On my way
On my way

Ihanat avokadoleivät

Olen viime aikoina hurahtanut totaalisesti avokadoihin. Pitkään olen niitä viikoittain kyllä nauttinut, mutta nyt niitä on löytynyt lautaseltani ihan päivittäin. Tämä on tavallaan aika hassu muutos, sillä aikanaan pelkäsin avokadoja niiden rasvaisuuden vuoksi – mikä on siis tietenkin aivan naurettavaa. Onneksi ajatusmaailmani on vuosien saatossa muuttunut ja olen oivaltanut kuinka tärkeä rasvan lähde avokado elimistöllemme on. Etenkin kasvissyöjänä koen, että avokado edesauttaa elimistöni tervettä toimintaa ja auttaa ylipäänsä monipuolisen ruokavalion koostamisessa. Meidän on saatava rasvaa jotta kehomme toimii terveellä tavalla!

Suurta herkkuani ovat avokadoleivät! Suosin ruokavaliossani paljon kauraleipää ja sen lisäksi teen gluteenitonta leipää aina välillä itse. Avokadoleiväthän eivät kaipaa päällysteeksi laisinkaan mitään levitettä, sillä tuo ihanan pehmeä vihreä hedelmä levittyy leivälle kuten levite. Päälle hieman mustapippuria, tomaattia ja tuoretta persiljaa, jolloin leivistä tulee aivan täydelliset!

Se minkä olen pistänyt merkille on, että avokadolla jaksaa todella pitkään. Jos syön kokonaisen avokadon esimerkiksi leipien päällä, jaksan tuolla satsilla useamman tunnin. Monesti olen töissä iltavuorossa ihmetellyt, kuinka nälkä ei tule vielä neljän tunnin korvillakaan ja oivaltanut, että sen on pakko johtua avokadosta, jonka söin ennen työvuoroa. Tuo rasvainen hedelmä todella pitää meidät kylläisenä ja energiatasomme tasaisesti ylhäällä!

Yksi asia josta haluan myöskin mainita, on iho. Olen huomannut, että avokadolla on yhteys ihoni ulkonäköön. Vaikka en kärsikään epäpuhtauksista, on ihoni välillä vähän samea ja eloton. Peilaan ihoni kuntoa todella paljon ruokavaliooni ja olen huomannut, että kohdallani sen merkitys on kovin suuri! Ruokavalio toki ylipäänsä vaikuttaa, mutta etenkin avokadon yhteyden olen huomannut. Jos unohdan ostaa pussin kauppakäynnillä, saattaa toisinaan mennä vaikka viikkokin etten nauti avokadoa ja eron huomaa aika selkeästi. Iho ei vaan ole niin hehkuva, vaan se on hieman samea ja jopa vähän eloton. Aika sama vaikutus on muuten maitotuotteilla! Jos olen viikon syömättä mitään maitotuotteita ihoni suorastaan hohkaa.

Se millaista ravintoa syömme, sillä on niin suuri vaikutus. Eikä tosiaan puhuta vaan sisäisistä jutuista, vaan ihan ulkoisistakin – kokonaisuudesta. Suosittelenkin jokaista kiinnittämään huomiota syömäänsä ruokaan ja etenkin niihin hyviin rasvoihin. Jos et vielä ole avokadoon tutustunut, niin nyt on korkea aika. Aloita vaikka puolikkaalla ja tunnustele miltä se tuntuu, lisää määrää halutessasi. Ehkä paras tapa nauttia kypsiä avokadoja on leivän päällisenä. Kauraleipä on hellävaraisempi vatsalle jos tuntuu, ettei suolisto kestä ruista. Toki voit heittää avokadon myös vihersmoothien joukkoon tai lusikoida mustapippurin kanssa. Välillä harrastan tuotakin jos huomaan, että se päivän avokadosatsi on syömättä. Tärkeintä on, että avokadoja syö, tavalla tai toisella.

Tuleeko teidän nautittua avokadoja? Kuinka monta uppoaa päivässä? 🙂

Oikein energistä maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (4)

 1. Suvi

  Avokado on kyllä todella hyvää ja sopii moneen eri ruokaan, mutta sen epäekologisuus on saanut mut vähentämään niiden syöntiä runsaasti.. Mietitkö itse usein ruoan ekologisuutta? Etenkin ulkomailta tuodun ruoan osalta.. 🙂

  • On my way

   No täytyy myöntää, että aivan liian vähän tulee mietittyä. 🙁 Joskus lukenut tuosta avokadojen osalta mutta ehkä tämänkin suhteen auttaisi jos suosisi luomulaatua?

   Avokadot ovat kyllä niin parhaita, että niille on vaikea löytää yhtä hyvä korvaaja.

 2. Hanna

  Ootko ajatellut tehdä vielä videoita? 🙂 muutama vuosi sitten kun niitä teit, niin niitä oli kiva katsella!

  • On my way

   Välillä käynyt kyllä mielessä. 🙂 Nykyään tuo tubetushomma on vaan jo niin laadukasta, että itseään lähinnä nolottaa tehdä amatöörivideoita. Siksi varmaan jääneet tekemättä. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *