On my way
On my way

Herkullinen kerrosrahka (GL, M)

Eilisessä ruokapäiväkirjassani vinkkasinkin teille rahkaherkusta, jonka söin perjantaina iltapalaksi. Uusin hurahdukseni ovat tosiaan erilaiset kerrostetut rahkat, joilla saa mukavasti vaihtelua chia-ja tuorepuuroihin. Tämä välipala on paitsi ihan super herkullinen tapa täyttää vatsaa, myös todella helppoa ja nopeaa valmistaa!

img_5847

Koska itse suosin pääasiallisesti maidotonta ruokavaliota, käytän kerrosrahkoissa Alpron herkullista GO ON -soijarahkaa. Tuo on tavallista soijajogua huomattavasti paksumpaa ja oikeasti ahhhh – niin super hyvää! Olen muistaakseni joskus aikaisemminkin blogissani tuosta rahkasta kirjoittanut ja sitä hehkutellut. Aivan mainiota paitsi näissä kerrostetuissa herkuissa, myös smoothieissa ja ihan sellaisenaankin marjojen kanssa. Käytän kyseistä tuotetta lähes päivittäin ja siellä sun täällä.

Kuten tekstin alussa mainitsin, kerrosrahka on todella helppoa valmistaa. Tarvitset haluamiasi marjoja ja hedelmiä, sekä psylliumia. Itse käytin mustikoita, päärynää ja kiiviä mutta sinä voit halutessasi valita joukkoon ne omat lempparisi! Ehkä tärkein osuus on nimenomaan psylliumilla, joka tekee sekoituksesta jähmettyessään jopa hieman hillomaista.

img_5866

img_5840-2

Pidemmittä puheitta itse reseptiin!

Herkullinen kerrosrahka GL, M

  • 1 suuri päärynä
  • 2 dl pakastemustikoita
  • 1 kiivi
  • Loraus vettä (ehkä noin 0,3 dl)
  • 1 kukkura tl psylliumia 
  • GO ON-soijarahkaa

Blendataan kaikki aineosat (paitsi rahka) keskenään tasaiseksi seokseksi. Massan tulee tosiaan olla suhteellisen jähmeää mutta kuitenkin liikkua sulavasti blenderissä. Lisää vettä jos koostumus tuntuu liian raskaalta. Laitetaan marja-hedelmäseos suljettuun rasiaan hautumaan vähintään parin tunnin ajaksi. Jos haluat tehdä aamiaisen valmiiksi seuraavaksi aamuksi, voit hyvin jättää täytteen muhimaan koko yöksi jääkaappiin.

Kun täyte on kiinteää ja hieman vanukas/hillomaista, valmistetaan kerrosrahka. Otetaan jääkaapista esiin valmis GO ON-soijarahka ja aletaan kerrostamaan annosta korkeaan lasikulhoon. Ensin rahkaa, sitten hilloketta ja taas rahkaa… Tässä kohtaa ei vaaditakaan enää sen kummempia jippoja! Jos et halua käyttää koko hilloketta, säilyy se hienosti muutaman päivän suljetussa rasiassa.

img_5872-2

Jos tuntuu, että kaipaat välipaloihin pientä vaihtelua – tässä on tosiaan yksi oiva vaihtoehto. Terveellinen ja samalla erityisen maukas! Koko setissä on myöskin ravinto-arvot kohdillaan, joten ehdottomasti vaikka jokaiseen arkipäivään sopivaa välipalaherkkua. 🙂

Oikein mukavaa sunnuntaita jokaiselle! 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *