempi olo mitä se voisi olla. Kohta ajattelinkin hakea pizzan (tämä on oikeasti darrassa tosi harvinaista näihin kellonaikoihin…) ja mehua. Tuoremehu on itselleni sellainen juttu jota krapulassa on pakko saada! Ja pizza lähdes poikkeuksetta myöskin. Muistan itseasiassa joskus hakeneeni sushia darraan ja ai kauhea miten huono olo siitä tuli! Pizza on yksinkertaisesti se juttu joka parantaa. <3

Tällainen hyvinvoinnista bloggaava esimerkki minä olen. 😀 Noh, onneksi elämässä saa välillä olla vähän paheitakin eikä meininki ole niin vakavaa. Tai ei ainakaan omassa elämässäni. Huomenna sitten taas treenailemaan ja päivä käynnistetään vihersmoothien äärellä. Nyt en voisi muuten kuvitellakaan, jo spirulinapussin näkeminen nostaisi palan kurkkuun! YÖK.

Tsemppiä kaikille muillekin darrapeikoille! Muistakaa nauttia paljon vettä vaikka se kuinka pahalta maistuisikin. 🙂

Kommentit (14)

 1. Se paha olo johtuu mm. verensokerin laskusta ja mainitsemasi pasta-annoksen hiilarit hillitsevät tätä tapahtumaa, jolloin olokaan ei ole niin kamala. Itse suosin hitaita hiilareita (esim. puuroa) sekä ennen että jälkeen holin käytön, ja olotilat ei ole läheskään niin kammottavia vaikka harvoin minäkin juon.

  • On my way

   Kyllä, mutta silti monesti mietin miksi toisilla darra ei ole yhtä paha kuin toisilla? Että mistä ihmeestä se johtuu. 🙂 Mutta kaippa nuokin ovat sitten jotain geenijuttuja, toisille alkoholi sopii paremmin kuin toisille.

   Ja joo, hiilarit ovat kyllä avainsana! Jos syö esimerkiksi salaatin lounaaksi päivänä jolloin on ulos menossa on olo takuuvarmasti todella kamala. Parasta on jos vielä syö siinä samalla, kun alkoholia nauttii.

   Ihanaa sunnuntaita sinne, toivottavasti darratonta sellaista! 😉

 2. Nora

  Jes ihanaa että tälläisessä hyvinvointiblogissa näkyy myös vähän einiinhyvinvointi juttuja!! Että ihan tavallisia ihmisiä kaikki ollaan ja myös henkiseen hyvinvointiin voi panostaa 😊

  • On my way

   Kyllä! 🙂

   Oon aina itseasiassa ollut sitä mieltä, että jokaisen tulisi välillä käydä ulkona tuulettumassa. Alkoholia ei tosin ole pakko juoda mutta että ainakin vähän sosialisoi. 🙂 Se on osa sitä henkistä hyvinvointia!

 3. Katri M

  Hahaa, mä taas uskon sushin parantavaan voimaan darrassa! Juuri kävin Fukussa parantelemassa oloa äsken 😀 Rasvainen mättöruoka ei itselläni paranna entisestään kehnoa oloa, tuo sushi jotenkin raikastaa olon ja saa jumissa olevan kropan ja sen jäsenet taas toimimaan. Rakastan kyllä pizzaakin, mutta darrassa mun valinta on sushi <3

  • On my way

   Okei, hyvin yksilöllistä siis. 🙂 Itseasiassa en itsekään pysty syömään mitä tahansa pizzaa vaan sen pizzan tulee olla suht raikkain täyttein, gluteenittomalla pohjalla ja nimenomaan ravintolasta, ei mistään kebab-paikasta. 😀

 4. Mari

  Haha 😀 😀 Täs just mietin monelta sitä sitten menis nukkumaan tänään, kun huomenna töihin seiskaks ja vielä koko ilta menee urheilutoimittajien koulutuksessa. ..tuli tänä aamuna könyttyä kotiin siinä puoli kasilta aamulla nimittäin. Oli kyl ehkä ekat jatkot, kun ei edes väsyttänyt liikaa ja olisi voinut helposti jatkaa vielä.. 😀

  • On my way

   Apua, itse olen todella huono jatkoilla kävijä ja tavallisesti en niille jaksakaan. Vuoden saldo on yleensä kerran, ja oikeastaan kerran kesässä. 😀

   Toivottavasti selviät tästä päivästä, hurjasti tsemiä! :))

 5. Anu

  Kuinka pystyinkään samaistumaan kirjoitukseesi. 🙂 Ollaan tyytyväisiä, että joudutaan kärsiin oloista, koska se on aina hyvä muistutus, miksi ottaa vain harvoin useamman lasin viiniä. Tänään on myös maistunut kaurapuuro erityisen hyvältä ja kroppa huutaa treeniä. 🙂

  Kiitos monipuolisesta ja kiinnostavasta blogista!

  • On my way

   Hahah no tottahan se onkin. Jos ei tulisi mitään sitä varmasti nauttisi tuota ilojuomaa vähän useamminkin. 😀

   Ja sama, juuri söin ison omeletin ja nappasin päivän vitamiinit. Tänään pitää ehdottomasti nauttia vettä nyt tavallista enemmän sillä eilen tuo vesi vaan ei maistunut. En tiedä mikä siinä onkin mutta aina krapulassa vesi maistuu aivan kamalalle!! Todellisia vaikeuksia saada alas vaikka muuten vedestä pidänkin.

   Mukavaa viikkoa sinne!

 6. Laura

  Itse lukeudun enemmän niihin,jotka eivät saa krapulaa baari-illan jälkeen. Syynäkin voi olla se,että ennen nukkumaan menoa juon kunnolla vettä ja syön jotain pientä iltapalaa. Ja riippuu myös siitäkin onko tullut enemmän mietoja vai väkeviä juotua. Onneksi on niin huono viinapää,että baarissa tulee vain 2 juomaa tilattua,ihan myös hinnankin vuoksi.

  • On my way

   Lucky you! 😀 Täällä ei auta vaikka söisi ja joisi lasin vettä. Ehkä sitä vettä pitäisi juoda litra kerrallaan? Tai baarissakin joka toinen lasillinen kuten sitä sanotaan.

   Itsekään en tilaile baarivaiheessa enää, kuin juoman tai pari. Mutta toki ennen baaria sitä on sitten tullut juotua ainakin se juoma tai pari. 😀 Jänniä juttuja mutta ilmeisesti aika yksilöllisiä sellaisia.

 7. Jonna

  Jeba, mulle tulee myös aina hirvee darra. Olin syönyt tai en. Meni myöhään tai ei. Ei ole mikään maailman mukavin olotila 😀

  • On my way

   Joo. 🙁 No lohdullista sentään kuulla etten ole se ainoa jonka sunnuntai menee suuremman alkoannoksen takia pilalle. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *