On my way
On my way

Jouluaaton fiiliksiä

Vaikka jouluaatto tuntuu joka vuosi tietyllä tapaa yhtä levolliselta ja rentouttavalta, ovat ajatukseni harhailleet tänään vuoden takaisessa. Muistan kuinka vaikea viime joulu oli. Olimme juuri päättäneet erota eksäni kanssa ja pyhät menivät luonnollisestikin eri osoitteissa. Muistan miettineeni kuinka ihmeessä selviän tästä joulusta ehjänä – mutta niinpä vaan selvisin. Selvisin myös siitä kaikesta muuttohässäkästä ja muista eroon liittyvistä käytännön asioista.

img_6541-2img_6505

Tänä jouluna voin todeta käyneeni läpi aikamoisen vuoden. Ensimmäinen puolivuotinen meni jossain ihmeellisessä sumussa, jonkunlaisessa onnellisuuden harhaluulossa. En tiennyt miten toimia ja halusinkin elää tunteiden suhteen täysin stressivapaasti. Tuo stressivapaa tuntui hyvältä, mutta samalla sysäsin tiettyjen asioiden läpi käymistä kokoajan eteenpäin. ”Jossain kohtaa sitten otan asiakseni”. Aikaa kuitenkin kului ja koska en ottanut asiakseni – livuin suorastaan kohti katastrofia. Niitä fiiliksiä te olettekin lukeneet blogistani tässä pitkin syksyä. On ollut rankkaa, mitä sitä kieltämään.

Joulu on juhla, joka vietetään perheen kesken. Olenkin todella onnellinen, että minulla on perhettä, sillä muuten olisin varmasti kovin yksinäinen. Siltikin on eri viettää joulua sinkkuna ilman kumppania, kuin seurustellen. Joulu on nimittäin nimenomaan niitä rakkauden juhlia, jolloin on ihana vaan olla toisen kanssa ja käpertyä kainaloon. Kun olet jouluna rakkaimpasi kanssa, tuntuu se jollain tavalla erityisen hyvältä. Se tunne siitä, että tämä ihminen rinnallasi todella välittää on tuolloin jollain tavalla vielä tavallista enemmän herkässä.

img_6472

Tänä vuonna en kuitenkaan tunne tuota tunnetta. On ihana viettää joulu perheen kesken – ei siinä mitään. Jotain kuitenkin puuttuu. Eikä siis sillä etten olisi onnellinen itseksenikin. Enhän ole antanut edes mahdollisuutta kenellekään! Sydämeni on vieläkin niin muilta suljettuna, kuin vaan olla ja voi. Välillä jopa hieman pelottaa avautuuko se enää koskaan?

Tämä ei nyt ehkä ollut se perinteisin jouluaaton blogipostaus kauniine ajatusleikkeineen, mutta en voinut olla kirjoittamatta päällimmäisenä päässäni pyöriviä ajatuksia. Ehkä joku teistäkin on samassa tilanteessa ja kokee samoin?

Oikein rauhallista ja rakkaudellista jouluaattoa jokaiselle – olit sitten sinkku tai parisuhteessa. Nautitaan hyvästä ruoasta ja ihmisistä ympärillämme joulun tärkeintä sanomaa unohtamatta! 

Kommentit (6)

 1. Lola

  Kiitos tästä! Erosin puoli vuotta sitten. Menetin elämäni rakkauden ja elämä on ollut siitä asti yhtä sumussa kulkemista. Ensimmäinen joulu ilman toista ja toisen perhettä on jotain aivan kamalaa. Minulla ei ole muuta perhettä, joten tämä joulu menee hyvin yksinäisissä tunnelmissa. Yritän olla vaipumatta synkkiin ajatuksiin. Ohitan joulun tänä vuonna kokonaan.

  Välttelen myös somekanavia, sillä juuri nyt en voi ottaa vastaan muiden onnenhehkua, kun oma sydän on mustelmilla. Parempaa vuotta 2017 meille molemmille ja muille samassa tilanteessa oleville!

  • On my way

   Kiva jos teksti osui ja upposi. 🙂

   Ymmärrän, se ensimmäinen joulu on pahin kieltämättä. Ja jos et omista muuta perhettä. Voi kuinka surulliseksi puolestasi tulinkaan.:( Onneksi joulu on vaan nämä hassut pari päivää. Netflix on täynnä sarjoja ja voit syödä juuri sellaista ruokaa kuin haluat. Ja kuten sanoit, se joulun tietynlainen sivuuttaminen on varmaan ehdottomasti paras tapa! Olen aivan varma, että selviät – kaikesta selviää. Ja mikä parasta, vahvempana kuin koskaan.

   Lähetän sinne lämpöisen jouluhalauksen ja paljon vertaistukea! <3

 2. Vee

  Mulla on ensimmäinen joulu sinkkuna kymmeneen vuoteen. Puoli vuotta olen ollut yksin ja edelleen tuntuu pahalta päivittäin, näin jouluna vielä pahemmalta. Täysin samat fiilikset kuin sulla. Lämpöiset joulutoivotukset sulle ja muille samassa tilanteessa oleville <3 vaikutat todella lämpimältä ja ihanalta ihmiseltä.

  • On my way

   Ymmärrän. Joulu on nimenomaan se aika jolloin tunteet nousevat pintaan.

   Samoin sinne! Rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa. 🙂 <3

 3. Elli

  Erosin keväällä ja nyt ensimmäinen joulu yksin ilman exääni, jonka kanssa vietin 6 edellistä joulua </3 vaikka eromme olikin minun puoleltani tullut.. on tämä kuitenkin niin ahdistavaa, sillä nyt yli puolen vuoden jälkeen tunteita ja just niitä tunteitä mitkä silloin puuttui minulta on tullut takaisin. Eli voisin haluta palata yhteen exäni kanssa. Harmi vaan ettei se onnistu kun hän jo suhteessa. Mut elämä näin menee..
  Oletteko te muuten vielä hyvissä väleissä ja pystyttekö ns normaalisti näkeen? Onko sulla tullut takas tunteita häntä kohtaan? Anteeks jos liian henk.koht. kiinnostaa vaan kovin kun itsellä samanlainen tilanne ollut.
  Ihanaa joulunaikaa <3 syödään hyvin, nautitaan kiireettömyydestä ja lähimmäisistä ketkä ovat vieläkin vierellämme. <3 🙂

  • On my way

   Totta. Meidän suhde on ollut myös todella hankala eronkin jälkeen. Tunteet ovat kieltämättä heitelleet ja välillä on tullut mietittyä oliko ratkaisu oikea. Ehkä asiat kuitenkin menee loppupeleissä kuten niiden on tarkoitettu menevän. Siihen tahdon henkilökohtaisesti luottaa nyt ja tulevaisuudessa.

   Sinnekin rentouttavaa joulua ja pyhäpäiviä! Nautitaan todellakin tästä kiireettömyydestä. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *