On my way
On my way

Hyvä olo ja mistä se lähtee

Itselleni oikeastaan kaiken olemisen perusta ja tavoite elämässä on tuntea olonsa hyväksi. Totta kai välillä ajanjaksoja jolloin tuota fiilistä koetellaan, mutta sellainen jatkuva pyrkimykseni on pitää yllä kokonaisvaltaista hyvää oloa. En ole varma onko hyvä olo aina edes yhteydessä mihinkään maksimaaliseen onnellisuuteen, vaan se voi olla ihan yksinkertaisista pienistäkin jutuista tulevaa kivaa tunnetta jota kokee. Rauhaa, seesteisyyttä, vapautta, positiivista energiaa, vahvuuden tunnetta, iloa… Mietin monesti myös muiden ihmisten hyvää oloa ja sitä, mistä erotan hyvinvoivan ihmisen? Näkyykö se automaattisesti ulospäin ja miten se ilmenee?

Itselleni hyvin moni asia elämässä tuo hyvää oloa. Se minkä olen kuitenkin vuosien varrella huomannut, on että aina hyvä olo ei lähde niistä lähteistä, joista sen oletetaan lähtevän. Jos ajattelet, että olet varmasti mahdollisimman onnellinen, kun liikut viisi kertaa viikossa tai syöt sataprosenttisen puhtaasti, saatat havahtua siihen kuinka tuo ei teekään oloasi loppupeleissä yhtään sen paremmaksi. Jos ajattelet, että totta kai olet onnellisimmillasi parisuhteessa, saatat sinkkuna huomata kuinka sinulla voikin olla hyvä ihan itsekseen. On olemassa tietynlaisia standardeja, joita pidetään ikään kuin hyvinvoinnin ja hyvän olon takeina. Kun noudatat näitä seikkoja voit hyvin ja olet maksimaalisen onnellinen. Todellisessa elämässä harva asia menee kuitenkaan minkään kaavan mukaan, vaan se oma hyvä fiilis tulee itse etsiä ja löytää – ja joskus se löytyy muuten aika yllättävistäkin lähteistä!

Mitkä ne asiat sitten ovat, jotka tuovat elämääni hyvää oloa? Tällä hetkellä on pakko sanoa, että ehkä se suurin hyvän olon lähde on elämänasenne. Se, kuinka olen alkanut oikeasti uskomaan itseeni ja siihen, että minulla on lupa tavoitella niitä asioita, joita aidosti haluan. Olen oikeastaan aina halunnut ajatella näin, mutta pitkään minulla oli sellainen olo etten jaksa, voi tai pysty – oloni on ollut jollain tapaa kovin voimaton. Nyt se turha pelko ja innottomuus on kadonnut, jonka myötä tuntuu kuin elämä olisi auennut aivan uudella tavalla. Myös vanhojen asioiden hylkääminen, kirjaimellisesti laatikkoon pakkaaminen on saanut tuntemaan jonkinlaista vapautumista ja antanut uutta energiaa. En ole enää sidoksissa mihinkään, vaan elämälläni on oma tarkoitus joka ei pohjaudu yhteenkään ihmiseen tai ihmissuhteeseen.

Elämänasenteen muutoksen lisäksi sanoisin, että kiitollisuus, läheiset ja tasapainoiset ihmissuhteet, rakkaus ja kunnioitus itseä kohtaan, hyvä arki, liikunta, motivoiva työ, inspiroiva ympäristö ja armollisuus ovat niitä asioita, jotka tuovat minulle hyvän fiiliksen. Pyrin vahvistamaan elämässäni asioita, joiden kautta koen hyvää oloa ja taas karsimaan niitä, jotka selvästi vievät sitä positiivista energiaa minusta. Välillä tuo raja voi olla aika häilyvä ja toisinaan onkin vaikea tunnistaa mitkä asiat elämässä saattavat tuoda siihen ripauksen sitä huonoa hyvän sijaan. Joskus esimerkiksi ne vääränlaiset ihmissuhteet ikään kuin pitävät otteessaan vaikka ymmärtäisimmekin, että tämä ei tee minua ainakaan hyvinvoivaksi. Elämä onkin sellaista jatkuvaa valppaana oloa ja asioiden punnitsemista.

Uskon siihen, että se syvin hyvä olo ja hyvinvointi lähtee kuitenkin sisimmästämme. Olotila, kun sisällä on rauha, on ehkä se, mitä suurin osa meistä elämässään tavoittelee. Se miten sen voi löytää, on jokaiselle eri mittainen polku. Mielestäni tärkeintä on ettei toimi asioissa itseään vastaan, vaan kuuntelee sydäntään. Uskon nimittäin siihen, että ihminen voi olla onnellisimmillaan vasta siinä kohtaa, kun tekee oikeasti niitä asioita, joista nauttii ja jotka kokee oikeiksi. Vasta siinä kohtaa, kun elämässä ei ole yhtään tuhoavaa ihmissuhdetta tai ylipäänsä asioita, jotka aiheuttavat ahdistusta, voimme olla mahdollisimman hyvinvoivia. Tuo hyvinvointi puolestaan hehkuu ulospäin ja meidän on helpompi hymyillä. Teemme hyviä asioita ja ihan jo huomaamattaan viljelemme ympärillemme hyvää fiilistä.

Pakko sanoa, että minulla on juuri nyt todella hyvä olla kaikin puolin. On hyvä ja rauhallinen fiilis sisimmässä, jonka vuoksi tuntuu, ettei mitkään asiat elämässä voi minua lannistaa. Toivon sydämeni pohjasta, että siellä ruudun toisellakin puolella koetaan samanlaisia fiiliksiä – rauhaa, iloa, seesteisyyttä ja vahvuutta. Pyritäänhän siis tällä alkavallakin viikolla hyvään oloon vaalimalla niitä asioita, jotka sen meille tekevät.

Oikein energistä maanantaita jokaiselle! 

Kommentit (2)

  1. Henna

    Sinun blogiteksteistä tulee niin hyvälle mielelle. 🙂

    • On my way

      Kiitos, ihana kuulla! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *