On my way
On my way

Kesän parhaat kauneusvinkit

Pakko sanoa, että tällä viikolla on alkanut tuntumaan kummasti kesälle. Aurinko on paistanut ja lämpötilatkin ovat kohonneet kovin mukaviin lukemiin. Monelle kesä tuo kuitenkin mukanaan myös epävarmuuden, sillä vaatteet vähenevät ja sitä ollaan ikään kuin alastomampia tuon kovan valon äärellä. Kesä muuttaa jonkin verran myös kauneudenhoitorutiineja, sillä lämpö rajoittaa meikkaamista ja saa hiuksetkin kuivumaan. Myös iho joutuu koetukselle auringossa ja kovin moni myös palaa ihan vaan vahingossa.

Itselleni kesä on sellaista luonnollisuuden kulta aikaa. Rakastan kulkea tukka vähän pörrössä ja meikittä. Olen kesäisin boheemin hippimäinen ja tykkään pitkistä mekoista, joiden pariksi voit pukea remmisandaalit. Yleisestikin sellainen rento ja luonnollinen lookki on tähän vuodenaikaan eniten mieleeni! Kauneudenhoitorutiinit muuttuvat nekin hieman kesän myötä ja oikeastaan vaan ja ainoastaan huolettomampaan suuntaa. Sitä panostaa sellaisiin perus juttuihin tavallista enemmän ja pyrkii huolehtimaan ns. luonnollisesta kauneudesta. Kesällä haluan olla aina valmis seikkailuihin ja lähtemään lyhyelläkin varoajalla liikenteeseen!

Alkavan kesän innoittamana haluan tänään jakaa teille ne omat vinkkini kauniimpaan mutta kuitenkin rennon huolettomaan kesään. Toki nämä vinkit pätevät mihin tahansa vuodenaikaan, mutta eritoten kesää silmällä pitäen kokosin yhdeksän asiaa, jotka kannattaa nyt kauneudenhoidossaan huomioida.

Kaunista kasvojen iho kuntoon

Kuorinnat, naamiot ja yleisesti kasvojen ihon huolellinen hoito tässä kohtaa vuotta on mielestäni ensisijaisen tärkeää. Jotta kesällä on kivempi nauttia luonnollisesta lookista, kannattaa iho hoitaa kauniiseen kuntoon. Suosittelen myös kulmien ja ripsien värjäämistä mikäli omat ovat luonnostaan vaaleat. Tuolla pienellä kikalla teet katseesta intensiivisemmän ja helpotat kesäaamuja. Toki mikäli varaa on, niin myös ripsienpidennykset ja kulmien microblading pelastavat kesälookin! Nuo ovat toki hieman suurempia investointeja mutta moni tykkää niihin satsata. Itselleni nimenomaan ripset ovat kesäisin todella tärkeät ja niistä en kyllä tässä kohtaa vuotta luopuisi mistään hinnasta.

Suosi itseruskettavaa

Tämä vinkki jakaa aivan varmasti mielipiteitä mutta mielestäni mieluummin kevyt päivetys kuin kalman kalpea ja valkoinen iho. Nykyään itseruskettavat ovat niin kehittyneitä ettei laikkuja tai hajua tarvitse pelätä ja siksipä niillä kesäihon kuntoon hoitaminen käy käden käänteessä. Minä ainakin valitsen mieluummin feikki päivetyksen kuin makaan epäterveellisessä solariumissa. Myös auringonoton suhteen olen nykyään varovaisempi, sillä tiedän, mitä aurinko tekee iholleni. Etenkin kasvojen iho on se jota haluan nyt suojella todella tarkkaan ikääntymistäkin silmällä pitäen. Tähän väliin on muuten pakko mainita, että ethän liiku mihinkään ilman suojakerroimmellista kosteusvoidetta!

Syö terveellisesti ja juo paljon vettä

Jokainenhan meistä tietää, että terveellinen ruokavalio ja vedenjuonti kaunistavat. Hyvinvointi lähtee sisältä päin ja mielestäni nimenomaan monipuolinen ruokavalio ja vedenjuonti ovat tässä kohtaa vuotta erityisen tärkeässä roolissa. Tokikaan ei kannata unohtaa elämästä nauttimista, sillä kesään kuuluu luonnollisestikin hyvä viini ja grilliruoka. Kuitenkin se terveellinen perus ruokavalio kannattaa kesäisinkin säilyttää, sillä kaunistat ravinnolla itseäsi kuin huomaamatta. Vedenjuonti on vielä eritoten sellainen seikka, jota haluan korostaa! Kesäisin ihan parhaita ovat erilaiset makuvedet, jotka ovat muuten aivan puoli ilmaisia.

Kosteuta hiuslatvoja ja pidä väri kirkkaana

Kuivat hiuslatvat ovat suorastaan riesa kesäisin! Aurinko kuivattaa niin ihoa kuin hiuksiammekin ja se kyllä näkyy. Ainakin omat hiustenhoitorutiinit muuttuvat tähän vuodenaikaan jonkun verran ja tuleekin käytettyä yhä enemmän kosteuttavia naamioita, sekä ylipäänsä hoidettua hiuksia huolellisemmin. Myös väri kokee kesäisin muutoksia ja aurinko herkästi vaalentaakin tukkaa. Vaaleille tuo on ehkä pelkkää plussaa mutta itse kyllä kamppailen tukan kanssa enemmän kesäisin kuin talvisin. Pyrin kuitenkin huolehtimaan hiusväristä myös kesällä ja käytän esimerkiksi latvaosuuksiin jatkuvasti väriä kirkastavia color maskeja.

Pelasta huono hiuspäivä kuivashampoolla

Kuivashampoo on varsinkin kesällä oma luottotuotteeni, jota ilman en lähde ainoallekaan reissulle. Jos mietitään, että vietät kesiä mökkeillen tai vaikka veneillen, harvemmin pesuväli pysyy yhtä tiheänä kuin talvisin, jolloin hengaillaan lähinnä sisätiloissa. Kuivashampoo onkin aivan paras huonon hiuspäivän pelastaja, jolla pienikin likaisuus freesataan kovin nopeasti. Kylkeen vielä tekstuurisuihke niin lopputulos on mitä täydellisin! Noilla muuten onnistuu aivan mahtavasti hiusten tuuheuttaminenkin, eli jos sitä huoletonta surffitukkaa kaipaat, niin näillä sitä meininkiä kannattaa hakea.

Sokeroi

Jos johonkin vuodenaikaan niin kesään suosittelen sokerointia. Sen avulla voit nauttia sileämmistä kesäsääristä ja pitää bikinirajankin siistinä. Sänki ei tule saman päivän aikana kuten sheivatessa ja tämä mahdollistaa esimerkiksi reissut ilman höylää. Jos budjettiin ei sovi ammattilaisella sokeroitavana käyminen, niin kaupastakin löytyy hyviä tuotteita. Siskoni suositteli minulle luonnonmukaista Acorellen sokeria, jota myydään esimerkiksi Ruohonjuuressa – täältä siis sille ehdottomasti lämmin suositus!

Aurinkolasit pelastaa

Nyt on vihdoin lupa käyttää aurinkolaseja vaikka yötä päivää! Jos on huono naamapäivä niin lasit vaan päähän ja menoksi. Pidän myös siitä, että aurinkolaseilla saat vedettyä hiukset taakse pannan lailla, jolloin kasvot tulevat kivasti esiin. Aurinkolasit ovat todellakin monikäyttöiset ja jokaisen kesänaisen pelastus – silmiä suojaavaa vaikutusta unohtamatta.

Valkaise/puhdistuta hampaat

Jos johonkin vuodenaikaan niin kesän alkaessa hampaat kannattaa kevyesti valkaista. Mikä onkaan nätimpää kuin valkoinen hymy yhdistettynä raikkaaseen kesälookkiin! Myös kevyt puhdistus ammattilaisella saattaa riittää, hampaiden kunnosta ja luonnollisesta värisävystä riippuen. Itsehän kiinnitän aika paljon huomiota ihmisten suuhun ja hampaisiin, jonka vuoksi tämänkin halusin mainita. Kesän ja valon tullen kaikki suussakin korostuu, joten pieni freesaus on varmasti useammalle paikallaan. Itsekin siis aion tämän vielä tässä kesän alussa toteuttaa. 🙂

Hymyile ja naura

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä tahdon mainita hymyilemisen ja naurun. Ihminen on kauneimmillaan silloin, kun hän on onnellinen ja näyttää iloa ympärillä oleville ihmisille. Uskon, että lämmön ja auringon myötä myös meidän suomalaisten on helpompi hymyillä. 🙂 Vaikka olisi minkälainen ulkoasu tahansa tai paha hius/naamapäivä niin hymy pelastaa aina. Kun ei anna ulkoisten seikkojen häiritä, vaan nauttii elämästä!

Näiden omien vinkkieni lisäksi kannattaa kurkata vielä nämä pariisittaren vinkit ihon -ja hiustenhoitoon! Sieltä löytyy kohtia, jotka toimivat erinomaisesti nimenomaan kesän tullen. Niin ja linkin takaa Lieracin ja Phyton uutuustuotteista saat vielä -15 % alennuksen.

Onko teillä jotain kesäisiä kauneusvinkkejä joita suositte juuri nyt?

Kaunista päivää kaikille, itse painelen nyt aurinkoon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *