On my way
On my way

Joko sinulla on kasvoharja?

Vaikka kovin koetan pysyä aallonharjalla kauneuden suhteen, silti välillä on asioita, joihin haksahdan vasta niiden oltua jo pidempään pinnalla. Näin kävi viimeisimpänä kasvoharjan kanssa, jollaista en omistanut vielä muutama viikko sitten. Paljon olen kyllä kuullut kehuja kyseisestä kapistuksesta ja muutamalla ystävistänikin on tuollainen käytössä, mutta silti olen pitkittänyt sen hankkimista kunnes se tuli suorastaan nokan eteen Dubain Yoyosossa. Parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan, sillä nyt en muuten enää osaisi elää ilman tuota harjaa!

Niinhän se usein menee, että asioita ilman on helppo elää kunnes niitä kokeilee ja tietääkin yhtäkkiä jostain paremmasta. Näin kävi minulle kasvoharjan suhteen ja jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeen huomasin konkreettisesti, kuinka paljon paremmin saan ihoni puhdistettua harjan avulla kuin ihan perinteisellä tyylillä. Vaikka oma kasvoharjani on tosiaan ihan vaan edullinen löytö korealaistyylisestä Yoyososta, on se silti tehokas ja toimiva. Harjan toinen pää on pehmeä ja toinen puoli taas kuminen sekä nyppyinen. Olen testannut harjan molemmat puolet ja mielestäni pehmeällä puolella on aivan ihana levittää puhdistusaine kasvoille, kun taas nypyllisellä osalla käydä läpi etenkin niitä alueita kasvoissa, jotka ovat rasvaisimpia ja joihin tulee herkästi epäpuhtauksia (minulla leuka ja nenänpielet). Nypyllinen puoli on myös enemmän kuoriva, eli erinomainen käytettäväksi vaikka kerran viikossa koko kasvoille, kun ihonsa haluaa puhdistaa perusteellisemmin.

Seikka, jonka huomasin jo ensimmäisen kasvoharjalla pesun jälkeen oli, että iho puhdistui meikistä tavallista paremmin. Tuntui kuin veri olisi alkanut kiertämään ja iho suorastaan hehkui puhdistuksen jälkeen. Ihon pinnalta irtosi myöskin kuollutta ihosolukkoa ja se tuntui huomattavasti kuulaammalta. Jatkettuani käyttöä olen havainnut, että päivittäinen puhdistus kasvoharjalla todella tuntuu vilkastuttavan pintaverenkiertoa ja tekevän iholle hyvää. Ihon värisävykin on tuntunut jotenkin paremmalta ja entistäkin tasaisemmalta. En tiedä onko sähkökäyttöinen kasvoharja vielä tällaista manuaalista parempi mutta ainakin koen, että manuaalisen avulla on helppo säännöstellä harjausnopeutta sekä sitä, kuinka paljon ihoa painaa. Oma ihoni, kun on toisinaan hieman herkkä ja punoittava liian kovakouraisesta käsittelystä, jonka vuoksi on tuntunut hyvältä voida itse säädellä tuota harjaustehoa.

Kasvojen harjaaminen tuntuu noin ylipäänsä miellyttävältä, jonka vuoksi siitä onkin ollut mukava tehdä päivittäinen iltarutiini. Aamuisin puhdistan kasvot pelkällä kasvovedellä ja sitten iltaisin satsaan kasvoharjapesuun. Useimmiten levitän suoraan kasvoharjaan puhdistusmaidon, jonka levitän sen avulla kasvoille ja pyörittelen ympäriinsä suunnilleen minuutin – ellen toisinaan parinkin ajan. Lopuksi sitten vaan huuhdellaan sekä kasvot, että harja. Ainut miinus tällaisessa manuaalisessa harjassa on se, että päätä ei voi vaihtaa vaan tilalle tulee hankkia uusi harja siinä kohtaa, kun vanha alkaa näyttää huonolta. Itse asiassa ei ole hajuakaan kuinka kauan tuollaisella yhdellä harjalla voisi kasvojaan harjata, jos harjaosaa kuitenkin pesee välillä meikkisiveltimien pesuun tarkoitetulla puhdistusaineella vesipesun lisäksi? Voidaanko puhua suunnilleen samanlaisesta käyttöiästä kuin beautyblendereiden kanssa?

Hieman tein myös tutkimustyötä, että ainakin muutamat verkkokaupat myyvät kasvoharjoja, kun eteen tulee se tilanne, että uusi on hankittava. Voisihan sitä myös harkita sähkökäyttöisen hankintaa jos puuhaan oikein pitkällä tähtäimellä tykästyy. Nyt ainakin tuntuu, että olisi hankala palata enää tavalliseen puhdistustyyliin, kun on kerran harjapesuun koukuttunut.

Onko teillä kokemuksia kasvoharjalla ihon puhdistamisesta ja kuinka monelta löytyy kasvoharja? Onko käytössänne manuaalinen vai sähköllä toimiva yksilö?

Kommentit (4)

 1. Heini

  Voitin eräässä kilpailussa Remingtonin kasvoharjan, mutta se makaa edelleen kaapissa. Itselläni on herkkä couperosa iho eli poskilla punaisuutta, jolloin tuo kasvoharjaus on ehdoton nounou. Kosmetologini oli samaa mieltä eli ei missään nimessä. Kasvoharjaus sopiikin parhaiten rasvaiselle ja ”paksulle” ihotyypille. Pitäisi keksiä kenelle antaisin harjan lahjaksi 😀

  • On my way

   Okei joo, ehkä harjaus ei tosiaan sovi kovin herkälle iholle. Oma ihoni ehkä hieman punoittaa harjauksen jälkeen mutta veikkaan, että se johtuu nimenomaan siitä, että veri alkaa kiertämään. Muuten tunne iholla on aivan ihana toimenpiteen jälkeen. 🙂

   Joo hei se on varmasti loistava joululahja jollekin, joten nakkaa ihmeessä pukinkonttiin! 😉

 2. souphie

  Hei mistä siis ostit kyseisen harjan? Kiinnostuin:)

  • On my way

   Hei, ostin sen Dubaista Yoyososta. Suomessa ei ole kyseistä liikettä mutta vastaavia löytyy kyllä googlaamalla. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *