On my way
On my way

Horoskoopilta kaksonen

Mainitsin jokunen viikko sitten lukevani salaa viikkohoroskooppeja ja uskovani etenkin luonnehoroskooppien kuvauksiin. En sanoisi että olen erityisen taikauskoinen mutta horoskooppeihin olen tässä vuosien mittaan alkanut uskomaan ja oikeastaan ainoastaan siitä syystä, että luonnehoroskoopit pitävät niin monen ihmisen kohdalla paikkansa! Itsehän olen siis kaksonen ja niin monta kaksosta kuin tunnen/tiedän, niin kyllä meissä samaa on. Tunnistan itseni myös kaksosen luonnekuvauksesta ja vaikka merkin piirteistä ihan jokaista en sataprosenttisesti allekirjoita, niin kyllä minä vaan olen niin tyypillinen kaksonen – tuuliviirimäinen, kaksinainen, valpas ja levoton. Myös lähipiirini horoskoopit ovat toki tiedossani ja sieltä löytyy niin rapua, kalaa kuin vaakaakin. Jokaisen heidän kohdallaan tunnistan yhtäläisyyksiä ja mitä ilmeisemmin kaksosena viihdyn parhaiten noiden merkkien seurassa. Muistan joskus lukeneenikin, että syvimmän emotionaalisen ystävyyssuhteen kaksonen kykenee luomaan juuri kalojen ja rapujen kanssa, kun taas puolestaan vaa`an kanssa ystävystyminen käy helpoiten.

Kaksostahan pidetään idearikkaana, elehtivänä ja ilmeikkäänä, joustavana, levottomana, lyhytjänteisenä, älyllisesti toimeliaana, ailahtelevana, puheliaana, sosiaalisena, sopeutumiskykyisenä ja lahjakkaana kirjoittamaan, puhumaan sekä yleensäkin kommunikoimaan. Tunnistan itseni isosta osasta noita piirteitä vaikka en sanoisikaan, että olen aina erittäin puhelias tai sosiaalinen. Tutussa seurassa kyllä joo, mutta tuntemattomien keskellä olen enemmän sisäänpäin kuin ulospäin kääntynyt. Tyypillistähän kaksoselle on myös kaksinaisuus, eli paitsi mielipiteiden saralla – uskon tähän myös luonteenkin puolesta. Tämä piirre tulee ainakin itsestäni aika hyvin esiin, eli minusta siis löytyy niin se hillitty, rauhallinen ja pohtiva kaksonen kuin sitten räväkämpi, arvaamaton ja lyhytjänteinen kaksonen. Monihan ei jälkimmäistä puolta edes minusta tunne, koska tuo puoleni ei tule välttämättä ilmi muille kuin läheisilleni. Hyvänä esimerkkinä tästä, että työpaikoilla minua on aina pidetty erittäin pitkäpinnaisena ja rauhallisena henkilönä mutta henkilökohtaisessa elämässä olen äkkipikainen ja kiihdyn nollasta sataan sekunneissa.

Työelämän suhteen olen myös aina ollut hyvin tyypillinen kaksonen – kyllästyn nopeasti enkä ole koskaan ollut samassa työpaikassa paria vuotta pidempään. Kaipaankin vaihtelua ja samaan aikaan olen hieman levoton. Mietin usein elämän tarkoitusta ja tietyllä tapaa janoan jatkuvasti vastauksia mutta samaan aikaan niitä kysymyksiä ilmaantuukin lisää. Olen myös lukuisia kertoja alottanut projekteja, joihin olen kuitenkin kyllästynyt hyvin nopeasti. Arjen tasolla saatan esimerkiksi päättää yhtäkkiä että nyt haluan mustan tukan ja kohta olenkin jo hakemassa väriä kaupasta sekä värjäämässä hiuksia kunnes havahdun miettimään miksi hemmetissä tein tämän? Myös kodin maalausprojektit ovat menneet aina siten, että yhtäkkiä alankin maalaamaan lattiaa sillä maalin jämällä ja vartin päästä en enää jaksaisikaan. En siis useinkaan mieti asioita riittävän pitkälle vaan toimin impulsiivisesti. Välillä ihmettelen, miten blogini on pysynyt matkassa näinkin pitkään, sillä varmaan mikään sitten perhesuhteideni lisäksi ei ole kestänyt näin kauaa! Tässä kohtaa pakko muuten vielä mainita, että sama pätee myös ihmissuhteisiin, eli näitä tapauksia riittää kun olen impulsiivisesti möläyttänyt suustani jonkun sammakon jota kadun myöhemmin. Toisaalta vaikka olen impulsiivinen, niin olen myös valmis pyytämään nopeasti anteeksi ja myöntämään omat virheeni.

Sen lisäksi että olen perehtynyt kaksosen horoskoopin luonteen ominaisuuksiin, olen tietenkin tutustunut myös siihen, millainen kumppani sopii kaksoselle parhaiten. Elämäni merkittävimmät rakkaudet ovat olleet vaaka ja kalat, jonka lisäksi esimerkiksi jousimieheen olen ihastunut tulisesti. Se mitä olen aiheesta lukenut niin vaa`an tulisi sopia kaksoselle hyvin mutta kalat taas ovat se huonoin kumppani vaihtoehto. Jousimies puolestaan on vastakkainen eli vetovoiman merkki, mikä tarkoittaa juurikin kiihkeää vetovoimaa. Parhaiten kaksoselle sopii kuitenkin vaa`an lisäksi oinas, leijona sekä vesimies. En ole muuten koskaan sen enempää ajatellutkaan, mutta kaksi kaksosta on romanttisessa mielessä varmasti aika kaoottinen yhdistelmä! Jos nyt oikein muistan, niin ainoastaan yksi ihastukseni on ollut kaksonen ja juttu päättyikin yhtä nopeasti kuin se alkoi.

Nythän on tosiaan kesäkuun loppupuolelle saakka ”kaksosten aika”, mistä idea tähän tekstiinkin lähti. Ei sillä että nyt eläisin jotenkin horoskoopeista tai luottaisin niihin sataprosenttisesti mutta sen verran monta kertaa luonnekuvaukset ovat osuneet oikeaan saman merkin ihmisten kohdalla, etten vaan oikein voi olla uskomattakaan. Välillä totean itsekin naureskellen, että olen tosiaan kaksonen, eli voin olla hieman kaksinainen tai muuttaa mielipidettä tuuliviirin lailla. Jollain hauskalla tavalla horoskooppimerkkini nimittäin antaa oikeutuksen sille, koska se nyt vaan kuuluu tähän kaksosluonteeseen. Myös viikkohoroskoopit astro.fi sivuilla osuvat pelottavan usein oikeaan vaikka tiedänkin, että ne eivät ole läheskään niin luotettavia kuin luonne- tai rakkaushoroskoopit. Noita on kuitenkin hauska lueskella ja ikään kuin katsoa mitä tuleva viikko mahdollisesti sisällään pitää.

Toivottavasti ette ota tätä tekstiä liian vakavasti vaan osaatte suhtautua siihen yhtä kevyesti kuin itse suhtaudun.

Aiheen tiimoilta haluaisinkin kovasti kuulla onko lukijoideni joukossa muita kaksosia ja jos on, niin allekirjoitatteko tyypillisen kaksosluonteen? Ja mites muut merkit, oletteko havainneet että olette pelottavan paljon samanlaisia kuin luonnehoroskooppinne analysoi? 

Kuvat: Iines / edit: minä

Kommentit (14)

 1. Saara

  Täällä kans kaksonen! En oo ennen oikeen ees kiinnostunu horoskoopeista, mutta nyt kuin luin tän postauksen huomasin et tosi moni noista sun mainitsemista asioista pitää mullaki paikkaansa!

  Pakko sanoo viel et se tunne ku havahtuu et mitä ihmettä on taas tekemässä on kyl yks kamalimmista. Kiva kuulla että muillaki tapahtuu sitä 😀

  • On my way

   Heheh joo, hauska kuulla. 🙂

   Ja siis todellakin tapahtuu, eli voit olla siinä mielessä hyvillä mielin ja laittaa vaan horoskooppimerkin piikkiin. 😉

 2. Haidi

  Itse olen todella tyypillinen kaksonen ja olen menneiden ja nykyisten ihmissuhteiden perusteella todennut parhaiten minulle sopiviksi oinaan, vaa’an ja jousimiehen. Siis ystävissä kuin paisuhteissakin. Itse en ole ikinä tapaillut ketään kaksosmiestä ja luulen että niissä muutamassa tapauksessa jossa tapailun mahdollisuus olisi ollut olemassa ja olen jälkeen päin kuullut miehen olevan kaksonen, olen ollut todella tyytyväinen ”kohtalon” johdatukseen. Kaksi tyypillistä kaksosta samassa suhteessa olisi hyvin suurella todennäköisyydellä katastrofi 😀 Tällä hetkellä olen parisuhteessa vaa’an kanssa ja vaikka haasteita on tässäkin suhteessa (luulen näiden haasteiden johtuvan enemmänkin yksilöllisistä piirteistämme), niin on tämä suhde sen verran hyvin kuitenkin toiminut että yhteinen lapsi on jo saatu aikaiseksi.
  Ystävieni olen myös huomannut tapailevan ”itselleen sopivien” tähtimerkkien edustajia joten uskon ettei nämä yhteensopivuudet ole ihan huuhaata.
  Mitä tulee kaksosen luonteeseen niin voin todella allekirjoittaa tuon kaksijakoisuuden (joka saa itsenikin hämmentymään vielä näin 30 ikävuoden jälkeen), äkkipikaisuuden, kärsimättömyyden, kyllästymisen ja idearikkauden. Kaksoset ovat myös äärimmäisen herkkiä pohdiskelijoita. Herkkyys jonka he piilottavat usein niin hyvin muilta että muut näkevät kaksosen olevan vahva ja pärjäävä, ehkä jopa välinpitämätön tai kylmä joka ei tarvitse apua missään.

  Olen silloin tällöin lukenut blogiasi ja minua ilahduttaa kirjoitustesi aiheet. Täällä Fitfashionissa on hyvä olla yksi joka kirjoittelee toisinaan todella syvälle menevistä pääkopan sisäisistä hyvinvoinnin aiheista.

  • On my way

   Kiitos kommentistasi ja ajatuksiesi jakamisesta, allekirjoitan todella monta kohtaa ja etenkin tuon kaksosen herkkyyden. Olen itse juuri tuollainen, muiden silmissä esitän pärjäävää vaikka olisinkin hajalla. Toki tähän vaikuttaa moni muukin asia ihan luonteesta opittuihin roolimalleihin mutta veikkaan, että useammalla kaksosella sellainen reipas rooli on ikään kuin aina olemassa olevana. Ja ihana kuulla, että joku muukin kokee konkreettisesti tuon kaksinaisuuden heheh, se on todellakin täyttä totta!

   Ja samaa mieltä, uskon myös noihin tähtimerkkien yhteensopivuuksiin, ehdottomasti. Mielenkiinnosta aina haluankin tietää koska ihminen josta kiinnostun on syntynyt, koska horoskooppi saattaa paljastaa jo alkuunsa aika paljonkin asioita ihmisestä.

   Ja ihana kuulla! Kiitos positiivisesta palautteesta. <3 🙂

 3. Hanna

  Kaksonen – allekirjoittanut sellainen – ilmoittautuu! Se on aina mielettömän kummallista lukea ’kuvauksia’ itsestään, jotka vaan kohta kohdalta täsmää enemmän ja enemmän. Mutta näillä mennään mitä on annettu, valittaa ei näistä luonteenpiirteistä voi! 😉

  • On my way

   No sepä hei! Samoilla linjoilla on tämä toinen kaksossielu täällä. 😉

 4. Ulla

  Täällä kaksonen myös, rauhallinen, kotioloissa viihtyvä, pohdiskeleva, perhekeskeinen, pitkäjänteinen, empaattinen….välillä tietenkin kaipaan villimpääkin menoa…mutta aika vähän tunnistan itsessäni tyypillisen kaksosen piirteitä. Ja olen ollut yhdessä 19 vuotta kaksosmiehen kanssa, niistä 16 vuotta naimissa ja kaksi lasta. 😁

  • On my way

   No mutta hei kiitos tämänkin kannan jakamisesta! En oikeastaan usko että aivan jokainen maapallon kaksonen olisi juurikin kaksosen kaltainen mutta jokunen osa kuitenkin veikkaisin. 🙂 Haluan tässä kohtaa kuitenkin mainita, että kaksonenkin voi olla rauhallinen ja pohdiskeleva – itse olen molempia noita ja viihdyn myös kotosalla. Olen myös enemmän introvertti kuin ekstrovertti vaikka usein sen oletetaan varmasti olevan kaksosen kohdalla toisinpäin. Mutta taas toisaalta, vilkaskin olen ja puhelias tutussa seurassa jossa voin olla rennosti ja oma itseni. On muuten totuus, että harvoin ihmisen edes tarvitsee olla joko rauhallinen tai vilkas, koska ihminen voi olla samaan aikaan molempia. 🙂

   Ja hei ihanaa että olet onnistunut kaksosmiehen kanssa! <3 Tämä siis todistaa sen, ettei kaksosmiehiä välttämättä kannata pitää ehdottomalla ei, ei -listalla. 😉

 5. Mikaela

  mä kirjoitin tästä postauksen viime syksynä ja oli tosi hämmentävää huomata kuinka kaksonen onkaan vaikkei mukamas usko horoskooppeihin 😄 sekin meni nappiin minkä horoskooppimerkkien kanssa on ollut syvin yhteys.

  -Mikaela
  http://www.inhimillinenturhamaisuus.fi

  • On my way

   Ahaa! En yhtään muistanutkaan. 😀 Varmasti oon lukenut sen mutta mulla on niin surkea muisti…

   Ja joo, siis todellakin! Mä luulen että meissä on sun kanssa tiettyjä yhteneväisyyksiä jo ihan horoskoopinkin tiimoilta. 🙂 Ja aika hyvin allekirjoitan myös tuon rakkauspuolen ja sen, minkä merkin kanssa kemiat kohtaavat parhaiten… Mua kiinnostaa tää aihe kyllä paljon ja tänään juuri ystävä kysyi, mikä mun nouseva merkki on – se pitää myös selvittää. 😀

 6. Jenna

  Vaaka täällä hei. Mulla osuu vain pari luonteenpiirrettä kohdalleen ja muuten menee metsään. 😀 Silti kyllä ihan mielenkiinnosta itsekkin luesken nuita. Samaten muita kuin perinteisiä horoskooppeja.

  • On my way

   No hei vaaka. 🙂 Aijaa, no mutta noin se varmasti osalla menee kyllä… Minun kohtaamissani vaaoissa on kyllä tietyllä tavalla ollut jonkinlaista yhteneväisyyttä. Mutta ainahan näihin vaikuttaa myös luonne, kasvuympäristö ja kaikki mikä vaan tekee meistä sellaisia kuin olemme.

   Ja horoskoopit ovat kyllä mielenkiintoisia, vaikka ei ottaisikaan sen vakavammin mutta ihan jo viihdemielessäkin. 🙂

 7. ememem

  Se on kyllä jännä tuo yhdistelmä rapuun ja kaloihin. Olen itse siis Vaaka ja lähipiiristäni löytyy hurjasti rapuja. Yhteen näistä minulla on ollut tosi vaikea ystävyys/rakkaussuhde, samoin Kalat-mies käväisi elämässäni.

  Allekirjoitan tuon täysin, että ko. merkkien kanssa syntyy jotenkin poikkeuksellisen syvä ja ”sielukas” suhde: tuntuu, että molemmat jakaa saman kyvyn sukeltaa johonkin todella intensiivisille leveleille ja jakaa tästä piirteestä yhteisen ymmärryksen.

  Mutta sitten..se käytännön puoli, erityisesti suhteen kontekstissa. Oma temperamenttinen ja suoraan puhumisen tapa ei vaan sovi herkkien rapujen kanssa ja riitatilanteista syntyy usein hurjaa kilpailua. Kumpikin tunnistaa toistensa kipeät puolet, eikä taivu armollisuuteen, vaan vähän kuin syyttää toista (itsensä kautta projisoituna) näistä heikkouksista.

  Ja toki näin analyyttisempänä ihmisensä syvällisyys on juuri se asia, mikä luo tunteen vahvasta siteestä>ajatus rakkaudesta, mutta käytöntö kusee.

  Toisaalta, uskon, että horoskooppien yhteensopivuus perustuu on aina eri horoskooppipersooniin sellaisina, kun ne ”raakoina” ovat. Siis, jos ihmiset kävisivät läpi omia epävarmuuksiaan, kohtaisvat ne rohkeasti ja rehellisesti, ideaalimätseillä ei olisi enää niin suurta merkitystä.

  • On my way

   Kiitos kommentistasi! 🙂

   Ja mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi vaakana! Itselleni vaaka on tuttu merkki niin ystävyyssuhteesta kuin parisuhteestakin. Sanoisinkin että ystävyydessä toimii mutta suhteessa oli kieltämättä omat ongelmansa vaikka vaaka kaksoselle toimiva merkki olisikin.

   Toisaalta kuten viimeisessä kappaleessa mainitsetkin, on kyse varmasti pitkälti myös persoonista ja siitä, millaisessa tilassa he ovat itsensä kanssa. Vaikuttaa todellakin järkyttävän paljon, koska vaikka olisitkin merkiltä joku tietty, on sinulla kuitenkin se oma historia ja ne elämänkokemukset jotka ovat muokanneet sinusta sellaisen kuin olet. Ja kaikilla ei tosiaan ole rohkeutta saatikka halua käsitellä epävarmuuksiaan vaan niiden kanssa eletään jatkuvasti kuin sokeana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *