On my way
On my way

Käännä negatiivisuus huumoriksi

Jos rehellisiä ollaan, päivä ei ole alkanut mitä parhaalla tavalla. Ensinnäkin torkutin kelloa yhteentoista saakka – kyllä, heräsin tänään klo. 11.00. Sen jälkeen ajattelin lähteä hakemaan erääseen blogikamppikseen tarvittavia matskuja ja ikäväkseni niitä tarvittavia juttuja ei saanutkaan ihan lähikaupastani. Ei auttanut muu kuin suunnata Helsingin keskustaan ja vieläpä tosiaan suoraan sängystä heränneenä, tyhjällä vatsalla ja samaan aikaan takaraivossa raksutti ajatus siitä, kuinka pitää kiirettä sillä kohta se aurinko menee pilveen ja on taas pimeää. Tällä hetkellä kaikki blogimatsku on siis kuvattava 14-15 mennessä tai muuten alkaa olemaan jo liian pimeää…

img_1054

Voin sanoa, että muutama ärräpää suustani pääsi ja olin todella kiukkuinen. Ihana maanantai! Siinä ratikassa istuessani laitoin puhelimen kameran päälle, sillä halusin kurkata miltä näytän – hymähdin itsekseni. Kuinka hehkeä ja kaunis näky, noooot! Mutta peilikuvan nähdessäni tajusin vaan jotain – onhan tämä nyt enemmänkin koomista, kuin ärsyttävää. Miksi velloa negatiivisissa tunteissa, kun voit kääntää fiiliksesi huumorin puolelle ja ottaa asiat eri kantilta? Rauhoittelin itseäni ja kohta olinkin jo hyvällä fiiliksellä.

Olen todella impulsiivinen ihminen ja jos fiilikseni on ärsyttävä, olen äkäinen. Toisaalta olen myös ihminen, jonka fiilis on mahdollista kääntää sekunneissa paremmaksi. Siihen ei tarvita kuin se pieni oivallus siitä, että hei ei tämä olekaan niin vakavaa. Ja tavallaan vaikka et kykenisi näkemään mitään positiivista siinä tapahtumien kirjossa – huumori pelastaa. Arjen vastustus kuuluu asiaan ja toisinaan se vaan tuntuu vahvemmin. Maailma ei kuitenkaan kaadu siihen, ei todellakaan. Kunpa me vaan useammin ymmärtäisimme kääntää negatiivisuuden pois meistä. Aivan liian usein siinä ketutuksessa vellotaan ja samalla pilataan niin oma, kuin muidenkin päivä. Tavallaan pieniä juttuja, joilla on kuitenkin suuri merkitys! Esimerkiksi työilmapiirissä yhden ihmisen oikuttelu ja kiukuttelu saattaa pilata koko porukan päivän.

img_1062

Tein äsken ison kannullisen tuorepuristettua mehua, laitoin Plantagenista ostamani liljat maljakkoon, nautin herkullisen aamiaisen ja kohta suursiivoan asuntoni. Myös aurinko yllätyksekseni vielä paistaa, joten siitä ajattelin ottaa kuvaamismielessä kaiken irti! Niin ja jouluisia leivonnaisia ajattelin tänään leipoa. Vaikka alku oli paskamaisen kankea, kyllä tästä vielä hyvä päivä saadaan! Paljon on kuitenkin positiivista elämässäni ja ylipäänsä asioita, joista olla kiitollinen. Kovin monella ei ole esimerkiksi mahdollisuutta nukkua maanantaina yhteentoista tai suunnitella päivää omien aikataulujensa mukaisesti, olen onnekas!

Jos sinun päiväsi on alkanut kankeasti muistathan, että se on mahdollista kääntää vielä hyväksi! Mieti niitä mahdollisia ikäviä seikkoja ja käännä ne huumorin kautta paremmaksi. Huumori on oikeasti aika jännä juttu, sillä sen avulla melkeinpä kaikki on pelastettavissa. Kun suhtautuu elämään huumorimielessä, tuntuvat ne vastustuksetkin yhtäkkiä vaan aika koomisilta.

Oikein ihanaa maanantaita ja alkavaa viikkoa! Enää pari päivää niin ollaan jo joulukuussa. 🙂

Kommentit (4)

 1. Anna

  Niin totta. Varsinkin ton työilmapiirin kohdalla, huomaa monesti, että jos yksi on huonolla päällä se tarttuu ja ei oo kiva olla sellaisessa yhteisössä. Oon ottanu sen tavaksi vaikka itellä ois ollu paska päivä niin meen hymy huulessa töihin ja yritän ajatella että huomenna on uusi päivä ja tää paska fiilis ei oo jatkuva tila ja et kyllä se aurinko vielä joku päivä paistaa.
  Varsinkin tällä hetkellä itellä on sellainen tilanne myös, et erosta on jo kohta vuosi mut silti vielä käsitellään asioita. Ja olisi kiva pikku hiljaa alkaa päästä eteenpäin…mut välillä vanhat asiat kummittelee.
  Ja sun blogi on ehdottomasti yksi lemppareista :). Osaat käsitellä ja kirjoittaa monesta asiasta monipuolisesti ja tykkään ku vaikutat muutenkin sellaiselta pohdiskelevalta ja aidolta ihmiseltä.

  • On my way

   Jep, juurikin näin. Itseeni ainakin vaikuttaa valitettavasti tosi nopeasti vaikka olisi nimenomaan hyvä, että jos joku on pahalla päällä sitä pystyisi kääntämään itse sen ilmapiirin paremmaksi menemättä siihen fiilikseen mukaan.

   Annat asioille aikaa, sillä ne eivät aina parannu kovin nopeasti. Moni juttu vaatii aikaa selkeytyäkseen. Usko pois – täällä todella tiedetään myös tuo tunne! Ja kiitos, aivan ihana kuulla! Positiivinen palaute piristää aina ja varsinkin vähän ankeana maanantaina. 🙂

 2. mjai

  Toisaalta jos työyhteisö on sellainen, jossa kaikki ei välttämättä tunne toisiaan hyvin, kannattaa jättää ne pahimmat huumoriheitot vähemmälle. Mä tykkään välillä heittää itsestänikin jotain herjaa ja osittain senkin takia mua luullaan negatiiviseksi kun ”haukun” itseäni 😀

  • On my way

   Niin no tottakai, huumori tietysti hyvän maun rajoissa on aika automaatio. 🙂 Hahah, eikä. No voithan korjata heille miten asiat todella ovat ja mitä näillä heitoillasi tarkoitat?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *