On my way
On my way

Ihoa kuoriva ihana kasvovesi

Jos pitäisi mainita ihonhoidossa joku tuote jota ilman en pärjää, on se ehdottomasti kasvovesi. Olen jo vuosia ollut oikea kasvovesifriikki ja huolehtinutkin joka ikinen aamu sekä ilta siitä, ettei kyseinen ihonhoitorutiini jää välistä. Voin olla jopa ilman puhdistusmaitoa mutta kasvovedestä en luovu. Tuo ihmevesi nimittäin viimeistelee puhdistusrutiinin sekä supistaa ihohuokosia. Kun käytän kasvovettä, pysyvät näpyt poissa ja ihokin on kuulaampi. Yksi ehdottomista kauniin ihoni salaisuuksista onkin kasvoveden käyttö ja noin muutenkin kaikki se mitä ihooni imeytän. Sanon aina että voin pestä kasvoni vaikka palasaippualla mutta se mikä ihoon imeytyy, merkitsee kaikista eniten. Myös säännöllinen rutiinien noudattaminen, eli ihon puhdistus ja kosteutus aamuin illoin, on tärkeää. Jotta iho on tälläkin ikää vielä kaunis ja hehkeä, se todella vaatii hieman enemmän panostusta kuin kymmenen vuotta sitten.

Lissabonin Sephorassa kauneudenhoitoalan monitietäjä ystäväni osoitti minulle kasvovesipurkkia, jonka hän kehui olevan tuote, johon tulisin varmasti ihastumaan. Kyseessä oli siis Pixi Glow Tonic, ihoa kuoriva ja glykolihappoa sisältävä kasvovesi. Tuossa kohtaa Pixi ei sanonut itselleni vielä yhtään mitään vaikka kuulemma merkki on tunnettu niin Suomessa kuin maailmallakin. Olen nolottavan helposti puolelle ostettavissa kun on kyse ihonhoidosta ja siinä kohtaa kun kuulin, että kasvovesi sisältää glykolihappoa innostuin toden teolla. Viimeisen puolen vuoden sisään olen nimittäin hurahtanut aika tavalla kaikenlaisiin happoja sisältäviin naamioihin, jonka vuoksi happoa sisältävä kasvovesikin alkoi kummasti houkuttelemaan.

Pixi Glow Tonic on siis nimensä mukaisesti kasvojen iholle hehkua antava kasvovesi. Samalla kun kasvovesi kirkastaa ihoa, se myös kuorii ihon pintasolukkoa. Glow Tonic sisältää mm. ginsengiä ja fruktoosia sekä on tarkoitettu etenkin normaalille, kuivalle, ikääntyvälle sekä väsyneelle iholle. Myös rasvainen iho saattaa saada avun kyseisestä kasvovedestä, sillä se tasapainottaa ja lievittää ihon tulehduksia. Koska kasviperäinen tuote sisältää 5 % glykolihappoa, se saattaa aiheuttaa kasvoissa punoitusta sekä pistelyä. Oma ihoni on niin tottunut happotuotteisiin etten huomannut minkäänlaisia sivuvaikutuksia kasvovesirutiinin jälkeen. Tunne iholla on ehkä hieman erilainen kuin normaalin kasvoveden käytön jälkeen mutta ainoastaan positiivisella tavalla. Ihossa on kasvoveden käytön jälkeen tavallista puhtaampi fiilis ja jo muutaman päivän käyttö on kirkastanut ihoa selkeästi.

Olen käyttänyt Pixi Glow -kasvovettä nyt vasta kohta viikon päivät mutta silti olen aivan myyty. Harvoin nykyään enää hurahdan mihinkään kosmetiikkaan näin täysillä mutta tässä on kyllä tuote, jota tulen ostamaan jatkossakin! Pixi on edullisempaa Sephorassa kuin Suomesta hankittuna (KICKS sekä eleven.fi myyvät). Maksoin itse 100 ml pienestä purkista jotain 12 euron pintaan ja ystäväni joka osti 250 ml purkin, maksoi siitä 23 €. Suomessa kyseinen kasvovesi maksaa tuossa isommassa koossa lähemmäs 30 euroa, eli jos vaan asiaa ulkomaille on, niin kannattaa ehdottomasti kuljettaa tuote kotiin Sephorasta!

Pixi Glow Tonic on muuten valittu viime vuonna KICKS Beauty Awards voittajaksi parhaana glow -ihonhoitotuotteena enkä yhtään ihmettele! Jos arvioita yhtään googlailee, eipä löydy juurikaan poikkipuoleista sanaa. Tokikaan happoja sisältävät tuotteet eivät sovi kaikkien iholle mutta noin yleisesti tuote on ilmeisen hypetetty! Mielestäni Pixin perustajan Petran tunnuslausekin on aika osuva ja ainakin omaan kauneudenhoitooni loistavasti sopiva: ”Flawless in a few fuss-free minutes”.

Onko Pixi Glow Tonic sinulle tuttu kasvovesi? Jos olet kokeillut sarjan muita tuotteita, kuulisin mielipiteitä oikein mielelläni? Etenkin mielipiteet mutanaamioista ja seerumista kiinnostavat!

Kommentit (2)

  1. Marjo

    Voi oon tuosta niin haaveillut, mutta mulla on herkkä iho ja jos se jostain tuotteestaa kunnolla ärtyy pukkaa perioraalidermatiitti päälle. Joten pakosta jäänyt kokeilematta. Mutta varmasti hyvä ei niin herkälle iholle! 🙂

    • On my way

      Voi eiii! Toisaalta Pixin kasvoveden sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille mutta jos tiedostat, että riski on olemassa, niin ehkä sitä ei kannata ottaa ehdoin tahdoin. Itselläni on muuten myös kerran ollut lievänä tuo POD ja oli niin ikävä vaiva. Kohdallani sen laukaisi stressaava elämäntilanne mutta onneksi ei jäänyt kuitenkaan uusiutuvaksi. Tietenkin se voi vielä joku kerta uudestaankin puhjeta ja kenties kosmetiikastakin, mutta onneksi ei ainakaan toistaiseksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *