On my way
On my way

Kestävät kiharat

En ole koskaan ollut mikään maestro hiusten kanssa, en koskaan. Opin tyyliin puoli vuotta sitten vasta kihartamaan tukkani suoristusraudalla eli kampaajan vikaa ei taida mussa tosiaan olla. Pakko kuitenkin todeta, että tekemällä oppii. Kun tarpeeksi monta kertaa tuotakin harjoittelin, sen lopulta opin ja nykyään raudalla kiharrus on mulle lastenleikkiä. 🙂 Tällä hetkellä teen aina kiharani joko sillä raudalla, kiharruspuikolla tai sitten tällä BaByliss Miracurl Pro -automaattikihartimella. 


Monihan pelkää näitä automaattikihartajia, niin pelkäsin minäkin mutta turhaan. Eivät nämä katko tukkaa tai millään tapaa ole sen hankalampia kuin tavalliset kiharrinvempaimet, päinvastoin. Tällä kihartaminen on itseasiassa hyvin simppeliä, kunhan käyttää hiuksissa hyviä pohjustustuotteita, kuivaa hiukset hyvin ennen kiharrusta ja kampaa ne läpi sileäksi. Takkuiseen tukkan kiharrin jää kyllä varmasti kiinni! Itse kihartaminen on todella helppoa ja nopeaa ja kiharan kiharuuden voi itse päättää sillä ajalla kuinka pitkään kiharrinta tukassa pitää. Koitin alle hieman havainnollistaa miten kiharruspuuhat mulla sujuvat alusta loppuun saakka.

Ennen kiharrusta suoritan tietenkin hiusten pesun. Suihkun jälkeen annan hiusten kuivua noin 30 minuuttia vapaasti ennen kuin laitan niihin mitään aineita. Puolituntisen jälkeen ihan ensimmäisenä laitan muotovaahdon hiuspohjaan ja tämän jälkeen suihkutan tukkaan lämpösuojasuihketta. Kampaan läpi Tangle Teezerilla ja tuollainen puolikuiva tukka onkin valmis föönattavaksi. Föönaus on todella tärkeä juttu ennen kiharrusta, hiusten tulee meinaan olla täysin kuivat. Kun tukka on kuiva, voi kiharruksen aloittaa. Kyseinen automaattikiharrin lämpenee muuten todella nopeaa eli hommiin pääsee lähestulkoon samantien. Alla nuo käyttämäni pohjustus tuotteet.

Muotovaahto John Friedan Luxorious Volume // Lämpösuoja L´anzan Healing Style

Seuraavaksi tukka tosiaan kammataan läpi ja osa hiuksista nostetaan ylös crokoklipsien avulla. Ennen kiharruksen aloittamista on syytä kammata tukka kunnolla ettei siellä ole takkuja. Sitten vaan aletaan ottamaan pieniä osioita kerralla, jotka puristetaan kihartimen väliin ja tällöin kiharrin imaisee tukan sisään ja alkaa kihartamaan sitä. Tässä pro-versiossa ei ole sitä piippausääntä josta tietäisi milloin kiharan vapauttaa mutta siihenkin oppii kuinka nopeaa hiuksen vapauttaa. Pitää hieman kauemmin jos haluaa tiukkaa kiharaa ja sitten taas päinvastoin jos laineet haluaa. 🙂 Mä laskin ehkä hitaasti viiteen kunnes vapautin tukan. 

Ja tältä tukka näyttää heti kiharruksen jälkeen. Vielä tässä vaiheessa en ole kammannut tukkaa läpi vaan annan kikkaroiden hetken jäähtyä kunnes alan työstämään niitä enemmän. Koko tukan kiharrukseen Miracurlilla menee mulla joku 20 minuuttia mikä on aika vähän verrattuna vaikka suoristusraudalla kihartamiseen. 

Harjauksen jälkeen suihkutan tukkaan muutamia viimeistelytuotteita saadakseni kiharapilvestä mahdollisimman kestävän. Ensin laitan viimeistelysuihkeen ja sen jälkeen hiuspuuterin ihan tukan tyveen. Viimeisenä on vuorossa sitten se hiuslakka. Tuolla triolla saa mielestäni kestävät kiharat koko illan ajaksi joita räntäsadekaan ei latista täysin. 

Viimeistelysuihke KMS Californian Free Shape 2 in 1 // Hiuspuuteri Cutrin Professional Dust Matt Powder // Hiuslakka John Frieda Frizz Ease Moisture Barrier 

Ja yllä lopputulosta. Se hiusten kampaaminen kiharruksen jälkeen on tosiaankin se juttu, kun tukan harjaa se aukeaa ja kihara pehmenee. Itse tein joskus aikanaan toistuvasti sen virheen, etten kammannut hiuksia ollenkaan läpi kiharan suoristumisen pelossa. Tuolloin kikkara on sellaista vähän limaisen näköistä jos siihen on vielä suihkittu kilo lakkaa. Siispä huolella vaan kampaamaan tukka pehmeällä harjalla läpi, jolloin siitä tulee hyvin kaunis ja tuuhea kiharapilvi. 🙂 Harjaukseen suosittelen ehdottomasti Tangle teezeria.


Millä te kiharratte hiuksenne? Tai onko jollain kokemuksia tästä automaattikihartimesta?


PS. Terkkuja Ruotsista! Täällä ollaan Iineksen kanssa shoppailemassa viimeisiä joululahjoja. 😉* Postauksen tuotteet saatu blogiyhteistyönä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *