On my way
On my way

Huonon hiuspäivän pelastus – huoleton nuttura

Joku teistä kyseli tuossa taannoin, että kuinka teen suuren nutturani joka nähdään päälaellani aina toisinaan blogin asukuvissa. Päätinkin tuosta kysymyksestä inspiroituneena tehdä päivitetyn postauksen aiheeseen liittyen sillä kyllä, useamman kerran viikossa väkerrän päälaelleni isohkon nutturan joka – uskokaa tai älkää – valmistuu ihan muutamassa minuutissa. Vaikka nuttura ehkä näyttääkin huolitellulle ja sille, että sen tekemiseen on aikaa käytetty, totuus on kuitenkin täysin toinen.

nuttura

Tuo nuttura on ehdottomasti niiden huonojen hiuspäivien pelastus ja nimenomaan se hätäratkaisu silloin, kun tukka on likainen eikä sitä ole aikaa pestä. Sanoisin myös, että täysin puhtaaseen tukkaan kyseistä viritelmää on vaikeampi tehdä, sillä puhtaana hius on liukkaampi eikä niin helposti muotoiltavissa. Parhaiten kampaus onnistuukin toisen tai kolmannen päivän hiukseen, jolloin siinä on jo itsessään hieman tekstuuria. Tämä kuvien kampaus on tehty jo aika likaiseen tukkaan, eli pesusta on kolme päivää aikaa.

Mutta sitten pidemmittä puheitta itse tutorialiin ja siihen, kuinka tuo hiusviritelmä oikein tehdään. Pyrin selittämään sen mahdollisimman selkeästi.

Ihan alkuun hiukset siis harjataan kauttaaltaan läpi ja tyveen suihkutetaan tarvittaessa kuivashampoota. Tällä hetkellä käytössäni on *Amikan kuivashampoo, jossa on aivan ihana tuoksu ja joka puhdistaa hiusjuuren nopeasti. Vaikka suihke onkin vaaleaa, se sulautuu hyvin tummaankin hiukseen eikä tee hiuksista harmaita.

nutturanuttura

Kun kuivashampoo on suihkutettu, onkin sitten suosikkini eli tekstuurisuihkeen vuoro. Moni varmasti muistaa kuinka olen iät ja ajat puhunut Biozellin tekstuurisuihkeen puolesta mutta nyt rinnalle on tullut uusi suosiosta kilpaileva tuote! Kyseessä on siis *Goldwell Kerasilk Style -tekstuurisuihke, joka antaa hiuksiin mukavasti rakennetta mutta ei kuivata yhtä paljon kuin Biozell tekee. Oma hiukseni on tosiaan luontaisesti hieman kuiva ja karheahko, jonka vuoksi Biozell on välillä itselleni vähän turhankin raskasta tavaraa. Tämä Goldwellin suihke antaa hiuksiin ihanaa rakennetta sekä muhkeutta mutta samalla jättää hiusten pinnan miellyttävän tuntuiseksi eikä kuivata liikaa.

nuttura

Tekstuurisuihke suihkutetaan kauttaaltaan hiuslatvoihin, jonka jälkeen koko tukka harjataan läpi. Harjaus kannattaa tehdä tässä kohtaa mieluiten harjalla, jossa on myös piikkejä jotta päästään kunnolla hiuksen läpi. Kun harjaus on suoritettu, on aika aloittaa nutturan tekeminen. Parhaiten se onnistuu varsinkin näin pitkän tukan kanssa pää alaspäin, jolloin hiuksiin saa hyvän otteen ja sykerön ylipäänsä kunnolla päälaelle. Itse nimittäin pidän eniten nutturasta, joka on aivan päälaella eikä roiku puolittain takaraivolla. Pitkä ja raskas tukka on myös yleensä sellainen, joka putoaa aika nopeasti alas, ellei nuttura osu nimenomaan oikealle kohdalle.

Ihan alkuun laitetaan puhelinlanka poninhäntä käteen (ovat tähän hommaan parhaita varsinkin pitkän tukan kanssa!) ja aletaan ikään kuin tekemään tavallista poninhäntää. Laitetaan ponnari hiustyveen kuten poninhännän kanssa mutta aletaankin kääntämään hiusta nutturamaisesti kahtia – ikään kuin tehtäisiin ponnari, joka lyhentää hiusten pituuden puolella. Tässä kohtaa voit säädellä tuota kohta valmistuvan nutturan korkeutta, eli vetää hiusta (kuvissa oikea käteni) niin ylös, kuin haluat sille sykerölle korkeutta. Itse vedän tukan tavallisesti suunnilleen puoleenväliin.

Seuraavaksi kiepautetaan puhelinlanka poninhännän lenkki vasemmassa kädessä ympäri ja käännetään se tuon oikealla kädellä ”puolitetun” sykerön päälle.

nuttura

Koska itselläni on sen verran pitkä ja paksu tukka, toistan saman kiepautuksen poninhännällä vielä toisen ja kolmannenkin kerran kunnes nuttura tuntuu sopivan kireältä mutta siinä on sen verran tilaa, että saan lenkin käännettyä kivasti nutturan päälle.

nuttura

Alla olevasta kuvakollaasista näkee havainnollistettuna viimeisen vaiheen, kun käännän ponnarin sykerön päälle viimeisen kerran. Tässä kohtaa voit vielä muotoilla nutturaa siinä mielessä, että voit kääntää lenkin vaikka puolittain sykerön päälle, jolloin siitä ei tule niin suuri tai sitten viedä lenkin lähes tyveen saakka.

nuttura

Kun lenkki on käännetty viimeisen kerran sykerön päälle, piilotan poninhännän alle kaikki törröttävä hiussuortuvat jos sellaisia on sekä pöyhin hieman nutturaa. Sitä voi helposti kohottaa hieman sormin ja muotoilla siitä muhkeampaa jos oma tukka on vaikka hieman lyhyempi tai ohuempi.

nutturanuttura

Lopuksi kannattaa käydä hiusrajat läpi tyvipuuterilla, jolloin saat piiloon ne ikävät ”kaljut” kohdat, joita varsinkin tummahiuksisilla herkästi näkyy. Voit vielä sukia hiusrajoja luonnonharjalla, sekä suihkuttaa kampaukseen lakkaa tai kiinnittää sen viimeistelyvoiteella, kuten itse tykkään tehdä. Käytän tuohon viimeistelyyn tosiaan *Goldwellin Kerasil Style -finishing cremea, jolla saa ihanasti vauvahiukset sekä mahdollisen sähköisyyden taltutettua. Tuote ei rasvoita hiusta vaan on todella kevyttä tavaraa!

nutturanuttura

Ja sitten onkin jo valmista!

Nutturan onnistumiseen vaikuttaa tosiaan hyvin pitkälti hiusten pituus ja paksuus, eli ohuiden ja lyhyiden hiusten kanssa ei kannata automaattisesti odottaa ihmettä. Rakennetta voit hakea tukkaan aina tuuheuttavilla tuotteilla ja vaikka suihkuttamalla tekstuurisuihketta hieman enemmän. Jos oma tukkasi on luonnostaan todella ohut ja liukas, voisi Biozellin todella paljon rakennetta tuova tekstuurisuihke sopia sinun tukallesi erinomaisesti. Kun saat tukkaan sitä käsiteltävyyttä, on tällainen sykerökin huomattavasti helpompi tehdä!

Toivottavasti tästä oli jotain apua teille, jotka mietitte kuinka onnistua huolettoman nutturakampauksen tekemisessä! Ja jos heräsi mitä tahansa kysymyksiä, niin niitäkin saa ja pitää heittää ilmoille?

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (4)

 1. Emmi

  Jes täytyypä kokeilla tätä 🙂 Jos ymmärsin ohjeet oikein :D:D

  Ja sulla on tosi kiva meikki tässä, näytät tosi kauniilta 🙂

  • On my way

   Kiva kuulla. 🙂 No toivottavasti viimeistään kuvat antavat hieman selkoa!

   Kiitos paljon. <3 Pohjassa on ainoastaan Lumenen sävyseerumi ja alla hohtoa antava päivävoide. Meikkasin todella kevyesti ja siihen rinnalle tuo aurinko, joka paistoi vihdoinkin niin ihanasti vaikutti varmasti asiaan. 🙂

 2. Karoliina

  Moi! mikä huulipuna sulla näissä kuvissa?

  • On my way

   Macin Cherish muistaakseni. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *