Jouluherkku: Maapähkinävoi-suklaa raakapallot

Lupasin viime viikolla, että ennen joulua jaan teille viikoittain reseptejä, jotka sopivat tähän ajankohtaiseen juhlakauteen. Viime viikon resepti olikin jouluinen banaanileipä ja tämän päivän resepti jotain hieman erilaista – nimittäin maapähkinävoi-suklaa raakapallot! Blogistani löytyy lukuisia raakapallojen reseptejä ja ne ovatkin ehdottomasti suosikkejani, mitä tulee terveellisempään naposteluun. Tämän päivän resepti on maultaan aika tuhti ja toffeinen, mutta samaan aikaan oikein loistavasti joulupöytään sopiva! Nämä raakapallot on helppo ja nopea valmistaa, eikä reseptiin tarvitse montaa aineosaa. Itse pyöräytin pallot 20 minuutissa, jonka jälkeen annoin niiden tekeytyä pakastimessa yön ylitse.

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAA RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

  • 1,5 dl pehmeää maapähkinävoita
  • 0,8 dl luomu hunajaa
  • 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin Semper)
  • 1 tl luomu vaniljajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • Pieni ripaus laadukasta suolaa (esim. himalajan vuorisuola)

Koristeluun:

  • Juoksevaa raakasuklaata tai sulatettua (tummaa) suklaata

Mitataan pehmeä maapähkinävoi kulhoon. Itse käytin Urtekramin luomu ”smooth” maapähkinävoita, joka on riittävän juoksevaa ja siksi leipomiseen hyvin soveltuvaa. Lisätään joukkoon hunaja ja muut mausteet, sekä lopuksi vielä jauhot. Vaivataan taikinaa kämmenissä ja testataan maku. Mikäli maistuvuus on mielestäsi liian maapähkinään menevä, lisää joukkoon vielä hieman hunajaa tai vaikka kanelia. Itse tykkään että pallot ovat hieman suolaisempia, joten en kokenut lisämakeutusta tarpeelliseksi. Halutessaan joukkoon voi lisätä myös maapähkinäpaloja, eli jäljitellä ikään kuin sitä perinteistä Toffifeeta!

Valmistetaan raakasuklaa tai sulatetaan (tumma) suklaa, kumpikin vaihtoehto sopii. Pyöritellään taikinasta pienehköjä palloja ja dipataan ne nestemäisessä suklaassa tai kaadetaan lusikan avulla pallojen päälle kevyitä tiikerinraitoja. Kun koristelu on valmis, laitetaan pallot pakkaseen ainakin tunniksi tai pariksi. Huomioithan että nämä herkut kuuluu syödä viileänä, eli jos niiden antaa olla vaikka tunnin lämpimässä, rakenne muuttuu löysemmäksi. Suosittelenkin ennemmin suoraan pakastimesta napostelua tai vastaavasti tarjolle nostamista, jonka jälkeen laittaa pallot takaisin pakkaseen.

Ehkä parasta näissä palloissa on se, ettei montaa pysty syömään kerralla! Maku on sen verran tuhti että jos useamman popsii, tulee herkästi huono olo.

Ihanaa alkavaa viikonloppua ja toivottavasti jouluinen herkkuresepti tulee tarpeeseen!

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton ruokavaliot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *