On my way
On my way

Juuri nyt mielen päällä aakkosina

Arvot ja arvomaailma ovat asioita, joista ei tulisi koskaan luopua. Ovat arvosi sitten millaiset tahansa, pidäthän niistä kiinni? Arvot ohjaavat valintoja, elämän päätöksiä sekä ovat yhteydessä onnellisuuteen. Itse huomaan selkeästi sen miten toimiessani arvojani vastaan, en ole yhtä onnellinen. Haluankin lähelleni ihmisiä, joihin voin luottaa ja jotka omaavat samankaltaisen arvomaailman kuin itse omaan. Tämä asia on ollut mielen päällä varmasti niin kauan kuin muistan, mutta etenkin tämän kesän aikana kun olen ottanut etäisyyttä tiettyihin ihmisiin, olen huomannut miten suuren palveluksen olen itselleni tehnyt.

Blogitekstit ja blogiin liittyvät työt pyörivät juuri nyt mielessä vaikka kello lähenee yhtätoista illalla. Venytin tämän päivän postauksenkin vahingossa iltaan, sillä päivä meni muiden hommien parissa, enkä yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittamaan. Nyt loppuilta on tarkoitus hahmotella tulevaa viikkoa ja sitä, mitä tällä viikolla tulen kanssanne jakamaan…

Cashewpähkinät, joita muuten nytkin tässä napostelen… Jos et ole koskaan maistanut casheweista valmistettua cashewtahnaa, suosittelen kokeilemaan! Tuo on aivan mielettömän hyvä lisuke tuorepuuroihin sekä muihin rahkoihin tai jogurtteihin.

Draken ”In my feelings” ei muuten vieläkään kyllästytä! ”Kiki, do you love me…”

Ekologisuus on asia, joka on ollut mielen päällä jo pidempään ja eilen julkaistun ilmastoraportin jälkeen olen miettinyt asiaa vieläkin enemmän. Tavallaan harmittaa ettei pysty omalla elämään muuttamaan asioita riittävästi ja se tuntuu jopa hieman toivottomalta. Toisaalta tässäkin asiassa tulee muistaa, että kai se riittää, kun pyrkii tekemään parhaansa. Harva meistä kykenee olemaan täydellisen ekologinen, mutta silti pienillä valinnoilla on merkitystä. Etenkin muovi (ja ylipäänsä kierrätys) ovat asioita, joihin kiinnitän henkilökohtaisesti nykyään enemmän huomiota. Jätteiden lajittelu on tehty Suomessa niin hyvin toimivaksi, että siihen aion tulevaisuudessa panostaa vielä entistä enemmän…

Fafa`s, yksi suosikki ravintoloistani! Tällä viikolla myös siellä on syö kympillä tarjouksia, joten pitääkin pitkästä aikaa poiketa.

Groningen, jossa vierailin viime viikon Hollannin reissulla. Kyseinen kaupunki on hyvin idylli ja kaunis, josta löytyy kivoja hollantilaisia katuja, kahviloita sekä muutama second hand-liikekin! Oli muuten yllättävän hankalaa löytää Amsterdamin ulkopuolelta aidosti hyviä second hand putikkeja, mitä hieman ihmettelen. Suomessa second handin taso on kyllä melkeinpä vertaansa vailla!

Halloween lähenee ja muutaman viikon päästä juhlitaankin tuota pimeän syksyn juhlaa! Olen itse ollut joka vuosi jonkinlaisissa Halloween-bileissä ja tänäkin vuonna on tarkoitus mennä juhlistamaan iltaa ystävän ja hänen miehensä juhliin Kulosaareen. Tähän liittyen en ole tainnut koskaan pukeutua halloween-bileisiin sen erikoisemmin, sillä en ole naamiaistyyppiä sitten ollenkaan…

Ikävä on tunne, jota tunnen itse asiassa juuri tälläkin hetkellä. Vaikka ikävään liittyy aina jonkinlainen surumielisyys ja melankolisuus, on se kuitenkin omalla tavallaan myös lohdullinen tunne. Lohdullinen siis siinä mielessä, että useimmiten siihen liittyy myös toivoa ja uskoa jälleennäkemisestä.

Juokseminen on ollut nyt syksyn tullen kohdallani huomattavasti vähäisempää, jonka vuoksi ajattelin tällä viikolla tsempata asian suhteen. Pukeutuminen vaan kuntoon, niin eipä tuo ulkona juokseminen niin kamalaa ole!

Kauneus ja Terveys -lehden blogiportaali, johon siirryn muutaman viikon päästä. Muutos kieltämättä hieman jännittää ja blogin visuaalinen ulkonäkö myös, mutta uskon, ettei tästä seuraa kuin positiivista hyvää blogiuralleni!

Love Island Suomi, jota katselen nytkin sivusilmällä! Kuten eilen mainitsin, koukussa olen ja tällä hetkellä tuo on ensimmäinen asia joka mieleeni L-kirjaimesta tulee.

Mikroneulaus, nimittäin juuri tänään mietin että pitäisikin pitkästä aikaa kaivaa mikroneularulla kaapista ja aloittaa viikon kuuri! Mikroneulasin ihoani säännöllisesti kevään ja kesän ajan hyvin tuloksin, mutta nyt homma on vaan totaalisesti unohtunut…

Nauraminen ja huumori ovat elämän suola! Vaikeistakin asioista saa tehtyä kevyempiä jos niille kykenee edes hitusen nauramaan.

Onnellisuus on asia, joka tulee ensimmäisenä o-kirjaimesta mieleen. Onnellisuus on mielestäni tunnetta siitä, että elämä on hyvää. Onnellisuus voi rakentua pienistä asioista eikä se vaadi saapuakseen välttämättä sen suurempia taikatemppuja. Jopa arjen pienet asiat voivat olla onnellisuuden avaimia ja usein se muuten niin meneekin – pienistä asioista syntyy suuria tunteita.

Paavi ja seksiskandaali, hyi. Olen aina ollut sitä mieltä, että tiukkojen ja ahdasmielisten uskontokuntien sisällä tapahtuu ehkä eniten kyseenalaista vääryyttä, sillä niin moni asia ihmisyydestä tukahdutetaan ja verhotaan kielletyksi. Kun luontaisia tarpeita tukahdutetaan, tulee vääristymiä kuten pedofiliaa sun muuta kauheutta. Jos ihmiset saisivat vapaasti olla seksuaalisia, tuskin näitä ongelmia olisi seurakuntien sisällä niin paljon?

Quinoa, loistava korvike riisille tai lisuke salaatin joukkoon!

Ruudolf ja hänen uusin levynsä ”Ootsä nähny musta unta” – suosittelen lämmöllä kuuntelemaan! Olen kuunnellut nyt kyseistä levyä jo useamman päivän ajan ja pakko sanoa, ettei vieläkään kyllästytä. Ruudolfilla on ihana ääni ja levyn useammassa biisissä hieman lattarihenkinen rytmitys, joka miellyttää ainakin omaa korvaa. Ja no, biisit ovat rakkausbiisejä modernilla twistillä,  oikein kivaa kuunneltavaa!

Syksy on nyt täällä ja valitettavasti tällä hetkellä olosuhteet ovat hyvin syksyisen viileät. Tänään pyöräilin keskustaan kaupunkipyörällä ja kyllä totesin, että alkaa olemaan aika viimeisiä kertoja… Pyöräillessä tuli nimittäin aidosti kylmä, vesi valui silmistä tuulen vuoksi ja vastatuuli oli aikamoinen. Myös patterit on laitettu kotona päälle – se jos mikä on syksyn merkki!

Tuorepasta, johon itse asiassa tutustuin paremmin vasta Hollannissa. Jostain syystä en ole koskaan Suomessa ostanut tuorepastaa, mutta yllätyin sen ”paremmuudesta” verrattuna normaaliin pastaan. Ravintoarvoista en siis tiedä, mutta maku on ehdottomasti parempi!

Uni ja unirytmi, jotka olen tainnut vihdoin saada edes hieman kohdilleen. Jo pitkään olen nimittäin pyrkinyt muuttamaan unirytmini sellaiseksi, että menen kahdeltatoista nukkumaan ja herään kahdeksalta – siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt tilanne näyttäisi vakuuttavalle ja kenties tuo lisääntynyt pimeys sekä sade väsyttävät iltaisin aikaisemmin? Syksyn tullen tulee toki myös huomioida se, että unta kaipaa nyt enemmän kuin kesällä…

Valokarnevaalit saapuvat Linnanmäelle muutaman päivän päästä, joten siellä on kyllä mentävä poikkeamaan oli sää mikä tahansa! Kyseinen tapahtuma on oikeastaan sellainen vuotuinen traditio itselleni, jossa tulee edes jonain päivänä vierailtua.

Wolt, mikäs muukaan. Wolt on oman elämäni pelastus ja vaikka pyrinkin valmistamaan mahdollisimman paljon ruokaa itse, kyllä välillä on aika ihanaa tilata aamiainen, lounas tai iltapala kotiovelle.

Xmas lähenee, eikä ole muuten montaa kuukautta jouluun! Näin jouluihmisenä joulun odotus alkaa jo marraskuussa, joten eipä mene kauaa kun jouluvalot ovat taas ikkunoissa ja ensimmäiset piparit leivottu!

Yrittäjyys ja oman yrityksen perustaminen on pyörinyt jälleen viime aikoina mielessä. Vaikka kevytyrittäjän laskuttaminen onkin kovin helppoa ja kätevää, kyllä starttirahan hakeminen kiinnostelee kovasti… Liittyyhän yrittäjyyteen paljon paperihommaakin, mutta myös monta hyvää juttua. En sitten tiedä onko tämäkin niitä asioita, jotka toteuttaessaan miettii, kunpa olisi tehnyt päätöksen jo aikaisemmin?

Zen on elämässä olotila, johon oikeastaan jokaisella elämän osa-alueella pyrin. Zen ei kuitenkaan tarkoita itselleni äärilaitaa, eli sellaista kaiken elämän ympäriltä sulkevaa olotilaa, vaan ihan puhdasta mielenrauhaa ja hyvää oloa niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Ja nyt jää muuten pari välistä, sillä å ja ä on vaikeita…

Öööö, nyt kunnolla Love Islandin pariin ja kone kiinni!

Rentouttavaa tiistai-iltaa!

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *